PDA

Zobacz pełną wersję : Tajny znak forumowy ;)

Iwka
16-05-2011, 14:58
Pomysł z podforum koszalińskiego, rzucony półżartem, ale może?

Jakbyśmy się tak umówili na jakiś wspólny znak - pozdrowienie, żeby było wiadomo, że spotkani-zamotani są z forum. Bo przyznam, że czasem głupio mi spytać - "dzień dobry, czy pani pisze na chustoforum?" Ostatnio w Warszawie byliśmy i mój mąż ludzi zaczepiał w zoo :)

Np złapać się prawą ręką za lewe ucho, zrobić zeza i wystawić język :P albo coś prostszego :)

demona
16-05-2011, 14:59
O dobry pomysł:)

Szczuru
16-05-2011, 15:00
fajne fajne :) może niekoniecznie z tym zezem i jęzorem ,bo i tak wyglądamy jak friki :lol::lol:

a na początku przygody z chustą,wychodziłam z założenia,że każdy kto mota MUSI być na chustoforum :lool::lool:

yanettee
16-05-2011, 15:00
dobry pomysł !

mnie poznają po torebce szytej przez forumkę oczywiscie z chusty hehhe

kasia wska
16-05-2011, 15:01
hehe, super! :lool:
serio!
ja zazwyczaj namolnie pytałam, ale odkąd nie mam przymotanego dziecia to jakoś mi głupio. wczoraj minęłam panią w centrum handlowym - miała jesienną polkę przewieszoną przez kosz z zakupami... ale nie odważyłam się. wywalony język plus zez załatwiłby sprawę :lool:

Iwka
16-05-2011, 15:03
może na przykłąd na widok innego chustorodzica ciągniemy się za ogon? (swojej chusty, rzecz jasna) albo pasek nosidła? nie wygląda bardzo głupio, co?

edit: no tak, ale jak akurat jesteśmy bez chusty to odpada

yanettee
16-05-2011, 15:04
może na przykłąd na widok innego chustorodzica ciągniemy się za ogon? (swojej chusty, rzecz jasna) albo pasek nosidła? nie wygląda bardzo głupio, co?

edit: no tak, ale jak akurat jesteśmy bez chusty to odpada

ale co jak ja ide bez chusty a widze kogoś w chuście ?

za włosy mam sie szarpać :hide::lool::lool::lool:

anoli85
16-05-2011, 15:08
a może jakaś handmadejowa mama zrobi jakies przypinki do chusty :D nie wiem kwiatuszek czy cos z wyhaftowanym ChF albo same F
przy okazji by zarobiła :D

zawsze też można zacząć skakac na jednej nodze :D

lominia
16-05-2011, 15:09
fajne fajne :) może niekoniecznie z tym zezem i jęzorem ,bo i tak wyglądamy jak friki :lol::lol:
No właśnie-co tam jeszcze wywalić jezor:lol:Ja nie widzę problemu;)

demona
16-05-2011, 15:10
Tylko blagam, nic w stylu "prawą ręką", "lewą noga", bo mi ciężko strony odróżnić :lool:

Jedyna
no no:mrgreen:

Iwka
zawsze też można zacząć skakac na jednej nodze :D
lepiej na dwóch, z rączkami tak z przodu, jak kangur :)

Ale ja proszę o poważne propozycje :)

scarlet
też o tym ostatnio myślałam, jak spotkałam trzy dziewczyny na ulicy a wiedziałam, że nie od naszego KK więc się zastanawiałam. Dobry pomysł! :)

Agnen
16-05-2011, 15:11
tu trochę inspiracji:
http://www.youtube.com/watch?v=ep9rCl6ozf8
:P:twisted:

Aksamitka
16-05-2011, 15:12
a może jakaś handmadejowa mama zrobi jakies przypinki do chusty :D nie wiem kwiatuszek czy cos z wyhaftowanym ChF albo same F
przy okazji by zarobiła :D

zawsze też można zacząć skakac na jednej nodze :DPrzypinka do chusty to fajny i dyskretny sposób-bo co jeśli będziemy skakać, machać,a druga osoba poczuje się napastowana? :lool:

matysia
16-05-2011, 15:13
Pomysł z podforum koszalińskiego, rzucony półżartem, ale może?

Jakbyśmy się tak umówili na jakiś wspólny znak - pozdrowienie, żeby było wiadomo, że spotkani-zamotani są z forum. Bo przyznam, że czasem głupio mi spytać - "dzień dobry, czy pani pisze na chustoforum?" Ostatnio w Warszawie byliśmy i mój mąż ludzi zaczepiał w zoo :)

Np złapać się prawą ręką za lewe ucho, zrobić zeza i wystawić język :P albo coś prostszego :)
No nic lepszego niż to, nie da się wymyślić. I nie trzeba mieć chusty:lool::lool::lool:A może tylko wystawić język:confused:

PchlePsotki
16-05-2011, 15:13
e tam, moja młoda jak widzi kogoś z chusta to drze się, mamo patrz szmata:hide:, na szczęście jak widzi na zdjęciu, bo w mojej okolicy tylko ja nosiłam/noszę.Chociaż ostatnio wyciągnęła moją szmateksową zdobych i chciała sąsiada zachustować.

lominia
16-05-2011, 15:14
A może tylko wystawić język:confused:
Jestem za:) Proste i genialne zarazem:lool:

Iwka
16-05-2011, 15:15
Ale nie zawsze jesteśmy w chustach, więc nie będziemy przypinek non stop nosić. Dziś można mnie poznać po koralach od brikoli :)

Myślałam, o jakimś geście - żeby nie był za bardzo ostentacyjny, ale odróżnialny.

Aksamitka
16-05-2011, 15:18
Ale nie zawsze jesteśmy w chustach, więc nie będziemy przypinek non stop nosić. Dziś można mnie poznać po koralach od brikoli :)

Myślałam, o jakimś geście - żeby nie był za bardzo ostentacyjny, ale odróżnialny.Przypinkę można przypiąć do wszystkiego ;) A nieforumowe mamy chustowe nie będą się bały różnych tików na swój widok? Jeszcze jak będą powtarzalne...:lool:Nieee no tak sobie wymyślam :lol: Ale ciekawe co ustalicie :D

demona
16-05-2011, 15:20
Moze jakieś haslo??
Bo wystawianie języka może się seksualnie kojarzyć.

PchlePsotki
16-05-2011, 15:20
Może jakiś breloczek, taki jak był z latawicy szyty?

Iwka
16-05-2011, 15:21
Nie no, z przypinką fajny pomysł. Zawsze można wykorzystać breloczki z latawicy :) Ale tak codziennie chodzić z tą sama broszką?

A jaki jest bobomig na chustowanie? Kiedyś był o tym wątek, ale nie pamiętam, na czym stanęło.

