PDA

Zobacz pełną wersję : skąd wytrzasnąć otulacz wełniany?

kawiareczka
15-07-2011, 23:07
trochę mnie wkurza, że takie to super wypas ekstra polecane przez wszystkich a kupić nie można. Jedynie gatki Strochenkinder są wszędzie dostępne a ja je miałam i nam nie służą.
Otulacz Loveybums w Krainie Pieluszek w rozmiarze s i xl....bbh na maminku już nie ma a i tak był tylko m (za mały)...amsterdam jest drogi i ....biały (fajnie by na nim wyglądała zielona trawa i nasze błotko ogródkowe). Szyć sama nie umiem. Jeszcze Franiszki zostały, może tam jednak spróbuję, tym bardziej że otulaczyk jest na rzepy.
Napiszę po raz dziesiąty, że mam Loveybumsa L na napy i się w nim zakochałam i teraz się miotam bo kcem jeszcze!!
Macie jakieś inne pomysły na wełniaka? a może istnieje jakieś wełniakowe podziemie, przyznajcie się :ninja:

lemniscus
16-07-2011, 09:30
zamow sobie loveybumshttp://www.loveybums.com/ ze strony zaleznie od kursu dolara ale wychodzi to chyba tak samo albo nawet taniej niz z krainy pieluszek i wybor pelny :)

Wiewiórka
16-07-2011, 09:52
Ja mam tetro, jetem b. zadowolona (przy noworodku, ale nie z dołączoną wkładką)), spróbuj może być ok, nie gryzie w ogóle jak storcheny, w dotyku jak loveybums, który też mamy, cena o połowę mniejsza. Pytanie czy wciśniesz do niego swoje dziecko, jakby co można dopiąć przedłużkę do stanika, najlepiej taką z gumką

demona
16-07-2011, 11:25
Jesteś pewna, że BBH M jest za mały? Nam służył do konca do 12kg

kawiareczka
16-07-2011, 12:52
Demona, jestem pewna bo miałam bbh pulowy M i był za mały, sprzedałam. Podejrzewam, że wełniany ma takie same rozmiary.
Wiewiórka, Tetro....mi się nie podoba. Myślałam nad nim bo obok Strocha też jest wszędzie dostępny....trochę przekombinowany, ja lubię proste rzeczy. A jeszcze zabawa z przedłużką od stanika...Nawet prawie wszystkie kieszonki mam gładkie, bo wszelkie wzorki to dla mnie już kombinacja. Hm.....zerkłam i mam dwie nie gładkie;)
Lemniscus, dzięki, nie pomyślałam. Pewnie się okaże, że trzeba płacić kartą kredytową, której nie posiadam;)Ale może coś wymyślę...

darijah
16-07-2011, 13:25
a dziewczyny szydełkujące ?:ninja: Oladronia robi cuda , Musli , Greenedie ...... zdolnych u nas dostatek i na wymiar zrobią ;)

bianka2009
16-07-2011, 13:43
no właśnie :) też to miałam napisać....

Ja najchętniej kupuję pieluszki polskie. Uważam że są najlepsze i najładniejsze a te zagraniczne nie dorastają nawet do pięt naszym śliczny polskim pielusiom :twisted:

kawiareczka
16-07-2011, 15:13
a dziewczyny szydełkujące ?:ninja: Oladronia robi cuda , Musli , Greenedie ...... zdolnych u nas dostatek i na wymiar zrobią ;)

Fakt. Zajrzę do nich a to można tak 'na zamówienie'?

Malina
16-07-2011, 15:30
Kawiareczko, gatki z loveybums L sa tego samego rozmiaru co otulacz BBH welniany M. One sa naprawde duuuze.
Na pieluszke BBH wejda na pewno. Na moje nocne bedbugi w pewnym momencie byly za male, ale na wysokosc.

Paprotka
16-07-2011, 15:31
Oladornia robi na zamówienie (chwilowo wstrzymała, ale na pewno będzie :D). Jak Ci b. zależy, to mogę Ci odstąpić kolejkę, bo mi się bardzo nie spieszy :>
No i czyhaj na bazarku :)

kawiareczka
16-07-2011, 15:52
Kawiareczko, gatki z loveybums L sa tego samego rozmiaru co otulacz BBH welniany M. One sa naprawde duuuze.
Na pieluszke BBH wejda na pewno. Na moje nocne bedbugi w pewnym momencie byly za male, ale na wysokosc.

