Zobacz pełną wersję : Kij w mrowisko, czyli najbrzydsza chusta
Każda z nas ma swoje miłości chustowe: spełnione i te tylko w sferze marzeń. Ja jednak chcę Was zapytać o to, która chusta jest według Was najbrzydsza, której nie chciałbyście nawet za darmo? Jednocześnie bardzo proszę o podejście do tematu z humorem, bez obrazy, bo wiadomo, że to, co dla jednego jest koszmarkiem, dla innego będzie cudem. Jeśli już była taki wątek, przepraszam za dubel i proszę o linka.
No to zaczynam. Dla mnie chustą, z którą zupełnie mi nie po drodze jest Didymos Katja. Według mnie zestawienie kolorystyczne totalnie od czapy. A jakie są wasze antytypy?
konopie na pierwszym miejscu,miękkie czy twarde-nieważne,w oryginale okropne 8))
i wszystkie chusty z różem,niezależnie od firmy.
Mary-Anne
08-10-2008, 15:35
E-tam, nie ma takiej, której nie chciałabym za darmo ;-)
Mi nie podobają się standardy Didymosa, kompletnie.
I elipsy, szczególnie czarne, i chmurki.
Ja powtórzę za lynette - jeszcze żadna chusta nie wydawała mi sie brzydsza niż Katja. Ale gdyby dawali za darmo... :twisted:
:twisted:
Masa jest takich chust.
Nie podobają mi się grobowe granaty różnych chust (w ogóle niebieski jakoś mi nie pasi, nie wiem czemu ich tyle jest)
Nie chcę chusty w peniski (nino), misie, chmurki....
Nie lubię chust nudnych (Leo głównie - podobno tak fajnie nosi a takie kiepskie kolory...)
Okropne są biało-jakieś standardy didka.
Róże totalnie nie dla nas. Chyba na pierwszym miejscu tej listy jest landrynkowy-barbie-majtki róż hoppa.
Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę :)
był kiedyś podobny wątek, ale nie mogę go znaleźć :evil:
podzielam gusta wielu osób z tamtego archiwalnego wątku- nie podobają
MI SIĘ MISIE :mrgreen: i inne chmurki
a z girasolków to Malwa mnie wykręca, no nie mogę się do niej przekonać, nawet nazwa kwiatowa jej nie pomogła :dunno:
węgielek
08-10-2008, 15:57
nie lubie papryki BB.
nie lubie nino, pawi i generalnie indio (chyba ze farbowane).
nie podobaja mi sie rozowo-zielone elipsy.
w ogole ani zielenie ani czyste roze mi nie leza.
i jeszcze nie lubie katji i anny.
chyba wszystkie. chyba :)
ale gdyby za darmo dawali albo w lumpeksie bym znalazla, to bym brala i nie zwazala na antypatie :hide:
mam!!!
wiedziałam,że już wszystko oplotkowałyśmy :lol: :
viewtopic.php?f=3&t=5054&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit= (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=5054&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=)misie+chmurki+szkieletki
spójrzcie na cały link (co wpisałam w wyszukiwarce 8)) :lol: )
sprawdziłam sobie tą Katję, bo ja to niewiele chust widziałam na oczy i faktycznie - wygląda jak z cepelii :shock:
Różowe też nie baudzo dla mnie :/
Choć ja to niewiele chust widziałam na oczy ;) (jeszcze :D)
polaquinha
08-10-2008, 16:13
mam!!!
viewtopic.php?f=3&t=5054&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit= (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=5054&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=)misie+chmurki+szkieletki
Magda debesciara :lool:
ok, jak szczerze to szczerze -papryczka mi nie pasi ( i tez nie rozumiem czemu podbila serca tak wielu osob? )
Poza tym - Katja 8))
Ale to sie zmienia u mnie przynajmniej i kto wie? Moze za Katje dam sie pokroic (jak kiedys Hanti za krokusa :wink: )
węgielek
08-10-2008, 16:29
nie lubie papryki BB.
nie lubie nino, pawi i generalnie indio (chyba ze farbowane).
nie podobaja mi sie rozowo-zielone elipsy.
w ogole ani zielenie ani czyste roze mi nie leza.
i jeszcze nie lubie katji i anny.
chyba wszystkie. chyba :)
ale gdyby za darmo dawali albo w lumpeksie bym znalazla, to bym brala i nie zwazala na antypatie :hide:
ps. ale np za BB fruit coctail dalabym sie pokroic, za czaerwone fale tez, i za flaminga rowniez.
Nie wiem, na pewno w kratkę i moro. Z bardzo cieniutkimi paseczkami też raczej nie. Różowej też raczej nie, chyba, że dla córeczki, lalkową. Znaki zodiaku. Chyba tyle- chociaż za darmo mogłabym wziąć taką, która mi się nie podoba i się z kimś wymienić ;)
visenna2
08-10-2008, 16:47
Są w zasadzie tylko dwie, których naprawdę bym nie wzięła nie tylko za darmo ale nawet za dopłatą - pawie (koszmarne, im dłużej na nie patrzę tym bardziej mi się nie podobają;) ) i Inka :)
Pawie.
