PDA

Zobacz pełną wersję : eko jednorazówki - pytanko

pepekswiata
14-06-2011, 17:55
a w sumie dwa ;) mam nadzieję, że nie dubluję jakiegoś wątku :)

pierwsze pytanie - które najbardziej polecacie, głównie dla nowodorka?

drugie pytanie - czym różnią się jednorazówki eko z Rossmana od tych eko z różnych stron pieluszkowych?
właśnie testujemy jednorazówki z rossmana na dwulatku i widzę sporą różnicę z innymi popularnymi jednorazówkami sklepowymi. i zastanawiam się, bo w opisie jest głównie o biodegradowalym opakowaniu i powłoce nie bielonej chlorem, a co z wkładem, folią, któa ma przepuszczać powietrze, chłonnością itp.?
z góry dziekuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi :)

kawiareczka
14-06-2011, 20:30
a w sumie dwa ;) mam nadzieję, że nie dubluję jakiegoś wątku :)

pierwsze pytanie - które najbardziej polecacie, głównie dla nowodorka?

drugie pytanie - czym różnią się jednorazówki eko z Rossmana od tych eko z różnych stron pieluszkowych?
właśnie testujemy jednorazówki z rossmana na dwulatku i widzę sporą różnicę z innymi popularnymi jednorazówkami sklepowymi. i zastanawiam się, bo w opisie jest głównie o biodegradowalym opakowaniu i powłoce nie bielonej chlorem, a co z wkładem, folią, któa ma przepuszczać powietrze, chłonnością itp.?
z góry dziekuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi :)

specjalistką nie jestem ale na nich jest napisane 'surowce w 50% degradowalne', więc pewnie te 50% to te folie, granulat etc...ale głowy nie dam;)

Wiewiórka
14-06-2011, 20:53
Eko jednorazówki są niebielone chlorem (a zwykłe jednorazówki TAK, a co za tym idzie zanieczyszczone rakotwórczymi dioksynami), bez lateksu, z ograniczoną ilością poliakrylanu sodu we wkładzie chłonnym. Ekojednorazówki są podobne, cena rossmanowych b. atrakcyjna w przeciwieństwie do reszty. Bezżelowe są tylko Tushies (cena zabbójcza)