PDA

Zobacz pełną wersję : Moja pierwsza kieszonka - w Vatanai Maryuama :)

Ania_MK
22-10-2008, 13:03
Hurra - nareszcie mam Maryuame (Dzieki Aniu z Tulikowa za namowy :mighty: ) !!! Jest przepiekna, wlasnie dzis po wypraniu i wyprasowaniu pierwszy raz w zyciu zamotalam kieszonke :) ... i prosze o ocene czy all ok :) Julcia zasnela po paru sekundach wiec musi byc w niej wygodnie...

p.s. powiem Wam ze wolalam motac ta kieszonke na Julci niz wciskac ja w elastyka ktorego tez mam :mrgreen:

http://lh5.ggpht.com/WieczorkiAP/SP8Hy1SmSuI/AAAAAAAABRA/31U1ctGQAlw/s400/IMG_3116.JPG

http://lh4.ggpht.com/WieczorkiAP/SP8INSf7_mI/AAAAAAAABRk/z04gWDyS_hM/s576/IMG_3113.JPG

Ania_MK
22-10-2008, 13:04
sama dodam co mysle: troche za luzna gorna czesc jest, i lekko mi Julcia opadla wiec musze mocniej podociagac...

ithilhin
22-10-2008, 13:10
dobrze myslisz :-) reszta w porzadku jest, tylko ta gora.

a wygladacie pieknie!

co nieco o kieszonce masz tutaj
http://klubkangura.com.pl/edu/kieszonka-bez-tajemnic

dodam jeszcze, ze warto powygladzac na pleckach w golre matrial i wtedy sie ujawnia ewnetualne luzy, ktore mozna dociagnac.

mozesz tez wlozyc pieluszke czy inna szmatke pod ten material na karczku - taki wlaczek da dodatkowe napiecie i podtrzymanie materialu.

no dobra - jeszcze na koniec podkul nozki Julci, ale wcale nie sa zle.

Ania_MK
22-10-2008, 13:44
wielkie dzieki za rady, po nastepnym karmieniu bede probowac jeszcze raz :)

lola_22
22-10-2008, 14:31
i oto mamy kolejną śliczną MARUYA(MA)MĘ :thumbs up:
pieknie wyglądacie , noscie się jak najdłużej !

rebelka
22-10-2008, 18:48
A z tyłu stoi Bartatina Classic, coś mi się wydaje :P Fajny wózek swoją drogą ale u nas przegrał w przedbiegach z chustą i stoi już na strychu schowany :oops:

april
22-10-2008, 19:17
A z tyłu stoi Bartatina Classic, coś mi się wydaje :P Fajny wózek swoją drogą ale u nas przegrał w przedbiegach z chustą i stoi już na strychu schowany :oops:
O żesz, ty masz to oko no :D ja też sie zastanawiałam co to za wózek :lool:

A wy wygladacie cudnie w tych różowościach!

polah
22-10-2008, 19:56
słodko wygląda Twoja Julcia w Maruyamie, aż mi żal, że ja swojej (Julki) nie nosiłam....Kochana, jeśli to Twoja pierwsza kieszonka to chapeau bas!

Ania_MK
22-10-2008, 20:18

rebelka - no niezle oko, zgadza sie - Bartatina Classic, kupowalismy w Polsce bo marzyl nam sie taki tradycyjny wozek z duza gondolka, i uzywamy na zmiane - to chuste, to wozek. Teraz jak byli u nas rodzice moi to preferowali wozek oczywiscie na spacery, ale po domu Julcie juz w chuscie nosili :D

Kochana, jeśli to Twoja pierwsza kieszonka to chapeau bas!
dzieki :) staram sie jak moge :)

Ania z Tulikowa
22-10-2008, 21:01
A nie mówiłam, że się zakochacie :D Pięknie Wam w niej!
miłego noszenia!

Lovrita Bornita Rokita
23-10-2008, 12:15
Pieknie wygladacie! Mnie ta chusta kusi i kusi... Piszesz, ze przegrala z elastykiem? Dlaczego?

Ania_MK
23-10-2008, 13:38
Mam chuste MaM Wrap, jest przesliczna i poki nie mialam Vatanai to uwazalam ze jest super choc w elastyku:

- Julcia bardzo sie zawsze zgrzala nawet jak miala tylko bodziaka bez rekawkow na sobie
- czesto mialam problem by ja wprawnie i szybko wcisnac do zamotanego elastyka, i ta zabke to tez miala taka bardzo szeroka

za to w Vatanai - dziec mi sie mniej poci, przez to ze wiaze ja na Julci to mam wieksza kontrole nad zabka i nie martwie sie ze musze ja na sile wciskac do chusty.

Plusem elastyka jest to ze raz zamotany, mozna dziecia wkladac i wyciagac kilka razy, no i elastyk duzo wiecej bledow wybaczal. W Vatanai motalam dopiero 3 razy i widze ze musze sie duuuuzo bardziej przykladac do wiazania i jeszcze nie wychodzi mi to tak jakbym chciala.

W sumie to ciesze sie ze mam to i to, bo zalezy gdzie bede musiala isc/jechac, to bede brala inna chuste. Poza tym elastyk osmielil mnie bym kupila chuste tkana :) A MaM Wrap jest przecudna chusta, mieciusienka, wykonczona sliczna tasiemka z przodu po srodku. Ale teraz kroluje u mnie Maryuama, przynajmniej na noszenie po domu.

To sa tylko moje subiektywne odczucia, pewnie bardziej wynikaja z braku wprawy jeszcze niz wad samych chust.

Lovrita Bornita Rokita
24-10-2008, 12:41
Dziekuje Aniu za obszerne wyjasnienia :D Ja tak sobie mysle o elastyku, bo jak nie teraz to kiedy 8)) Ale z drugiej strony za elastyka to pol lub wiecej innej chusty moge sobie kupic :lol:

polah
24-10-2008, 20:01
Lovrita!
Nie wiem, czy już gdzieś to jest na forum, ale WIELKIE GRATULACJE!!!!!!! :thumbs up:

Lovrita Bornita Rokita
25-10-2008, 12:48
Lovrita!
Nie wiem, czy już gdzieś to jest na forum, ale WIELKIE GRATULACJE!!!!!!! :thumbs up:
Dziekuje! :D

Ania_MK
25-10-2008, 14:07
Lovrita!

:op: dopiero teraz zauwazylam - gratulacje Lovrita !!!

Luthien
26-10-2008, 19:52
Ania_MK, wyglądacie slicznie! Tak mi się ciepło na sercu robi, jak widzę takie maluszki zachustowane..
(oj, chyba czas na kolejnego chuściocha, choć Pyśka jeszcze baardzo przytulaśna i też nie za duża :lol: )
A w maruyamie nosiłam całe lato (też Julkę, btw :wink: ) i byłam mega zadowolona! Zwłaszcza na mniejsze i lżejsze dziecko jest to chusta nie do przebicia jak dla mnie (teraz znowu doceniłam didka, noszenie 7 kg już takie łatwe w cienkiej chuście nie jest...)