Zobacz pełną wersję : Evelin Kirkilionis w Polsce!
Udalo sie :jump:
Moge Wam zdradzic, ze udalo nam sie zaprosic do Polski dr Evelin Kirkilionis - niekwestionowane guru chustowego swiata :) To wlasnie ona w swoich publikacjach rozprawila sie z mitem, ze noworodek powinien byc noszony w pozycji lezacej i udowodnila, ze noszone dzieci nie maja problemow z prawidlowa postawa czesciej niz dzieci, ktorych nie noszono. Jest autorka i wspolautorka kilku ksiazek i niezliczonych publikacji, zajmuje sie oprocz szerzenia chustowego bakcyla takze istota powstawania wiezi miedzy rodzicami a dzieckiem. Napisala na ten temat swietna ksiazke, ktora wydaja Mamania, a o ktorej juz wkrotce uslyszycie.
Pomyslalam sobie, ze fajnie by bylo, zeby dr Kirkilionis podzielila sie z nami wynikami swoich prac o noszeniu - bo sa niedostepne w jezyku polskim. Co Wy na to? Piszecie sie na spotkanie?
dankin-82
19-04-2011, 16:37
ja chętnie tylko gdzie by ono miało miejsce? jakieś konkrety poproszę ;)
Nie dokonczylam pisac, bo musialam dziecku zabrac konewke, zanim ziemia splynie do sasiadow ;)
Dr Kirkilionis przylatuje do Warszawy na kilka dni, Ania z Mamanii zaprosi Was na promocje ksiazki "Więź daje siłę". O tej ksiazce przeczytacie m.in. na portalu Przytul mnie mamo. (http://www.przytulmniemamo.pl/vertical-warto-przeczytac/vertical-biblioteka/vertical-zagranicznie.html)
Mnie bardzo zalezalo na tym, zebysmy mieli okazje zapoznac sie z trescia noszeniowej biblii "Ein Baby will getragen sein", ktorej nie ma w polskiej wersji, a ktora w sposob rzeczowy rozprawia sie z masa mitow nt noszenia i przedstawia podstawy teorii noszeniaka, czyli noszonego mlodego. Ten wyklad polaczony z dyskusja bedzie mial miejsce w Warszawie, 29 maja To jest niedziela, pomyslalam sobie, ze dziewczyny z innych miast maja szanse dojechac. Nie jest wykluczone jeszcze jedno spotkanie, bo tak jak pisze - mamy zapas czasowy :)
Bardzo chętnie bym się na takie spotkanie wybrała!
ja bym bardzo chciala, ale nie wiem czy dam rade :( buuu
Jestem zainteresowana, czekam na więcej szczegółów.
Czy wiąże się to z jakimiś kosztami? Jeśli tak, to orientacyjnie ile?
Jeśli mogłabym coś zasugerować, to prosiłabym, aby wykład kończył się nie później niż o 15-stej (do domu trzeba jeszcze jakoś wrócić).
ja bym bardzo chciala, ale nie wiem czy dam rade :( buuu
jak Cię znam to dasz :)
dankin-82
19-04-2011, 20:55
qrcze ja już odpadam odległościowo :cryy:
Ja bym była chętna...tylko właśnie - ile to by kosztowało? I gdzie byłby wykład?
Jeżeli nie macie jeszcze miejsca upatrzonego, to mogę spróbować się zorientować ile kosztowałoby wynajęcie auli u mnie na wydziale. Daj znać na priv, jakby co ;)
fajnie :) szkoda,że nie w Trójmieście :roll:
beannshi
19-04-2011, 21:46
Ja bym chciala i nawet widze szanse na dotarcie :) Kasia, mozna prosic wiecej szczegolow?
To wlasnie ona w swoich publikacjach rozprawila sie z mitem, ze noworodek powinien byc noszony w pozycji lezacej i udowodnila, ze noszone dzieci nie maja problemow z prawidlowa postawa czesciej niz dzieci, ktorych nie noszono.
Chwała Kobicie za to:mighty:! Pio od początku leżenia na rękach nie lubił, a gromy Zawitkowskiego odnośnie zbyt wczesnego pionizowania mnie z lekka zbijały z tropu:hmm:...
A bardziej w temacie; zazdroszczę ciekawego spotkania i liczę na relację :)!