Malina, miałam pulowy BBH M czy to jest inna rozmiarówka niż wełnianych? był za krótki w stanie, formowanki mi górą wyłaziły. Nie można go w ogóle porównywać to otulacza (nie gatek) Loveybums L- ten jest zdecydowanie wyższy w stanie czy dłuższy, jakkolwiek by mierzyć, to idealnie zakrywa każdą formowaną i jeszcze wyżej.
bbh miałam ten, do 11kg (młody waży 11, 200;)).
http://www.babybeehinds.com.au/store/pc/BBH-Nappy-Cover-PUL-with-Velcro-14p9.htm

Paprotka, mnie się nie pali także;) ale wiesz jak jest, mam jeden, poczułam zew i chciałabym więcej.
Mój młody jest atopikiem, nie chcę aby wełna dotykała skóry dlatego chcę otulacz a nie galotki.
Patrzyłam przed chwilą na wątek Oladronii, widziałam tylko galotki i termin conajmniej 1.5m;)
Na bazarku czyham, wyczyhałam tego Loveybumsa w końcu:P Tylko teraz nie bardzo wiem na co mam czyhać....Muszę poczytać najpierw opinie o wyrobach naszych forumek i tych wełenek zanim zdecyduję, w którym ogonku się ustawić:hmm:

jul
21-07-2011, 01:18
nie miałam eMki, ale mam eLkę BBH, używam na formowanki nocne, więc z tych większych, dzidzik ma grubaśne udka i dobija do 11, i jest ok, ale żeby na wyrost to bym nie powiedziała, więc na Twoim miejscu eMki bym raczej nie brała.

Dziś oglądałam różne sklepy zagramaniczne, w jednym widziałam kolorowe BBH. No i tak w ogóle, to czemu w tej Ameryce wszystko mają, a u nas taka bida? Jak popatrzyłam na dawny wątek o otulaczach wełnianych to wybierać a przebierać - lovey gatki czy otulacz, muskut, swa..., a teraz chyba już tylko resztówki w dziwnych rozmiarach, tetro, amsterdam i gaciochy (inna sprawa, że jak wtedy oglądałam te wełniaki, to w głowę się pukałam, że można tyle za pieluchę dać - ot, jak kobieta zmienną jest, zwłaszcza jak się wciągnie nieco). A tak w ogóle, to chyba w końcu popełnię wątek pytając o zagramaniczne sklepy, co do nas przysyłają, jak u nas kupić nie idzie, to chyba przyjdzie człowiekowi na ściąganie ze świata pieluch - bida teraz nie tylko z wełniakami, ale praktycznie ze wszystkim, co sobie wymyślę.

ps. czy loveybums można kupić tylko u nich na stronie, do innych sklepów netowych nie dają?

darijah
21-07-2011, 01:46
jeszcze tylu wełniaków na raz nie widziałam ;-)
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=61099

szast.prast
22-07-2011, 17:46
przymierzam się do zakupu u źrodła. kupmy razem:-)

jul
22-07-2011, 18:07
przymierzam się do zakupu u źrodła. kupmy razem:-)

Chyba coraz bardziej o tym myślę. Loveybums czy coś innego? O ile źle nie wyliczyłam, to najbardziej opłaca zamówić się dwa (jeśli te wełniaki po 30$), bo wtedy wysyłka wypada po 6$, inaczej więcej, trzebaby kupić min. 9, żeby wyszło inaczej... (tam jest duża tabelka z kosztami wysyłki).
Jeśli coś innego znasz jakiś fajny sklep, który wysyła do Polski? Znalazłam jeden amerykański, który miał b. fajny wybór, ale pani napisała, że za granice nie śle :(

Anyczka
22-07-2011, 18:13
A ja do znudzenia polecam franiszkowe wełniaki: www.franiszki.pl

Tez na wymiar, polskie i tanie.

