Zobacz pełną wersję : pielucha do spania- brak mi pomysłu :(
mój synek ma uczulenie na polar, które ostatnio bardzo się nasiliło. używaliśmy wyłącznie pieluszek naturalnych i wszystko było ok, ale od pewnego czasu wybudza go mokra pielucha. testowałam różne rozwiązania i w pampersie śpi w nocy 10h a w dzień ma 3h drzemki, a w wielo mokra pielucha budzi go już po 1,5-2h.
chciałabym bardzo być tylko na wielo, jak wcześniej, ale nie mam pomysłu co zrobić z tym spaniem- mokra pielucha go wybudza, a wkładki 'mam sucho' uczulają :(
dziś w nocy przewijałam go z 5x, męczę i jego i siebie w ten sposób, może ktoś ma jakiś pomysł co zrobić??
Może wypróbuj welurek - też daje uczucie suchości.
welurek też uczula, wszystko co sztuczne uczula :(
bianka2009
14-06-2011, 13:58
może coolmax od pupy się sprawdzi? Pampers też sztuczny od pupy więc nie wiem co radzić hmmm trzeba próbować.
Ja mysle, ze moze zamiast pampkow kup jakies eco pieluszki i po prostu odpusc noce;-) Wiem, ze ciezko:roll:, ale dla wspolnego dobra, chyba warto:ninja::mrgreen:
Jedna jednorazowka dziennie swiata nie zmieni, a Wasze zycie na pewno;-)
coolmax też testowałam, to samo.
mnie naprawdę dziwi, że pampersy nie uczulają, to dopiero jest chemia. ale nie uczulają, choć moje dziecko jest straszliwym alergikiem, nie tylko kontaktowym ale i pokarmowym.
no chyba będę musiała zakupić eko, tylko że to nie tylko noce, ale i drzemki dzienne. szkoda mi strasznie, ale co robić.
ja poległam w tym temacie i na noc daje Młodemu na tyłek Jednorazówkę EKO z Rossmana. śpi całą noc:) ale na to składa się wiele czynników;)
kawiareczka
14-06-2011, 14:15
mój syn z tego samego powodu śpi w jednorazówkach eko z rossmanna, choć w sumie żadne inne jednorazówki też go nie uczulały. No jakoś tak te dzieci mają i już, że mikropolar odparza a jednorazówka nie. Moje wyspanie się w nocy jest bezcenne;)
mój to w sumie nawet jak wielo w nocy miał przesikane to się nie budził:) zresztą tak sikał, że wszystko miał na sobie mokre i w sumie dlatego używam jednorazowek:)
sandy.pit
14-06-2011, 14:46
bez przesady! nie wyobrażam sobie, aby dla idei wielo poświęcać przespane noce. kupiłabym babydream oko z rosmanna i dała sobie spokój. moja młoda w nich śpi. w dzień lata w tetrze.
ja na noc daje Młodemu na tyłek Jednorazówkę EKO z Rossmana.;)
mój syn z tego samego powodu śpi w jednorazówkach eko z rossmanna, choć w sumie żadne inne jednorazówki też go nie uczulały.
kupiłabym babydream oko z rosmanna i dała sobie spokój. moja młoda w nich śpi.
No to jest nas więcej :) Też na noc używam eko-rossmana, chociaż chyba niedługo przejdę i w nocy na wielo, bo mała już nie taka mała i sika najwięcej, jak się obudzi.
A sen dziecka (i swój...:ninja:) trzeba szanować. Skoro wszystko go uczula, to już chyba nic innego nie wymyślisz...
a ile ma synek?
eko rossmanowe są spoko :)
mi przemakały wielo w nocy bardzo mimo wielu wielu wkładek. przebierałam 5 razy w nocy... teraz używam jedno i przebieram 2 razy w nocy a dzieciaczek spi:)
dzięcię ma 4 m-ce. rossmana u nas niet, ale wypróbuję tutejsze eko jednorazówki.
mi przemakały wielo w nocy bardzo mimo wielu wielu wkładek. przebierałam 5 razy w nocy... teraz używam jedno i przebieram 2 razy w nocy a dzieciaczek spi:)
A mi przemakały wielo mimo wielu wkładek, a jak zostawiłam jedną to nie przemakają- mam BumGeniusy i dwie wkładki odsuwały gumki przy udach, wyciekało bokiem. O 5-6 rano przewijam na muślina, bo tetra nie daje rady. I wkładkę i muślina można wykręcać, ale ubranka są suche po nocy :)
mój sika jak smok ale wielo wytrzymywały mi całą noc, bez przeciekania- flexitot, TB stretchy i bambusowe BBH
U nas jak u większości. Z powodu uczulenia tylko naturalne materiały, na noc rossman (i na wyjazdy) eko rosman fajny bo tani, ale jak nie masz szkoda. Jeszcze wyczytałam ze eko mama szyje z welurem bawelnianym, zaciekawil mnie i będę do niej pisać. Bawełnę naturalna powinna ok być. Sprawdź może tez, a może ktoś już ma? To zapewnia suchosc?
bawełna na pewno ok, ale wg mnie ona nie może dawać uczucia suchości. ale napisz o tym welurze bawełnianym jak się czegoś dowiesz, ciekawam
Welurek bawelniany jak i bambusowy nie daja uczucia suchosci, niestety.