I ta bebina w kratkę.
edit: zamiast bebina napisałam babylonia :oops:
za darmo nawet nie wzięłabym inki, katji, co jeszcze musze sobie przypomnieć :wink:
salgonya
08-10-2008, 17:11
niemal wszystkie indio
bebina kraciasta brrr....
anifloda
08-10-2008, 17:22
Żółto-zielona Bebina. Fuj. Didymos Laura trochę mniejsze fuj. Nie przepadam też za indio poza szmaragdem i rubinem i za pawiami.
doominikaa
08-10-2008, 18:25
heh, wzmiankowana w prawie każdym poście Katja to moja mała miłość... i BB papryczka:)
to prawda, ze o gustach się nie dyskutuje :D :D
za nic w życiu bebiny w kratkę i różów i plemników.
kamuszyca
08-10-2008, 18:54
Większość indio (wszystkie blado-majtkowe), nino, inka - te na 100%.
Powoli przekonuję się do jednokolorowych chust, które jeszcze niedawno zaliczałam do najbrzydszych, ale na razie ciągle pasiaki na topie (z Katją na czele ;)).
robertynka
08-10-2008, 18:56
hopka florki bym nawet za darmo nie wzieła.
hopka florki bym nawet za darmo nie wzieła.
no wiesz? 8)) :P
moja pierwsza chusta :D
taaak, katja, inka i szkielety... i ta bebina kraciasta... bleee ;)
nie nosiłabym chusty w kratkę i nie podobają mi się pawie, i cienkie paski.
Nie podobają mi się chusty w kratę.
Co mnie nawet w chwili autorefleksji mocno zastanawia, bo wszelkie kraciaste koszule uwielbiam.
mam!!!
najbardziej podoba mi się że Pasja nie kupiłaby pawii :lool: :lool: :lool:
mam!!!
właśnie z tego samego się śmieje:)
nino jansblau, inka, bebina w kratę, smutno-grobowy johannes, nati navy blue. capkowate wieloryby vatanai- to chusty które nie szczególnie mi się podobają.
Ale gdyby ktoś chciał dać mi którąś za darmo, oczywiście że bym brała, zawsze mogłabym sprzedać i kupić coś ładnego. :D
mam!!!
ale zastrzegłam, że gusta się zmieniają :)
napisałam w poprzednim wątku:
stan oczywiscie na dzisiaj i z szacunkiem dla de gustibus non disputandum est.
tym bardziej, ze watek "nigdy nie mow nigdy" dowodzi, ze gusta sie zmieniaja.
ja nie kupilabym gestych pasiakow, pawi, nino szkieletorkow.
pawie mam.
a od jakiegoś czasu myślę poważnie o aare z wełną. jakby nie było... pasiak...
ps. nino też miałam przez chwilę :hide: :hide: :hide:
Pasjo kochana, ja z czystą sympatią :kiss:
Ja mialam inke, ale sie odkochalam... nawet w wersji chustoMT, odkochalam sie od inki... :lol:
Bialo-niebieski standart didka tez mialam, bardzo fajnie sie nosilo, ale kiedy mialam te chuste na sobie czulam sie jakbym miala barwy Israela, lub Grecji... albo jakbym miala jakas flage na sobie...
Kraciaste chusty sa be.. Albert tez do mnie nie przemawia. Pawie sa takie brzydkie, ze sa ladne :lool:
Nora mi sie nie podoba, choc Laura owszem
Dla mnie brzydkie sa tez indio natur... czy to bedzie len, czy konopie, czy zwykla bawelna.. od razu mnie rece pala, zeby te chusty ufarbowac :D
milorzab
08-10-2008, 23:59
To jest jakiś forumowy rachunek sumienia. Albo wątek proroczy. W starym wątku nie chcę nosidła ergonomicznego, a teraz jedzie do mnie calyx. Wcześniej pisałam, że indio jest nieładne i oczywiście mam.
Muszę sobie dobrze przemyśleć, co mi teraz się nie podoba.
stasiu-lova
09-10-2008, 01:44
ja nie mogłam pojac o co chodzi w zachwytach nad indio a... mam już ..3 :lol: :lol:
ja nie mogłam pojac o co chodzi w zachwytach nad indio a... mam już ..3 :lol: :lol:
ze mna jest to samo, mam juz 3, czwarte w drodze, poluje na piate :D
ze mna jest to samo, mam juz 3, czwarte w drodze, poluje na piate :D
jeszcze półtora roku temu mówiłam że się w TO nie zamotam, mam 5 czekam na 6 :lol:
kajkasz1
09-10-2008, 08:01
Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że ... chyba nie ma takiej chusty, której za darmo bym nie wzięła :roll:
Ale średnio na jeża podobają mi się pawie, Inka i prawie wszystkie granaty.
anette27
09-10-2008, 08:09
najbrzydsze są pawie i rybki :twisted:
okropność.
