Zobacz pełną wersję : Zdjęcia z tkalni:)
Na FB Didymos zamieścił zdjęcia z całego procesu produkcyjnego - fantasycznie to wygląda! Oj przygarnęłabym taką bele indio:mrgreen: Zastanawia mnie tylko co jest na zdjęciu 26:hmm:
któraś ze "szmat do podłogi" ;) :lol:
mnie przy wcześniejszych zdjęciach z tkalni bardzo zdziwiło, że didki są tkane "podwójnie" i cięte wzdłuż.
grazynajac
05-10-2011, 10:03
A może jakać fotka dla tych co żyją bez FB? :lol:
Ciekawa jestem jak to wygląda na etapie koncepcyjnym,...ustalanie kolorów, próbniki, ile utkać, czy bedzie hitem:)
paskowka
05-10-2011, 10:06
Zastanawia mnie tylko co jest na zdjęciu 26:hmm:
A była nie tak dawno chusta, która wyglądała jak worek na kartofle, to pewnie to. Zaraz jakaś fanka D. może sie tu wypowie:)
A może to Teviot:hmm: chusta z 26 zdj?
Grażyna - zobacz może, można je zobaczyć bez zalogowania? http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.267698719931521.74989.208795659155161&type=1
Fajne fotki. Lubię oglądać takie rzeczy na własne oczy (choćby i na zdjęciach) :D
paskowka
05-10-2011, 10:12
teviot?
dajcie link :)
tak, teviot:)
rewelacja :D
ja w ogóle uwielbiam wszystkie tego typu relacje ;) (maniakalnie oglądam How It's Made :D )
grazynajac
05-10-2011, 10:14
Grażyna - zobacz może, można je zobaczyć bez zalogowania? http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.267698719931521.74989.208795659155161&type=1[/QUOTE]
Dzięki, juz obejrzałam i chętnie jedną taką bele bym przytuliła:lol:
świetne! Co byście pomyślały o możliwości zwiedzania takiej tkalni zakończonego pamiątką w postaci szmaty? :) ehhh
świetne! Co byście pomyślały o możliwości zwiedzania takiej tkalni zakończonego pamiątką w postaci szmaty? :) ehhh
Pamiętam jedyne w moim życiu zwiedzanie fabryki - Bahlsena - można było zjeść ile się chciało, dostawało się upominek ciastkowy a potem jeszcze była wizyta w sklepiku przyfabrycznym z niezwykle atrakcyjnymi cenami.
Na podstawie tych doświadczeń - jedźmy na zwiedzanie fabryki Didymosa! Jutro :)
malutk_a
05-10-2011, 10:45
eh marzenia :)
czy ja dobrze widze, ze na 14 tkaja sie pawie??
green_naranja
05-10-2011, 10:49
mamy teraz spekulacje na NM odnosnie tego "silver grey" indio.
mialam indio silver z lnem, i nie wygladalo tak, poza tym zwalo sie po prostu silver. wiec....czyzby to jakas nowosc, ktora sie tka i "przypadkowo" zostala ujawniona...?:ninja:
jeśli tak - to jest w tym ujawnieniu coś, co mi się podoba :)
ładne to indio, choć wydaje się znowu delikatne i cieniutkie
narrinka
05-10-2011, 13:02
ale boskie :)
fajnie zobaczyc cos od zaplecza !
green_naranja
05-10-2011, 13:08
na FB didoslaw "lubi" komentarze spekulujace , czy to cos nowego. wiec byc moze tak:))
Tez mialam kiedys Indio Silver z lnem! Lo matko jak to nosilo! A jak motalo sie tym latwo!!! Pamietam, ze swoj pierwszy w zyciu plecaczek wiazalam wlasnie przy uzyciu silvera - efekt przeszedl moje najsmielsze oczekiwania!
I sprzedalam ja! Do tej pory tlumacze sobie, ze byla to szostka, czyli duzo za dluga dla mnie i do tego farbowana, a do farbowanych cos nie mam serca, ale i tak zaluje!
Jejku jakby takie cos znowu wypuscili to ja chetnaaaa!!!
Ide ogladac zdjecia z produkcji (bo jeszcze nie zdazylam).
Edit:
Ale fajnie to pokazali - mogliby wiecej he, he! No ciekawa jestem bardzo tego Silver-Gray.
green_naranja
05-10-2011, 14:42
a jednak! didek potwierdzil na FB, ze wszystkie zdjecia tych chust z tkalni to NOWE szmaty:cool:
beda sie niedlugo pojawiac...ech szarosci,robie dla ciebie miejsce;))
no, ale potwierdził, że teviot, to teviot :ninja:
Bo chodzi o to, ze zdjecia sa calkiem nowe a nie archiwalne jakies sprzed kilku miesiecy np.
Nic nie napisali, ze to zdjecia nowych chust.
mi., rób tabelkę!