szast.prast
22-07-2011, 18:35
Chyba coraz bardziej o tym myślę. Loveybums czy coś innego? O ile źle nie wyliczyłam, to najbardziej opłaca zamówić się dwa (jeśli te wełniaki po 30$), bo wtedy wysyłka wypada po 6$, inaczej więcej, trzebaby kupić min. 9, żeby wyszło inaczej... (tam jest duża tabelka z kosztami wysyłki).
Jeśli coś innego znasz jakiś fajny sklep, który wysyła do Polski? Znalazłam jeden amerykański, który miał b. fajny wybór, ale pani napisała, że za granice nie śle :(

Myślałam o wełniakach Loveybums, ale oglądałam tez insze amerykańskie (i chyba jedne brytyjskie) gatki wełniane. Mam gdzieś pozapisywane nazwy. Jak się ogarne z przyjazdowym bajzlem, to wrzucę tu.

demona
22-07-2011, 19:08

No właśnei ja mam takie samo odczucie co do BBH M. Miałam L i był ogromny!

espejo
22-07-2011, 19:46
jakby co to ja chetna na loveybumsa - bo juz powoli wiekszych mi trzeba bedzie

kawiareczka
22-07-2011, 22:01

mi się też wydaje że L byłby ogromny bo M był spory ale nie tam gdzie trzeba;) tzn szeroki i duża pupa ale w stanie krótki, pisałam to już wiele razy. Dla mnie odpada otulacz, spod którego wyłażą formowanki. Lovey pod tym względem jest dużo wyższy, na szerokość pewnie szerszy od BBH ale inaczej się go zapina i nie robi się duża pupa.
Tak czy inaczej BBH odpada.
A po ile jest $???;)
ja się chyba skuszę na Franiszki.

szast.prast
22-07-2011, 22:53
dolar niedrogi: w południe był po 2,75.
mam zamiar zamówić w L. w tym tygodniu, muszę tylko podjąć decyzję czy wziąć tylko jeden otulacz, czy może zaeksperymentować z tym ultracienkim i ultragrubym. jeśli ktoś się chce podłączyć detalicznie pod mojego PP i wspólną wysyłkę do Polanda, proszę bardzo.
z tego co Demonia mi kiedyś mówiła, suma zamówienia nie może przekroczyć 150 dolarów. Moni, jesteś tu? dobrze piszę?

demona
22-07-2011, 23:12
z tego co Demonia mi kiedyś mówiła, suma zamówienia nie może przekroczyć 150 dolarów. Moni, jesteś tu? dobrze piszę?

Jesteś. Tak, na fakturze i na wpłacie nie może być więcej niż 150$ już z przesyłką.

Edit: paypal rzadzi się swoimi kursami, u nich 1$ = 2,85

jul
23-07-2011, 00:23

przeraża mnie to, co piszecie, bo niedawno zaczęłam się zastanawiać, że za czas jakiś będę musiała poszukać większego rozmiaru - mam giganta a nie dziecko :ninja: No ale coś w tym jest - teraz pewnie spadł, ale wcześniej dzieciak siedział sobie w samej górze siatki centylowej, a pieluchy dla niego na styk były zupełnie dobre dla starszej siostry - u bobasa szersze udka.

Na Loveybums chyba jednak poskąpię - dzięki! (zwłaszcza, że nie wiedziałabym, czy na długo starczy mi eLka, czy doszlibyśmy do XL, a te są taniej w sumie w KrainiePieluszek).

kawiareczka
23-07-2011, 00:28
Jul, ta L jest spora. Myślę, że mój sześciolatek by się w nią zapiął;) Nam na pewno wystarczy do końca pieluchowania.

zoolka
26-07-2011, 18:45
ja chętna do loveybumsów... gatków i otulacza ... dajcie znać jak się zdecydujecie zamawiać :applause:

szast.prast
27-07-2011, 16:27
Zoolka, zamawiać będę. Dla siebie i maks dla dwóch osób (po 1 sztuce), żeby się zmieścić w 150 dolarach z wysyłką. jeśli chcesz się podłączyć, to napisz do mnie pw.

