Zobacz pełną wersję : pierwszy nocnik-Rotho?
Czy ktoś używa tego nocnika? (http://ekobaby.pl/sklep.php?cat=16&id=292&ec=0). Synka wysadzam nad miską, ale zaczyna już siadać i rozglądam się za nocnikiem. Tylko większość wydaje się taka duża...Ten wygląda stabilnie.
Też się nad nim zastanawiałam. W końcu nie kupiłam, ale chętnie zobaczę co inni o nim sądzą. KaiDo, a ile miesięcy ma twój synek?
Arta, widzę, że nasze dzieci to niemal rówieśnicy:)
Mój ma niespełna 7,5 m-ca.
Ja używam i jestem zadowolona.
Jest stabilny.
Używamy go od czasu jak synek zaczął stabilnie siedziec.
Dosiedzenia na tym nocniczku daje się przekonac na innych ( zwłaszcza nizszych juz nie bardzo).
Pozdrawiam
rangiroa
08-04-2011, 21:52
tak, my mamy bardzo go polecam, po pierwsze ten otwor nie jest duzy co mialo znaczenie bo Wero jest drobniutka i do wiekszosci wpadala, wiec po zrobieniu cala pupa mokra albo brudna. Po drugie dosc wysokie to oparcie i sam nocnik wiec bardzo jej wygodnie nie musi podkurczac nozek, a i uzywamy juz prawie rok. Wlasnie od Ani kupowalam
mamapatryka
08-04-2011, 22:17
szczerze polecam ten nocniczek,dziecko siedzi stabilnie,malutki otworek na pupcię,nie chwieje się jak inne,ma pod udkami takie jakby zmatowienie,żeby się ciałko nie przyklejało,dla nas najlepszy nocnik pod słońcem:):):)
ovejablanca
08-04-2011, 22:19
bardzo polecam
fajny nawet dla małych i drobnych dzieci
bardzo stabilny
My od ponad roku taki mamy - dokupilam tez nakladkę tej samej firmy - na muszlę:)
kupilam, sprawdzil się, choc awaryjnie myslalam o innym.
Jestem bardzo zadowolona - drugi tez taki kupię:)
bianka2009
09-04-2011, 10:16
Nocniczka jeszcze nie próbowałam ale mam zamiar kupić jak tylko Alek będzie siadał.
Jak zauważysz na zdjęciu nocniczka przy oparciu jest takie wgłębienie na którym można posadzić i oprzeć takie malutkie dopiero co siadające dzieciątko więc nie potrzeba sadzać na całym otworze tak jak w normalnych nocnikach. Kiedyś ktoś mi tak tłumaczył jak pytałam o ten nocnik.
No ale to może ktoś kto użytkuje nocniczek wypowie się czy rzeczywiście to zdaje egzamin.
mamaHani
09-04-2011, 10:20
baardzo fajny, mamy granatowy i jest super, Hanka nosi go po całym domu i używa jako krzesełka nawet ;-)
ooo super ten nocniczek, szkoda że Wiki takiego nie miał - a miał w sumie ze 4 nocniczki i żaden nam nie pasił do końca. Ten jest godny uwagi i pewnie kupię go dla Zosi za pol roku.
ja tez wlasnie pomyslalam, ze od razu ten kupie i juz szukac nie bede. wyglada na wygodny;)
w sumie poprzedniczki już napisały... my mamy i sprawdza się super, jest b. stabliny i chyba wygodny ;). Synek mimo że drobny (a wysoki) lubi na nim siedzieć. Polecam :)
Dziękuję za wszystkie opinie. Ten nocnik od razu wpadł mi w oko, ale chciałam jeszcze popytać już z niego korzystających;)
mantissa
09-04-2011, 22:44
Ja też polecam, chociaż porównania żadnego nie mam - to nasz pierwszy i niech pozostanie ostatnim :)
panthera
11-04-2011, 13:58
to ja mam jeszcze pytanie czy on jest wyższy niż standardowe nocniki. mój mały łobuz właśnie rozwalił swoje grające cudo i rozglądam się za kolejnym (a mam wrażenie ze wyższy byłby lepszy)
rangiroa
11-04-2011, 15:08
wedlug mnie wyzszy i dziecko nie musi tak dziwnie podkurczac nozek
Podbijam temat, bo kupiłam to cudo i powiem jedno: to jest mercedes (jaguar, volvo, saab - każdy sobie wybiera odpowiednią wersję :) ) wśród nocników! I pomyśleć, że ja męczę Cecylkę od 2 miesięcy innym nocnikiem, który wydawał się mały, ale pupa i tak jej wpadała do środka, a poza tym jest niewygodny. Natomiast z tego co widzę - Rotho jest b. wygodny i stabilny. Przyłączam się do peanów na cześć nocnika:applause:
anitanelka
15-11-2011, 19:43
No to czekam na przesyłkę... a ciesze się jakbym nie wiem co szło :lol:
mam i polecam bo jest super ;) w koncu zawartosc pozostaje wewn. bo nie jest wywrotny.