Melissa
16-05-2011, 15:23
Jakiś mały embemacik byłby super:lol: a mężowi szacun za odwagę, ja się za to zaczepianie wcale nie gniewam, mam nadzieję, że dobrze się bawiliście w Wawie, pozdrawiam:)

demona
16-05-2011, 15:25
Nie no, z przypinką fajny pomysł. Zawsze można wykorzystać breloczki z latawicy :) Ale tak codziennie chodzić z tą sama broszką?.
Brelok do kluczy! Zawsze przecież klucze sie ma przy sobie. I pomachac brelokiem:)

espejo
16-05-2011, 15:29
Tylko zanim ja te klucze wygrzebię to nie bedzie komu machac:) aaaaa i czesto nie noszę, bo mi cięzko...hehehe
mam inkowa smycz od Moniki - moze na szyi nosic:):):)

nowa_aleksandria
16-05-2011, 15:31
ja przy kluczach mam dwa duże breloki, a klucze zawsze w głębi torebki. nie zdążę ich wyjąć na widok chusty :)

proponuję prosty, neutralny gest ułożenia ust w dziubek, lekki. nie śmiejcie się :D nie jest to wyszczerz, ani uśmiech który mógłby być zupełnie nie z forum związany. dziubek ma to do siebie, że można go zrobić np w zamyśleniu więc osoba nieforumowa w chuście widząc nasz dziubek nie uzna nas za wariatkę/wariata ;)

Aksamitka
16-05-2011, 15:32
Można przypiąć do torebki,albo co...:cool:

Iwka
16-05-2011, 15:35
Wychodzi na to, ze trzeba zawsze mieć przy sobie jakiś handmade forumowy :)
Ja noszę torebkę od Moniki, ale niechustową, to ktoś może nie rozpoznać.

może znaki migowe?
F jak forum: http://www.onsi.tv/slownik,F.html

albo Ch jak chusta: http://www.onsi.tv/slownik,Ch.html

zuzab
16-05-2011, 15:37
mnie się pomysł z przypinkami nie podoba. a co jeśli akurat zapomnicie i kogoś spotkacie? może jednak jakieś zdanie/słowo i rzeczywiście jakiś znak? mało się na forum udzielam, ale miałam sporo takich sytuacji. np. w Krakowie i wydaje mi się, że jednak gest czy/i słowo byłyby lepsze.

anoli85
16-05-2011, 15:38

Myślałam, o jakimś geście - żeby nie był za bardzo ostentacyjny, ale odróżnialny.

no jak sie nie idzie w chuscie czy nosidle to ja sie raczej nie zastanawiam czy to ktos z forum czy nie :D

demona
16-05-2011, 15:38
Znaki migowe SUPER!!!

Iwka
16-05-2011, 15:41
no jak sie nie idzie w chuscie czy nosidle to ja sie raczej nie zastanawiam czy to ktos z forum czy nie :D
no tak, ale jak ja idę bez chusty, a widzę kogoś w chuście, to tez mam ochotę zagadać, bo może to "nasz"

anoli85
16-05-2011, 15:41
wybaczcie macicna na mozg mi uciska :D
przefarbujmy naszym dzieciom włosy na zielono :twisted::twisted:

nadia.r
16-05-2011, 15:42
O ja też jestem za jakimś gadżetem, gestem, który umożliwiłby rozpoznanie forumki:) Ostatnio miałam chęć zaczepić jedną dziewczynę na osiedlu, ale jakoś to obeszłam;/.

Limonka
16-05-2011, 15:42
Heheheheeee to CH to jak wyskoczenie z pazurami na kogoś :) Ale pomysł fajny!

espejo
16-05-2011, 15:43

Ale ja czasem sama chodzę... bez ufoludka:)

Szczuru

nie,nie zgadzam się się.. Lilce zdecydowanie w niebieskościach lepiej :D

Guest
e tam jak ostatnio jedna forumkę napadłam i mówię cześć jestem baryła z chustoforum ale masz jakną to kurtkęm mogę Cię pooglądąc:cool:
na to ona ooooo a ja ......
tralalala

serio spontan to jest coś ;)

albo zamiast dzięń dobry/ cześć zapytać o chustę:rolleyes:

no i nie zawsze mamy ochotę ze wszystkimi się witać - ja już widzę spotkanie demony z green - seseseeee

espejo my się skutecznie mijamy

anoli85
16-05-2011, 15:46
no tak, ale jak ja idę bez chusty, a widzę kogoś w chuście, to tez mam ochotę zagadać, bo może to "nasz"

no to jak bedzie to ktos z forum to bedzie miał gadżet badz sam Ci da znak :D

no ale jak spotkasz kogos z chusta to rozpoznasz przeciez że to z forum :D

anoli85
16-05-2011, 15:47
nie,nie zgadzam się się.. Lilce zdecydowanie w niebieskościach lepiej :D

może byc i niebieski :D

demona
16-05-2011, 15:47
no i nie zawsze mamy ochotę ze wszystkimi się witać - ja już widzę spotkanie demony z green - seseseeee
A tu mam już wymyślony gest, pokazać :ninja:

Dorocie
16-05-2011, 15:48
heh, napis na czole chusty.info

a tak poważnie
zamotana chusta wyróżnia i rzuca się w oczy, potem patrzę na mamę (lub tatę) i dziecko, inne gadżety jakoś nikną w tłumie :ninja:
chust na mieście jest tak mało, że po uśmiechu widać że swój ;)

Olapio
16-05-2011, 15:52
baryłka, demona aż mnie skurcz złapał od smiechu :applause:

demona
16-05-2011, 15:53
Może urodzisz;) i Green będzie miała dobry uczynek:)

anoli85
16-05-2011, 15:53
baryłka, demona aż mnie skurcz złapał od smiechu :applause:

no ja nie wiem nie wiem czy to takie śmieszne jak tu zaraz koleżanka wpadnie i nam pokaże ......;p;p

espejo
16-05-2011, 15:54
No, ale ja bez ufoludka i ktos też - no tak :duh::duh::duh:
to wtedy nikt nie bedzie wystawiac języka:)

Baryłka - jeszcze kiedyś się spotkamy:)
ja teraz częściej sama chodzę bo za Piotrkiem nie nadazam:)

Guest
16-05-2011, 15:54
demona odświeżam 3 raz a gerstu nie widać:ninja::cool:

Olapio
16-05-2011, 15:55
jeden skurcz porodu nie czyni ;)

Aksamitka
16-05-2011, 15:56
heh, napis na czole chusty.info

a tak poważnie
zamotana chusta wyróżnia i rzuca się w oczy, potem patrzę na mamę (lub tatę) i dziecko, inne gadżety jakoś nikną w tłumie :ninja:
chust na mieście jest tak mało, że po uśmiechu widać że swój ;) Hi hi...a tak na poważnie ja też się szczerzę i ta Druga też,ale ukradkiem,bo pewności nie ma :lol: A między nami czasem cały autobus czy coś takiego :mrgreen: Zresztą spotkałam ze dwa razy może.Raz zagadałam o samą chustę (oglądałam).Niedługo do Zoo się będę pchać i wtedy bym chętnie wpadła na kogoś :) Ale ja raczej ludzi nie zaczepiam...:hmm:

Melissa
16-05-2011, 15:57
Brelok do kluczy! Zawsze przecież klucze sie ma przy sobie. I pomachac brelokiem:)

demona a gdzie Ty nosisz klucze, bo ja w torbie i nigdy nie mogę ich znaleźć;>

demona
16-05-2011, 15:58
demona a gdzie Ty nosisz klucze, bo ja w torbie i nigdy nie mogę ich znaleźć;>

Dobra, juz sie zreflektowałam, ze to głupie ;)

Dagmara
16-05-2011, 15:58
Proszę bez obrażania innych, bez wycieczek osobistych.

Iwka
16-05-2011, 15:59
Ja nosze przy kluczach pracowych, więc w Warszawie ich nie miałam.Za to przed chwilą machałam latawicą, bo poszłam do łazienki :) Ale tu oprócz mnie nie ma nikogo z forum. (Mam nadzieję - jakby co - pani dyrektor, pozdrawiam serdecznie i już się biorę do pracy :D)

Dorocie
16-05-2011, 16:07
Ale ja raczej ludzi nie zaczepiam...:hmm:
przepraszam Panią, która godzina?
albo w zoo: - Przepraszam szukam toalety.
albo: - szukam i szukam, gdzie jest wybieg dla słoni :P
ja tez rzadko zaczepiam :)

v
16-05-2011, 16:13
a odglos paszcza?

przypinke to mozna zgubic, zapomniec, a takie kląskanie albo zaspiew albo szmer gardziela to chyba zawsze mozna wydobyc?

ten tekst o wybiegu dla sloni bardzo mi sie podoba
oczywiscie zaczepka do zoo powinna brzmiec inaczej, np. szukam i szukam, gdzie tu jest sklep z telewizorami?

