Zobacz pełną wersję : DYLEMAT-chusta ktora zaspokoi wszystkie moje pragnienia?:)
elbazetka
07-11-2008, 11:51
No i jestem w kropce.Bede mogla sobie pozwolic na nowa chuste,i co kupic.Polecic mozecie?Chcialabym chuste nie za gruba,delikatna i koniecznie w brazach albo zieleniach.Kusi mnie tez Jim:) I co tu zrobic?Rzucajcie pomysly prosze!
Jak zalezy ci na dobrej nosnosci, a zarazem delikatnosci, to moze jakies indio z domieszka lnu, badz konopi? Kolor zawsze mozesz miec jaki chcesz, bo chusty fajnie sie farbuje :) Bedziesz wtedy miala indywidualna, niepowtarzalna szmatke :D
Z z brazow to Lany to lana tatoo, moze nie jest bardzo mieciutka.. ale jak lana fajnie bedzie nosic....Jim tez super :D
elbazetka
07-11-2008, 12:41
A co już masz?
Na razie mam tylko Hopka Antigue:)
Och Linda,zebym ja jeszcze umiala tak pieknie jak ty farbowac:) Ale pomysl nieglupi
Indio bawiełniane lub z domieszkami - len, konopie, jedwab :-)
Lub żakard didkowy - fale np są śliczne i w Twoich kolorach.
Sympatyczny jest też storch Leo Natur.
Jim, Lana - też świetne kolory, Lana ma nośność genialną!
ja ostatnio nabyłam milleflori w oczojebnej zieleni i jest nam cudnie :)
Motam Franka bo Stasio nie chce na razie. Więc mu jeszcze miesiąc odpuszczę :D
Chcialabym chuste nie za gruba,delikatna i koniecznie w brazach albo zieleniach.
To indio + farba lub fale didka
nie ma chusty, ktora zaspokoi wszystkie pragnienia :roll:
zawsze sie pragnie nastepnej :hide:
z w/w probowalam indio z lnem, welna, Jima i trudno byloby mi wytypowac jedna, kazda jest inna i kazda w moim stosiku musze miec 8))
elbazetka
07-11-2008, 16:48
Ograniczylam wybor do nastepujacych:didek-martin,fale lime,fale sekwoja(ma ktos zdjecie w akcji z ta chusta? albo indio do farbowania,albo jim.To jest zbyt trudny wybor :)
wanderluster
07-11-2008, 16:57
chyba lemonka sprzedaje zielone fale....
Proponuję jedwabne Indio :D . Piękny kremowy kolor, a zawsze można zafarbować i to z kontrastem!
jesli ma to byc jedna chusta to odradzam fale
visenna2
07-11-2008, 17:51
Polecam indio, ale z domieszką :)
elbazetka
07-11-2008, 18:19
no to jeszcze jedno pytanie-len czy konopie?:)
Nie wiem jak konopie ale len się gniecie okropnie i mnie to zniechęca mocno, taka ze mnie estetka :wink: 8))
visenna2
07-11-2008, 19:23
Mam obydwa, nosza podobnie ale len IMO o wiele milszy :)
stasiu-lova
07-11-2008, 19:41
miałam obydwie- len :!:
Nie wiem jak konopie ale len się gniecie okropnie i mnie to zniechęca mocno, taka ze mnie estetka :wink: 8))
konopie też się gniotą
Mam i len i konopie.. obie chusty sie gniota.. ale len wiecej uzywam.. chyba wole len :oops: Ostatnio uzywam duzo welenki :D
mam chwilowo konopie Polah ( :kiss: ) i len wlasny.
Konopie świetnie noszą, są zwarte ... ale ja wolę len.
A i zagniecenia mniej na nim widać, bo to ziegl, więc dwukolorowy.
A z resztą mi to gniecenie jakoś dramatycznie nie przeszkadza. 8))
Proponuję jedwabne Indio :D . Piękny kremowy kolor, a zawsze można zafarbować i to z kontrastem!
Jak możesz... niby skąd je wziąć? :mad: :wink: Bo ja chętnie przytulę! :lol: :lol: :lol:
elbazetka
07-11-2008, 22:23
Szukam i szukam,chyba nie bedzie mnie tym razem stac na INDIO,jest poza granicami limitu :( Jeszcze sie zastanawiam nad Babylonia,tylko tu znow nie wiem-papryka czy passion fruit?Moze wogole sie mna nie przejmujcie bo ja sama nie wiem czego chce.Chcialabym miec wsio!
milorzab
07-11-2008, 22:25
Nie ma jednej. Ja zwykle robię listę. Daję mężowi i on wybiera. I wybieram i mam niespodziankę.
a jak ktos ma pierwsza chuste elastika i chce teraz tkana a jedyne co na zywo widzialam to storch leo nature co polecacie?? i gdzie sie szuka chust dobrej jakosci?
elbazetka
08-11-2008, 15:55
wiecie co,jednak zaczajam sie na indio uzywane:)
elbazetka
08-11-2008, 16:46
a jak ktos ma pierwsza chuste elastika i chce teraz tkana a jedyne co na zywo widzialam to storch leo nature co polecacie?? i gdzie sie szuka chust dobrej jakosci?
