PDA

Zobacz pełną wersję : Który wełniak lepszy?

Zuz
13-09-2011, 12:26
Witam mam pytanie do Mam które używały otulaczy wełnianych dla swoich pociech.
My lecimy na kieszonkach ale w nocy tylko pampy dają radę, przymierzam się do zakupu otulacza lub gaci wełnianych na bazarku i nie mogę się zdecydować.
Które z tych podanych niżej oceniacie najlepiej?

Storcza, kissaluvs czy gacie disany?

I z czym najlepiej współpracują nocami? Formowanki czy prefoldy?

fiolka
13-09-2011, 12:31
ja mam osobiście amsterdama i polecam go gorąco :) prefoldy starczą na krócej, przynajmniej u nas to takie raczej dzienne rozwiązanie. Na noc to jakaś formowanka nocna albo formowanka z nocnym wkładem, kóry można dokupić osobno (uwielbiam wkłady nocne bambusowe). My w nocy w kieszonkach i nic się nie dzieje, tzn nie przesiąkają, a W potrafi sikać jak słoń ;)

Zuz
13-09-2011, 13:33
fiolka - a jakich używasz wkładów bambusowych? :ninja: może się wstrzymam z zakupem wełniaka ... może to kwestia wkładów że przesikiwał? Zakupiłam właśnie bambusowe wkłady grube z tots bots i składane LL. Może dadzą radę z kieszonką?

Kiedyś miałam nocne bambooty i nie dawały rady, podobnie jak formowanki popolini ....

sharkah
13-09-2011, 14:23
U nas na noc najlepiej się sprawdzają monkey snuggles i gacie storchen. Jak nie mamy akurat ms to zakładam małemu bitti boo i też dają radę. Z wełniaków nocnych mamy jeszcze jedne gacie dziergane i otulacz baby beehinds, każda kombinacja wytrzymuje u nas całą noc :)

mamaani
14-09-2011, 18:01
A nam w nocy tutto się sprawdza :) i nie tylko z orginalnymi wkładami, ale też z tetrą :)

libra
15-09-2011, 14:00
Mamoani - z tego co kojarzę, to Twoje maleństwo jest 3-mies. i pewnie jeszcze zmieniasz w nocy. A tu chodzi raczej o zestaw co wytrzyma całonocny atak sikacza:lol:

Zuzolcia - próbowałaś Wonderoos 2 - z tymi ręcznikami bambusowymi składanymi? U nas to dobra opcja, a druga - bamboozle TB plus 1 wkładka bambusowa zwykła, taka z allegro. Podobno flexi tot na noc lepszy, ale nie mam więc się nie wypowiem. No i na to wełniak (chociaż ja daję pul, bo się jakoś boję tych wełniaków:lol:)
Nocne close parent też lubię, ale same nie dadzą rady, trzeba im coś dorzucić. No ale tak to jest jak się ma pompadura;-)

kista1
15-09-2011, 14:17
U nas właśnie wonderoosy wytrzymują całą noc, ale bambusowa formowanka plus wełniak storczena też daje radę

alphax
04-10-2011, 20:54
U nas właśnie wonderoosy wytrzymują całą noc, ale bambusowa formowanka plus wełniak storczena też daje radę

U nas tak samo, te bambusowe wkłady wonderoosów v2 są naprawde chłonne

fiolka
05-10-2011, 11:12
fiolka - a jakich używasz wkładów bambusowych? :ninja: może się wstrzymam z zakupem wełniaka ... może to kwestia wkładów że przesikiwał? Zakupiłam właśnie bambusowe wkłady grube z tots bots i składane LL. Może dadzą radę z kieszonką?

Kiedyś miałam nocne bambooty i nie dawały rady, podobnie jak formowanki popolini ....