Aksamitka
16-05-2011, 16:14
przepraszam Panią, która godzina?
albo w zoo: - Przepraszam szukam toalety.
albo: - szukam i szukam, gdzie jest wybieg dla słoni :P
ja tez rzadko zaczepiam :)Kurcze a jak dostanę rzeczową odpowiedź ?To co dalej? :lool: W dodatku w Zoo jestem oblatana i nie będę brzmieć wiarygodnie :mrgreen:. Ale na pewno się wyszczerzę :lol: Dodam,że wybieg dla słoni jest niedaleko wejścia :lol:

Szczuru
16-05-2011, 16:21
bezpieczne też będzie jakieś hasło i odzew xD
tylko kurcze jakoś weny mi brakuje :P

Olapio
16-05-2011, 16:24
a moze pociagniecie sie za uszy, obydwa na raz zeby nikt stron nie pomylil :D

AS
16-05-2011, 16:24
- Lata szmata?
- Lata, lata!
:lool:

EDIT: To musi być coś, co się wyróżnia. Spotkałam ostatnio mamę w chuście, gapiłam się nachalnie z uśmiechem godnym rekina, ale szłam sama (znaczy bez chusty i dzieci) i co - podejść i pytać: "Szmata lata?", wywalić język i inne takie? Breloczkiem musiałybyście we mnie rzucać.
Z daleka mogę nie zauważyć...

Melissa
16-05-2011, 16:26
bezpieczne też będzie jakieś hasło i odzew xD

np żyrafy wchodzą do szafy:P
pawiany wchodzą na ściany

(i do zoo pasuje)

demona
16-05-2011, 16:26
- Lata szmata?!
- sama Pani jest szmata :lool:

Aksamitka
16-05-2011, 16:30
- sama Pani jest szmata :lool:No mówiłam,że to niebezpieczne :lol:

Szczuru
16-05-2011, 16:38
ale jakie zabawne :lol::lol::lol::lol::lool::lool::lool:

Aksamitka
16-05-2011, 16:40
Trzeba będzie popracować nad unikiem we właściwej chwili :lool: Co by w łeb nie dostać,albo po uszach :lool:

demona
16-05-2011, 16:41
Dopóki w twarz nie dostaniesz;)

Aksamitka
16-05-2011, 16:52
Dopóki w twarz nie dostaniesz;)
Jednak się nie spodziewam :lool:Ale mamy bywają groźne :mrgreen: Bardziej bym się o uszy martwiła :wink:

magdalena
16-05-2011, 17:00
A może jakieś hasło typu: "chuściarnia" jak w Kingsajzie "szuflandia":lool:

Aksamitka
16-05-2011, 17:04
Albo pytanie: Ma pani info,która jest godzina? Ale nie wiem czy bym do końca pytania dojechała :lol:

Olapio
16-05-2011, 17:05
skoro mamy forumowa chuste maki to moze jakies pytanie z makami? :roll:

AS
16-05-2011, 17:06
- sama Pani jest szmata :lool:
Ależ oczywiście, proszę Pani!

ledunia
16-05-2011, 19:01
Normalnie dawno się tak nie uśmiałam...
Na poważnie to usta w dzióbek mi się podoba i takie nawiązanie do całuska w czółko ;)
Ja to chyba nie umiała bym coś powiedzieć - często mnie zatyka ze wstydu:hide:

kammik
16-05-2011, 19:16
to moze jakies pytanie z makami? :roll:

Narkomańska sekta, jak nic!

horpyna
16-05-2011, 19:19
a może po prostu porozumiewawcze mrugniecie okiem? ;-):ninja:

mmadzik
16-05-2011, 19:19
Oj, dziewczyny... Humor mi poprawiacie :lol:

Lotna
16-05-2011, 19:22
a może po prostu porozumiewawcze mrugniecie okiem? ;-):ninja:

Pomyślą ze mamy inne zamiary :lol:

Sroka
16-05-2011, 19:25
ja proponuje nerwowe otrzepywanie niewidzialnego okruszka z siebie samej albo z dziecka :D

pati291
16-05-2011, 19:58
skoro mamy forumowa chuste maki to moze jakies pytanie z makami? :roll:

Tez o tym pomyślałam. Mijając się można szeptać "makowy sen, makowy sen....":D

Ananke
16-05-2011, 20:13
ja proponuje nerwowe otrzepywanie niewidzialnego okruszka z siebie samej albo z dziecka :D

Albo udawanie, ze sie czegos szuka w torebce (kluczy pewnie :-) )

mmd
16-05-2011, 20:42
Ej, wy tu sobie śmichy-chichy urządzacie - ale w sumie fajnie byłoby mieć coś forumowo-rozpoznawalnego :) Kiedyś padła propozycja koszulek forumowych, ostatnio pojawiły się maki - ale to chyba nie to.
Osobiscie odpowiadałby mi znaczek/breloczek/naszywka/zapinka - jak zwał tak zwał - byle było nienachalne i pasujące do wszystkiego :)

Leika
16-05-2011, 21:18
No to ja na poważnie ;) :

można pomachać - rączką dziecka, jeśli jest już duże albo zamotane z przodu; można pomachać połą chusty - ot, takie pozdrowienie, zawsze sympatyczne - jak odpowiedzą, to można zakładać, że swoi :lol:

A co do bardziej "uniwersalnego" znaku, to np skrzyżowanie rąk z przodu, z dłońmi na ramionach (jeśli dzieć jest zamotany z przodu, to na dziecku, gest jak przytulenie ) :ninja: - gest łatwy do zauważenia :-)

panthera
16-05-2011, 21:42
e tam jak ostatnio jedna forumkę napadłam i mówię cześć jestem baryła z chustoforum ale masz jakną to kurtkęm mogę Cię pooglądąc:cool:
na to ona ooooo a ja ......
tralalala

baryłko kochana - pozdrawiam :D :P

mamaslon
16-05-2011, 21:46
i jeszcze jakies nerwowe kroczki jak w ministerstwie dziwnych kroków;)

ania
16-05-2011, 21:51
Uśmiałam się jak nie wiem co czytając Was :mrgreen:
Swoją drogą bardzo fajny pomysł. Ja jestem za jakimś gadżecikiem - może apaszka jakaś? Zawsze na szyjce może wylądować, główce dzieciaczka, albo przewiązana na chuście. Generalnie multum zastosowania ;) Może niekoniecznie z wielkim napisem forum, ale np. kolor określony albo motyw?

grimma
a moze pytanie: zna Pani inne chustomamy w okolicy?
i odpowiedz "ilka widuje/wcale nie widuje, ale na forum jest ich wiele ;)

Sroka
ale ja powaznie! :ninja: gest rzucajacy sie w oczy a na tyle nie dziwny i uniwersalny, ze mozna zawsze zastosowac

modrooczka
16-05-2011, 21:59
:lool:O rany, dawno się tak nie uśmiałam. Zez przebija inne propozycje i niewidzialny okruszek. Można jeszcze gapić się natarczywie dłuższy czas, a na pytanie "co się pani tak gapi?" odpowiedzieć na przykład: "a tak, coś mi przyszło do makówki".