Sluchajcie, dziewczyny, ale to spotkanie specjalnie ustawilam na niedziele okolopoludniowa, zeby dac szanse dziewczynom spoza Warszawy. Umowmy sie - taka gratka nie zdarza sie codziennie ;) Nie chcialabym ograniczac spotkania tylko do grona doradcow chustowych (choc nie kryje, ze wlasnie o nich myslalam, planujac sciagniecie dr Kirkilionis z Tajlandii), bo kazdy, kto choc troche jest zainteresowany tematem ma szanse dowiedziec sie mnostwa ciekawych rzeczy.
Fakt faktem, ze doradcow formalnych, nieformalnych, sympatykow i entuzjastow chustowania coraz wiecej, ale dostepu do wiedzy z zagramanicy broni skutecznie bariera jezykowo-finansowa. Nie mowiac juz w ogole o samej bohaterce wydarzenia, ktora jest niezwykle sympatyczna gawedziarka i chocby z tego powodu warto na to spotkanie przybyc. Na razie mam konkretne zalozenia co do wielkosci sali, ale w razie czego bede sie usmiechac o wiekszy lokal (a co!)
Na wszelki wypadek spotkanie wyznaczone jest na godz. 10. Mam nadzieje, ze do nocy nam sie nie przeciagnie ;)
Oprocz tego chustowego stricte spotkania bedzie tez spotkanie poswiecone bondingowi, attachment parentingowi, etc. Tworzenie sie wiezi rodzice-dziecko to temat przewodni ksiazki, ktora juz za miesiac pokaze sie w Mamanii.
to jak, gdzie można się zapisać? :)
i czy mogę jakoś pomóc?
Magdalena
20-04-2011, 08:58
Też na listę się wpisuję.
Jeśli miejsce spotkania będzie z łatwym dojazdem z dworca pkp to też bym była zainteresowana:)
wow, super, ja też bym chciała wziąć udział.
Wspaniałe wiadomości!
Chciałabym wstępnie zgłosić chęć udziału.
ojj a my damy radę? i to w moje imieninki;)
paskowka
20-04-2011, 13:44
To i tu sie dopiszę:)
dobra, nie wiem jak ale musze byc :)
to moje urodziny bedą ;)
Ja może przemyślę taką opcję:duh:
mayetschka
20-04-2011, 14:25
dobra, nie wiem jak ale musze byc :)
to moje urodziny bedą ;)
do Waqrszawy dotrzesz pewnie ale ze Stolycy to nie wiem czy trafisz do domu jak świętować będziemy Twoje Ur i Kirkilionis ;)
sylvetta
20-04-2011, 17:48
a ja?????
tez bym chciała zobaczyc tę panią! bo zrozumiec to chybanie dam rady, bo ja to lewa jestem z angielskiego;)
To bedzie dla wszystkich , czy tylko dla doradców( to wejde Zeldzie do plecaka;)) sa sa sa :lol:
do Waqrszawy dotrzesz pewnie ale ze Stolycy to nie wiem czy trafisz do domu jak świętować będziemy Twoje Ur i Kirkilionis ;)
:kiss:
w poniedzialek musze sie stawic w szpitalu,
jak ja to przezyje?? :lol:
a ja?????
tez bym chciała zobaczyc tę panią! bo zrozumiec to chybanie dam rady, bo ja to lewa jestem z angielskiego;)
To bedzie dla wszystkich , czy tylko dla doradców( to wejde Zeldzie do plecaka;)) sa sa sa :lol:
skoro jest na ogolnym, to dla wszystkich pewnie :D
a do plecaka zapraszam :ninja:
Też jestem chętna! I myślę że jeszcze parę osób z mojego otoczenia byłoby zainteresowanych.
Wstępnie się piszę na spotkanie, głównie jako słuchaczka ;) Chyba będzie jakiś tłumacz? :ninja:
fajnie :) szkoda,że nie w Trójmieście :roll:
Szkoda, że nie w Łodzi ;-) Do stolicy na razie nie dojadę...
To ja też się piszę na wyprawę do Warszawy... w prezencie urodzinowym moim ;)
Kasiu, odezwij się proszę...:)
truscaffka
21-04-2011, 15:29
ja też, ja też!! kurcze, tylko ten maj, tydzień wcześniej estem w warszawie, i potem znowu mam jechać...no ale takie spotkanie naparwde chetnie bym zaliczyła ...
