Zobacz pełną wersję : chusta wełniana Tetro
czy ktoś wie coś więcej o tej chuście?
http://chusta.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=21&Itemid=29
Ktos, cos wie o tej chuscie?
Podłączam się pod temat :) Kupił już ktoś? Wydaje się dość sztywna na zdjęciach - ciekawa jestem, jak z wiązaniem?
:D
Podejrzewam, że to z powodu wełny ;) Wełna jest droższa od np bawełny.
No właśnie, ciekawe też, jaka to wełna - ta sama co w kocykach tetro? Kocyki były dość szorstkie/gryzące nawet jak na wełnę...
kajkasz1
20-06-2011, 13:09
Ja mam kółkową. To ten sam materiał. BOOOOSKI! Dużo cieńszy od standardowej wiązanki (tak oscyluje w granicach Vatka), ale zwarty. Miły w dotyku, miękki, choć ma te wełniane włoski, które wrażliwcom mogą nie odpowiadać. Mam tylko porównanie z innymi kółkowymi i jest dużo bardziej nośna, "oblepiająca" ciało dziecka, a po kółkach ślizga się jak marzenie, O wiele lepiej ją dociągnąć niż inne, które posiadam (lnianą i tkaną skośnokrzyżowo). Przy tym faktycznie w lecie nie grzeje :omg:
Mam ochotę na wiązankę i pewnie jak kasa spłynie to zaklikam na brązową (mam latte i ona jest jak rasowe lody waniliowe).
Brzmi ciekawie, to chyba jedyna chusta wełniana bez domieszek.
moli1978
20-06-2011, 13:41
Też się zastanawiałam, ale mam kocyk tetro i on mnie akurat gryzie :( I nie wiem czy chusta z tego samego co kocyk?
Mayka1981
20-06-2011, 13:47
Brzmi ciekawie, to chyba jedyna chusta wełniana bez domieszek.
Bo to zazwyczaj wełna jest domieszką ;)
ovejablanca
20-06-2011, 13:51
ale fajnie wygląda! tzn . niepozornie, ale zaintrygowała mnie.
czekoladka bardzo miła dla oka.
ciekawa jestem jak nosi :)
kajkasz1
20-06-2011, 14:36
wiecie, ona nie jest taka milutka jak angorka ;)
jak kogoś wełna "gryzie" to mu i tak nie podejdzie
ja nie lubię wełny w ubraniach, ale ten materiał jest dla mnie "znośny"
a że wełny są bardzo "nośne" to podejrzewam, że chusta będzie fajna
tylko ta cena :cryy:
a, jeszcze jedno - chusta jest perfekcyjnie wykończona, a ten wzorek - mniam - taki elegancki
ovejablanca
20-06-2011, 14:57
właśnie, tak sobie myślę, że by mnie gryzła :(
nawet dobrze, bo nie mam wolnych czterech stówek ;)
anmuszka
20-06-2011, 15:04
zaintrygowałyscie mnie. A ja mam problem z dociąganiem kólkowych moze sobie sprawie.
Ja jestem wełnofilką i mnie kusi bardzo! Chyba ją sobie sprawię, ale dopiero jesienią, jak przybędzie mi nowy chuścioch ;)
kajkasz1- może wklej jakąś fotę w akcji? :)
No właśnie, jest w stanie ktoś porównać tą chustę z kocykiem tetro?
Odświeżę temat i zapytam, czy są na forum użytkowniczki wełnianej tetro kółkowej lub wiązanej? Interesuje mnie jak się nosi, jak wygląda po jakimś czasie (czy się nie mechaci?) i ogólnie czy warta jest tych pieniędzy?
Niczego się nie dowiem?:hey:
Ja nosiłam tylko w testowej i bardzo dobrze nosi :)
Kupiłam nawet ale zeszłej zimy nosiłam pod kurtką w kieszonce a teraz już będzie za krótka żeby na kurtkę nosić (+ moje kilogramy ) więc na bazarku wisi. Nie prałam jej więc trudno powiedzieć jak się zachowuje po praniu ale testowa mimo prania wielokrotnego była fajna.
Zastanawiam się własnie jak chusta wygląda po jakimś czasie użytkowania, bo mam śpiworek Tetro, który bardzo lubię, a który mi się trochę mechaci. Ciekawe, czy chusta też?
owieczka33
21-04-2013, 20:48
Przeczytałam, ale nie dość mi opinii, ktoś jeszcze się skusił?
Dziadova
22-05-2013, 18:45
Podpinam się! Może ktoś ma chociaż porównanie z materiałem z otulacza? ;)
Paprotka
23-05-2013, 16:28
Ja miałam przyjemność nosić w tetro, pieluchować i kocykować :) Uwielbiam tę wełnę! Jedyna wada, to to, że filcuje się i trzeba bardzo uważać szczególnie przy otulaczach (ja nie miałam cierpliwości...).
Wełna z chusty jest taka sama jak ta w kocyku i otulaczu (tyle że w otulaczu jest podwójna warstwa), ale wydaje mi się odrobinkę grubsza, na prawdę odrobinę, może to kwestia tego, że w chuście jest splot skośnokrzyżowy.
Dociąga się ją super. Trochę sprawia wrażenie za grubej, ale węzeł wychodzi zgrabny i dość łatwo się wszystko ogarnia :)
Jeśli chodzi o pranie, to kuzynka chyba prała, ale jakoś nie wczytałam różnicy. Ja kocyk piorę regularnie i nie mechaci się (30st na programie do wełny i ze sporym wsadem, żeby się nie telepało w pralce, niby powinno się ręcznie, ale ja boję się sfilcowania przy ręcznym - nie chodzi o temperaturę, tylko tarcie, przy ręcznym moje otulacze wyglądają mizernie).
Tu jest wątek z recenzjami: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=60079 są też zdjęcia :)
owieczka33
27-05-2013, 10:51
Dzięki!
Paprotka
23-02-2017, 15:06
Dziewczyny czy tetro jeszcze istnieje? A chusty chusta.pl? Mieli b fajne instrukcje wiązania, szukam szukam i nie widze
F 09 A 11 Ja 14 Jó 15