Prepraszam ale dopiero teraz zajrzałam do wątku ;) osobiście używam na Wicku ostatnio pieluszki flexi coś tam toots boots z wkładem bambusowym o takim: http://ekomaluch.pl/wielorazowa-wkladka-bambusowa-na-noc,p908,l1.html. Do tego oczywiście wkładki z pieluchy załączone. M się śmieje, ze Wicek może w tej pieluszce na wojnę iść i kulę jej nie przebiją taka jest naładowana, ale w nocy może sobie taką wielką mieć, ważne, że łóżeczko suche. A dziś wypróbowałam zwykłe gacie dziergane przez oladronię z forum z takim też zestawem i też sucho :) Więc generalnie pakować ile się da i nalepiej chłonne bambusy (chociaż u nas od zębów trochę przyśmiardują ;/ )

Anyczka
05-10-2011, 11:26
Ja polecam storcza labo Imse Vimse - żaden NIGDY mi nie przeciekł. I zdecydowanie grubą, chłonną formowankę w taki otulacz, prefoldy za cienkie.

aginia
05-10-2011, 11:40
U nas zdecydowanie storcz, ewentualnie BBH ale wolę storcza mam 100% gwarancji, że nic go nie będzie uciskać:)

guciamama
05-10-2011, 12:26
ja mam tylko Imse Vimse, ale UWIELBIAM JE!!! nigdy mnie żaden przeciek nie spotkał, choć pieluchę nieraz można było wykręcać. tylko ważne by co jakiś czas zalanolinować!

Pastela
05-10-2011, 20:39
u nas na noc też zdecydowanie storcze ! Wygoda dla maluszka i komfort że nic nie puści :)
nam wszystkie kieszonki ciekną mino że zmieniane co 3 godz...

sakahet
05-10-2011, 21:50
ja używałam zarówno storcze jak i kissaluvs- oba się sprawdzają doskonale z formowankami- najchętniej easy fit tots bots;
kissaluvs są grubsze i bardziej zbite niż storcze- wg. mnie więcej wytrzymają;
zdarzyło mi się, że storcze mi przeciekły, ale to długo po kuracji lanolinowej- tak, to są ok
ogólnie polecam zestaw: formowanka + wełenka

Kasia.234
05-10-2011, 21:54
u nas sprawdzały sie takie zestawy:
formowanka bbh konopna i storczeny wełniane (teraz otulacz bbh wełniany, ale przy nóżkach mojego chudzielca czasem przecieka)
kieszonka minkee od yetty i wkładki: jeden zestaw to 2 wkładki od issy bear, drugi to 2 wkładki od apple check, obie trzymają do samego rana

mru
05-10-2011, 22:07
A ja zapytam inaczej. W czym pierzesz swoje pieluszki? Moze to kwestia proszku, ktory jest za tlusty?

Zuz
06-10-2011, 21:07
Dziewczyny wielkie dzięki za wszystkie rady :mighty:

Wczoraj zakupiłam Storcza nowego "L", wcześniej zakupiłam w UK formowanki Little lamb bawełniane i dziś drzemkę dzienną (3h) młody przetrzymał :high:
Tak w ciągu dnia biegał w kieszonce Yettowej i flipie z wkładami.
Niestety wieczorem miał dosyć mocno odparzone w pachwinie co mu się nigdy raczej nie zdarzało nawet przy jednorazówkach i upałach... Nie wiem dlaczego.

Muszę zaopatrzyć się w formowanki nocne jakieś i jeszcze jedne wełniaki.
Póki co nabyłam TB bamboozle (strechy) i myślę o konopnej lulu nature albo lulu dodo bamboo.

P.s. A TB easy fit to chyba nie jest formowanka tylko aio?

Zuz
06-10-2011, 21:08
A ja zapytam inaczej. W czym pierzesz swoje pieluszki? Moze to kwestia proszku, ktory jest za tlusty?

Prałam w dzidziusiu z dodatkiem Nappy fresha ale właśnie zakupiłam Bambinex i na niego tylko się przerzucam. :p