Jak wiedziałam pawie tylko na zdjęciach, to nie bardzo mi się widziały. Zobaczyłam na żywo, chyba srebrne czy też szare i stwierdziłam, że rzeczywiście fajne.
Wielorybki za to nie bardzo.
I jeszcze Leo Natur nie bardzo.
kamilcia.xt
09-10-2008, 09:43
każdą chustę za darmo bym wzięła 8))
ale nie zamotałabym się w : katję, kratkę, rybki, wszelkie natury i granato-niebieskości
a ja chyba nie mam takiej chusty, bawia mnie plemniki, ale zamotalabym sie we wszystko i to z przyjemnoscia, moze problem mialabym najwiekszy z zolto zielona krata:)
Gdybym miała kupowac to na pewno nie pawie,rybki itp
Inaczej wygladałaby sytułacja gdyby ktoś oddawał za free :lool:
tulipowna
09-10-2008, 10:29
mam!!!
Magda debesciara :lool:
ok, jak szczerze to szczerze -papryczka mi nie pasi ( i tez nie rozumiem czemu podbila serca tak wielu osob? )
Poza tym - Katja 8))
Ale to sie zmienia u mnie przynajmniej i kto wie? Moze za Katje dam sie pokroic (jak kiedys Hanti za krokusa :wink: )
pola ja jestem na etapie przejsciowym miedzy nienawidzeniem katji a zakochaniem sie w niej. musze po prostu sie motnac w koncu :)
capkowate wieloryby vatanai
CAPKOWATE ??? czyli jakie ???
a ja nie kupilabym juz nigdy grubej chusty - co do kolorow i wzorów jakos nie mam antytypu, mzoe jeszcze za malo widzialam ;-)
najbrzydsze są pawie i rybki :twisted:
okropność.
anette, mogę Ci pawie podesłać, żebyś się zamotała :evil:
tulipowna
09-10-2008, 10:40
stanowcze nie mowie misiom, chmurkom didka i laurze
nie lubie tez inki
Jak wybierałam swoją pierwszą chustę , nie podobały mi się blade kolory Nati a jednak ostatecznie nabyłam lagunę :)
Na pewno nie kupiłabym:
-nino
-kwiatki, elipsy, znaki zodiaku, wieloryby,pawie musiałabym zobaczyć na zywo 8))
-kraciasta bebina
-wszystkie majtkowo-ręcznikowe indio natychmiast bym farbnęła
-niektóre kangoogoo; jak pościel/zasłony/obrusy cioci kloci
oczywiście gdyby wyżej wymienione były za darmo to i tak bym brała :hide:
Jeszcze niedawno nie podobały mi się leony ,a teraz się zastanawiam nad jednym
Za darmo - wzięłabym każdą :-) A nie podobają mi się chusty w kratkę, we wzroki (wszelkie kwiatki, chmurki, misie, wielorybki, pawie itp.). Z kolorów - nie lubię żółci, zieleni, różu, oraz na własne życzenie obrzydziłam sobie niebieskości (po kilkumiesięcznym noszeniu Fal Dunaju). No i (tu będę obrazoburcza) - nie podobają mi się wszelkie Indio - dla mnie to taka staroświecka kapa na łóżko, ew. ręcznik z czasów PRLu. Ale jakby dawali, to bym wzięła, nie powiem ;-)
Ja tak naprawde znam niewiele chust :oops:
I wiekszosc mi sie ... niepodoba.
Ale jakby dawali za darmo - moze bym sie przekonala (no, do hopa kairo wiem ze nie)
mayetschka
09-10-2008, 14:20
misie, chmurki, listki i PAWIE zupełnie nie kuszą mnie :twisted:
różowy, zielenie też do mnie nie mówią :lol:
ale peniski, indio ręcznikowe (po farbnięciu)... a i owszem :D
no i za darmo to pewnie wszystkich szept bym usłyszała i się zamotała ;)
Nie lubię chusty, której nie mam...czyli wielu, oj wielu..... :oops:
Nie lubię chusty, której nie mam...czyli wielu, oj wielu..... :oops:
a ja uwielbiam wszystkie, które mam. wiem, że z maruyamą powinnam się rozstać, ale jakoś nie mogę. tak piękna jest to chusta. :hide: :hide: :hide:
Za darmo - wzięłabym każdą :-)
bym nie wzięła żadnego pasiaka.
oprócz aare z wełną.
misie, chmurki, listki i PAWIE zupełnie nie kuszą mnie
pawiom uległam :hide:
Lubie hoppy, ale MIAMI jest fuuuuj, i wiem, ze tu narażę sie wielbicielkom różówego :lol:
http://images48.fotosik.pl/18/3d5d0991b59a8e20.jpg (http://www.fotosik.pl)
mayetschka
09-10-2008, 19:38
wiem Pasjo... :( ja trochę z drżeniem pisałam, bo..., ale na razie Ptaszyskom mówimy NIE 8))
Dla mnie najbrzydsze są
- didymosowe: Elise, Jonas, Paul, Julian, Jacob, oczywiście standardy, Lars i Bjorn, Misie, churmki też mi nie leżą w ogóle.
