Zobacz pełną wersję : Aktualizacja forum !
Dzisiaj wieczorem (28 wrzesien) , i prawdopodobnie przez wieksza czesc nocy bedzie przeprowadzana aktualizacja forum. Wersja 3 phpBB jest na tyle stabilna ze zdecydowalismy sie na ten krok. Wersja 3 zawiera wiele ulepszen zarowno dla uzytkownikow jak i moderatorow i administratorow.
Forum bedzie w tym czasie dzialalo nietypowo i bedzie chwilami calkowicie wylaczone. W razie komplikacji moze sie to przeciagnac do jutra, ale aktualizacja bedzie w razie moznosci przeprowadzana poznym wieczorem i w nocy, zeby "porazic" jak najmniejsza ilosc uzytkownikow.
wreszcie pójdę spać zamiast na forumie siedzieć :lol:
wreszcie pójdę spać :lol:
mysle ze nie Ty jedna ;)
Mam tylko nadzieję że jutro będzie działało :)
wreszcie pójdę spać :lol:
mysle ze nie Ty jedna ;)
no, będzie nas więcej wyspanych :-)
no i co ???? prasowania sterta, łóżko wzywa, a forum ze szpon nie wypuszcza :wink:
A ja poprasowałam właśnie 8)) ale tylko troszkę ;)
Jasnie Pani :)
28-09-2008, 20:54
no i co ???? prasowania sterta, łóżko wzywa, a forum ze szpon nie wypuszcza :wink:
a to juz pozne godziny nocne? :ninja:
nie mów, że już całą 4 położyłaś! Nam się jednego jeszcze nie udało :oops:
a to juz pozne godziny nocne? :ninja:
dla mnie od czterech tygodni tak :lol:
śpią już od godziny 8))
śpią już od godziny 8))
nie zechciałabyś może do nas wpaść? :mighty:
(no dobra, godzinę temu Kuba szalał jeszcze u dziadków)
śpią już od godziny 8))
nie zechciałabyś może do nas wpaść? :mighty:
(no dobra, godzinę temu Kuba szalał jeszcze u dziadków)
ja mam co prawda dwojke ;) ale spia od 19 :D
[
to by nie przeszło :wink:
Kuba i Karolka za starzy na takie numery, o 19 jest dobranocka i najważniejszy powód, ja nie wstaję przed 8 8))
[
to by nie przeszło :wink:
Kuba i Karolka za starzy na takie numery, o 19 jest dobranocka i najważniejszy powód, ja nie wstaję przed 8 8))
moj Kuba nigdy nie ogoladal dobranocki :) nawet nie wie o jej istnieniu :) ale jeszcze mlody to fakt ;)
u mnie też dwójka na stanie i spią od 20. Wieczór dla rodziców to świętość!!!!
Jak dobrze, że jest ta aktualizacja, mam zlecenie na jutro :)
u mnie też dwójka na stanie i spią od 20. Wieczór dla rodziców to świętość!!!!
Jak dobrze, że jest ta aktualizacja, mam zlecenie na jutro :)
o tak, ja tez bardzo sobie chwale ten wolny wieczor!! ;)
trzeba jeszcze tylko męża mieć w domu :(
No ja męża akurat w domu mam wieczorem na szczęście i dzieci idą spać o 19 :)
trzeba jeszcze tylko męża mieć w domu :(
Hanti, ja mam dzisiaj męża w domu, ale tylko dlatego, że mamy 6 rocznicę ślubu :) Chociaż o tej godzinie, to byłby bez względu na święto :lol:
polah Wszystkiego Najlepszego!!!
Polah wszystkiego najlepszego i jeszcze wieeelu cudnie spędzonych lat :) i sio do małża, a nie przy kompie siedzisz :wink:
dzięki :kiss: , i..
rozkaz, Pani Moderator!
Polah, wszystkiego dobrego!
A przede wszystkim - fajnego wieczoru.
Pa!
Aktualizacja oczywiscie nie udala sie w nocy.
Jest m.in. spory problem ze znakami polskimi.
Drugie podejscie dzis wieczorem.
Aktualizacja oczywiscie nie udala sie w nocy.
Jest m.in. spory problem ze znakami polskimi.
