Zobacz pełną wersję : prosba o pomoc w wyborze chusty
Witam, bardzo proszę o pomoc w wyborze chusty dla mojego miesięcznego synka Franka. Franek waży około 5,5 kg i bardzo lubi być przy mnie, a raczej na mnie: zasypiac, leżeć itp. Wolałabym go nosić w chuscie, bo czasami dretwieja mi ręce, a Franek rosnie i rośnie (waga urodzeniowa 4400 i 62 cm). Oglądałam troche programów na temat chust i duzo czytałam na Waszej stronie, ale do końca nie wiem czy sobie poradzę. Myslałam o wiązanej Rapalu, dam radę? moze jakaś inna?
Wiązana to dobry wybór, ale ja bym kupiła raczej Storchenwiege albo Nati, a najlepiej Didymosa (Indio :heart: ).
dziekuje, zaraz poszukam.
1. ile masz pieniedzy?
2. jakie kolory Ci sie podobaja?
3. chcesz nowa czy uzywana?
ad. 1 liczyłam, że wydam około 200 zł
ad. 2 jesli chodzi o kolory to w sumie jakies naturalne - bezowe, zielone - ewentualnie błękit - bo chłopak.
ad. 3 nie myslałam o tym - a taka chusta jakoś się zuzywa? Jak mogłabym oszczedzić, to by było fajnie
kolo 200 to chyba chodza uzywane hoppedizy ..
ale roznie bywa, przejrzyj bazarek
ja polecam strochenwiege - np leo natur - tylko ze one kosztuja cos kolo 270..
no i bardzo chwalone polskie Nati - nowa kupisz ponizej 200
ostatnio testowalam i polecam :)
dzięki:) a jeszcze i powiedzcie jak wybierać długość?
ad. 1 liczyłam, że wydam około 200 zł
ad. 2 jesli chodzi o kolory to w sumie jakies naturalne - bezowe, zielone - ewentualnie błękit - bo chłopak.
ad. 3 nie myslałam o tym - a taka chusta jakoś się zuzywa? Jak mogłabym oszczedzić, to by było fajnie
w tej cenie to spokojnie nati, girasol (217 zł. długość 4,7 m.; krótsza odrobinę tańsza) i hoppediz.
kolorystyka - do wyboru, do... nomen omen koloru. powodzenia!
jesli nie jestes bardzo wysoka to 4,7-4,6 wystarczy
mam 168 cm, mąz 184 - tez by chciał uzywać
standardzik 4,7 m spoko wystarczy.