PchlePsotki
16-05-2011, 22:04
dziewczyny a czy to musi być takie coś wywrotowe, jak dziecko z przodu to buziak a jak z tyłu to za łapkę chwycić czy jakoś tak, chociaż jak ja chustę widzę(3 razy w życiu) to zęby szczerzę i mam uśmiech od ucha do ucha.

martas
16-05-2011, 22:07
siedzę i się szczerzę do kompa a mąż się na mnie dziwnie patrzy :duh:
ja bym bardziej obstawiała jakiś drobny gadżet

Iwka
16-05-2011, 22:12
machanie ogonem jest fajnym pomysłem, pod warunkiem, że się ma chustę ze sobą. Od dziś będę machać, niezaleznie od tego, co tu ustalimy :D
Ale szukamy sygnału uniwersalnego, czyli co zrobić, jak widzę kogoś w chuście i nie wiem, jak zagadnąć, a sama nie jestem zachustowana.

luliluli
16-05-2011, 22:16
a jakby tak takie udawane kichniecie? zawsze mozna zrobic, sie nie zapomni jak apaszki i nie jest tak extrawaganckie jak zez:)

sakahet
16-05-2011, 22:16
to uniwersalnym znakiem jak dla mnie jest skrzyżowanie rąk z przodu, dłonie na ramionach

fajny pomysł:applause:

martalicja
16-05-2011, 22:28
Mi się podoba gest z krzyżowaniem rąk przed sobą!

I jeszcze to co Iwka proponowała czyli F migane :)

pania
16-05-2011, 22:54
no ciekawa jestem co tez ostatecznie sie ustali :) ale siedze tu i kwicze ze smiechu:D juz sobie wyobrazam mojego zeza!!

Olban
16-05-2011, 23:05
myślałam o czymś takim :) choć, mimo iż raczej nieśmiała jestem, walę prosto z mostu: Czy Pani/ Pan z chustoforum? Jeśli robią oczy w pięć złotych, to polecam zajrzeć i daję adresik, jak wiedzą co i jak- "swojacy" :D choć na odległość nie działa... no i zawsze się szczerzę w uśmiechu :D
no i wątek super śmieszny wychodzi ;)

Mita
16-05-2011, 23:16
jezuuu :lool:
do mnie przemawia wspomniany kingsajz i szeptane hasło:
chustlandia, chustlandia, polokokta, mei tei, egro, egro...
:lool::lool::lool::lool:

AS
16-05-2011, 23:17
jezuuu :lool:
do mnie przemawia wspomniany kingsajz i szeptane hasło:
chustlandia, chustlandia, polokokta, mei tei, egro, egro...
:lool::lool::lool::lool:
No i leżę, i kwiczę, nie tylko ja mam takie poczucie humoru :lool:

rzufik
16-05-2011, 23:21
A tu mam już wymyślony gest, pokazać :ninja:
:lool: sorki nie moge ahahahaha

słoneczny_blask
16-05-2011, 23:21
Krzyżowanie rąk... hmmm...
Pamiętam jak poszłam z maleńkim niemowlaczkiem do blabla-cafe (na jakiś pokaz wiązania) i chyba Forgetit weszła z dzieckiem na plecach i zapachniała olejkiem herbacianym od pieluszek wielo. Przez głowę przeszło mi,że chusto-noszenie może się również wiązać z "harekriszna". Dopiero potem dowiedziałam się wiecej o pieluszkach. Gdyby dziewczyna wtedy jeszcze skrzyżowała ręce jak radzicie, mogłabym ją za członka jakiejś sekty wziąć.

PchlePsotki
16-05-2011, 23:29
Wymyślać coś sensownego,
bo leże i kwicze
jak widzę wasze oblicze
w zezach, dziubkach i innych pierdutkach.

nasteria
16-05-2011, 23:34
bossssssssski wątek! :D

a ja proponuje :thumbs up:... proste i uniwersalne...ktoś spoza forum na pewno się nie obrazi a uraduje z popierania noszenia! :)

Lotna
16-05-2011, 23:35
bossssssssski wątek! :D

a ja proponuje :thumbs up:... proste i uniwersalne...ktoś spoza forum na pewno się nie obrazi a uraduje z popierania noszenia! :)

O dobre!

amst
16-05-2011, 23:35
Jestem za jakimś gadżetem - tak jak smycze z materiału chustowego - można dać do "obciągnięcia" guziki materiałem chustowym i nosić na agrafce - do torby, do swetra, przypiąć smoczek, ozdobić sobie coś.
Mały gadżet, niedrogi do zamówienia hurtem - tylko trzebaby wybrać ładny materiał chustowy "reprezentanta" w widocznych kolorach.
Albo zamówić u brikoli taką broszkę z chustomamą/innym symbolem...

Mita
16-05-2011, 23:37
Albo zamówić u brikoli taką broszkę z chustomamą/innym symbolem...
Broszka z CH, jak..... chustoforum :cool:

Dobra, teraz jak zobacze kogoś w chuście, to się na bank zaczne śmiać. To będzie mój tajny znak ;-)

EmDżi
16-05-2011, 23:50
Tak,tak...Wy tu o broszkach,a ja ślepa jak kret... Musiałabym podejść do Osoby i z bliska się wpatrywać centymetr po centymetrze,żeby ową broszkę zauważyć :D to by dopiero pięknie wyglądało, a bez rękoczynów by się też mogło nie obejść... ewentualnie zabrali by mnie potem karetką w pięknym białym wdzianku z rączkami zawiązanymi z tyłu;) :D Miała bym szansę poczuć się zamotana jak nasze dzieci... :duh:

Karusek
17-05-2011, 00:02
Dobra, teraz jak zobacze kogoś w chuście, to się na bank zaczne śmiać. To będzie mój tajny znak ;-)

oj, ja chyba też :)

Aksamitka
17-05-2011, 00:05
Broszka w jarastych kolorach :mrgreen: Apaszka...ale już nie trzeba :cool: Wszyscy stąd będą sobie garściami buzie zasłaniać żeby ukryć nerwowy chichot na widok drugiej chusty :lol:

kasku
17-05-2011, 00:09
Albo pytanie: Ma pani info,która jest godzina? Ale nie wiem czy bym do końca pytania dojechała :lol:
chyba kiedys sprobuje
do tego dziubek , rece na krzyż, machnięcie ogonem
... mysle ze w wiekszych miejscowosciach przejdzie...
trzeba tylko wątek przekleic jakos zeby wszyscy doczytali.

IzaBK
17-05-2011, 00:17
albo pytanie: "gdzie pani zanabyła tę chustę?" ja tego czasownika nigdzie indziej nie spotkałam, tylko tu:znaika:

Karusek
17-05-2011, 00:23
Tylko do zaczepiania to trzeba mieć odwagę :hide: Ja najwyżej nerwowe znaki migowe mogę wysyłać :hide::mrgreen: Ale jak zobaczycie taką, co to się szczerzy i łapami macha to na pewno będę ja :mrgreen:

Nezumi
17-05-2011, 00:23
albo pytanie: "gdzie pani zanabyła tę chustę?" ja tego czasownika nigdzie indziej nie spotkałam, tylko tu:znaika:
:lool: oj tak. "zanabycie" jest forumowe jak nic.

ostroszyc
17-05-2011, 00:29
A patrząc z pozycji Początkującego NIEforumującego Chustonosza - wyobraźcie sobie, idzie nieszczęśnik przez miasto i co kilkadziesiąt metrów ktoś mu pokazuje język machając ogonem... Albo wykonuje jakiekolwiek, ale za każdym razem TE SAME znaki...

