PDA

Zobacz pełną wersję : Bawełna czy len?

rzezuchama
29-09-2008, 20:45
Mam pytanie do doświadczonych...
Dla cięższego dziecia (10kg...na razie) i większego-długiego na kółkową lepszy będzie len czy grubsza bawełna? Bo jakoś nie wiem.
Nosiłam latem w dość cienkiej bawełnianej, a jeszcze taki ciężki nie był, no i nie bardzo mi było. Jakby się wyślizgnąć chciał...

Linda
29-09-2008, 20:49
Ja polecilabym ci kolkowa przerobiona z materialu chustowego, najlepiej z pasiakow didka, storcha, lub indio z lnem kolkowe, badz indio z konopiami.. choc tego ostatniego na kolkowa nie widzialam.

rzezuchama
29-09-2008, 20:52
No nawet też o tym myślałam przez chwilę... tylko ja nie bardzo lubię pasiaki :(

ithilhin
29-09-2008, 21:06
no to z innej chusty tkanej skosnokrzyzowo :-)
jednobarwnych tez spory wybor na rynku :-)

czukczynska
30-09-2008, 07:02
Dziewczyny mają rację-materiał chustowy jest najlepszy.
Ja mam lnianą.Syn waży 13 kg i nosi się świetnie.Tyle,że niemiłosiernie się gniecie.
Duzo zależy od tego jak często i na jak długo używasz kółkowej.Jesli tylko na szybkie przejścia z samochodu,czy wejścia do sklepu,to naprawdę nie ma różnicy jaki materiał wybierzesz.

passssja
30-09-2008, 13:45
będę szyła dwie kółkowe ze storcza leo naura. jak tylko dogadam się z marta oppamamą.
leoś długi. wystarczy na dwie chusty, a i trochę go zostanie.

pasja

rzezuchama
30-09-2008, 20:47
będę szyła dwie kółkowe ze storcza leo naura. jak tylko dogadam się z marta oppamamą.
leoś długi. wystarczy na dwie chusty, a i trochę go zostanie.

pasja

Napisałam pw.

Ruda
01-10-2008, 19:33
Że tak powiem i len i bawelna w kolkowej przy mojej prawie 11kg Hani powodowaly prawie odpadniecie reki ;) wiec jak masz mozliwosc ze skosnokrzyzowego materialu, to bym sie wcale nie zastanawiala.

visenna2
03-10-2008, 08:50
Ja na razie noszę 8 kilo i nie widze różnicy między skośnokrzyżowym a nieskośnokrzyżowym :)
Zuzę nosiłam w kółkowych bawełnianych do około 15-16 kg o ile dobrze pamiętam, też nic mi się nie działo :)

Jak masz do wyboru bawełnę i len to IMO lepszy jest len.