Girasolki sa fajne na poczatek zdaje mi sie,hoppediza tez sobie bardzo chwale
wiecie co,jednak zaczajam sie na indio uzywane:)
sluszna decyzja
ja rowniez wole len od konopi
Storch to właśnie dobra chusta! :lol:
zimą wolę len, latem konopie :)
a przyczajenie się na używkę to świetny plan :wink:
stasiu-lova
09-11-2008, 00:55
Szukam i szukam,chyba nie bedzie mnie tym razem stac na INDIO,jest poza granicami limitu :( Jeszcze sie zastanawiam nad Babylonia,tylko tu znow nie wiem-papryka czy passion fruit?Moze wogole sie mna nie przejmujcie bo ja sama nie wiem czego chce.Chcialabym miec wsio!
w tej cenie co BB będziesz miec leosia. Basia dobrze Ci radzi. naprawde swietna i uniwersalna chusta!! IMO duuużo fajniejsza od babylonii, z którą rozstałam się po 2 tygodniach :D porównywalna z bawełnianym indio..chyba nawet lepsza :roll: po lnie co na siebie nie wsadziłam było jakieś takie kiepskie- właśnie poza leosiem, który mnie totalnie zaskoczył ( a nosze 13 kg..z przodu :lol: :roll: no i z używka nie będzie problemów ( w sensie z dostaniem)
elbazetka
09-11-2008, 08:08
bedzie (juz jest tylko musi do mnie dotrzec) INDIO,na razie bawelniana pistacja,ktora chyba przerobie na jakas glebsza zielen :)
elbazetka
15-11-2008, 22:20
INDIO pistacjowe dotarlo do mnie,jest cudne,miekkie i piekne i nie mam zamiaru go farbowac nawet.Aleee...kolejny dylemat.Wiadomo jak to jest,ma sie troszke,chce sie wiecej.Oprocz tego,ze pozbylam sie juz prawie Hoppka,wpadla mi kasa,na NOWA chuste didka.I teraz to juz calkiem nie moge sie zdecydowac.Ciekwa jestem zakardow,ale jakos kolorystycznie nie moge sie zdecydowac.Wydawalo mi sie,ze podobaja mi sie fale sequoia,ale na niektorych zdjeciach w akcji(a jest ich niewiele) wygladaja jakos smutno.Indio z lnem i zafarbowac?A jak farbowanie nie wyjdzie????Spac mi te chusty nie daja :?
Tak od siebie Ci napiszę, że fale miałam, ale szybciutko się ich pozbyłam, nie umiałam tego nosic.
Polecam indio z lnem. Latwo farbuje sie w pralce farbami dylona Machine Dye. Naprawde nic trudnego! A w UK wybor farbek dylona masz duzy!
elbazetka
21-12-2008, 10:29
Widzę,że Linda odnowiła temat.Oto jak skończyła się historia ma.Hoppek pojechał do mamy jeszcze w dwupaku,do mnie przybyła ZARA,która jednak mnie nie zachwyciła tak samo jak wszystkich,więc wymieniłam ją na Jima.Strzał w dziesiątkę,uwielbiam tą chustę.Przybył też do mnie Leo Turkus,który już jutro mnie opuszcza na nową przygodę z innym chuścioszkiem,zamiast Leosia będzie Maruyama.No i czekam czekam na me Indio z lnem(jeśli święty Mikołaj wysłuchał mych próśb). :D
Elbazetka kupujesz przez internet w jakims sklepie czy na jakims targowisku netowym? i jak je tak wymieniasz? po prostu dostajesz ogladasz i odsylasz?
elbazetka
30-12-2008, 10:35
Kupuje w naszych sklepach internetowych w UK.Kazdy bez problemu wymieni lub zrefunduje chuste do dwoch tygodni(ale nie wolno jej wyprac-wtedy nie przyjma takiego zwrotu-w ten sposob stracilam troche kasy na Leosiu,bo go wypralam-bylam przekonana,ze z nami zostanie,a tu inna chusta mi sie zamarzyla).No i trzeba pamietac,ze samemu nalezy pokryc koszt przesylki(zwrotu),ale to nie sa jakies straszne pieniadze,a wszystko dzieje sie szybciutko dzieki First Class Delivery(ZARE wyslalam w piatek,a w poniedzialek przybyl do mnie Jim).
dzieki, teraz juz bede wiedziec co robic :) jestes pewna ze do 2 tyg?