Karusek
17-05-2011, 00:31
A patrząc z pozycji Początkującego NIEforumującego Chustonosza - wyobraźcie sobie, idzie nieszczęśnik przez miasto i co kilkadziesiąt metrów ktoś mu pokazuje język machając ogonem... Albo wykonuje jakiekolwiek, ale za każdym razem TE SAME znaki...

normalnie SEKTA :lool:

Mita
17-05-2011, 00:36
W Poznaniu(?:ninja:) to ja sie będę pytać:
czy zanabyła pani tę chustę z częściami zamiennymi?;-)

ostroszyc
I czy to nie sprawi że taki Początkujący Chustujący porzuci swoją chustę i ucieknie w popłochu? I co wtedy z jej zawartością? :hmm:

diu
Ja akurat za gadżetami nie jestem, bo i tak zawsze zapomnę czegoś założyć/przypiąć, albo pogubię, albo zostawię w pośpiechu w domu, albo stwierdzę, że mi nie pasuje do bluzki czy czegoś tam innego, i ostatecznie nie założę. Zresztą, pewnie nie zdążę się nawet przyjrzeć, kto tam co ma.
Ale za to gest :thumbs up: mi się bardzo podoba!:high:
Albo może pomachanie ręką do małego chuściocha, i powiedzieć: cześć, chuściochu! ???

Karusek
17-05-2011, 00:39
W Poznaniu(?:ninja:) to ja sie będę pytać:
czy zanabyła pani tę chustę z częściami zamiennymi?;-)

:lool::thumbs up:

mamaslon
17-05-2011, 00:57
hahha...dobre :D

nie no padam...ten jęzor z machaniem ogonem!!!...hahahaha
i halo:
chustlandia, chustlandia, polokokta, mei tei, egro, egro!!!!!!!!!!!!
bauahhaha!!!

a tak serio serio to mENczyzna juz sie na mnie dziwnie patrzy bo chodze i sprawdzam jego reakcje na gesty rózne, z językiem tez mu zapodałam i ogonkiem pomachałam...zaraz mnie odwiezie do Tworek ;)

Iwka
17-05-2011, 01:00
Albo może pomachanie ręką do małego chuściocha, i powiedzieć: cześć, chuściochu! ???
To mi sie podoba :)
Ale co, jak to nie będzie chościoch, tylko chuścioszka? :D

A o co chodzi z częsciami zamiennymi, bo nie skumałam?

ostroszyc
17-05-2011, 01:01
To mi sie podoba :)
Ale co, jak to nie będzie chościoch, tylko chuścioszka? :D

Można uniwersalnie: Chuściątko! :)

mamaslon
17-05-2011, 01:11
:lol:dla mnie chuścioch to chuścioch
na swoja mówie: ty chusciochu ;)

mTuśka
17-05-2011, 01:34
a moze jakas bransoletke ?z chusty np jak monia szyła smycze do kluczy.np taka szyta tasiemka z chusty a na niej jakis koralik żazysty od brokoli?z CH?

dirk5
17-05-2011, 02:37

Ja tam jestem za hasłem werbalnym (wszelkie "chustlandie", itp.), bądź niewerbalnym ale bardziej wyrazistym niż wszelkie broszki, gadżety...

- primo- ja dość ascetyczna gadżetowo jestem

-secundo- to rzeczywiście nie zawsze pasuje, nieraz trudno zauważyć, itp.

Jak hasło, to hasło- dajmy na to z odzewem;

-Chustlandia!
-Zamotanie dla każdego!

Tudzież;

-Gdzie pani/pan zanabył/a tę chustę
-A na bazarku ja nabyła, itp.

Twórcza to ja dziś już nie jestem:hide: ... ale proszę spojrzeć, o której ja pisze ten post :roll:....

masia
17-05-2011, 08:22
alez sie usmialam czytajac ten watek :lol:
dla mnie chyba najbardziej uniwersalne jest dreptanie w miejscu i zawsze widzac taka osobe zastanawiam sie czy czasem nie jest "nosicielem"
ale, ze dreptanie tez z niecierpliwoscia jest zwiazane to moze np. podskok z przytupem? ;)

IzaBK
17-05-2011, 08:32
jeśli ma być odzew, to wyobrażam sobe to wyłączne tak:

Hasło: "gdzie pani zanabyła tę chustę?"
Odzew: "tam gdzie chciałabym przygarnąć ptaszory"

:mrgreen:

Szczuru
17-05-2011, 08:33
a mi podoba się to :lol::lol:

-Chustlandia!
-Zamotanie dla każdego!

Mita
17-05-2011, 08:35

http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=15359&page=9
:D

mucha
17-05-2011, 10:00
jeśli to ma być na poważnie to musi być coś co nas nie ośmieszy:
- przepraszam gdzie Pani kupiła taką piękną chustę?

(tu ktoś odpowiada nam normalnie jeśli nie wie o co chodzi lub odpowiada szyfrem jeśli zna tajny znak)

- na chustoforum
i mamy jasność :) i można przejść do rozmowy :)

paskowka
17-05-2011, 10:25
:lool: oj tak. "zanabycie" jest forumowe jak nic.

Nieprawda- mój m. tak mówi, a w życiu sie tu nie zalogował:) A może zalogował ????hmmm

mama-igi-tata
17-05-2011, 10:27
jeśli to ma być na poważnie to musi być coś co nas nie ośmieszy:
- przepraszam gdzie Pani kupiła taką piękną chustę?

(tu ktoś odpowiada nam normalnie jeśli nie wie o co chodzi lub odpowiada szyfrem jeśli zna tajny znak)

- na chustoforum
i mamy jasność :) i można przejść do rozmowy :)

jestem za! nawet ostatnio wypatrzyłam chustę przez balkon, no ale ona na pewno nie była z chustoforum...

paskowka
17-05-2011, 10:30
A wiecie, że kiedys bez tajnego kodu bardzo łądnie się z jedna forumką dogadałyśmy -jadą ja ci sobie z dzieciem w chuście po ruchomych schodach w Auchan, a tu zza mnie miły głos:" jakie ładne indio", patrzę.... i rozpoznałam forumke po avatarku, i mówię " o cześć Linda, my się znamy z chustoforum:)"

Jestem za hasłem werbalnym, najlepiej zagadnąć cos o chuście:)

Olapio
17-05-2011, 10:36
w sumie mucha ma racje ;)

ale pomysl z zezem tez niezly :mrgreen:

demona
17-05-2011, 10:39
Przypomniało mi się jak goniłam Muchę i Kamuszycę przez całe miasto z Wiciem na plecach :mrgreen: a potem ledwo wydyszałam, ze jestem demona;)

lominia
17-05-2011, 10:41
a może najprościej: Chustoforum :)
albo głupawo:
-smaticzku?
-na paticzku!

