Zobacz pełną wersję : problem z krążeniem?
dzis rodzina mi mówi że mój synek w chuście ma sine nóżki chociaż stópki ciepłe. Patrzę w lusterku rzeczywiście kolor lekko inny od rączek..wczesniej wsie tym nóżkom nie przygladałam więc nie wiem czy tak zawsze wygladały...Czy to możliwe że jest problem z krążeniem? noszę w 2x wydaje mi się że dobrze wiążę. Synek ma 4,5 m-ca. Co myślicie?
hej dziewczyny! nikt z was nie miał podobnej sytuacji? proszę poradźcie coś..chyba zrobię zdjęcie jak sie zamotamy i wrzucę do oceny.. może robię jakiś błąd. W żadnej instrukcji jednak nie czytałam że taki problem może wystąpić jesli się niewłaściwie zamota
wrapsodia
19-08-2011, 12:00
To pytanie przeniosłabym do działu Chustowiązanie. Chodzi ci o krążenie w nóżkach dziecka? Może wystąpić, jeśli dziecko jest podwieszone na nóżkach (pupka zbyt wpadnięta, krawędz dolna dociągnieta mocno, a reszta zbyt luźno), albo kiedy krawędzie uciskają podkolankami lub dziecko robi szpagat (materiał nie ma sięgać dosłownie od podkolanka do podkolanka ale blisko nich), nóżki luźno zwisają prostopadle do podnóża. jeśli do nosidła wsadzimy zbyt małe dziecko i siedzi w lekkim szpagacie często nóżki wtedy sinieją.
dziéki!
to sié postaram popracowac nad wiazaniami , tak sie zastanawialam czy w dobrym dziale pisze.
ostroszyc
19-08-2011, 16:21
Hej :) jeśli nóżki nie są zimne to możliwe że wszystko jest ok :) jak się siedzi np na moście z nogami w powietrzu i nimi nie rusza to też żyły wychodzą
poobserwuj, czy nóżki sinieją tylko w chuście, czy także np. przy noszeniu na rękach. Niektóre maluchy tak po prostu maja.