Zobacz pełną wersję : bo moze sie udusic...
czyli jeden z powodow, dla ktorych nie nosic w chuscie :/
Uslyszalam, wkurzylam sie, ale zaczelam sie zastanawiac ku przestrodze,a nie zniechecaniu do chust w zadnym wypadku!!!
Mialyscie albo slyszalyscie/widzialyscie jakies rzeczywiste niebezpeczenstwo z chusta? Np. zle dociagnieta chusta i dziec wypada albo co... Nie zebym chciala przestac uwazac, ale po prostu nurtuje mnie kwestia rzeczywistego niebezpieczenstwa vs. uprzedzenia
IMO dobrze zawiązana i dociągnięta chusta w dostosowanym do wieku dziecka wiązaniu jest w pełni bezpieczna
Kasia.234
03-08-2011, 08:41
niebezpieczne może być połączenie torby na dziecko i noworodka, tu chodzi raczej o sposób ułozenia dziecka
czukczynska
03-08-2011, 08:46
Tak jak dziewczyny piszą.Niebezpieczne sa torby na dzieci, złe wiazania itp.
Niebezpiecznym może również okazać się upadek z dzieckiem w chuscie.
schiselle
03-08-2011, 08:52
Tak jak dziewczyny piszą.Niebezpieczne sa torby na dzieci, złe wiazania itp.
Niebezpiecznym może również okazać się upadek z dzieckiem w chuscie.
za każdym razem jak idę po schodzch o tym myślę i trzymam się poręczy jak babcia ;)
dankin-82
03-08-2011, 09:03
ja regularnie podduszam dzieci i żyją ;)
a tak poważnie, to przecież nie wiązesz sobie dzieciaka byle jak, nie zostawiasz go sobie na 24h i nie interesujesz się nim; zaglądasz, poprawiasz, robisz mnóstwo rzeczy i ciągle kontrolujesz tak? to o uduszeniu nie ma mowy; Imo nawet niedoświadczone mamy w motaniu sprawdzają czy wszystko jest ok ;) Materiał chustowy to nie jakaś szczelna folia.
Jeśli chodzi o upadki, to mi się jeszcze żaden nie zdarzył, nie żebym jakoś super uważała, uważam ale też biegam i wygłupiam się z drugim dzieckiem, wszystko z rozsądkiem
Jedyne czego nie robie to nie ubieram szpilek podczas noszenia ;)
nie popadajmy w skrajności;)
misunderstanding
04-08-2011, 13:04
nie miałam, nie widziałam, słyszałam jedynie w TVN o tym, jak 7-dniowe dziecko się udusiło.. ale to w torbie na dziecko :)
ale wszystko może być niebezpieczne w połączeniu z ludzką głupotą, również chusta..
nie no jasne ze wszystko moze zaszkodzic, i nie boje sie specjani ze dziecko udusze bo widze co i jak. Ale tak sie wlasnie zastanawialam czy ktos zna AUTENTYCZNY przypadek a nie hipotetyczne opcje na to co sie moze wydarzyc. Bo jak wiadomo cegla moze mi spasc na glowe wszedzie...
Były przypadki uduszenia dzieci, ale nie w chustach tylko w torbach-nosidłach. Z tym, że wielu ludzi myli wisiadła z chustami. Ale tak samo można powiedzieć o wózkach - ile dzieci z nich wypadło? I nikt z tego afery nie robi. Ze wszystkim trzeba uważać i już.