o! i "nosić" w migowym jest łatwo;)

moniska
17-05-2011, 10:48
czytam i łzy ocieram :D

ale abstrachując od wszystkich pomysłów z gadżetami, których np. nowi później mogą nieZAnabyć ;). to chyba pytanie o chustę będzie najbezpieczniejsze. Nieforumowi, jak pisze paskówka, po prostu odpowie normalnie, a forumowi ZANABYŁAM/EM na BAZARKU ;) Myślę, że żadne hasło nie przejdzie, bo ktoś z nas zapomni w ferworze walki... No ja napewno coś bym nazmyślała. A zadane pytanie o chustę i odpowiedź z charakterystycznymi NASZYMI zwrotami, byłoby najbezpieczniejsze.
To oczywiście dla odważnych i tych, ktorych mają możliwość zagadać, bo jak ktoś daleko, to chyba :thumbs up: byłoby bezpieczne :) "Obcy" zawsze może pomyśleć, że to nie do niego :mrgreen:

demona
17-05-2011, 10:53
o! i "nosić" w migowym jest łatwo;)
Jak??:)

lominia
17-05-2011, 11:10
Jak??:)

tu jest słownik na dole strony wybierasz wyraz: http://www.slownik.effatha.pl/
nie umiem podać bezpośredniego linka do wyrazu:hide:

demona
17-05-2011, 11:11
Czadowe! taki prosty znak:)

nasteria
17-05-2011, 11:16
Czadowe! taki prosty znak:)
wlasnie, ja mysle ze to musi byc cos prostego i raczej jednak gest niz gadżet bo ja to nieraz wybiegam z domu w takim tempie, roznie ubrana itp. ze jak nie wezme ze sobą tej tajemnej rzeczy to juz kicha...a gest w języku migowym czy :thumbs up: zawsze można popełnic ;-)

espejo
17-05-2011, 11:21
Fajny ten znak - ale obawiam ,ze w moim wykonaniu wygladalby jkabym chciala chusciocha zarżnąć rżąc do tego histerycznie:) (przez te wszystkie zezy, języki, szuflandie...)

pauladuch
17-05-2011, 12:05
Może kwiat we włosach ;) Myślę że Mucha ma rację: i znak i zagadnięcie na rozpoczęcie rozmowy w jednym :)

Mika
17-05-2011, 12:51
wystarczy mały znaczek , jakaś zdolna mama mogła by zrobić za symbolicznego 5 zeta , a sprzedaż na cel jakiś charytatywny :)

dirk5
17-05-2011, 20:38
wystarczy mały znaczek , jakaś zdolna mama mogła by zrobić za symbolicznego 5 zeta , a sprzedaż na cel jakiś charytatywny :)

Cel zbożny, ale mały znaczek :-? ?...

Ale ja nie o tym chciałam w zasadzie... Właśnie miałam swój pierwszy raz :twisted:!!! Wszystkiego bym się spodziewała, tylko nie dwóch nieznanych zamotanych w natki mamuś, w swej mieścinie :lol:! Z racji, że rynek to nasz rewir, nie zastanawiając się długo ruszyłam ku dwóm mamusiom i je zinwigilowałam :D.

Byłam banalna, zapytałam wprost. Wywiązała się dłuższa pogawędka, a że dziewczyny ze swymi chuścioszkami ewidentnie początkujące, to my z Piotrasem zrobiliśmy za weteranów, a ja za znawcę wiązań :wink: (nawiasem mówiąc, ponawiam prośbę z chustowiązania, już nie chcę tam ciągle tematu 2x podbijać...).

Oczywiście uświadomiłam wszechstronnie niezrzeszone tu chustnoszki, również o forum :D...

Przepraszam za nieskładność, ale niełatwo tworzyć post wyjąc po raz 15-ty "Pszczółkę Maję" (życzenie Ali):bduh:...

mamaslon
17-05-2011, 20:46
tu jest słownik na dole strony wybierasz wyraz: http://www.slownik.effatha.pl/
nie umiem podać bezpośredniego linka do wyrazu:hide:
dobre!!!!

dankin-82
17-05-2011, 20:47

no właśnie przydałby się jakiś gadżet do rozpoznawania, jestem za :) może jakaś przypinka zamotanej mamy z dzieckiem?

malutk_a
17-05-2011, 23:26
no właśnie przydałby się jakiś gadżet do rozpoznawania, jestem za :) może jakaś przypinka zamotanej mamy z dzieckiem?

ooo jestem za :)
bo czasem tak poprostu glupio pofejsc i zapytac a tak to wiadomo kto i skad

rhodiana
17-05-2011, 23:30
A ja znalazłam takie cudo..

https://lh5.googleusercontent.com/_zJhzk26BASE/TdHxUKcfl9I/AAAAAAAAIRc/wrSn4i8XCAs/s800/DSC05307_1.JPG" height="450" width="600

Sihaya
17-05-2011, 23:53
A ja znalazłam takie cudo..

https://lh5.googleusercontent.com/_zJhzk26BASE/TdHxUKcfl9I/AAAAAAAAIRc/wrSn4i8XCAs/s800/DSC05307_1.JPG" height="450" width="600

CUKIERKI!!!

Cisza nocna dawno a ja się krztuszę ze śmiechu do kompa ;)
podoba mi się "nosić" w migowym - znak z daleka
albo pytanie o źródło chusty- z bliska

ilaa
30-05-2011, 00:34
na początku przygody z chustą,wychodziłam z założenia,że każdy kto mota MUSI być na chustoforum :lool::lool:

chyba sporo osób tak ma, bo ja zapisałam się niedawno, a nosiłam wcześniej. i zostałam pouczona w kwestiach nosidła, żebym przypadkiem wisiadła nie zakupiła. jakby "chustonówka" na forum była równoznaczna z "chustonówką" w realu. rzecz jasna żałuję, że nie było mnie tu wcześniej, ale trochę mnie to wkurzyło!

Aksamitka
30-05-2011, 00:45
Wiecie,a my wczoraj i dzisiaj szliśmy na spacer z dzieciakami i mąż był zamotany w maki forumowe.Oboje mieliśmy takie czarodziejskie miny i tylko czekaliśmy,aż nas ktoś zaczepi :mrgreen: Ale nic...W innej chuście czułabym się bardziej anonimowo, a tu przekaz był jawny i nic się nie działo :dunno: :lol: .

ilaa
30-05-2011, 01:07
Wiecie,a my wczoraj i dzisiaj szliśmy na spacer z dzieciakami i mąż był zamotany w maki forumowe.Oboje mieliśmy takie czarodziejskie miny i tylko czekaliśmy,aż nas ktoś zaczepi :mrgreen: Ale nic...W innej chuście czułabym się bardziej anonimowo, a tu przekaz był jawny i nic się nie działo :dunno: :lol: .

co to są maki forumowe? mogę prosić o link?

ilaa
30-05-2011, 01:11

ja też nie skumałam, ale linka podanego (http://forum.chusty.info/forum/showt...t=15359&page=9 (http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=15359&page=9)) nie moge otworzyć, bo nie mam uprawnień): dlaczego?

mi się podoba:
- szmata lata?
- lata, lata

(:

Aksamitka
30-05-2011, 01:19
co to są maki forumowe? mogę prosić o link?Proszę bardzo :)
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=55964&page=16
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=55964&page=14

agnieszkazd
31-05-2011, 21:48
:thumbs up: the best

mamuchap
31-05-2011, 23:42
przebrnelam przez caly wątek i poplakalam sie ze smiechu :lool:

Wychodzi na to, ze trzeba zawsze mieć przy sobie jakiś handmade forumowy :)
Ja noszę torebkę od Moniki, ale niechustową, to ktoś może nie rozpoznać.

może znaki migowe?
F jak forum: http://www.onsi.tv/slownik,F.html

albo Ch jak chusta: http://www.onsi.tv/slownik,Ch.html

to CH skojarzylo mi sie z zorro wycinającym szpadą swój znak Zet:mrgreen:

wlasnie, nie zawsze jest się z ufoludkiem. a co jesli ufoludek jest łysy? moze lepiej przefarbujmy siebie na aktualny kolor forumowy. jak znowu bedzie jakas zmiana i zmienia sie kolory to nasze wlosy tez :cool:

[...] Ale ja raczej ludzi nie zaczepiam...:hmm:

ja raczej tez nie - jesli akurat sie spiesze, w innym przypadku beszczenie podchodze :p

jesli chodzi o bliski kontakt to jak najbardziej to pytanie mi odpowiada, jest uniwersalne

Narkomańska sekta, jak nic!

kammik :love::lool:

