Zobacz pełną wersję : Kurtki do noszenia
Zosia rośnie, więc to będzie moja ostatnia przenoszona zima :(
Chciałabym sprawić sobie kurtkę do noszenia. Poradźcie - jaką?
Najczęściej noszę krótko - odprowadzam i przyprowadzam starszą ze szkoły. Czasem do parku, na zakupy itp. Do szkoły - żeby dało się łatwo założyć i zdjąć, bo gorąco tam okrutnie. Do parku - żeby Zośkę łatwo wyjąć do zabaw, a potem samej w niej jakoś wyglądać i móc się bawić, a potem samej ubrać nas w dwugłowca. Noszę w chustach i nosidłach(częściej), na plecach, ale czasem z przodu też. Zwykle jestem sama i nikt mi w ubieraniu nie pomoże. Poradźcie, dobre dusze :)
a taką Kobitke mała-dużą to juz nie lepiej tylko na wierzch a nie pod kurtke???
z ciekawosci zapytuje, bo nie wyobrazam sobie siebie imojej Hel w jednym odzieniu wierzchnim... zeszlej zimy tak owszem, ale teraz... :roll:
Kinia całą zeszłą zimę była pod kurką, a była właśnie w wieku Zosi, bdzo sobie chwaliłyśmy wspólne ciepełko jak leciałyśmy rano ze starszakami do przedszkola :)
ja mam suseskinder, sama się w nią ubierałam i spokojnie można nosić bez dziecia też
Goska Sucharska
30-10-2008, 08:30
Moja prawie dwulatka często noszona nadal jest pod kurtką. Na wierzch tylko przy sprzyjających warunkach. Nie wyobrażam sobie chodzenia w siekającym deszczu, nawet pod parasolem(a co to jest? ;) )
Jaką kurtkę nie dobierzesz, ważne by Ci kolorystycznie odpowiadała, bo inaczej źle się nosi. Nie była za duża, wyceniłam się na L, kiedy powinnam na M.
Wszystkie dwugłowce są podobnie piękne, najładniejszy i najsłodszy a opakowany garb będzie zwracał uwagę ;)
Jednym słowem: " zajrzyj w głąb konta, a dowiesz się jaką kurtkę kupić" :wink:
A grubością i techniką zakładania nie różnią się one? może jakaś jest dwuwarstwowa - czyli dopinana warstwa ocieplajaca? A kaptur dla dziecia i dla mamy?
moja ma odpinany polar, więc jest wielosezonowa, kaptur z przodu z tyłu i dla mamy :)
Zaglądam na konto i do Vegi :) :roll:
Aniakom, ja mam suseskinder, więc jak chcesz pooglądać, poprzymierzać itp to służę ;)
Winnie dzieki, Dobra Kobieto! To ustalimy na priv spotkanko w którymś dniu poświatecznym. Albo wreszcie bedę zmuszona pofatygować sie na Dobrego pasterza :lol: :evil: Bo te zdjęcia w necie to umiarkowanie obrazują istotę rzeczy :?
ja mam kurtkę lennylamb - to ta wersja wiosenno-jesienna (bez ocieplenia) i jestem pod wrazeniem systemu dopinek ... zreszta nie tylko !
ja mam kurtkę lennylamb - to ta wersja wiosenno-jesienna (bez ocieplenia) i jestem pod wrazeniem systemu dopinek ... zreszta nie tylko !
a jaka to kurtka?
gdzies tu babolek zdjecia wklejal - taka oliwkoow-brazowa z kraciasta podszewka ..
jak znajde linka to wkleje
visenna2
31-10-2008, 16:58
Lenny Lamb śliczne są :) jaka szkoda że nie ma rozmiaru XL...
Mam podobny problem...
Ale ja nie bardzo lubię nosić pod kurtką, więc chyba się zdecyduję na taki polarek:
http://slingjax.co.uk/catalog.php?item= ... egory%3D42 (http://slingjax.co.uk/catalog.php?item=241&catid=42&ret=catalog.php%3Fcategory%3D42)
Może ktoś ma i powie, jak się to cudo sprawdza w praktyce, pls?