PDA

Zobacz pełną wersję : "Wearing your baby seems to be in fashion..."

Zaatar
05-05-2011, 14:36
Szukając jakiś czas temu informacji o sile mediów społecznościowych trafiłam na taką oto reklamę (z 2008 roku) i pomyślałam, że się tym z Wami podzielę: http://youtu.be/BmykFKjNpdY

Producent Motrinu - leku przeciwbólowego - postanowił wykorzystać "modę" na noszenie dzieci, przedstawiając noszące matki (ofiary mody rzecz jasna, których działania dają dość wątpliwe - wg reklamy - korzyści) jako zbolałe męczennice, płaczące z bólu. I do tego świrnięte.

Na szczęście reakcja była szybka, kobiety między innymi na Twitterze i blogach zasypały producenta i markę negatywnymi komentarzami, producent przeprosił, reklamy zostały usunięte z mediów.

Pewnie miało być śmiesznie.... Cóż, chyba przed zrobieniem reklamy nie zrobili żadnych badań...

Swoją drogą dziecko w nosidle (?) jest ułożone przodem do świata!

panthera
05-05-2011, 14:39
oł...chyba bez komentarza...:hide:

mi.
05-05-2011, 14:40
Producent Motrinu - leku przeciwbólowego - postanowił wykorzystać "modę" na noszenie dzieci, przedstawiając noszące matki (ofiary mody rzecz jasna, których działania dają dość wątpliwe - wg reklamy - korzyści) jako zbolałe męczennice, płaczące z bólu. I do tego świrnięte.

kręgosłup boli mnie permanentnie od połowy ciąży, nie raz płakałam z bólu (nie tylko kręgosłupa), świrnięta jestem od wcześniej... :roll:

rzufik
05-05-2011, 14:43
ot- było kiedyś już.
a w temacie...
fajnie nie? :ninja:

AMK
05-05-2011, 14:59
:hide:

demona
05-05-2011, 15:05
Czyli jednak noszenie dziecka przodem do świata jest szkodliwe:mrgreen:

mamaslon