- Amazonas Paradiso
- Hopediz Toronto
- Storchenwiege Johannes
reszta raczej ok
wiem Pasjo... :( ja trochę z drżeniem pisałam, bo..., ale na razie Ptaszyskom mówimy NIE 8))
wysle ci do ponoszenia na kilka dni. chcesz? (lista testujacych od razu zamknieta :))
moje antytypy:
bebina w krate
babylonia: szara (jasna i ciemna), granatowa
lana: sommer
hopp: miami, panama, madrit, toronto
storcz: Vicky
didymos:standard, jonas, jacob, olaf,elipsy pomarańcz-zielony,pawie fiolet+chmurki+misie+rybki didymosowe
ellaroo, bo ma fuj! frędzle
nati kalahari
girasol: meksyk. opuncja, pachnący fiołek, dziewanna, szafirek,stokrotka polna, lazurowy len, gaj oliwny, srebrzysta konwalia
amazonasy: wszystkie
gdybym dostała to bym oddała za jeden uśmiech ;)
niezapominajka
09-10-2008, 22:12
moja antylista
na podium niezmiennie inka
prawie wszystkie żakardy didka oczywiście poza pawiami moją dozgonną miłością :D
chusta w kratkę też nie, indio zdecydowanie nie a z nosideł ergonomicznych to stanowczo mówię nie patatum
mayetschka
09-10-2008, 22:16
wysle ci do ponoszenia na kilka dni. chcesz? (lista testujacych od razu zamknieta :))
wiesz... ja wiedziałam że TY kusiecialką jesteś... :twisted: kysszszszsz! napisałam pw
Jak by za darmo dawali to żadnej bym nie odmówiła :) Nie pociągają mnie pawie, nino szkieletorki i bebina kraciasta (chociaż fajnie sie w niej nosiło). Ale jak widać na forum - nigdy nie mów nigdy :wink: (indio mi się kiedyś tez średnio widziało, na razie kolekcje zakończyłam na dwóch bo nosić kogo nie mam :cry: ). Z tych co w tej chwili sa u mnie na nie, to może bym się do pawi przekonała (może kiedyś będzie okazja pomacać to się przekonam i przy następnym chuściochu nabędę)
a mi się wszystkie chusty podobają :roll: - bo na razie niewiele znam hihi
a za darmo to już w ogóle bym brała jak leci... :hide:
Nie przemawiaja do mnie zupelnie wspomniane juz szkieletorki vel plemniczki (chociaz z tych jakze piekne bobasy powstaja :lol: )
Oraz:
- wielorybki - nie wiem czy dobrze kojarze, ze to Vatanai. Natomiast do blekitnych rybeczek Didymosa absolutnie nic nie mam i chetnie bym sie pokusila o zakup, gdyby a) w kolejce nie czekalo kilka innych, bardziej porywajacych me serce chust; b) stan konta byl powiedzmy NIECO wyzszy :lol: Inna sprawa to taka, ze malzowi szanownemu rybeczki bardzo do gustu przypadly i pewnie gdybym powiedziala, ze juz takowe chce kupic to podejrzewam, ze nie mialby nic przeciwko :D no, ale ten punkt "a)"...
-EllaRoo Ysabel
- Hopp Amsterdam i Lille
A tak poza tym to nie zarzekam sie na zadna chuste, bo widziec fragment w internecie a zobaczyc zdjecie w czasie noszenia i na lonie przyrody w dodatku - zmiana zdania gwarantowana - przynajmniej w moim przypadku.
Tulipowna - sprawilas, ze Katia stala sie jedna z chust, ktore baaaaardzo chcialabym miec! A M moj poprostu sie nia zachwycil!
Powinnam chyba wykorzystac jego zachwyt :twisted:
Dla mnie najtragiczniejsza chusta swiata to leo rouge.
Wielu bym nie chciala:
- babylonia fruit coctail - nie kumam, jak to moze sie komukolwiek podobac
- girasol teczowy - styl Dody
- kratka bebiny - no comments
- didek laura - styl bazarkowy
- didek Martin i Storch Albert
- Nati Marsylia, Capri
Jak tutaj już nieraz napisano - za darmo przytulę każda ale to każda chustę - zawsze można zafarbować lub sprzedac dalej ;)
Stanowcze nie mówię - zielenią (nawet piękna Tessta mnie nie złamała) i różą (choś prawie kupiłam misie z wełną w tym kolorze) oraz kratkom wszelakim.
Inne - :hide: :hide: :hide: hay no problema!