Ja chętnie z Tobą pojadę.
Chętnie posłużę z Tymiankiem jako tester ;).
nołasnie...
aszżem poszła poszukać i poczytać :)
no, ale zakładając, ze niektóre Dziewczyny są bardzo na bieżąco i odróżnia indio od indio, to można zakładać, że podali przeciek-nieprzeciek ;)
mi., rób tabelkę!
Ja chętnie z Tobą pojadę.
Chętnie posłużę z Tymiankiem jako tester ;).
ja nie umiem tabelek i nie znam ich mocy ;)
no, ale z tego, co przeczytałam, to raczej nie zapraszają :/
Ja tam nie widzę żadnych nowości...
green_naranja
05-10-2011, 15:56
no pewnie dotkali kilka staroci, ale nowosci tez, skoro mowia ze sie niebawem pojawia...
przecież napisali jakąś totalną oczywistość ;)
żebyśmy zrozumieli, ze nie mogą gadać o nowych szmatach. no, poza tym, że będzie trochę nowości wkrótce...
ja nie śledzę nowinek didkowych, ale mam wrażenie, że średnio raz na dwa tygodnie coś wyłazi... czy nie? :ninja:
Peti - jak często coś wypuszczają?
Tak, napisali, że wkrótce będą nowe, ale nie widzidzę żadnych zdjęć nieznanych mi chust.
Wróżyć można tylko z nici. :)
To mniej więcej wychodzi co 2 tygodnie, ale ściśle zależy od sezonu.
green_naranja
05-10-2011, 16:42
to czym wedlug ciebie jest silver- grey indio?
skoro to nic nowego, to ktore to jest z istniejacych (uwaga, pytam nie zaczepnie, tylko z ciekawosci) ?
green_naranja
05-10-2011, 16:49
ano wlasnie mialam to indio i zupelnie inaczej wygladalo:)
Jak wiadomo zdjęcie zdjęciu nierówne. :)
Oni wielkie halo z nowych limitów robią i tak by bez żadnych fanfar pokazali zdjęcie? No way. :D
green_naranja
05-10-2011, 16:53
czasem sie im cos "wymsknie";) a moze to nowa strategia marketingowa...? w sumie za bardzo nie widac tych wzorow tam, tylko indio pokazane w miare dobrze. a cos nie wierze, by ponownie utkali silver indio (i nazwali je silber-grau)...
zreszta zobaczymy pewnie niedlugo.ja bym sie na szare indio (nowe!) nie obrazila wcale:lol:
ja bym sie na szare indio (nowe!) nie obrazila wcale:lol:
Och ja też :heart:
A dobrze widać więcej wzorów. Te gekony na 27 to lewa strona jakichś istniejących?
green_naranja
05-10-2011, 18:23
ok, bardzo chce zeby utkali nowe szare indio...;)
Silver z 2007 r wygladal tak:
http://i1017.photobucket.com/albums/af300/holaola79/wraps%20new/_OYY0050.jpg
http://i1017.photobucket.com/albums/af300/holaola79/wraps%20new/_OYY0042-1.jpg
a to tajemniczy Silver-Grey (kradne zdjecie z FB)
http://i1017.photobucket.com/albums/af300/holaola79/wraps%20new/indiosilvergrey.jpg
moje oczy chca widziec roznice:)
Indio w subtelnych kolorach jest trudne do porównywania. :) Być może różnica jest. :)
A widziałyście, napisali, że w przyszłym tygodniu będą wełenki.
ten silver z 2007 też cudny :love:
czukczynska
05-10-2011, 20:59
Fajne zdjęcia.
Tyle metrów szmat :heart:
Tylko nie jakieś ładne Indio i grube, ja ostatnio jestem w indiaczach zakochana, mąż mnie z domu wygoni :)
Niech oni wreszcie cos fajnego na zimę wypuszcza. Bo ostatnio taka posucha,że hej.
najlepiej grube jedwabne albo kaszmirowe indio :D
zielone :twisted:
ps. no dobra może być zielono-szare :P
Wlasnie na FB zaproponowali by im dawac propozycje kolorystyczne.
Denay - ha ha ha ja wlasnie zaproponowalam im zielono-szare :mrgreen: nie wiedzac ze ty tez takiego pozadasz ;)
Byle grube, niekoniecznie zielone. Ale zeszłoroczne wełenki to cienizna.
Bawełna już jest
http://didymos.com/index.php?s=show_cotton.php
Jak dla mnie za biale to szare indio. W ogole jakos brak im odwagi w tych Indio - takie jakies rozmyte pastele - walneli by porzadna szarosc, zeby az czlowiek z krzesla spadl.:mad:
no to chyba jednak nowe to indio ;)
http://www.didymos.de/shop-php/tuecher/sondermodelle/anzeigen_baumwolle.php