Sa lepsze eko jedno niz te rosmanowskie, b rzadko uzywalismy jednorazowek, ale przetestowalismy roznych firm, i w tych rosmanowych najwiecej wyciekow, przebierania w nocy itd. Ale to i tak lepsza opcja niz pampers;)
Alkestis
17-06-2011, 14:26
U nas jak u większości. Z powodu uczulenia tylko naturalne materiały, na noc rossman (i na wyjazdy) eko rosman fajny bo tani, ale jak nie masz szkoda. Jeszcze wyczytałam ze eko mama szyje z welurem bawelnianym, zaciekawil mnie i będę do niej pisać. Bawełnę naturalna powinna ok być. Sprawdź może tez, a może ktoś już ma? To zapewnia suchosc?
My prawie wszystkie pieluszki od Eko_Mamy mamy z welurkiem bawełnianym. Uwielbiamy go - nie daje uczucia suchości, wilgoć jest częściowo odprowadzana, jest wilgotno, ale nie bardzo mokro. Jest miły nawet po wielu praniach. Naprawdę polecam!!!
Z tego co wiem, żaden materiał naturalny nie daje uczucia suchości.
jadorota
17-06-2011, 19:41
Podziwiam upór, ale przeszłabym chyba na eko jednorazówki na noc. Mój synek nie budzi się jak ma mokro, ale ma dopiero 2 miesiące więc wszystko przede mną;)
U mnie ten problem z pieluszkami pojawił sie dopiero niedawno. Do tej pory (jakies 3 miesiące) stosowałam przeróżne wielo w dzien i w nocy i nic sie nie działo. Teraz, kiedy jest cieplej, wszystkie polary, welurki syntetyczne, pule poliestrowe i minkee poszły w odstawke :(:(
Co najdziwniejsze odparzenia pojawiaja sie nie na pupie, ale wokół nóżek gdzie kończy sie pieluszka :neutral:
Tak więc na dzień używam tylko naturalne formowanki bądz kieszonki z pula bawełnianego z bambusem od środka (ekomama góra!), a na noc niestety jednorazówki :-(
Sa lepsze eko jedno niz te rosmanowskie, b rzadko uzywalismy jednorazowek, ale przetestowalismy roznych firm, i w tych rosmanowych najwiecej wyciekow, przebierania w nocy itd. Ale to i tak lepsza opcja niz pampers:wink:
a jakie są te lepsze eko???
u nas tez odparzenia od polarku w upały i o ile w dzień ma w czym biegać to wszystkie nocne z polarkiem i się też zastanawiałam co zamiast tego
kawiareczka
15-07-2011, 22:56
u nas tez odparzenia od polarku w upały i o ile w dzień ma w czym biegać to wszystkie nocne z polarkiem i się też zastanawiałam co zamiast tego
mój młody miał na noc eko rossmanowskie (pisałam o tym z miesiąc temu) i co drugą noc był przelany. Wkurzyłam się na te eko sreko, bo jak mam co dwa dni pościel prać, to jakie to eko? teściowa uszczęśliwiła mnie dwiema jumbo pakami Pampersów i tych używamy na noc, awaryjnie na dzień. Nie widziałam ich od .....6 lat? i muszę powiedzieć, że technologia w Procterze poszła do przodu, cienkie to takie, że aż nie chcę myśleć co jest w środku, że takie mega siki chłonie. Nie żebym tu miała peany pisać na temat Pampków ale z braku laku je zakładam i dają radę.
mamaHani
15-07-2011, 22:58
Z tego co wiem, żaden materiał naturalny nie daje uczucia suchości.
To prawda.
Uczucie suchości dają tkaniny poliestrowe: polar i welur syntetyczny
Mokro: welur bawełniany, welur bambusowy i inne naturalne
bianka2009
15-07-2011, 23:04
Ja miałam problem co dla Zuzki na noc żeby nie przesikiwała. Różne kombinacje były ale tylko jeden zestaw mi się sprawdził. Kieszonka babyetta z froty bambusowej a w kieszeni wkład babyetta z froty bambusowej + wkład konopny babykicks :hide: i na to otulacz flip. Nie daje rady tego przesikać :mrgreen:
Pampka obiecałam sobie że nie założe za żadne skarby świata :ninja: