PDA

Zobacz pełną wersję : Wiązania na upał

Truscaveczka
19-05-2011, 13:42
Dziewczęta i chłopczęta, w jakich wiązaniach jest trochę mniej gorąco?
Kangurek ma luft na pewno:
http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/%28filesdatei%29/kangurek2/$File/kangurek2.gif
2X?
http://www.sling.com.pl/wiazania/koala1/IMG_0080.jpg
Luft jest, ale na dziecku 2 warstwy :/

Co jeszcze?

Guest
19-05-2011, 13:44
6 miesięczniaka nosiłam w 2x bez drugiej warstwy
i plecak prosty
chyba najbardziej przewiewne wiązania

AS
19-05-2011, 13:46
6 miesięczniaka nosiłam w 2x bez drugiej warstwy

Masz jakąś fotkę? Bo moja wyobraźnia tak daleko nie sięga ;-)

paskowka
19-05-2011, 13:49
Masz jakąś fotkę? Bo moja wyobraźnia tak daleko nie sięga ;-)

he, he, moja tez nie:)

Guest
19-05-2011, 13:55
:lool::lool:moja też nie

z kieszonka mi się :bduh:

ale kółkowa i na biodro to przewiew jest nie??:poke:

AS
19-05-2011, 14:09
Uff, już się bałam, że od upału mi się zwoje przegrzeją :)
A kieszonki silnie nie polecam - mokra jak mysz byłam ostatnio, a do usypiania u nas najlepsza.
Kółkowa to jedyne, co daje u mnie radę teraz :)

maryjey
19-05-2011, 14:11
Kieszonka nie jest przewiewna. Na dziecku co prawda jedna warstwa ale na rodzicu pas materiału dokoła. Już 2x jest lepsze. Uwielbiam kieszonkę ale nie na upały.

nadia.r
19-05-2011, 14:15
Również uważam, że najlepsze wiązanie na upały to kangurek:) Dobrze mieć również alternatywę w postaci kółkowej. Wg mnie kieszonka i 2x za gorąca.

paskowka
19-05-2011, 14:18
A ja uważam, że na upały to najlepiej leżeć w cieniu pod gruszą, a dziecko obok fika na kocyku. Jakby jeszcze strumyk szumiał obok to byłby raj :)

AS
19-05-2011, 14:53
A ja uważam, że na upały to najlepiej leżeć w cieniu pod gruszą, a dziecko obok fika na kocyku. Jakby jeszcze strumyk szumiał obok to byłby raj :)
Owszem - to najlepsze wyjście! Tylko u mnie z gruszą krucho ;-)

paskowka
19-05-2011, 15:03
Owszem - to najlepsze wyjście! Tylko u mnie z gruszą krucho ;-)

Jabłonka tudziez inna lipa tez się nada:)
Mówiłam to ja - spoglądając przez onko na pylące topole:)

fiolka
19-05-2011, 15:22
Jabłonka tudziez inna lipa tez się nada:)
Mówiłam to ja - spoglądając przez onko na pylące topole:)

grusza....topola....generalnie w każdej chuście będzie gorąco.....i jak ja się teraz bedę z Wickiem przemieszczać jak on w wózku 15 min max ujedzie? Chyba 2x, bo kangurka cały czas nie opanowałam.

Fusia
19-05-2011, 15:24
od 2x to ikieszonka przewiewniejsza-dla dzecka napewno a chyba i dla mamy
a ja znowu musze kangóra poćwiczyć moze wtedy 3,7mi starczy bo przytyłam i 3,1 mi krutkie:cryy:

Karolcia
19-05-2011, 15:26
Całe poprzednie lato nosiłam w 2X. Po prostu motałam golaska w pieluszce:) I w jedwabiu albo bawełnie - było całkiem nieźle:)

W tym roku już się tak nie da, bo częściowo mobilny.

Fusia
19-05-2011, 15:28
:lol:to noś koszulke i spodenki w kieszeni -ubierzesz jak wyjmiesz z chusty

aginia
19-05-2011, 18:14
Ugotowałam się dzisiaj w kieszonce:duh: Mam kółkową ale nie idzie mi opanowanie tego:roll:

dorcik81
19-05-2011, 18:29
ja dziś 2x zamotałam,poły na ramionach wywinęłam tak jak przy kangurku i było super :)
aginia popatrz na filmiki,które są podlinkowane w instrukcjach dla kólkowej

Jedyna
19-05-2011, 18:31
no właśnie co?
w kieszonce więdnę z gorąca, dzieć zlewa się potem

cranberry
19-05-2011, 18:45
My bylysmy dzis w 2x, a tak naprawde 1x, bo z krotkiej chusty i bylo nam OK.
W kieszonce bylo mi cieplo jak jeszcze nie bylo takiego upalu jak dzis wiec nawet nie myslalam o niej..
mysle ze plecak moglby bys fajny (tylko dlaczego tak sie go boje :duh:)

Filippa
19-05-2011, 18:58
W 2x było ok. Do tego chusta lniano-bambusowa:)

Ananke
19-05-2011, 19:04
OT zupelny: jejku, jak wam zazdroszcze pogody. U mnie od 2 tyg max 15 stopni :-(

