Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co do czego? (Porady dla laika)

Ire
19-07-2011, 21:19
No bo tak pomyślałam: pewnie są osoby w takiej sytuacji, jak ja, które wiedzą w sumie tyle, że chcą motać. Ale w co, jakim sposobem, jak wybierać? Np co najwygodniejsze na start, co najpraktyczniejsze i pod jakim względem- elastyk, kółkowa, tkana, MT? W co i jak motać wątłe maleństwo? Czym się kierować kupując pierwszą chustę? Jak dobrać jej długość? Wszelkie przemyślenia i doświadczenia mogą być cenne dla chustonówek! :)

Bonita
19-07-2011, 21:27
Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz w tym dziale: http://forum.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=69

Ire
19-07-2011, 21:44
Dziękuję, rzeczywiście coś tam wyczytałam, wnioskuję, że dla początkującej i w ogóle na długo sprawdzi się tkana? A dla kogo są MT i kółkowe? Czy też nadałyby się dla noworodka? Zastanawiam się, czy nie za ciężko będzie mi się motać zimą, w grubej kurtce...?

aisinom
19-07-2011, 21:48
mt na pewno dla siedzacego malucha
kólkowa teoretycznie od noworodka w pozycji lezacej jak i pionowej- mi sie fajnie w kolkowej motalo jka juz Młody mial 5miesiecy i nabrał ciałka i pewnej stabilnosci,
a tak to polecam tkana i kieszonke dla malenstwa chodz teraz w ten upal moze byc goraco:)

espejo
19-07-2011, 21:50
Dziękuję, rzeczywiście coś tam wyczytałam, wnioskuję, że dla początkującej i w ogóle na długo sprawdzi się tkana? A dla kogo są MT i kółkowe? Czy też nadałyby się dla noworodka? Zastanawiam się, czy nie za ciężko będzie mi się motać zimą, w grubej kurtce...?

Wnioskuję, ze masz jeszcze trochę czasu:) czytaj, czytaj czytaj
jest sporo watkow o MT, kolkowych o ubieraniu zimą:)

Truscaveczka
19-07-2011, 22:24
Pod kurtkę, pod :)
Czytaj, pytaj i rozwiewaj wątpliwości swoje :)

dankin-82
20-07-2011, 08:01
mt są dla dzieci samodzielnie już siedzących lub samodzielnie trzymających główkę więc macie jeszcze czas ;) w sprawie mt możesz śmiało pisac

jeśli chodzi o kurtki, można motac "na", można motac "pod" lub kupic specjalną kurtkę dla dwojga ;)
tu masz przydkłąd jak wizualnie to wygląda: http://sling.dn.ua/catalog/yamama/slingokurtka

Bonita
20-07-2011, 08:49
Ire a skąd jesteś na tym podlasiu? ;)

Aniika
20-07-2011, 09:38
Ire, czytać, nie pytać!
Im więcej czytasz, tym więcej wiesz, na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedzi.

Ire
21-07-2011, 20:19
Jestem z pod granicy polsko-litewskiej, mieszkam niedaleko Sejn, czyli dobre 40 km za Augustowem. W Białymstoku też mieszkałam i czasem odwiedzam. :) Może kiedyś uda się spotkać...

maryjey
21-07-2011, 20:24
Jak coś to ja i Anita t_a_s jesteśmy z Suwałk, a to rzut beretem ;-). Ja się nawet w Sejnach urodziłam...

Ire
21-07-2011, 21:36
Extra! Trzeba by załapać kontakt w realu (albo w Plazie ;P ), przecież nawet akurat dziś byłam w Suwałkach... No a już jakby któraś miała być w Sejnach, to obowiązkowo! I mam obok domu sympatyczne jeziorko kąpielowe... zapraszam! Może przyślijcie mi jakiś namiar do siebie na PW..?