Zobacz pełną wersję : Nie wiem czego chcę...
Mam dwie chusty na stanie: Dolcino Jamajkę 4,5m i białe Dmuchawce Nati (bambus/len) 4,0 m. Dolcino na bank zostaje w rodzinie, bo to moja ukochana chusta, do Dmuchawców nie jestem emocjonalnie nastawiawiona. Fajne są, miękkie, puszyste, Nelę nosiły jak miała 12 kg (potem nie mogłam nosić - ciąża zagrożona), ale półroczna Idalia ma 8kg i wiem że będę potrzebowała na zimę istnego szmatana!
Musiałabym sprzedać te Dmuchawce (mają malutką plamkę na czubku ogona) i pewnie "coś" dołożyć, ale cosia za dużo nie będzie do dokładania.... Czego szukać? Wełny jakiejś? Lnu? Brzydkiej Lany?
Help!
macierzanka
26-08-2011, 09:30
Len bardziej uniwersalny od wełny i łatwiej prać:)
Olik, ale czemu w galerii???
Olik, ale czemu w galerii???
O kuuuurcze, nie krzycz na mnie, zagapiłam się.... Może ktoś przenieść?
No, przeniesiony, może tutaj ktoś pomoże :ninja:
hmmm noo ja bym oczywiscie stawiala na jakąś domieszke :)
Len, a moze konopki? noo ale wełenki też fajne są... i jak sie nie mialo warto spróbować :) tylko przy wełnie zawsze jest stres co by jej nie sfilcować :hide:
z fajnie noszących chust jeszcze neobulle są!- dużo ładniejsze od lany
wełenkę Japan miałam przez chwilę pożyczoną od QQrQ ale jakoś na nośność nie zwróciłam uwagi. A Girasol jakiś?
Nosilam Piotrka zimą pod kurtka z przodu mniej wiecej od pol roku do pierwszych urodzin - i tak moge polecic, aare z welną - istny szmatan, nino welniane miodowo- szafranowe, ale i indio z lnem, ptaki welniane tez cudnie nosza, ale ja nosilam juz na plecach.
Nie wiem jak inne - sama na natkę poluje:)
edit: Piotrek sporo wazyl tak mniej wiecej 9-10 na roczek
spróbuj jakiegos didka z welenką! indio albo wlasnie aare :) zobaczysz róznice :)
albo wlasnie indio z lnem, naturek stary to jest super szmatka!
Girasolki cudne, ale jak z nośnością nie wiem.... ponoć są dość cienkie ... ja sie jeszcze nigdy na girasola nie zdecydowałam a chust sie u mnie przewinęła cała masa hehe
spróbuj jakiegos didka z welenką! indio albo wlasnie aare :) zobaczysz róznice :)
albo wlasnie indio z lnem, naturek stary to jest super szmatka!
Tylko obawiam się że po sprzedaniu Dmuchawców i tak mnie stać nie będzie... :(
Tylko obawiam się że po sprzedaniu Dmuchawców i tak mnie stać nie będzie... :(
Nie znam ceny dmuchawców - ktos mi w watku proponowal aare za 300, zaraz sprawdzę
tak - za 300, ja sie jeszcze zastanawialam nad LL z welna, poczytaj recenzje, mnie chyba taki szmatan nie jest potrzebny, choc Adas juz cięzki a zima przed nami.