Prawdą jest, że chusta nawet tak która wydawala się najbrzydsza, jak się w nią zamota - można zmienić zdanie, oj mozna....
nie ma najbrzydszej :) każda szmata albo jest fajna - albo można ją pofarbować :D Niektórych kolorów nigdy nie kupię (róże, pastele i niektóre pstrokacizny np...) bo po prostu do niczego by mi nie pasowały, ale w każdej chuście jakiś urok, albo potencjał dostrzegam ;)
Chyba tylko te pawie do mnie nie przemawiają :) i róży nie lubię wszelakich :?
katja by mi pasowała :)
a tak w ogóle, to kolory nati są nieco mało odkrywcze, ale marsylia i ontario świetne
Na razie: ptactwo - niechby nawet ozdobne - mnie nie rusza, ale coś musi być w tym, co piszecie, więc może gdybym spróbowała okazałoby się, że nie są takie złe...
Raczej nic w różu, ale gdybym miała wolne środki, to może maruyama - zestawienie brudnego (przepraszam, to nie ma zabarwienia negatywnego :wink: ) różu i brązu mnie przekonuje.
Raczej nie mówię misiom, szkielecikom, rybkom i innej florze i faunie - wyjątek to millefiori, dla którego robię zastrzeżenie jak dla maruyamy.
o i jeszcze meksykanska opuncja, alpejskie dzwonki, girasol teczowy i rajskie jabluszko czy ja sie to tam nazywa ...
wszelkie inne girasolki sa sliczne :thumbs up:
Dla mnie najtragiczniejsza chusta swiata to leo rouge.
Wielu bym nie chciala:
- babylonia fruit coctail - nie kumam, jak to moze sie komukolwiek podobac
- girasol teczowy - styl Dody
oj tak, tez kompletnie nie w moim stylu :D
Dodatkowo nie urzeka mnie bb strawberry, didymos millefiori, ani ten z misiami, ani z rybkami, i większość pasiaków też mi się nie podoba nie tylko didymosowych (wyjątkiem jest ulli, passion fruit, stare colorado 2 i jacob - po ciemniejszej stronie-choć to właściwie nie pasiak). Z pasków, jak dla mnie kompletną porażką jest simon :shock: :shock:
Katja też jest dla mnie zbyt "ludowa"
wanderluster
14-10-2008, 20:05
Kiedy zapytałam męża, czy może leo natur nie kupić i pokazałam mu fotkę w akcji, to stwierdził, że wygląda jak wycieraczka i tym skutecznie skomplikował moje relacje z leosiem... Przynajmniej na jakiś czas :)
wiem że w zyciu nie przygarnę Indio biało czarne/geanatowe. Ochyda, zbytnio kojarzy mi się z tureckimi swetrami i tandetą kononowicza. aczkolwiek Inne kolory, ca całkiem ale bez większego entuzjazmu. inaczej Zara ;)
Genowefa
17-11-2008, 11:55
ja nie lubię zielonej papryki, bleh :roll:
takich didkowych z kilkoma kopniętymi rombami jak Elise, Jakob, Paul
nosidła mnie drażnią, a zwłaszcza jak mają jakieś klamerki :D (zwykłe szmaciane MT są ok)
nie lubię baardzo Johannesa, poza tym nie dażę miłością Vicky i leo marine i turkus
i wszystkich chust granatowych, ciemnoniebieskich
Katja bleh i Bjoern - i wszystkie podobne
:)
A ja kupilam Toma... rozowego Toma.. dobrego, starego, cyrokowego Toma, ktorego uwazalam za jedna z brzydszych chust... Tom zostal potraktowany opakowaniem farby oliwka i jest teraz piekny...A jaki mieciutki i jaka ma fajna nosnosc :D Od teraz uwazam, ze nie ma brzydkich chust.. kazdej mozna podarowac nowe wcielenie :D
Od teraz uwazam, ze nie ma brzydkich chust.. kazdej mozna podarowac nowe wcielenie :D
E pawiom nic nie pomoże ;) chyba że je na czarno pofarbować ;)
węgielek
17-11-2008, 16:44
i zielonej papryce tez nic nie pomoze, chyba zeby byla to czerwona papryka :)
Albo ją na czarno :lool:
Dagmara, ależ Ty mroczna kobieta jesteś :wink:
Czerń rządzi....
Tylko dlaczego Lana Olive zamiast Style została zanabyta? :lol:
Od teraz uwazam, ze nie ma brzydkich chust.. kazdej mozna podarowac nowe wcielenie :D
he he he, oj Dagmara opędzasz się od pawików a gdybys tylko chciała ich spróbować.... :twisted:
he he he, oj Dagmara opędzasz się od pawików a gdybys tylko chciała ich spróbować.... :twisted:
hehe moich fioletowych też nie chciała :D
:twisted: :twisted: :twisted:
węgielek
17-11-2008, 17:02
dagmaro, zalozmy klub antypawiowy :)
mozesz byc przewodniczaca. a ja samozwanczo zastepca bede, chcesz? :hide:
Dagmara, ależ Ty mroczna kobieta jesteś :wink:
Czerń rządzi....