Pondo
27-07-2011, 18:07
Oczywiście pobudzona wątkiem, zakupiłam u franiszek:)czy jak się nazywają i u olidroni, po raz pierwszy, zobaczymy:D

espejo
27-07-2011, 18:21
Zoolka, zamawiać będę. Dla siebie i maks dla dwóch osób (po 1 sztuce), żeby się zmieścić w 150 dolarach z wysyłką. jeśli chcesz się podłączyć, to napisz do mnie pw.

a to i ja skrobnę, jak sie zmieszczę - jedną szt choc pragnę:)

szast.prast
30-07-2011, 00:11
Zoolka, Espejo,
otulacze wełniane rozmiar M, crepe czyli średnia grubość stoją po 30 USD, przesyłka do Polski przy zamówieniu takiej wielkości 24 USD. czyli po dodatkowe 8 USD na łebka. w sumie będzie więc 38 USD (czyli ok. 106 zł wg dzisiejszego kursu) na łebka, plus znaczek za list polecony (Zoolka, Ty zdaje się, że możesz odebrać osobiście ode mnie:-)).
wiem już jaki kolor i rodzaj życzy sobie Espejo, Zoolka, Ty tez daj znać i zamawiam.

szast.prast
09-08-2011, 15:26
loveybums błyskawica.
otulacze są już u mnie - z gratisowymi próbkami lanoliny. wyszło ostatecznie troszkę taniej, a mnie kusi, żeby wykorzystać słaby rating USA, chwycić się tonącego dolara i zamówić coś jeszcze. i tak idę na dno z ciężkim Frankiem, więc przynajmniej sobie osłodzę ten proces:-)

espejo
09-08-2011, 15:42
faktycznie blyskawica:)
ale fajnie

moze we wrzesniu jeszcze dolar polezy:) bo ja w tym miesiacu juz nie dam rady

jul
09-10-2011, 12:44
a tymczasem, po cichutku, wełenki loveybums w różnych rozmiarach wróciły do krainy pieluszek

murmle
09-10-2011, 13:07
Ja też szukam wełnianego otulacza, to teraz niech mi ktoś powie które są lepsze z tych loveybums, bo może bym się nawet szarpnęła, ale nie wiem, na które gatki czy typowo otulaczowe, czym się te rozwiązania różnią w praktyce? Poradzi któraś?

aginia
09-10-2011, 15:17
Hej murmle - w recenzjach powinny być opinie o loveybums, chyba nawet sama kiedyś o coś pytałam:hmm: Też bym chętnie kupiła tylko czemu one takieee drogie ( ja bym wolała gatki bo wtedy mam 100% pewności, że udka nie będą ściśnięte i formowanka będzie wygodnie leżała)

jul
09-10-2011, 17:21
murmle, tu był wątek mniej więcej w tym temacie http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=61862

edit. przemyślałam i jeszcze dopiszę - wszystko zależy od okoliczności - wpierw byłam zdecydowanie za otulaczem, żeby móc nocą łatwiej zapinać, mniej inwazyjnie przy śpiącym dziecku, potem byłam zachwycona gatkami przy uciekającym dziecku latem, kiedy nie zakładałam na wierzch spodni, dziś kiedy jak zmieniałam pieluchę pod spodniami, to żałowałam że założyłam gatki a nie otulacz, bo portki musiały zjechać, a człowiek sam stoi i nieco łatwiej zapiąć otulacz na stojącym i zajętym czymś, niż majtać nim żeby wciągać gatki a potem portki.

espejo
10-10-2011, 14:56
Mam (mialam przy starszym tez) obydwa rodzaje i potwierdzam, wszystko zalezy od okolicznosci:) a kocham te otulacze bo mają najdelikatniejszą welne jaką macalam, jaką mialam - mowa oczywiscie o otulaczach w roznych wersjach:)

bianka2009
11-10-2011, 15:18
Może zakupię otulaczyk na napy ale nie wiem jaki rozmiar będzie ok? Mój Alek ma 10mies i waży 10kg jaki brać rozmiar M czy L?