Olban
19-05-2011, 22:05
Ugotowałam się dzisiaj w kieszonce:duh: Mam kółkową ale nie idzie mi opanowanie tego:roll:

u nas kółkowa rulez!
1. szybko się mota- a Tosia już mobilna, więc nie ma problemu, żeby ją w chustę wziąść, jak się zmęczy
2. nie jest dużo materiału- więc jak Tosiula na nogach, to kółkowa na mnie bez zbytniego pocenia się
3. przewiewnie dla nas obu :)
4. mogę z Tosiulą pomigać- bo jeszcze nie mówi, a migamy na potęgę i gdyby była na plecach, to by mi było szkoda, że nic "pokazać" nie mogę jej, a ona mi...

aginia: też na początku kółkowa wydawała mi się "czarną magią", ale teraz jest najczęściej używaną przez nas chustą- powody powyżej... nie wiem, gdzie mieszkasz w Wwie, ale zapraszam na ew pokaz i pomoc :) albo jak dziewczyny pisały: filmiki i instrukcje powinny pomóc... ja podpowiem ze swej strony:

1. dobrze rozłożyć materiał na dziecku- zasady jak z tkaną: na plecach bez zmarszczek, nadmiar pod pupę, i pod kolanka
2. ramię z kółkiem ułożyć jak najwyżej na swoim ramieniu- wtedy nie zjedzie tak do dołu przy dociąganiu
3. dociągać ogon stopniowo, jak w tkanej
4. można dociągać w dół, albo w bok- wtedy tak bardzo nie zjeżdża kółko...

gdyby co- to pytaj :)

nowa_aleksandria
20-05-2011, 13:44
hmm my tylko w kieszonce póki co, mam wrażenie że te dwie warstwy w 2x to jednak za dużo jak na małą. kangura bym spróbowała ale się boję. próbowałam na biodrze ją wiązać ale przy dociąganiu odpadłam...

Celebrianna
20-05-2011, 14:04
Na upal polecam MieTka, wlasnie wrocilysmy ze spaceru, zadna nie zgrzana :-) Przewiew jest bokami, a karczek tylko osloniety kapelusikiem. :-) Ale kolkowej tez sprobuje ;-)

maryjey
20-05-2011, 20:07
A ja sprzedałam kółkową jakiś czas temu. Mam wątpliwości czy dziecko o wadze 11 kg da się na dłuższy dystans ponieść w kółkowej. Jednak to ciężar na jednym ramieniu. Nosił ktoś? Nie mam na myśli przejścia typu z samochodu do domu ale dłuższy spacer.

Kanga
20-05-2011, 21:21
hmm my tylko w kieszonce póki co, mam wrażenie że te dwie warstwy w 2x to jednak za dużo jak na małą. kangura bym spróbowała ale się boję. próbowałam na biodrze ją wiązać ale przy dociąganiu odpadłam...
zdecydowanie te dwie warstwy są bardziej przewiewne niż ciasna i duszna kieszonka w upał ;) no i kangurek i prosty plecak rulez w upały!

Olban
20-05-2011, 22:15
A ja sprzedałam kółkową jakiś czas temu. Mam wątpliwości czy dziecko o wadze 11 kg da się na dłuższy dystans ponieść w kółkowej. Jednak to ciężar na jednym ramieniu. Nosił ktoś? Nie mam na myśli przejścia typu z samochodu do domu ale dłuższy spacer.

my stosujemy- i na krótsze, i na dłuższe spacery :) a Toś ma ponad 10 kg teraz... a ja skrzywiony kręgosłup i daję radę ;) jakby co, można ramię zmieniać (tak powinno się w zasadzie robić, ale ja z reguły na jednym noszę :hide:) Dzisiaj też w kółkowej byłyśmy- ponad 2 h, 30 C w cieniu termometr pokazywał :omg: a my wiaterek we włosach i śmigałyśmy :fire: jakby co mamy tulika w rezerwie na upały i vatka ;)

Truscaveczka
21-05-2011, 06:42
Ja właśnie testuję kółkową - mam cienką, lnianą, bardzo przewiewną - a jak dobrze rozłożę materiał to nie czuję moich 9kg szczęścia za mocno :)
Wczoraj nosiłam w krótkiej wiązanej - nie wiem, jak się to wiązanie nazywa, ale to pojedynczy X na biodrze jakby. Było nieźle, póki Synu nie zasnął - nie wiedziałam, jak go w tym umościć i musiałam podtrzymywać.

masia
21-05-2011, 08:57
patrzac na to co sie dzieje za oknem to chyba przyszedl czas sie zeby sie z kangurem przeprosic :szok:

malutk_a
21-05-2011, 09:58
kurde ja tez za bardzo nie wiem co motac, tosianda z reguly spi na polu wiec w cieniu we wozku spiocha ale na wypad do sklepu z 2 dzieci. no nie wiem

Fusia
21-05-2011, 11:58
to moze polećcie jakies filmiki instruktazowe

do kangura rzecz jasna

agnieszkazd
03-06-2011, 22:03
U nas ostatnio rzondzi noszenie na biodrze. Miło i całkiem przewiewnie.

panthera
03-06-2011, 22:14
max 30 min jak się nie wierci. na dłuższy spacer trzeba co jakiś czas zmieniać strony.
mt polecam.
dzis mi się doux doux sprawdziło,a raczej Maćkowi, bardzo przewiewny panel ma. niestety pas biodrowy nie bardzo i to jedyna wada nosideł - jak maja wypełnienia z pianki to nie oddychają :(