Zobacz pełną wersję : Szmatka na ciężkie dziecko
Coś niecoś sprzedałam :D i miałam kupić Lanę :). Lanę kupię, ale teraz proszę poradźcie mi coś jeszcze dla małych klocuszków > 12 kg i nie chodzi mi o indio z lnem, bo to jest doskonałe, ale nie nadaje się na spacer do lasu... a ja teraz praktycznie w lesie mieszkam... :(
czukczynska
03-11-2008, 07:24
konopie-zawsze możesz je farbnąć
visenna2
03-11-2008, 08:50
Nati :)
nosidło ergonomiczne lub MT.
myszowata
03-11-2008, 09:36
nie chodzi mi o indio z lnem, bo to jest doskonałe, ale nie nadaje się na spacer do lasu...
A czemu indio z lnem nie nadaje się do lasu? Bo ja też za sąsiadów mam głównie sarenki, zajączki i dziki...
nie chodzi mi o indio z lnem, bo to jest doskonałe, ale nie nadaje się na spacer do lasu...
A czemu indio z lnem nie nadaje się do lasu? Bo ja też za sąsiadów mam głównie sarenki, zajączki i dziki...
ja tam w lnie do lasu chodzę, jak dotąd len się na mnie nie obraził za to :wink: :wink: :wink:
:) moje indio też się nie obraża, tylko mi się zawsze jakoś tak dziwnie robi jak je wiąże w lesie i się do niego czepiają liście, gałązki i non-stop muszę uważać, żeby się nie pozaciągało :(
andziulindzia
03-11-2008, 21:58
nati
no to pasiaki didka, nati i storcze :)
no to pasiaki didka, nati i storcze :)
A ze storczy to jest jakaś różnica między paskami, a leo? wolałabym coś nie-pasiastego :)
I jakbyś mogła mi hanti powiedzieć, czy zara nadaje się według Ciebie dla cięższych dzieci (widziałam, że ostatnio testową miałaś :hide: )
visenna2
04-11-2008, 17:01
Moim zdaniem paski storcza lepiej noszą niż Leo.
Ja nie mam porównania bo mam Leo a w pasiakach Storcha nie nosiłam ale IMO dobrze nosi - mój syn waży10 kg i jest naprawdę ok.
Moim zdaniem paski storcza lepiej noszą niż Leo.
też mam takie wrażenie, ale się nie upieram :lol:
zara jako jedyna nie, ale jako jedna z kilku jak najbardziej :wink:
Ze storczami potwierdziłyście moją obawę, że leo będzie mniej nośny niż paski... więc się chyba na razie na leo nie zdecyduję :hide:
lanę już zamówiłam :D , a skoro nie ma innej super nośnej chusty, która by mi się podobała pozostaje zakupić coś mniej nośnego i cieszyć się wzorkiem i kolorkiem :lol:
Podbijam wątek. Mój półtoraroczniak uwielbia być noszony w chuście i tak się zastanawiam nad super nośną:)
Chociaż on ciężki nie jest, bo nie ma nawet 10kg ale za to długi jest.
Biedronka
27-02-2010, 20:20
lana , konopie, wełna(ale nie kazda ) ,len (nie kazdy )
w takiej kolejności ja osobiście oceniam ;)
konopie cudnie odejmuja kg, len i wełna :)
a gdybym miała tylko jedną rzecz wybrać, stosownie do opisanych okoliczności przyrody, to wybrałabym Manducę. Rewelacyjne nosidło, szybko się zapina, dobrze nosi i w lesie się nie ubrudzi :)
marushka
27-02-2010, 20:52
ave konopie ! potem długo długo nic...
mam w domu kilka chust i moje 16kg szczescia najlepiej nosza Pawie i Natka Grecka, indio z lnem nosi niezbyt fajnie :(
Moje 10 kg szczęścia najmniej czuję w zinku, w aare, potem fale i mille z kapokiem - kolejnośc nieprzypadkowa:)
b.szczelna
27-02-2010, 21:11
wg mnie konopie są wręcz magiczne pod względem nosnosci, zara na moim 10-11kg klocku też daje radę ale konopie są nie do pobicia...to moje zdanie ALE lnu i wełny nie naszałam;)
sama jestem zainteresowana tym tematem wychodzi na to że LANa i konopie wiodą prym ( 3 i 4 polecenia ) natomaist zastanawiam się nad tymi nati w 2008 roku były polecane teraz już nie
a konopie jakie??? zniesiecie te pytanie??
narazie noszę w ince - cudna jest ale mam za którtkąm natomiast natka jeżeli jej dobrze nie rozłoże wrzyna się
manduca i ja ani moje dziecko nie wpadniśmy sobie w objęcia, myslę jeszcze nad hybrydą storcza
mamy 2- 3 latków w czym najlepiej się Wam nosi??
w prawie wszystkim :) mam drobne dziecko :) a dla ciezszych dzieci, lana, konopie, dobry len , hybryda lany, welna tez dobrze nosi
MamaHenia&Stasia
01-03-2010, 13:15
też uważam, że Lana ... jak bys chciała ja mam taką w kolorach ziemi -lasu ;)
a mnie się najlepiej nosi w nosidle. do jakiegoś czasu byłam kompletnie nienosidłowa, ale przy 2-latce, którą muszę wkładać i wyjmować co chwilę i gdzie popadnie najlepiej mi się sprawdza nosidło. nie wspomnę już, że jeśli przychodzi mi nosić nawet 2 godziny ciurkiem, to bolą mnie co najwyżej nogi, gdy akurat wpadnę na idiotyczny pomysł, by założyć kozaki na obcasie ;)
lana , konopie, wełna(ale nie kazda ) ,len (nie kazdy )
w takiej kolejności ja osobiście oceniam ;)
która wełna (katja, ptaszki na ten przykład?) i który len?? A konopie są tylko te naturalne u didka tak?
len 50 procent, z 40 kiesel, krokus natur, z welen, aare, katja ptaki z jedwabi ptaki sa miesiste