Bo ja w żałobie po Neeobulle :twisted: i taki wisielczy nastrój mam :wink:
A style mnie się nie specjalnie podoba po prostu :)
Ależ oczywiście :)
A my damy banię
A my damy w szyję
Człowiek z pawiem na kolanie
Dowie się że żyje
by Kaczmarski ;)
węgielek
17-11-2008, 17:07
oplulam monitor!!!! :jump:
A my damy banię
A my damy w szyję
Człowiek z pawiem na kolanie
Dowie się że żyje
by Kaczmarski ;)
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
Są w zasadzie tylko dwie, których naprawdę bym nie wzięła nie tylko za darmo ale nawet za dopłatą - pawie (koszmarne, im dłużej na nie patrzę tym bardziej mi się nie podobają;) ) i Inka :)
właśnie znalazłam ten wątek, visennko.
i śmiać mi się chce, sama wiesz, dlaczego :)
a inka?
podoba mi się coraz bardziej.
na plecaki chcę storcza zanabyć.
i waham się między inką a anną :)
uwielbiam jak ten wątek się podnosi :lol: :lol: :lol:
uwielbiam jak ten wątek się podnosi :lol: :lol: :lol:
ja uwielbiam swoje zmiany gustów ;)
monotematyczność pragnę złamać ładnym a mocnym pasiakiem.
ulli?
anna?
inka?
wszystkie ma_damy urokliwe i pełne walorów ;)
ja do tej pory żałuję że ulkę sprzedałam
ja do tej pory żałuję że ulkę sprzedałam
piękna jest.
szczerą niechęcią darzę simona i szmatopodobnego larsa
oraz niebieskości
poza tym, jak widzę, mam gust odwrotny do powszechnego: podobają mi się dementory, inka, a pawie już mam :love:
Jasnie Pani :)
13-12-2008, 22:08
Ja tez niebieskich nie lubie, ale nie ma takiej chusty, ktorej bym nie wziela jakby za darmo dawali :lol: :mrgreen:
nie ma takiej chusty, ktorej bym nie wziela jakby za darmo dawali :lol: :mrgreen:
Zgadzam się :)
stasiu-lova
13-12-2008, 22:13
dementorki
Najbrzydsze chusty ;) to pamir, pawie i silk....
Mam wszystkie 3 :lol: i ... kocham je :lol:
Agnieszko, a jak porownalabys nosnosc w pawiszonach do nosnosci w silku?
jak zajedziesz juz na odkryta- to jak Ci się pododbają to może chcesz dementorki pożyczyc?
kocham je ale nie mam kiedy nosic :(
z przyjemnością
stasiu-lova
13-12-2008, 23:25
to spoko to sie wypiorą:-)
zapomniałam tylko powiedzieć, że są ..różowe :lool:
a własciwie łososiowe- jak Tw. indio :lool:
Agnieszko, a jak porownalabys nosnosc w pawiszonach do nosnosci w silku?
Lindo, powiem Ci przy kolejnym dziecku teraz na misiu trudno powiedzieć - obie noszą misia super :lol:
szczerą niechęcią darzę simona i szmatopodobnego larsa
oraz niebieskości
poza tym, jak widzę, mam gust odwrotny do powszechnego: podobają mi się dementory, inka, a pawie już mam
dementory i lars sa mi obojetne
inke wczoraj posiadlam
pawie constans
niebieskosci w miedzyczasie pokochalam :)
didkowego simona nadal mam za najwieksze chustowe ohydztwo
właśnie dziś mi się objawiła najbrzydsza chusta ever - nati no cotton.
i tak jak jade fog-ściera jest piękny, tak no cotton-ściera jest tylko scierą. moje sprane ręczniki wyglądają lepiej.
dla mnie simon jest przecudny.
Ochydny jest lars, aare, misie wszelkie ptaki i chmurki didymosa, didymos niebieski i czerwony standart, hopp toronto i wienna, lana aqua i sommer, bebiny w kratke, neobulle lola, nati nocotton, nati jamajka i babylonia lychee.
nie trawie wszelakiego ptactwa, owadów, ryb i innych stworzeń
inki i kati też i wszelakich niebiesko - granatowych chust
OFF TOP Aga, super zdjecia e avatarze - masz więcej?
mam ale to takie na szybko robione "po wskoczeniu na plan" - Franek w kaloszach i dresie a ja nieuczesana- światła się w ustawiały ;) na miniaturce tego nie widac ;)
katja, chuste eko nati w brązie
węgielek
29-04-2010, 22:17
u mnie constans anna, katia, dementory, pawie i inne zwierzeta (poza bialymi rybkami). no i indio.
a i zielona papryka bb. i lychee. i vicky storcha.
neverendingstory
29-04-2010, 22:28
katja - bleeeeee, paskudna :D
i nie podobają mi się wszelkie zwierzaki oprócz gekonów w konfiguracji brąz z turkusem (nie wiem jak się fachowo nazywają)
Na dziś to są peniski, perła i ocean natki, "męskie" żakardy i standardy didka i wszytsko co turkusowe. Ale jakby dawali to biorę co popadnie ;)
Na samym początku nie mogłam patrzeć na indio a teraz posiadłabym jakieś chętnie z wełną albo nie.