Ej, wy tu sobie śmichy-chichy urządzacie - ale w sumie fajnie byłoby mieć coś forumowo-rozpoznawalnego :) Kiedyś padła propozycja koszulek forumowych, ostatnio pojawiły się maki - ale to chyba nie to.
Osobiscie odpowiadałby mi znaczek/breloczek/naszywka/zapinka - jak zwał tak zwał - byle było nienachalne i pasujące do wszystkiego :)

nie nosze apaszek, broszek, naszywek itp, jedynie kolczyki i naszyjniki hand made by madaLena, wiec w tym przypadku pozostałabym nierozpoznawalna

[QUOTE=gosia83;1213315]to uniwersalnym znakiem jak dla mnie jest skrzyżowanie rąk z przodu, dłonie na ramionach

skrzyzowanie rąk jak najbardziej jesli ma sie dziecie uwiązane z przodu, gorzej jesli dzieć siedzi na plecach, wtedy to moze wyglądac dziwnie

a po druge nie zawsze mialabym mozliwos wykonania takiego gestu. co jesli wracam z zakupów i niose siatki w obu rękach?

mamaslon
01-06-2011, 00:00
:duh:widziałam wczoraj z darwinka laske w chuście w 'okolicy" sie smiałysmy ze teraz własnie jakis znak nalezy uczynić, wiec usmiech i dawaj.,..znak migowy zastosowałam...ale nic, cisza, przeszła i nawet minki nie zmieniła :cry:

Melissa
01-06-2011, 00:44
no to co z tym gadżetem? ja nie będę gadać, bo zbyt dzika jestem na to, ale gadżet chętnie przypnę:ninja:

Aksamitka
01-06-2011, 00:56
no to co z tym gadżetem? ja nie będę gadać, bo zbyt dzika jestem na to, ale gadżet chętnie przypnę:ninja:Ja też wolę gadżet :D Gadżet to znak ewidentny :mrgreen:

Maciejowa
01-06-2011, 10:53
proponuje przypinkę -znaczek:

http://images35.fotosik.pl/701/84321ddfe7499671m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=84321ddfe7499671) http://images50.fotosik.pl/899/9c3abbd2e3c274b4m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9c3abbd2e3c274b4)
pełno tego na allegr, więc nikt nie będzie musiał się wysilać, wymyślać, wysyłać co kilka dni 1szt.
Żółty kolor kolor gwarantuje widoczność z daleka :)
Jak znajdą się głosy, że im do chusty nie pasuje, to dodam, że kontrast jest zamierzony- przecież o to chodzi :)

czuppi
10-06-2011, 15:50
i na czym stanęło ? :hmm:

Szczuru
10-06-2011, 16:18
i na czym stanęło ? :hmm:

o właśnie,na czym? :ninja:

Madisa
10-06-2011, 16:20
chyba na panicznym smiechu i probowaniu wszystkiego po kolei:D

Maciejowa
12-06-2011, 20:54
Ja tam zamawiam żółtą uśmiechniętą buźkę- przypinkę/ broszkę.
Jak nikt się nie dołączy to trudno.
Z takim znaczkiem to i maluch waży mniej ;)

GoDo
12-06-2011, 21:32
mamuchap
Eee tam w Twoim wypadku dla mnie wystarczyło szydełko w ręce podczas robienia poncza w pociągu..... i nosidło ..... Pamiętasz?
(w grudniu zeszłego roku, ta ruda)

pewna_mama
15-06-2011, 23:46
A gdyby tak: gradacja na bebinie? Tylko odzew trzeba jeszcze wymyślić ...

mamuchap
15-06-2011, 23:56
mamuchap
Eee tam w Twoim wypadku dla mnie wystarczyło szydełko w ręce podczas robienia poncza w pociągu..... i nosidło ..... Pamiętasz?
(w grudniu zeszłego roku, ta ruda)

jasne, ze pamietam:mrgreen:\
jak moglabym zapomniec tak wyjątkowe spotkanie :D

a nie czkalo się Tobie ostatnio? bo jechalam znowu tą trasą i intensywnie myślalam o Tobie :rolleyes:

Aniika
16-06-2011, 11:25
Moja propozycja. Jak nas mija mama w chuscie, powiedziec z usmiechem chusta :)
A jak ktos jest z Forum to odpowie info. :)

gdzie-idziesz
16-06-2011, 11:28
Moja propozycja. Jak nas mija mama w chuscie, powiedziec z usmiechem chusta :)
A jak ktos jest z Forum to odpowie info. :)
a jedno z dzieciąt zachustowanych radośnie dodale pl. :) :) :)
sooory, nie mogłam się powstrzymać :)
pozdrawiam

PchlePsotki
16-06-2011, 11:29
Ja to strzelam śmiecha od ucha do ucha i od razu widać że chustoświrnięta:bduh: jestem.

zanna
17-06-2011, 22:56
chusty - info bardzo mi się podoba :) ja tam znaczkowa nie jestem wolałabym właśnie jakieś hasło tajemne :) wywalenie języka też dość wymowne ;)

moniska
17-06-2011, 23:48
hasło chusty-info super!
Ostatnio na plaży zagadnęłam jedną dziewczynę... Śmiać mi się chciało jak tylko ją zobaczyłam, zastanawiałam się tylko, który z tu wymienionych znaków zastosować - zeza, język czy cóś innego. Uśmiechnęłam się i delikatnie pociągnęłam za ogon. Dziewczyna się uśmiechnęła i zamieniłyśmy dwa słowa... i okazało się, że poczytuje, ale nie udziela się na forum hihi Więc pociągnięcie za ogon takie neutralne było. A jak kto swój, to będzie wypatrywał i drugiego takich właśnie znaków :D A my chyba zawsze na hasło chusta możemy odpowiedzieć INFO :D:D:D

pania
18-06-2011, 19:44
:)

Aksamitka
19-06-2011, 00:14
jednym słowem znak MUSI być podwójny!! Jedni będa mieli gadżet a inni gadane ;)
O!

Melissa
19-06-2011, 06:22
nie no prosze Was, dlaczego to nie może byc gadżet, tylko od razu trzeba sie odzywać, ja sie wstydzę:cryy:

sakahet
19-06-2011, 06:28
nie no prosze Was, dlaczego to nie może byc gadżet, tylko od razu trzeba sie odzywać, ja sie wstydzę:cryy:

bo nie wszyscy noszą gadżety:confused: ;)

moniska
19-06-2011, 06:37
jednym słowem znak MUSI być podwójny!! Jedni będa mieli gadżet a inni gadane ;)

zanna
19-07-2011, 14:56
no ja pokazałam język - nie zadzialało... eh... pomyślała sobie pewnie, że walnięta jestm jakaś...

opolanka
19-07-2011, 15:10
Chusty-info

jestem na tak!!!!:):)

misia83_83
19-07-2011, 18:53
Padam...normalnie oplulam monitor. Zobaczylam te wszytskie zachustowane matki,co to wywalaja jezory,ciagna ogony,machaja,klaskaja...no polewka!
Za 3 tyg jade do Polandii. jak mi ktoras zacznie na moj widok wyczyniac takie wygibasy to padne!:lol::lol::lol:

brikola
19-07-2011, 19:44
ja też prycham na myśl o zachustowanych wywalających języki z zezem:lool:
fajny pomysł z tym znaczkiem, bo ja z tych nieśmiałych jestem

Ire
19-07-2011, 22:09
Ja bym była za określonym powitaniem, nie za dziwacznym, ale odróżnialnym, typu "witam chustofankę". A zaczepiona osoba jeśli jest stąd, to będzie wiedziała o co idzie i w odpowiedzi przywita forumowiczkę. Bo z dzieciem zamotanym lepiej może nie brykać na jednej nodze! :PP

elalank
24-07-2011, 18:25
:) uśmiałam się czytając Wasze pomysły. :lol:
Dobre było to ze szmatą :lol:

Chyba dobrym pomysłem jest jakaś przypinka, a dla bardziej śmiałych, po prostu zagadanie drugiej osoby nt chusty :rolleyes:

roneczka
25-07-2011, 01:06
A może takie hasło zagadanka:
-Fajnie, że nosisz
- Nosze bo lubię
:-)
Fajne nie? tylko mało twórcze, ale zważcie, która jest godzina!!!

dirk5
01-08-2011, 01:23
Brak konkretnych ustaleń nie pomaga, Kochani, nie pomaga...

