Zobacz pełną wersję : getry do pieluszek
gdze kupujecie geterki i w jakich cenach
myślicie ze te będą ok?-nie moja aukcja
http://allegro.pl/getry-ocieplacze-dzieciece-kolorki-tania-wysylk-i1715068351.html
albo te ale droższe
http://allegro.pl/sale-hit-getry-ochraniacze-dla-dzieci-cudo-i1750649989.html
Te pierwsze są ok, bo z tego co wiem, to Steveny.
Te drugie mogą mieć ciasne gumki.
paskowka
10-08-2011, 14:38
Te pierwsze są ok, bo z tego co wiem, to Steveny.
Te drugie mogą mieć ciasne gumki.
To nie sa steveny, ale podobne:) To sa steveny: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=getry+steven
Te drugie są dość małe tzn. dla mojej 2,5 latki juz takie ciut ciut małe tzn. gumki troszkę uciskały. Ale dla małego malucha ok.
te pierwsze wyslalam dzisiaj z pieluszkami,tak wyglądają po kilku praniach,ale ja piorę tylko na 60 i z calą resztą ciuszków,nowe b.mięciutkie ,fajne ...drugie sztucznowate ,bez zachwytu z mojej strony,ja teraz muszę poszukac welnianych,kiedyś byly u Arabeli
To nie sa steveny, ale podobne:) To sa steveny: http://allegro.pl/listing.php/search...g=getry+steven (http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=getry+steven)
Kiedy wybierałam getry dla synka, to w kilku miejscach widziałam informację, że to są Steveny, tylko mają inne "opakowanie" :) Ale dobrze, że jednak za każdym razem kupowałam oryginalne Steveny, skoro mówisz, że te są inne :)
chce jakieś mniej drogie bo i dla Róży musze kupić i dla Anieli -rózne wielkosci bo-Różyu będze łatwiej zdazyć na nocnik jak będze miała mniej warstw a robi sie coraz chłodniej i na chłodne wieczory by się przydały a Anieli mi szkoda wełniaka i pieluszek chować
a ja zapytam ile par wypada miec?
i poleccie najlepsze dla maluszka 5 - 6 mies. byle nie sztuczne.
może z jakiegoś sklepu z pieluszkami to bym sobie coś od razu kupiła
edit: juz doczytałam i mam ;)
Ja mam jedne i drugie. Te pierwsze większe, mięciutkie, bardziej elatyczne, ale jeszcze nie prałam, więc to się może zmienic.
Te drugie mniejsze, uciskające, mechacą się szybko (ale mój raczkujący, więc je wykańcza;-)) , po praniu prują się kiepsko wykończone końce:roll:, ale za to mają ładne wzorki... Mam 10 par:rolleye:
a ja wciąż nie kumam po co maluszkowi do pieluch getry :ninja: Za to namiętnie używam w chłodniejsze dni do chusty (rajstopy, bez spodenek, za to getry na łydki).
Mam i pierwsze i drugie podane przez Fusie i potwierdzam - pierwsze fajne, drugie cisną i się prują.
a ja wciąż nie kumam po co maluszkowi do pieluch getry :ninja:
Bo wygląda ładnie :P
I się szybciej zmienia pieluszkę niż ściągając spodenki. No i widać w ogóle pieluszkę.
W chuście były super! I dawałam też Młodej do raczkowania. Steveny spooooro wytrzymują :D
U mnie są 4 pary, spokojnie mogłoby być mniej, ale to fajny gadżet ;)
Jakie getry polecicie dla dwulatki o grubiutkich udkach? Zależy mi na naturalnych (bawełna lub wełna) i maksymalnie delikatnych (nie ściskających).
Kiedy miała 7 miesięcy kupiłam getry z dwóch różnych firm (miały być odpowiednie do 2 czy nawet 3 lat) i wogóle ich nie używam bo od początku niemiłosiernie ściskały udka :-( Zraziłam się od getrów, ale teraz na etapie nocnikowania by się przydały... tylko nie chcę się znowu naciąć...
Steveny też mam, fajne są i wyglądają na wytrzymałe - ale są też dłuuugie, na noworodku ich nie testowałam:) No i nie mają ściągacza, więc można je podciągnąć bardzo wysoko, aż prawie na pieluszkę.
No i u nas getry to podstawowy element ubioru - praktycznie nie używamy spodenek, rajstopek nie mamy w ogóle, śpiochy i pajace były tylko na początku, więc Młoda jest albo w samej pieluszce (i ew. skarpetkach), albo dodatkowo w getrach. Dla nas to super wygodne rozwiązanie:)
mam już pierwsza parę geterek i są superowe - mama mi kupiła w H&Mie acryl+wełna, takie cieple, grubsze trzymają się super na nożkach 5 mieś. córci - mają 20cm. Muszę kupić jeszcze kilka par. Mlodej od razu wygodniej w samej pieluszce i getrach niz w body, rajstopach itp. a i ja mam szybszy dostęp do pieluszki bo właśnie zaczeliśmy ją wysadzać na nocnik ;p
aaa te steveny to ile cm mają?
a jakie będą dobre dla noworodka, do chusty na zimę?
kawiareczka
15-08-2011, 12:00
myślałam o getrach na jesień/zimę do pieluszki ale obawiam się czy dziecku nie będzie jednak zimno w ten kawałek nóżki między getrą a pieluszką? jakie są Wasze doświadczenia?
bianka2009
15-08-2011, 17:44
Getry ukochałam prawie jak pieluszki :)
i też kolekcjonuje choć staram się powstrzymywać przed zakupem nastepnej pary, ale widze że nie tylko ja :)
Może otworzymy dział stosiki getrowe ;)
Kawiareczko nie przeszkadza mi szpara między getrą a pieluszka, ponieważ prawie jej nie ma. Mam getry które dobrze trzymają się nogi i wysoko je podciagam i jest fajnie.
kawiareczka
15-08-2011, 17:52
Kawiareczko nie przeszkadza mi szpara między getrą a pieluszka, ponieważ prawie jej nie ma. Mam getry które dobrze trzymają się nogi i wysoko je podciagam i jest fajnie.
No ale w zimie Twoje dziecię było leżące a jak jest z biegającym? ta getra musi się obsuwać chyba, co? i u nas w zimie jest zimno, chodzimy wszyscy w spodniach od dresu, więc tym bardziej mnie ten 'kawałek' nóżki frapuje. Osobiście dostałabym cholery gdyby mi marzł taki kawałek;) ale nie wiem jak z dzieciem.
bianka2009
15-08-2011, 18:01
W zimie jak w domu chłodno i nie ma dywanu to będzie dziecku zimno w samych geterkach na podłodze
a ja wciąż nie kumam po co maluszkowi do pieluch getry :ninja: Za to namiętnie używam w chłodniejsze dni do chusty (rajstopy, bez spodenek, za to getry na łydki).
Mam i pierwsze i drugie podane przez Fusie i potwierdzam - pierwsze fajne, drugie cisną i się prują.
żeby pieluszke było widać i łatwiej zmieniać
http://forum.montignac.com.pl/imgshack/multi/uploads/68040af72bfe6b1ace43ece50b3639fe.jpg
:ninja:
gosia2809
15-08-2011, 23:04
nam Steveny niepasują, spadają co chwilę, za to Huggalugsy jak najbardziej, kupiłam Filipowi rok temu 2 pary i nosi do dzisiaj;) dla nas to dobrze wydane pieniądze, mimo że najtańsze nie były;)