PDA

Zobacz pełną wersję : A jak w nosidle na plecach?

annia
22-11-2011, 00:18
Jakoś dopiero ostanio dojrzałyśmy do noszenia się na plecach - ale już tylko w nosidłach... No i nie wiem, jak to powinno być:
a) ona powinna do mnie dokładnie przylegać (ale ja to nosidło dociągnąć??), czy
b) ma mieć luzy między moimi łopatkami a swoją klatką piersiową i mieć możliwość się wyginania do tyłu (ale wtedy się boję, że mi zaraz wyleci, no i muszę chodzić trochę pochylona do przodu i mi niewygodnie...)?

andzia330
22-11-2011, 01:02
a w jakim nosidle?
powinna przylegac ( w jakim jest wieku?) a dociaga sie zazwyczaj bez problemu, po założeniu dociągasz szelki (jak w plecaku ;-))

annia
22-11-2011, 01:06
Testowane w AngelPacku, Scootababy i ostatnio od Madame GooGoo - to ostatnie było sporo większe, toddlerowy rozmiar - i tak we wszystkich mi młoda lata. Ja ściągam te szelki na maksa, a i tak mamy przestrzenie. A przecież ani ja nie jestem drobna (165cm wzrostu, rozmiar 36/38), ani ona nie chucherko (ma półtora roku, 9 kilo waży). No to co robię źle? :)

Bellydancer
22-11-2011, 06:50
A przecież ani ja nie jestem drobna (165cm wzrostu, rozmiar 36/38), ani ona nie chucherko (ma półtora roku, 9 kilo waży). No to co robię źle? :)

Przepraszam OT

drobna mama i drobniutkie dziecko :) moja prawie 8miesieczna tyle wazy hehe ;]

Agnen
22-11-2011, 08:34
poza paskami na maksa nie wiem co wykombinować. Może zrób zdjęcie?
Możesz schować młodej ręce i zobaczyć czy nie będzie lepiej.
Przypilnuj też tego, zeby młodej sie bluzeczka nie podwijała przy zakładaniu, zwłaszcza jak ma na sobie coś grubszego, bo łatwo zrobić wałek z ciuchów przez który młoda będzie musiała odstawać.
A może Twoje włosy ją gilgoczą?
:)

Limonka
22-11-2011, 09:52
Ja noszę Gabę w Nubiku - nosidło ma wysoki panel, więc dziecko jest całe schowane, do tego stopnia, że jak czasem proszę o pomoc kogoś w żłobku to się dziwią, że ona ma tam chyba za ciasno, a ja mam wrażenie luzów ale to przez luźnawe szelki... no niestety ciężko jest dla nas coś znaleźć odpowiedniego. Ja mam 150cm i rozmiar 34, Gaba 11kg 85cm - czyli dwa krasnale :D

annia
23-11-2011, 00:19
Przepraszam OT

drobna mama i drobniutkie dziecko :) moja prawie 8miesieczna tyle wazy hehe ;]

No tak, generalnie to wiem, że ona malutka jest. Chciałam tylko podkreślić, że to nie jest jakiś półroczniak, zupełne maleństwo, pierwszy raz na plecy wrzucane. ;)

poza paskami na maksa nie wiem co wykombinować. Może zrób zdjęcie?
Możesz schować młodej ręce i zobaczyć czy nie będzie lepiej.
Przypilnuj też tego, zeby młodej sie bluzeczka nie podwijała przy zakładaniu, zwłaszcza jak ma na sobie coś grubszego, bo łatwo zrobić wałek z ciuchów przez który młoda będzie musiała odstawać.
A może Twoje włosy ją gilgoczą?
:)

Włosy specjalnie dla niej ścięłam na zapałkę. :|

Spróbuję jutro zrobić zdjęcie, może coś doradzicie. Ona sobie nie da rąk schować, są jej zbyt potrzebne! A nawet jak ja schowam, to wyciągnie od razu.

Olban
23-11-2011, 00:29
Aniu, wpadnij to spróbujesz tuli i powiem Ci o moich doświadczeniach z nosidłami na plecach :)

OT wiem, wiem, miała spać iść :D ehhhhhh nałóg

Vernea
23-11-2011, 00:49
A może spróbuj z nosidłami typu hybryda. Może takie łatwiej dopasujesz i dociągniesz.

annia
23-11-2011, 02:07
Olu, chętnie poprzymierzam i posłucham!

Vernea - ooo, hybryda to za mną chodzi już czas jakiś, tylko nikt w pobliżu nie ma, a nie uśmiechało mi się wydawać kupy kasy w ciemno.

Kasia
23-11-2011, 11:16
Dobrze Ci mowi Vernea - jesli czujesz sie niekomfortowo w szelkowcach, sprobuj cos z wiazana gora. Raz - latwiej doregulowac dociagniecie, dwa - dziecko zazwyczaj jest nieco wyzej niz w szelkowcach/klamerkowcach.

Kasy w ciemno nikt nie lubi wydawac, nosidla niestety lepiej mierzyc przed zakupem, zeby sie nie rozczarowac :) ale widze, ze Ty warszawska jestes - dziewczyny na pewno dadza poprobowac!