A inka to moja pierwsza i na razie ukochana.
IMO indio. W każdym wydaniu. Resztę jakoś zdzierżę :P
IMO indio. W każdym wydaniu. Resztę jakoś zdzierżę :P
Dla mnie też.
Skusiłam się i mam jedne indio, idealne na lato to się jeszcze nie pozbywam. Wzór mi w ogóle nie leży.
Zdecydowanie nie :nono: powiedziałabym zieleniom (ale tylko dlatego, że absolutnie nie noszę tego koloru i chusta leżałaby nieużywana, bo poza tym soczyste zielenie w chustach baaaaardzo mi się podobają) oraz wszelkim brązom, pomarańczom, beżom, żółciom... - nawet gdyby taka chusta niechcący :ninja: trafiła w moje ręce, to z miejsca bym ją wymieniała na bazarku na inny kolor
Poza tym rzeczywiście okropnie nie podobają mi się pawie (ale znam je tylko ze zdjęć i filmików instruktażowych) i wielorybki.
Ale gusta się zmieniają. Jeszcze niedawno nie widziały mi się indio i chusty zdecydowanie jednokolorowe, a im częściej je widzę, tym bardziej jestem do nich przekonana :lol:
agnieszkazd
30-04-2010, 12:38
Indio i peniski zupełnie do mnie nie przemawiają. Podobnie BB lychee i papryka zielona. I w ogóle wszelkie zielenie.
Poza tym didkowe ryby - tylko te z grilla są fajne. A już zupełnie te niebieskie mnie nie biorą.
Podobnie wielorybki - dla mnie koszmarne zestawienie kolorów.
nati- każda i wszystkie :hide:
didkowe ryby-bleeeee chyba ze grilowane-mniam
wszystko co marózowe bleeeeeeeeeeeeeeeeeee
za gładkimi chustami nie przepadam -a mam 2 indio-te lubie ale nie za wyglad i rapalu-maz nosi -fajnie nosi ale gładka........bleeeeeeee
pawie -blee
teraz zostane zlinczowana albo niewiem-dmuchawce im dłuzej partrze na ten projekt tym mniej mi sie podoba-za darmo albo za pare zł biore kazda chuste- na wymiane wrazie czego-wkońcu innym sie moze podobać
nati- każda i wszystkie :hide:
pójdź w me ramiona!
możnaby tylko ustawiać je w kolejności od najpaskudniejszej do ładnej-ale-po-ciemku
macierzanka
30-04-2010, 14:11
O kolorach nie napiszę, bo każdy lubi inne.
Dla mnie najbrzydszym wzorem chusty są misie Didka. Fuj, dziecko może się przestraszyć:(
Winoroslinka
30-04-2010, 16:06
To ja juz wloze wielkiego KIJA w to mrowiska bo musze przyznac ze wiecej chust mi sie nie podoba niz podoba. Mialam spory problem z kupnem tej pierwszej tkanej. Ale samo chustowanie uwielbiam, zwlaszcza odkad przeszlam z elatyka na tkana. Ale znaleźć chuste ktora mi sie podoba jest mi bardzo trudno. Te wszystkie paski, gekony, no nie... Acha no i nati ma takie chusty z miasteczkiem - brrrrrrrr jakies takie bure to
green_naranja
01-05-2010, 09:31
pójdź w me ramiona!
możnaby tylko ustawiać je w kolejności od najpaskudniejszej do ładnej-ale-po-ciemku
to i ja dolącze:))
BARDZO chcialam sprawic sobie kiedys natke-w ramach propagowania polskich produktow za granica, etc.
ale nie moglam sie przemoc, bo o ile kolorystyke mozna zdzierzyc, to WZORNICTWO jest koszmarne, w szczegole i w ogole. brzydszych wzorow nie potrafie przywolac...i mniej adekwatnych do nazw.
potencjal sie marnuje moim zdaniem;/
wszystkie pasiaki didka, każdy jeden to dla mnie koszmar. W zasadzie większość firm chrustowych ma problem z odbieraniem kolorów.
za każdym razem jak myslę o najbrzydszej chuscie to w zestwaieniu wygrywają:
zara forest
i vatanai aialik :D
sylvetta
11-05-2010, 13:27
Zdecydowanie moje nino szafran miód po dzisiejszym praniu;)
Mayka1981
11-05-2010, 13:31
Zdecydowanie moje nino szafran miód po dzisiejszym praniu;)
nie pochlebiaj sobie!!