biankaaa
11-10-2011, 20:21
Może zakupię otulaczyk na napy ale nie wiem jaki rozmiar będzie ok? Mój Alek ma 10mies i waży 10kg jaki brać rozmiar M czy L?
M powinna być dobra, ale L pewnie będzie bardziej przyszłościowy :) Moj syn ma 17 mcy i wazy niecale 11 kg i L łądnie leży i spokojnie wystarczy do konca pieluchowania (a przynajmniej mam taka nadzieje :P). Gatki to już wogóle mistrzostwo świata. Nie mogę wyjsc z podziwu nad tymi wełniaczkami :)

bianka2009
12-10-2011, 08:09
M powinna być dobra, ale L pewnie będzie bardziej przyszłościowy :) Moj syn ma 17 mcy i wazy niecale 11 kg i L łądnie leży i spokojnie wystarczy do konca pieluchowania (a przynajmniej mam taka nadzieje :P). Gatki to już wogóle mistrzostwo świata. Nie mogę wyjsc z podziwu nad tymi wełniaczkami :)

dzięki kochana :kiss:
to ja chyba M wezmę :)

Dominique2
12-10-2011, 08:23
ja kupiłam od Sylviontka ,świetny,ręczna robota,
dłuższe nogaweczki,jestem zachwycona.
Mała super wygląda

jul
14-10-2011, 00:14
czy ktoś zna te otulacze? przypadkiem właśnie zobaczyłam na allegrowie http://allegro.pl/otulacz-welniany-100-merino-wool-rozmiar-l-i1869959807.html
majtasy całkiem ładne, a są też z nogawkami...

murmle
14-10-2011, 00:26
Nic o nim nie wiem, ale to zdanie mnie śmieszy: często wietrzyć w stanie rozwieszonym

bianka2009
14-10-2011, 12:28
Widziałam chyba kiedyś na alibabie
Cena troszkę kosmiczna jak za gacie :)

sakahet
14-10-2011, 13:40
Nic o nim nie wiem, ale to zdanie mnie śmieszy: często wietrzyć w stanie rozwieszonym

czemu to zdanie Cię śmieszy? ja właśnie tak postępuję z wełniakami

murmle
14-10-2011, 14:51
wiem wiem że tak się robi, rozśmieszył mnie sam zwrot stan rozwieszony,to zdanie tak po prostu językowo mnie bawi ;-)

sakahet
14-10-2011, 14:52
wiem wiem że tak się robi, rozśmieszył mnie sam zwrot stan rozwieszony,to zdanie tak po prostu językowo mnie bawi ;-)
teraz rozumiem

Gardenia
03-06-2012, 21:26
podbijam wątek, od jego założenie minął prawie rok a wełniaków dalej jak na lekarswto ;(

Loveybumsy to dalej biały kruk wsród wełniaków (kolejna dostawa w krainie pieluszek pod koniec sierpnia), amsterdamy wciąż białe, kupiłam Imse Vimse (kremowe) ale nie dość że na rzepy, które moje dziecko namiętnie rozpina, to jeszcze pas do przypinania rzepów jest dość sztywny. Wrrrr, a tu lato się zbliża

bansza
03-06-2012, 21:34
A tetro? a robione na zamówienie przez dziewczyny na forum? są do wyboru gatki i zapinane... co kto chce i bardzo tanio ;)

Gardenia
04-06-2012, 18:56
poszperam na forum, ale za hm nie przepadam

bansza
04-06-2012, 19:18
jak nie chcesz HM z "szarej strefy" to polecam zajrzeć na franiszki.pl albo tetro.pl - Tetro to już poważna firma ;) ale oba są dosyć chwalone. (choć nie wiem jak tetro rozmiarowo, bo widzę że twój skarb jest już spory to nie wiem czy się zmieści)

a z HM to magnolia robi śliczne z nadrukami w kroju szortów jak storcze ;)

Guest
04-06-2012, 19:35
mam magnoliowe i od bianki teraz i te wełniaki są lepsze od tych masówek i tańsze
a dziewczyny są polegalizowane

yolinka78
04-06-2012, 20:43
też mam magnoliowe, jeszcze trochę za duże więc się nie wypowiem, ale ten od bianki ecodidi rewelka, bardzo ładnie uszyty i trzyma jak storchy czy BBH, a jak dla mnie dużo bardziej przyjemny w użytkowaniu, bo miękki i cienki. Polecam

JoShiMa
04-06-2012, 22:07
mam magnoliowe i od bianki
A gdzie je można zobaczyć?

bansza
05-06-2012, 09:29
A gdzie je można zobaczyć?

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=78916 (http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=75248)
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=75248