Ot:

http://chusty.info/forum/showthread.php?t=61756

Skarb
09-02-2012, 02:42
to ja moze podniose temat, uzywacie w koncu jakiegos znaku?
Sprawdza sie? i który w koncu? moze zrobimy ankiete (da sie na tym forum?) skoro ciezko sie zdecydowac na "jedyny sluszny znak....no moze dwa rozne znaki"

habibti
09-02-2012, 10:22
Jestem za! Bo tak to trochę nie wiadomo co powiedzieć ;-)

matysia
09-02-2012, 10:26
Z moich znajomych mam , to noszą torby z kangali z elementami chust. Ja mam jeszcze breloczek z latawicy. Ale on jest mały.

jagienkat
09-02-2012, 10:35
Litości, ja mam wzrok -6...;) Poza tym o przypinkach trzeba pamiętać... nie stanęło na zadnym geście, który zawsze ma się "przy sobie"?

Tola_zet
09-02-2012, 10:36
Z moich znajomych mam , to noszą torby z kangali z elementami chust.

też bym chciała, niestety chyba ostatnio nie do zdobycia :D

znaczek (przypinka czy cuś) moim zdaniem byłby genialny

Gabriela1999
09-02-2012, 10:49
A może będziemy rozdawać cukierki?, każda z nas nosi jakieś torbiszcze w którym dziesięć sztuk landrynek się zmieści?
Może nikt nas nie posądzi o dziwne skłonności?:-)

AS
09-02-2012, 10:59
Nic nie noszę, cukierków tym bardziej, zresztą nie każdy podejdzie do obcej osoby. Noszących jest znacznie więcej, niż mieści się u nas na forum :)

matysia
09-02-2012, 11:12
Najprostrza na świecie rzecz to zamówic u jakiejś szyjącej forumki jakiś drobiazg do przypięcia zrobiony ze ścinków chustowych i zamówi kto chce . taka broszka.chustowa.

Foxy Lady
09-02-2012, 11:22
hehe, a może znak z rodzaju "język ciała"?
jakiś gest np.? spośród popularnych: :hide: :duh: :szok: :ninja: :high:...

Naniby
09-02-2012, 11:53
hehe, a może znak z rodzaju "język ciała"?
jakiś gest np.? spośród popularnych: :hide: :duh: :szok: :ninja: :high:...
Ja proponuję :duh: :D:D:D

Tola_zet
09-02-2012, 11:54
ja jestem za: :hide:

z tym, że torba oczywiście od kangali :D

Iwka
09-02-2012, 12:07
Aleście temat wyciągnęły:mrgreen:
Te wszystkie propozycje już padały, miałam niezły ubaw z tego wątku :)

Ulula
09-02-2012, 14:35
Był kiedyś taki bardzo głupi film z Ashtonem Kutcherem "Stary, gdzie moja bryka?" i tam występowali wyznawcy Zoltana... :mrgreen: Mieli bardzo "chwytliwy" znak:

http://1.bp.blogspot.com/_fpp3gE9BkTM/TBvk0q494AI/AAAAAAAAAGw/SxwSpkrtfaY/s1600/dudemeet020nc.jpg

Jak byłam w ciąży, to Mauż mi się pytał czy mamy z innymi ciężarówkami swój sekretny znak porozumiewawczy i się nam właśnie Zoltan przypomniał. Pokazywaliśmy tak potem na każdą napotkaną przyszłą mamę :D.

Może będziemy sobie z palców układać "C" albo "F"? ;)

Poniżej wklejam też filmik z wyznawcami Zoltana, żebyście zobaczyły jak to działało...

http://www.youtube.com/watch?v=vKCxMTTnQ8I

Skarb
09-02-2012, 14:49
Ja mam jeszcze breloczek z latawicy. Ale on jest mały.

hmm, mniej wiecej znam historie latawicy ale w zyciu nie widzialam zadnego jej zdjecia i nie poznalabym. Czy moge przy okazji prosic o wizualizacje?
Tez mam wade wzroku choc sie z nia kryje pod 'kontaktami' :P wiec czegos malego moglabym nie wypatrzyc...

Madisa
19-05-2013, 09:22
Tak mi się przypomniało na widok zachustowanej mamy w skansenie, więc podbijam, dla inspiracji - wszak już rozpoczął się okres większej chusto-aktywności i mobilności :)

A może chustonówki mają jakieś nowe pomysły ? :lool:

reverie
19-05-2013, 14:42
może uśmiech i znak V palcami? taki, jak się robi do zdjęcia, o tak (http://www.google.pl/imgres?client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1024&bih=509&tbm=isch&tbnid=Sow1AvFkbV7itM:&imgrefurl=http://futurepredictions.com/2012/01/prediction-starring-christopher-loewenthal-at-the-roxy-theater-february-12th/john-lennon-v-sign/&docid=ssHl3V3zpEevqM&imgurl=http://futurepredictions.com/wp-content/uploads/2012/01/john-lennon-v-sign.jpg&w=450&h=344&ei=6bmYUcfTDc2RswbBjoHABw&zoom=1&ved=1t:3588,r:3,s:0,i:89&iact=rc&dur=513&page=1&tbnh=165&tbnw=219&start=0&ndsp=9&tx=123&ty=81). Jak ktoś też zrobi taki znak, to zagadujemy ;)

słoneczny_blask
19-05-2013, 15:23
może uśmiech i znak V palcami? taki, jak się robi do zdjęcia, o tak (http://www.google.pl/imgres?client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1024&bih=509&tbm=isch&tbnid=Sow1AvFkbV7itM:&imgrefurl=http://futurepredictions.com/2012/01/prediction-starring-christopher-loewenthal-at-the-roxy-theater-february-12th/john-lennon-v-sign/&docid=ssHl3V3zpEevqM&imgurl=http://futurepredictions.com/wp-content/uploads/2012/01/john-lennon-v-sign.jpg&w=450&h=344&ei=6bmYUcfTDc2RswbBjoHABw&zoom=1&ved=1t:3588,r:3,s:0,i:89&iact=rc&dur=513&page=1&tbnh=165&tbnw=219&start=0&ndsp=9&tx=123&ty=81). Jak ktoś też zrobi taki znak, to zagadujemy ;)nie brzmi tajnie ani dyskretnie

owieczka33
19-05-2013, 20:36
Mi sie podoba ciagniecie za ogony, a w przypaku braku takowych np za ucho (wlosy mozna miec spiete).:-)
A torba Kagali swoja droga- tez posiadam, ale codziennie nie nosze bo np na joge wole wieksza, a na male zakupki- mniejsza ;-)

Volpe
19-05-2013, 20:56
mi najbardziej przypadło do gustu pytanie o chustę :) my się teraz nosimy w MT od Marty, ale jest lisica na plecach,więc z avatarem można skojarzyć :) i kciuk uniesiony w górę też prosty, a fajny, nawet w razie nie-forumki :)