Cieszy mnie spore zainteresowanie :thumbs up:
Spotkanie jest przeznaczone dla osob zainteresowanych tematem - nie ograniczam sie jedynie do grona osob z formalnym papierkiem. Jednak bardzo zalezy mi na tym, zeby wzielo w nim udzial jak najwiecej doradcow, ale to chyba oczywiste. Spotkanie bedzie tlumaczone na jezyk polski, po wykladzie przewidziana jest dyskusja.
Bedzie trwalo od godz 10 do 12 (lub 11 do 13, jeszcze do uzgodnienia), miejsca jeszcze nie podam - bo zalezy od ilosci zgloszen. Wstep 25 pln. Liczba miejsc oczwiscie ograniczona, jesli ma byc konkretnie i merytorycznie.
Korzystajac z okazji, tego samego dnia po spotkaniu odbedzie sie "afterparty" dla dziewczyn po naszych kursach - odswiezymy sobie wiazania i nauczymy nowych trickow.
Postaram sie do jutra zrobic formularz zgloszeniowy na stronie. :toddler:
Sylvetto, nic sie nie boj - po to spotkanie w Wawie, zeby bylo w ludzkim jezyku.
Pszczolo, jesli wezmiesz kogos do opieki nad Pszczolka...to tylko kilka godzin, moze sie uda?
ja też, ja też!! kurcze, tylko ten maj, tydzień wcześniej estem w warszawie, i potem znowu mam jechać...no ale takie spotkanie naparwde chetnie bym zaliczyła ...
hehe, skad to znam - przylece kilka dni wczesniej i pewnie nie bede miec czasu na nic ;) a zaraz po Warszawie mamy konferencje w Dreznie.
Milmila - masz maila, sprawdz czy doszedl.
Zeldo, pora na rewanz za urodziny podczas kursu ;)
Ja bym chciała, ale Wa-wa... Muszę z mężem pogadać.
to gdzie się zgłaszać? :)
i ja byłabym chętna :) gdzie zgłaszać akces?
andzia330
21-04-2011, 23:26
Ja tez! Ja tez!!! bede na pewno! gdzie sie zgłaszac? zapisywac?
Zgłaszm tez Mame Leosia ;-)
Rozeslalam newslettera do wszystkich doradcow umieszczonych na listach szkol.
Tak, jak wczesniej pisalam - to nie jest oczywiscie zamkniete spotkanie jedynie dla doradcow. Jesli znacie kogos, kto nie jest doradca, a "siedzi w temacie" i skorzystalby z takiego spotkania - dajcie prosze znac, wysle informacje. Lub przeslijcie newslettera dalej.
Dziewczyny, ktore sie tutaj "zapisywaly" - BARDZO prosze o zgloszenie mailowe - bede Wam wysylac pw, wolalabym nie robic zamieszania w watku.
Moj mail: kasia@chustomania.pl
W odpowiedzi na maile: nie ma znaczenia, czy ktos jest doradca A, B, C czy D. Moze tez nie byc doradca wcale, a chciec uczestniczyc w wykladzie.
Zalezy mi na tym, aby doradcy w Pl mieli szerszy dostep do uznanej wiedzy - niestety wszystko, co ciekawe w tej kwestii jest publikowane po niemiecku. Stad pomysl spotkania.
Wszyscy, ktorzy sie zglosili mailowo powinni dostac informacje organizacyjna. Sprawdzcie prosze skrzynki. Osoby, ktore zglosily sie przez forum prosze o pw z mailem.
Zmienilam lokalizacje - mamy wiecej miejsca :)
wiec jesli ktos jest jeszcze chetny - zapraszam!
Kasiu, możesz potwierdzić godzinę???? W mailu mam informację, że 10-12 a na Waszej stronie jest od 11-tej.
Teraz się dopiero zorientowałam.
mayetschka
28-05-2011, 22:06
ja nie kasia, ale potwierdzam cytując fb z info o wykładzie dziś potwierdzane - 10! 10!
o Dzięki :)
A gdzie na fb jest info?
mayetschka
28-05-2011, 22:09
http://www.facebook.com/event.php?eid=226253950721927 tu