PDA

Zobacz pełną wersję : rozmiar poucha

myszowata
06-10-2008, 09:57
Przepraszam jeśli już gdzieś było, ale wyszukiwarka ze mną nie współpracuje :oops: Wywala mi, że na całym forum nawet "pouch" nie ma :?

Jak powinnam sobie dobrać rozmiar? Mała jest już strasznie dorosła, w niedzielę skończyła rok :party: . Ja noszę raczej 38, mam 167 i 57kg. Potrzebuję coś na krótkie noszenia "po domu" albo szybkie zakupy. Na dłużej się zawijamy, ale czasami jest tak, że dłużej się zawijam niż noszę, więc szukam czegoś szybkiego.

dzięki,
Ania

Dagmara
06-10-2008, 10:02
Tutaj masz na przykład:

http://babiland.eu/shop/infopages.php?info_id=4

Tylko rozmiary w tabeli dotyczą konkretnej firmy, możesz też uszyć na zamówienie u dziewczyn.

myszowata
06-10-2008, 11:02
Czyli czy "s" czy "m" zależy od firmy, ale jak się zmierzyłam i mi wyszło 62, to mogę ten wymiar używać?

Dagmara
06-10-2008, 11:25
No tak i przy szyciu na miarę też go podawaj :)

myszowata
06-10-2008, 11:37
Na szycie się pewnie nie zdecyduję, bo zanim znajdę chętną do szycia, potem materiał, to pewnie Maćka do komunii pójdzie :wink:

Dagmara
06-10-2008, 11:40
Przecież dziewczyny szyją na zamówienie i czeka się chwilkę: melkaj, petisu, joania chyba i gosia foks.. nie wiem kto jeszcze ...

Joania
06-10-2008, 12:26
Ja jestem zwarta i gotowa żeby uszyć materiały możesz zobaczyć tutaj http://chustydonoszeniadzieci.blogspot.com/

melkaj
06-10-2008, 12:39
Przy doborze poucha, ważny jest właśnie ten wymiar który podałaś. Powinno się mierzyć od ramienia - od miejsca wszycia rękawa w dobrze dobranej rozmiarowo bluzce (chodzi mi o to aby nie był to luźny podkoszulek, gdzie wszycie wypada np. poniżej ramienia :wink: ), do przeciwległego wierzchołka kości biodrowej. Mierzyć należy się nie za luźno ani nie za ciasno. Każda firma sprzedająca gotowe pouche, oprócz rozmiarów podaje właśnie wymiar w centymetrach - no czasem w calach :lol:
Dagmara dzięki za reklamę :wink:

myszowata
06-10-2008, 12:42
no to teraz tylko poczekam do popołudnia czy jeden piekny HS do mnie pasuje, a jak nie to się będę do dziewczyn uśmiechać :komp:

myszowata
06-10-2008, 14:12
jeszcze trochę pomęczę 8))

Wiem, że kontrowersyjnie jest pytać czy wielkość ma znaczenie, jednak tu w grę wchodzi tylko 1 cm :wink:

Jeżeli ja mam 62 a pouch 63 to może być?

melkaj
06-10-2008, 14:41
Kupując gotowy, możesz nie dobrać idealnie. Zwróć uwagę jednak na to, że nigdy nie będziesz tak samo ubrana - czasami założysz trochę grubszą bluzę, sweter sobie lub dziecku i już masz ten jeden cm więcej. A tak po za tym to możesz "mocniej" wywinąć poucha i wtedy powinno być ok.
Tak więc ten centymetr nie powinien robić tak dużej różnicy.
Ważne, żeby ten wymiar był podany w najdłuższym miejscu poucha - w środku uśmiechu - ale jak patrzysz na strony producentów, to tak właśnie powinni podawać.