Drugie podejscie dzis wieczorem.
czyli znowu sie wyspimy ;)
Wylacze dzisiaj forum ok. godz. 21-szej.
jak trza, to trza 8)) przynajmniej wiele z nas faktycznie się wyśpi :wink:
No to może nareszcie dokończę szydełkować moją bluzkę (miała być gotowa 2 tyg. temu :hide:) :lool:
No to może nareszcie dokończę szydełkować moją bluzkę (miała być gotowa 2 tyg. temu :hide:) :lool:
No a ja zabieram sie za szycie ;) pochwal się potem bluzeczką :)
Moment! ja czytam wlasnie o szczepieniach!!!!
Wow! Trzeba się przyzwyczaić do nowej szaty graficznej. Ale PODOBA MI SIĘ! No i zamiast spać będę siedzieć i sprawdzać te udoskonalenia...
Wow, naprawdę nieźle :thumbs up:
No ślicznie jest, mój ulubiony kolor i w ogóle już spać nie będę :lol:
czukczynska
30-09-2008, 06:55
O kurka...Jest inaczej.Muszę się oswoić 8))
No, no, no - ale zmiana :roll:
Gratuluję i zaczynam się oswajać - oczywiście przeglądając :lol:
Bardzo fajnie, ale też chyba potrzebuję chwilkę na oswojenie się z nowością :D
Bardzo ładne, ta wersja forum jest zdecydowanie lepsza :)
I w końcu nie trzeba czasu ręcznie z letniego na zimowy przestawiać :jump:
Dzięki bardzo
Pewnie nasz Pan Admin spory kawał nocki zarwał... :kiss:
kashinka_to_ja
30-09-2008, 09:08
HA! tylko ze forum o mnie zapomnialo, soztawilo mnie gdzies w przestrzeni wirtulanej i oto jestem - ja a nie ja! :wink:
o rany :shock: dobrze trafiłam??zmiany,zmiany...ale chyba na lepsze :love:
O retki, retki, nie mogę się oswoić... :omg:
Ameryka prosze panstwa :)
ale czy tylko ja nie mam polskich fontow w tytulach watkow?
czy mam cos zmienic u siebie? (xp, mozilla 1.7)
kamilcia.xt
30-09-2008, 10:34
ojej.. :confused: ale dziwnie :rolleye:
zielanka
30-09-2008, 10:40
Fajnie fajnie, ale na razie jeszcze się trochę gubię. Po poprzedniej wersji mogłam poruszać się już z zamkniętymi oczami (kwestia- po co zamykać oczy na forum? :lol: :lol: :lol: ) i kolor czcionki mogę sobie zmienić, hehe
:applause:
HA! tylko ze forum o mnie zapomnialo, soztawilo mnie gdzies w przestrzeni wirtulanej i oto jestem - ja a nie ja! :wink:
wicej nas takich jest.... :(
kashinka_to_ja
30-09-2008, 11:00
a tak sie napracowalam na moje 200 postow ;)
a teraz chustonowka :roll: :wink:
i apiat'
Hłe he he :jump: :bliss: :rolleye:
Dla mnie nowa wersja rewelacja :) w końcu wyraźnie widzę gdzie są nowe posty a gdzie nie, bo wcześniej to było dla mnie trudno rozróżnić niuanse tamtych ikon.
I nowe funkcje jakieś są :)
Tylko widzę, że stopkę muszę poprawić, bo chyba teraz jest w UTF8 forum :)
polaquinha
30-09-2008, 12:38
fajnie jest!!! :D
Dzieki Jazzoo i 3oko! :D
narazie sobie w podpisie nie bede grzebac -niech forum troszke okrzepnie to sie sygnaturka pobawie :lool:
A to co? Wątek dla chustonówek się zrobił? To się dopiszę.
Tylko gdzie mojego tysiaka wcięło?
Ale teraz mogłabym pisać brzydkie rzeczy prawie bezkarnie. :twisted:
ale czy tylko ja nie mam polskich fontow w tytulach watkow?
czy mam cos zmienic u siebie? (xp, mozilla 1.7)
Ja mogę podpowiedzieć, że osoby które zaczynały jakieś wątki mogą poprawiać tematy, i jest to dosyć proste, bo wystarczy kliknąć Edytuj i nawet nie trzeba nic poprawiać (bo już się wyświetla wtedy dobrze) i zatwierdzić Wyślij.
