Zobacz pełną wersję : Jak gruba jest lana?
Jakbyście ją miały porównać np do hoppa albo do grecji z wełną np? Albo do leosia?
cieńsza od grecji wełnianej, zdecydowanie mniej grzeje, choć i tak ściśle tkana. Bardziej jak stare pasiaki nati
pauladuch
22-05-2011, 09:53
Nie miałam hopka ani leo ale dla mnie była podobnej grubości choć sztywniejsza od neobulle.
Oj lana lanie nie jest równa... Zdecydowanie inna niż leoś i wełniana greczynka. Miałam lanę aqua i mam olive. Aqua zdecydowanie grubsza, olive gładka, miękka. A złamana jest flanelkowata.
zależy od lany. macałam chyba ze 3 i każda była inna. aqua straszliwie gruba, vanille mięciutka i raczej cienka...
Magdailena
22-05-2011, 10:19
Oj lana lanie nie jest równa... Zdecydowanie inna niż leoś i wełniana greczynka. Miałam lanę aqua i mam olive. Aqua zdecydowanie grubsza, olive gładka, miękka. A złamana jest flanelkowata.
To ta, co od ciebie kupiłam?
Bo fajna jest - choć jak dla mnie grubsza od Grecji welnianej i bardziej zwarta a nosi strasznie fajnie.
ale obie noszą tak samo?
nadają sie lany na lato czy niekoniecznie?
mam solarę i jak dla mnie grubość porównywalna ze storczem, jest cieńsza od wełnianej grecji; w każdym razie o ile leoś wg Ciebie się nadaje, to i solara by się nadała (ja noszę proste plecaki). No ale - jak piszą dziewczyny - lana lanie nierówna. A, grubość porównywalna z moim osobistym leosiem, nie wiem, czy one wszystkie (starsze nowe etc) są takie same, bo do nośności i miękkości opinie są nieco podzielone.
zgodnie z tendencja taka, ze wszystko schodzi na psy, im nowsza, tym ciensza
o lane z kt roku zapytowujesz?
o lane z kt roku zapytowujesz?
tak ogólnie, żadnej nie miałam jeszcze
a te starsze to są jakies inne kolory niż te nowe?
i o co chodzi z tym, ze szwajcarska albo nie? (to pytanie często na bazarku się pojawia)
hej,
ja mam lane tattoo szwajcarską (był o tym watek, że są z niemiec i szwajcarskie i to są dwie zupełnie inne firmy niemające ze sąobą nic wspólnego prócz nazwy i tego że robią chusty :) ) w porównaniu do leosia caffe jest grubsza i bardziej zbita.
i o co chodzi z tym, ze szwajcarska albo nie? (to pytanie często na bazarku się pojawia)
szwajcarskie podobno lepiej noszą ;)