PDA

Zobacz pełną wersję : kieszonki BEZ mikropolaru?

kakot
04-11-2011, 09:38
gdzieś widziałam, ale nie zrobiłam sobie zakładki i teraz nie znajdę: interesują mnie kieszonki z inną warstwą typu "mam sucho", niż polar. Podpowiecie?
Poszukuję również informacji o wkładkach "mam sucho" (np do kładzenia na tetrę) innych niż polar - czy są, jakie, jak się sprawdzają, jeśli kto korzystał?

kawiareczka
04-11-2011, 09:58
gdzieś widziałam, ale nie zrobiłam sobie zakładki i teraz nie znajdę: interesują mnie kieszonki z inną warstwą typu "mam sucho", niż polar. Podpowiecie?
Poszukuję również informacji o wkładkach "mam sucho" (np do kładzenia na tetrę) innych niż polar - czy są, jakie, jak się sprawdzają, jeśli kto korzystał?

z tych co ja znam: coolmax w maleme, zobacz na www.maleme.pl (http://www.maleme.pl), dryliner we franiszkach- www.franiszki.pl (http://www.franiszki.pl)
z wkładek mam sucho miałam tylko takie z mikropolaru z Krainy Pieluszek.

Tehanu
04-11-2011, 10:12
Ja mam Nappime z welurkiem od pupy.

Anyczka
04-11-2011, 10:33
Ja też mam rzeczone NappiMe, welurek jest elegancki - mleczne kupy spierają się z niego idealnie, i mi osobiście wydaje się trochę mnie 'sztuczny' w dotyku, niż polar. Jak myślę, o polarze, zęby mi zgrzytają;)
W kwestii drylinera z Franiszków - miałam go po bokach otulacza, i robił się mokry jak nie wiem, więc nie polecałabym.
Wkładki sucha pielucha najtaniej wychodzą z cienkiego koca z Ikei - a Ty jeszcze sama go sobie elegancko potniesz w dokładnie takie kawałki, jak chcesz;)

livada
04-11-2011, 10:36
Ja oprócz wymienionych miałam jeszcze Little Penguin z welurkiem syntetycznym, fajny był, i rzeczywiście suchy - nawet bardziej niż polar.

IwonaKM
04-11-2011, 10:46
MałeMe z coolmaxem są swietna, choc nie daje on takiego uczucia suchości jak polar ale jest o wiele bardziej przewiewny.Moja córeczka po rozszerzeniu diety nie najlepiej reaguje na polar, pupcia bywa zaczerwieniona, a przy coolmaxie jest idealna.Niestety welurek syntetyczny (mamy NappieMe i Pupeko) dziala podobnie jak polar na pupcie mojej córeczki, chociaż daje o wiele lepsze uczucie suchości niz polar.

kakot
04-11-2011, 12:12
Wkładki sucha pielucha najtaniej wychodzą z cienkiego koca z Ikei - a Ty jeszcze sama go sobie elegancko potniesz w dokładnie takie kawałki, jak chcesz;)

Aniu, jakiego koca?? z czego ten koc? Właśnie planujemy wyprawę do I., może bym od razu kupiła?
I jakiej u licha wielkości powinny być takie wkładki...

Anyczka
04-11-2011, 12:20
Aniu, jakiego koca?? z czego ten koc? Właśnie planujemy wyprawę do I., może bym od razu kupiła?
I jakiej u licha wielkości powinny być takie wkładki...

W Ikei jest bezmiar kocyków polarowych, wybierz najcieńszy (czytaj: również najtańszy). Jakiej wielkości - to tak jak z pieluszkami, jak zrobisz one size, będziesz mieć do końca pieluchowania, jak przykroisz do wielkości noworodkowej, po paru miesiacach będziesz kroić następne. Ale z drugiej storny, kocyki z Ikei są tańsze od pieluszek;) Dla noworodka to bym obstawiała wkładkę 10x 20 cm, jak wytniesz trochę większą (np. 12x 25), to na dłużej starczy.

Anyczka
04-11-2011, 12:21
Tak poza tym - ale o tym już chyba gadałyśmy - sprawdzisz po urodzeniu dziecka, co mu pasuje - bo np. Jadwisi mokra pielucha nigdy nie ruszała, mogłaby w niej całe życie spędzić, więc wkładki sucha pielucha okazały się u nas niepotrzebne zupełnie.

mamaani
04-11-2011, 13:21
my mamy też kieszonki z welurkiem i faktycznie bardziej sucho niż w polarku, z pieluch z welurkiem to chyba itti bitii też ma welur, jak na moje oko i issy bear jest też z welurkiem i jest czadowy :)

qnstiefm
04-11-2011, 17:58
Sporo pieluch kupuje tzw na zamówienie (szyte na zamówienie). Od jakiegoś czasu zawsze proszę o minkee od pupy, głównie dlatego że fajnie wyglądają - ale przyznam że dobrze sie sprawdzają, wolę od mikropolaru który lubi przesiaknąć zapaszkiem. Wydaje mi sie natomiast że najlepiej suchość "udaje" sztuczny welur.

lubawa
04-11-2011, 20:47
Fajne wkładki ma Mother-ease, jakiś poliester, ale naprawdę milusi i dobrze działa. Wkładka spora, można używać do formowanek i in.

annia
05-11-2011, 02:17
Franiszki mają też coolmax.

libra
09-11-2011, 10:31
A może wiecie co jest w kieszonkach lennylamb? Wygląda jak polarek, ale nasiąka:? I nie jest zatłuszczony, bo od nowości tak jest a już ze 3 razy w płynie moczyłam:roll:

barbamama
09-11-2011, 11:21
bambus w sweddlebees

Blanka_1982
17-11-2011, 17:54
Mamy TotsBotsy z coolmaxem. Naprawdę fajny materiał:)

Bialawanilia
17-05-2013, 23:18
A czy jeśli polar źle działa na naszą pupkę (robi się czerwona) to coolmax coś zmieni?
Jest tu ktoś kto ma dziecko nietolerujące polaru, a które dobrze znosi coolmax? Jednak coolmax to też coś sztucznego.

Mamamaria
17-05-2013, 23:24
H. źle znosi polar, a mikropolar i coolmx o.k.

Bialawanilia
17-05-2013, 23:25
No to mnie przekonałaś :P Chyba spróbuję kieszonki z coolmaxem.