Zobacz pełną wersję : jaka chusta dla miesięcznego dziecka?
Bardzo Was proszę o porady jaką chustę wybrac dla miesięcznego niemowlaka? tkaną/eslastyczną/bawełna/z domieszkami... zupełnie nie mam pojęcia co będzie najlepsze i na co się zdecydować.. chcialabym jak najlepiej dla mojej Małej, dlatego bardzo Was prosze o pomoc..
Jak oglądałam chusty i czytalam opinie to najbardziej byłam za peru nati 100% bawełna.. ale sama nie wiem czy to dobry wybór dla takiego maleństwa. pomóżcie proszę..
Dziękuję!! :))
hej, najlepiej aby była mięciutka, a takie są np. bawełna z bambusem. Sama bawełna przed "złamaniem" będzie mało komfortowa. Polecam chusty bawełniane używane na naszym forumowym bazarku, a z nowych to z dodatkiem bambusa. Do elastycznych nie jestem przekonana. Łatwiej się je dociąga i są miłe dla ciała.
Ja zaczynałam od elastyka. Moim zdaniem dla takiego Maluszka to najlepszy wybór, zwłaszcza jeśli mama nie ma dużego doświadczenia z motaniem.
Minus jest taki, że potem i tak trzeba się przerzucić na tkaną, bo cięższe dzieci w elastyku to kiepski pomysł.
Celebrianna
06-09-2011, 21:09
IMHO elastyk jest dobry na poczatek, bo jest prostszy w wiazaniu. Tez zaczynalam od elastyka, ale rownie dobre beda chusty z bambusem, np Nati flamingi, czy rivea. Byly niedawno na bazarku. Sa bardzo miekkie i miesiste. Jakbym miala zaczynac nosic, to wlasnie w takiej :-)
Moją pierwszą było nino bawełniane, super mięciutkie od nowości i milusie dla maluszka ale już nosi Zuzię nie mojego szkraba :(
Karolcia
06-09-2011, 21:58
Jeśli masz w swoim mieście klub kangura to przejdz się na spotkanie, tam pomacasz chusty i powiążesz:)
Można spróbować z elastykiem, albo polecałabym tkaną bawełnę. Najlepiej używana, wtedy będzie mięciutka i atrakcyjniejsza cenowo:) Domieszki na początek mogą/ale nie muszą, sprawić trudność.
poszukam klubu kangura jestem z Krk powinien chyba być..nie orientowałam się jeszcze.. dzieki! :))