dla mnie paskudne są szelkie brązy - no ładnej czekoladki jeszcze nie widziałam, same kupy :(
do mojej listy musze jeszcze dodac girasol wrzos :)
za każdym razem jak myslę o najbrzydszej chuscie to w zestwaieniu wygrywają:
zara forest
i vatanai aialik :D
Ola normalnie Ci wysle forresta:)
Ola normalnie Ci wysle forresta:)
no wlasnie ciagle sie zastanawiam czy to tylko na zdjeciach czy on na żywo też taki obrzydliwy :D
pomidore
14-05-2010, 20:52
do mojej listy musze jeszcze dodac girasol wrzos :)
Nie bluźnij zła kobieto:twisted::twisted::twisted:
no wlasnie ciagle sie zastanawiam czy to tylko na zdjeciach czy on na żywo też taki obrzydliwy :D
Czyli jednak myślisz o niej?;) Kochasz ja i nie wiesz:P
Czyli jednak myślisz o niej?;) Kochasz ja i nie wiesz:P
ciągle w znaczeniu jak widze na zdjęciach
no np. patrze na Twój wątek sprzedażowy, piękna demoniczna kobieta, cudny Wituś, a na nich taka okropna chusta
no jak tak można?
oooo ale fajny wątek!!!!
Przyłączam do niewielbicielek foresta :) na zdjeciach jest paskudny!
do tego paksudne są : jasno brązowe nati (szczegolnie grecja)- kolor fuj!, zaraz mnie zrugacie ale katja jest tez dla mnie fuj - wyglada jak by papuge na chuste przerobiono hehe, do tego grona szanownego dołaczą tez: aare, simon didkowy, chmurki, misie, bebina ta paskudna w kratke, aaa i jeszcze perla nati choc nie ją w sumie bym zniosła ocean jest gorsza!
nooo to chyba wszystko :) a myslalam ze mi ciekzo bedzie takie "typy" wytypowac a tu prosze chyba moglabym jeszcze...... hehe
oooo ale fajny wątek!!!!
Przyłączam do niewielbicielek foresta :) na zdjeciach jest paskudny!
do tego paksudne są : jasno brązowe nati (szczegolnie grecja)- kolor fuj!, zaraz mnie zrugacie ale katja jest tez dla mnie fuj - wyglada jak by papuge na chuste przerobiono hehe, do tego grona szanownego dołaczą tez: aare, simon didkowy, chmurki, misie, bebina ta paskudna w kratke, aaa i jeszcze perla nati choc nie ją w sumie bym zniosła ocean jest gorsza!
nooo to chyba wszystko :) a myslalam ze mi ciekzo bedzie takie "typy" wytypowac a tu prosze chyba moglabym jeszcze...... hehe
agut, zgodziłabym się z Toba jeszcze niedawno
ale
widziałam na zywo forresta - piekny! naprawdę.
katji wiele lat nie lubiłam, dopóki nie ujrzałam- super energetyczna chusta. spodobała mi się :-)
simon didkowo - ummmm, świeża wiosenka. przepiekny na żywo! a najbardziej wlasnie wiosną ;)
jednak zdjęcia nie oddają wdzieku chust, przekonałam sie o tym juz nie raz :D
a to wiem Adriano ze na żywo moze byc inaczej :)choc tak jak pisalam na zdjeciach wyglada wszystko FUJ :) mam nadzieje,ze kiedys bede miala okazje zobaczyc na wlasne oczy i moze zmienie zdanie...
No przecież widziałaś ;) I katję i bebinę w kratkę. Mnie się osobiście obie podobają, moze faktycznie kratka nie jest moim ulubionym wzorem, ale jak ta chusta nooooosi :))
Katja jest piekna nie ma 2 zdan!
A forest... moze zamiast sprzedawac bede wypozyczac to sie przekonacie:)
a to wiem Adriano ze na żywo moze byc inaczej :)choc tak jak pisalam na zdjeciach wyglada wszystko FUJ :) mam nadzieje,ze kiedys bede miala okazje zobaczyc na wlasne oczy i moze zmienie zdanie...
zjadło mi posta...
Agut, pozostałe chusty które wymieniasz tez widziałam, za wyjątkiem misiów i chmurek (co to sa chmurki?) i zdania nie zmieniłam ;) tak dla jasnosci ;-)
Katji nie widzialam..... chyba..... Ty ją masz???? i foresta nie widzialam. a o tych dwóch myslalam :)
No przecież widziałaś ;) I katję i bebinę w kratkę. Mnie się osobiście obie podobają, moze faktycznie kratka nie jest moim ulubionym wzorem, ale jak ta chusta nooooosi :))
Mimo mojej sympatii dla didymosa, nie podchodzą mi (poza Katją) żadne ich pasiaki. A nino...nadal nie wiem czy mi się podoba, mimo że to moja jedna z ulubionych chust ;).
Katji nie widzialam..... chyba..... Ty ją masz???? i foresta nie widzialam. a o tych dwóch myslalam :)
jak nie widziałaś jak na fotkach z Waszej chustoimprezy jest?
pamietam dokładnie bo przez to zdjecie zaczęłam się interesować Katja :D ( a przez zdjecia kasiawskiej w koncu kupiłam ale zaraz sprzedałam ;) )
Agut i jeszcze sie zgodze co do oceanu, okropienstwo :D