Aby znaleźć tematy które się zaczynało trzeba kilka razy kliknać: Link do wyszukiwania swoich postów jest na stronie główej forum po prawej u góry. Potem na dole pod wynikami jest sposób sortowania, wybieramy po autorze. Potem trzeba znaleźć stronę na której są tematy przez nas rozpoczynane i można pomóc adminom popoprawiać te nazwy :)
Ja już swoje poprawiłem, ale miałem ich kilka tylko ;)
bede musiala sobie okulary sprawic :| - oj bardzo male literki i czesto maly kontrast kolorystyczny liter i tla :rolleye:
bede musiala sobie okulary sprawic :| - oj bardzo male literki i czesto maly kontrast kolorystyczny liter i tla :rolleye:Zmianę rozmiaru czcionki u góry strony po lewej pewno widziałaś... Na dodatek każda przeglądarka ma wbudowane powiększanie czcionki/lub całej strony, zazwyczaj w menu Widok->Powiększenie. Jeżeli mówisz, że kontrast jest słaby (no największy nie jest ale IMO całkiem czytelny) to sprawdź czy parametry swojego monitora masz dobrze dobrane. Teraz nie poszukam żadnej strony, gdzie były by jakieś wzorce i instrukcje do tego, na dodatek mam wrażenie, że o ustawianiu monitora możesz mieć lepsze pojęcie ode mnie ;)
Jeszcze coś: tak z ciekawości jaką masz rozdzielczość i wymiary ekranu? Bo jeżeli rozdzielczość jest duża to może warto pomyśleć żeby włączyć na stałe jakieś powiększenie w przeglądarce (całe strony potrafią skalować IE7+, Opera8+, Firefox3+)
bede musiala sobie okulary sprawic :| - oj bardzo male literki i czesto maly kontrast kolorystyczny liter i tla :rolleye:Zmianę rozmiaru czcionki u góry strony po lewej pewno widziałaś... Na dodatek każda przeglądarka ma wbudowane powiększanie czcionki/lub całej strony, zazwyczaj w menu Widok->Powiększenie. Jeżeli mówisz, że kontrast jest słaby (no największy nie jest ale IMO całkiem czytelny) to sprawdź czy parametry swojego monitora masz dobrze dobrane. Teraz nie poszukam żadnej strony, gdzie były by jakieś wzorce i instrukcje do tego, na dodatek mam wrażenie, że o ustawianiu monitora możesz mieć lepsze pojęcie ode mnie ;)
Jeszcze coś: tak z ciekawości jaką masz rozdzielczość i wymiary ekranu? Bo jeżeli rozdzielczość jest duża to może warto pomyśleć żeby włączyć na stałe jakieś powiększenie w przeglądarce (całe strony potrafią skalować IE7+, Opera8+, Firefox3+)
no o to chodzi, ledwo widac, wiec nie zauwazylam po lewej na gorze, ale jak w koncu sie dopatrzylam to niestety nie dziala u mnie w explorerze, ani Wasze ani moje powiekszanie. NO moge takim mykiem sobie powiekszac cala strone CTR-scroll, choc osbiscie wole powiekszony text i widoczna cala strone. A o trudzie czytania dla zmeczonych i przechodzonych ;) czu pisze w kontescie brazowych liter na pomaranczowym tle, szarych na brazowym, pomaranczowych na pomaranczowym, czarnych na szarym (cytowany text jest bardziej widoczny niz trasc wiadomosci). No co, wiekowa jestem :roll: i faktycznie musze sprawic sobie okulary, ale nie pierwsze w moim zyciu, tylko mocniejsze. No i wylazi ze mnie grafik-projektant - tfu na psa urok
czy mi sie zdaje czy miales w tym udzial.
czy mi sie zdaje czy miales w tym udzial.Zdaje. Ja się tutaj nie pomagam.
Co to dych przeglądarek to długa historia, Explorer jest najcieńszy, w Firefox można wybrać czy się ma powiększać sam tekst czy cała strona. No i kupę innych ustawień pozmieniać. Czy style wybranych stron, długa historia... :) No ale okulary się przydadzą ;)
a juz myslalam bo taki oblatany jestes :roll:
no przeciez - jedyny techniczny facet na tym forum, wlasciwie to chyba jedyny, jakby tu powiedziec, aktywny facet :lol:
serdecznie pozdrawiam cala rodzinke
tylko nie jedyny techniczny, bo inni też są techniczni i to dużo bardziej, i się mogą obrazić ;) Wymieniać nie będę, ale inni też są aktywni, no może trochę mniej, ale to się pewno z czasem zmieni.
chciała bym żeby moja Amelka chodziła o 19.00 spać fajnie masz :) zazdroszczę Ci bo moja chodzi o 23.00 nawet za zbytnio nie mam kiedy na forum siedzieć ") :szok: