Zobacz pełną wersję : cO TO JEST za wiązanie i chusta??? to ja się nie znam, czy to ...?
o rany, co to jest???
http://gumowakaczuszka.pl/pl/chusta-baby-sling-chocolate-green-babymoov.html
przegladałam, bo szukam krzesełka do karmienia i mi się ta strona otwarła, patrze, początkowo ok, bo zobaczyłam MT Tuli, ale te chusty... wcięło mnie:omg: jakie to wiązanie???:omg: przodem do świata??? to kolejny jak pare na allegro "cudowny sposób" na "nowoczesne chusty"???
Dobre wiązanie, tak jak w pouchu. Na krotko, ale dobre
o, to mnie zaskoczyłaś! dzięki, nie wiedziałam. wydało mi się jakies takie dziwne i przodem... Dzięki demona.
poucha nie miałam nigdy i nie używałam, stad nie wiem
Ja tam też się nie znam na pouchach, ale w instrukcjach to wiązanie bywa, nózki poskładane "po turecku";)
Blanka_1982
29-07-2011, 23:49
ale jednak przodem, do mnie jakoś nie przemawia:-?
No to wiadomo Blanka, dlatego piszę, że na chwilę:)
To Budda jest. :)
Myślę, ze mnie by tak było koszmarnie niewygodnie. :)
Blanka_1982
30-07-2011, 00:11
No to wiadomo Blanka, dlatego piszę, że na chwilę:)
Aaaa, bo ja już mam zboczenie forumowe i jak widzę jakiekoliwek dziecko przodem do swiata, to mi się flaki przewracają i nóż w kieszeni otwiera:lol: Dawniej tak nie miałam, a teraz:rolleye:
Mayka1981
30-07-2011, 00:14
ano Budda - trzeba być naprawdę ZEN żeby tak dłużej ponosić...
ogólnie nie polecam ;)
Winoroslinka
30-07-2011, 00:16
jakbym miala pakować malucha w formie takiego wygibasa tylko na chwile, to juz wolałabym na gołvh rękach nosic
za duzo zachodu
Na rękach mieli zalecenie tak nosić swoją córeczkę z obniżonym napięciem szwagrostwo. No dobra, nie wiem, czy to było specjalne zalecenie dla niej, czy że jak nosić maleństwo przodem do świata, to właśnie tak.
Mayka1981
30-07-2011, 17:19
Na rękach mieli zalecenie tak nosić swoją córeczkę z obniżonym napięciem szwagrostwo. No dobra, nie wiem, czy to było specjalne zalecenie dla niej, czy że jak nosić maleństwo przodem do świata, to właśnie tak.
i owszem, ale nie dokładnie tak jak na fotach, tylko tak jak tu:http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79399,1326219.html
Jak w fotelu (powyżej 3. miesiąca życia)
http://bi.gazeta.pl/im/5/5100/m5100715.jpg
Dziecko siedzi na dłoni jak w wygodnym fotelu. Tyle tylko, że ten twój fotel musi się bardzo odchylić do tyłu, by nie przeciążyć słabych jeszcze stawów i kręgosłupa niemowlęcia. Druga ręka asekuruje malucha, by nie przechylił się na bok. Taka pozycja dla dzieci poniżej 3. miesiąca jest jeszcze zbyt trudna, a i tak stosując ją u dzieci cztero-, pięciomiesięcznych, warto odchylić się znacznie do tyłu.
z racji tego odchylania się jest to szalenie niewygodne na dłuzej...
Ja tam też się nie znam na pouchach, ale w instrukcjach to wiązanie bywa, nózki poskładane "po turecku";)
dobrze że napisałaś jak ułożone są nóżki, bo ja się ich doszukać nie mogłam:D
Mayka - nie dokładnie tak, jak pokazuje Zawitkowski - mieli nosić z podkurczonymi nóżkami, na Buddę.
Mayka1981
31-07-2011, 08:23
Mayka - nie dokładnie tak, jak pokazuje Zawitkowski - mieli nosić z podkurczonymi nóżkami, na Buddę.
ale co, nóżki po turecku? bo ja też miałam synka z obniżonym napięciem, zalecone noszenie przodem, chyba faktycznie bardziej nóżki podkurczone niż na zdjęciu ale na pewno nie skrzyżowane...