PDA

Zobacz pełną wersję : Nowość od Pentelki

Wika
29-08-2011, 08:28
wprawdzie nie chusta
chyba jeszcze tego nie było
Wygląda dosć fajnie, ale chyba tylko do noszenia z przodu.?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1792917924

Sania
29-08-2011, 08:32
Fajna ta kurtka :)

sakahet
29-08-2011, 10:21
kurteczka fajna, ale szkoda, że tylko do noszenia z przodu

Magdailena
29-08-2011, 11:09
kurteczka fajna, ale szkoda, że tylko do noszenia z przodu

No właśnie, lipa.:-/

pauladuch
29-08-2011, 11:20
Bardzo fajna kurteczka. Już trzeba zacząć szukać czegoś na zimę :)

Agut
29-08-2011, 11:53
fajna calkiem... szkoda tylko ze taka krótka :( wole dłuższe...

aaaa i dziewczyny jak by podpowiem Wam ze jak byscie chciały to pentelka szyje na wymiar. Kiedys u niej polar zamawialm i mi zrobila wszytsko tak jak ja chce. Może, dało by sie dogadac co by też zaplanowała kurtkę z opcją plecakową :)

Georgina
01-09-2011, 17:04
Ładna ta kurtka, ale z przodu już rzadko noszę.
Mam od Pentelki osłonkę polarową, będzie musiała wystarczyć na zimę.
Pomysł z "kurtką plecakową" jest super! Może uszyje też taką?

toffi
01-09-2011, 19:40
w sumie to łatwo przerobić każdą kurtkę :)
tylko zamki trzeba wypruć :)

Lotna
01-09-2011, 19:50
Uooo ale fajna, gdyby była opcja noszenia też z tyłu to bym się pokusiła :)

opolanka
04-09-2011, 13:07
Taka sama +opcja plecaczka=kurtka idealna

atelka
04-09-2011, 13:12
tylko zamki trzeba wypruć :)

nie trzeba wypruwać, tylko panel musi mieć dopasowane

olshia
10-09-2011, 20:04
kupiłam tę kurteczkę, jest na moje bardzo delikatna, mam tylko nadzieję, że przy noszeniu podszewka nigdzie nie pęknie...a to okaże się zimą;) dobra cena, chociaż mogłyby być ogólnie z mocniejszych materiałów. Sam materiał zewnętrzny rzeczywiście mięciutki i przyjemny w dotyku, ale niestety będzie obłaził. Liczę na to, że się sprawdzi zimą.

brikola
10-09-2011, 20:49
fajna kurtka:thumbs up:

trzya
11-09-2011, 14:59
tez mi się podoba kurtka..!

słoneczny_blask
11-09-2011, 15:12
tylko zamki trzeba wypruć :)Nie wypruwałam, tylko znalazłam pasującą do zamka kamizelkę i krawcowa przerobiła ją na dopinkę. Jedyna wada, ze trzeba było napchać sobie sporo szalika, bo kurtka nie chroniła szyi. Zamek chyba w miarę uniwersalny, bo puściłam samą dopinkę dalej. Teraz muszę się upomnieć o zwrot dla koleżanki :)

dorcik81
12-09-2011, 20:29
wygląda bardzo sympatycznie,brawo:thumbs up:

Agna
12-09-2011, 20:35
Kupiłam tą kurtkę. Mięciutka i cieplutka. Rozmawiałam już z sąsiadką krawcową i poświęcę kaptur na rzecz noszenia z tyłu. Mam pomysł, wykonanie się zobaczy. Całością może się pochwalę, jak się uda :ninja:

scarlet
13-09-2011, 20:39
super pomysł, trzeba przemyśleć :)

marjen
13-09-2011, 21:51
wygląda fajnie

mamaslon
18-09-2011, 12:09
:ninja:fajna...i to na szyję zapiecie jak golf...no no, jabym szukała to fajna :D

Luniell
21-09-2011, 23:17
dobrze wiedzieć,że szyją na wymiar może mi przedłużą rękawy i trochę wydłużą całą kurtkę :P

hajda
22-09-2011, 11:13
Kupiłam tą kurtkę. Mięciutka i cieplutka. Rozmawiałam już z sąsiadką krawcową i poświęcę kaptur na rzecz noszenia z tyłu. Mam pomysł, wykonanie się zobaczy. Całością może się pochwalę, jak się uda :ninja:

a nie myślałaś, żeby pogadać z Pentelką o zakupie kawałka tkaniny, z której uszyta jest kurtka, wówczas nie trzebaby poświęcać kaptura ..........

goge
27-10-2011, 22:48
A da się dziecia trochę wyżej nosić niż na zdjęciu, nie będzie nic przeszkadzać? Zwłaszcza przy nieco starszym smyku

pecher
13-12-2011, 21:52
Ja miałam wątpliwą okazję macać pentelkową kurtkę - wg mnie nie warta 250zł.
Materiał - a raczej jego wypełnienie przypomina najtańszą kołdrę. W kurtce - czuć i widać ścinki materiału i krzywe wykrojenie - tak samo panel - jakby krawcowa po ciemku szyła :omg:

Wierzchni materiał czepliwy, cały w kłaczkach i niteczkach. Oddałam czym prędzej i cieszę się, że mam koale rosyjską :)) Nie przemokniemy i nie przewieje nas :)

I rzeczywiście - lepiej doszyć panel do swojej kurtki, niż kupować kurtkę pentelki. Z pentelkowych wyrobów mam osłonkę - jest spoko, ale kurtka.. No, nie udała się.

wrotka
24-03-2012, 03:48
Niestety muszę się podłączyć do tej opinii. Chodziłam w pentelkowej kurtce całą zimę. Na pierwszy rzut oka- super, ale później okazało się, że nie jest tak różowo. Materiał jest czepliwy i łapie wszystkie kłaczki. Kurtka jest grubaśna, trochę jakby za krótka i bez ściągaczy- wiało nam przez rękawy i od spodu. Jak były mocniejsze wiatry, to mała aż się budziła na spacerach, jak ja tak podwiało i to nie było fajne :( Kaptur też jest niepraktyczny i jak dla mnie był tyl tylko dla ozdoby. Przeszkadzał i jak go odpięłam, to juz nie przypięłam. A na dodatek popruły mi się kieszenie, które są wykonane z cienkiej podszewki. Da się schować klucze czy chusteczki, chociaż jak dla mnie kieszenie są zbyt płytkie i popruła się najpierw jedna- jak ją zszyłam, to całkiem się wypłyciła, a później podziurawiła się druga :( i zaznaczam, że noży i żyletek nie nosiłam :)
Te informacje, że nie potrzeba szalika u nas się nie sprawdziły. Nawet z tą wstawką wiało i musiałam się zaopatrzyć w golf dla dwojga, co dopiero dograło całość.
Plusem tej kurtki poza oczywiście ceną jest to, że jak były mrozy I NIE WIAŁO, to naprawdę było nam ciepło.
Jednak na przyszły rok kupię sobie coś innego. Trochę załuję, że chciałam przyoszczędzić- mogłam dołożyć i kupić coś innego.

olshia
13-04-2012, 12:04
co do materiału to się zgodzę, że strasznie obchodzi...nie narzekam na grubość kurtki- chociaż nie mam porównania z innymi...fakt faktem jakość materiałów mogłaby być lepsza, ale ja byłam zadowolona z użytkowania...aha ta wstawka na niby niepotrzebny szalik nam się też nie sprawdziła...