mamy przezroczysty wiec widac czy zawartosc juz jest heh sprytne
my mamy jasny zielony tez jestesmy zadowolone z niego, stabilny, nie wywrotny, OK!
Basia-75
26-04-2013, 09:20
Lenkę wysadzam na nocniczek ok baby, bardzo fajny dla maluszka, mam go jeszcze po starszych córkach http://allegro.pl/ok-baby-nocnik-relax-z-wysokim-oparciem-i3185476731.html
Paulinina
04-05-2013, 12:48
jaki odgrzebany wątek ;) pozdrawiam fanklub rotho ;)
bardzo fajny dla maluszka[/URL]
Dla 6-miesięcznego maluszka to mi się on wydaje monstrualnie duży... Na zdjęciach producenta też pokazane są już spore dzieciaki. Czy to na pewno taki masz nocnik?
Dla 6-miesięcznego maluszka to mi się on wydaje monstrualnie duży... Na zdjęciach producenta też pokazane są już spore dzieciaki. Czy to na pewno taki masz nocnik?
My zaczynaliśmy właśnie z Rotho, kiedy córka miała 6 miesięcy, a jest dzieckiem, które mieści się "w normie" (czyli ani mała ani duża) i nocnik zdał doskonale egzamin jeśli chodzi o małą pupę. Rotho jest też fajny bo jest bardzo stabilny.
maroussia
04-05-2013, 21:53
Potwierdzam, nocnik w sam raz na małą pupcię. Niestety moja córcia nie chce jeszcze w nim siadać (straszne ryki!), więc póki co stoi i się kurzy.
u nas okazało się, że Duży zaraził Małego nocnikowaniem i rotho pasuje również na drobniutkiego Małego od paru (ale nie wielu!) miesięcy.
Paulinina
05-05-2013, 01:51
Oj nie dziewczyny, ja właśnie zastanawiałam się czy "ok baby" będzie ddobry na 6 miesięcy, bo wiem, że rotho na pewno tak!
a ten Rotho sprawdza się także u starszych dzieci? producent podaje, ze do 3 lat, a jaka jest w Waszej ocenie rzeczywistość?
Mój Duży chyba nie czytał tych zaleceń. A on bynajmniej nie malutki ;) (100 cm, 16,2 kg)
a ten Rotho sprawdza się także u starszych dzieci? producent podaje, ze do 3 lat, a jaka jest w Waszej ocenie rzeczywistość?
Cecylka ma 2 lata i 8 miesięcy i nadal na Rotho. Musi być wygodny skoro spędza na nim sporo czasu łącząc załatwianie się z "lekturą" ;)
muzakate
05-05-2013, 22:48
Rotho po prostu mi się podoba, fajnie czytać, że dla dzieci dobry;) Zastanawiam się pomiędzy Rotho właśnie, a Pourty;
Znacie? Podoba mi się "wylewka"
http://www.calydlamamy.pl/444-1880-large/nocnik-pourty-sliwkowy.jpg
http://www.calydlamamy.pl/444-1881-thickbox/nocnik-pourty-sliwkowy.jpg
www.calydlamamy.pl
tak :)
jej brak, to jedyna wada Rotho.
btw - wrzucaj źródło zdjęć z sieci :znaika:
Dolaczam do fanow i posiadaczek Rotho. Moje dwie dziewczyny: 2,5 roku i 10 miesiecy z niego korzystaja. Wylewka w Pourty super, dobre udoskonalenie zwyklego nocnika.
muzakate
05-05-2013, 22:58
:hide:
jej brak, to jedyna wada Rotho.
btw - wrzucaj źródło zdjęć z sieci :znaika:
Mój mąż wlaśnie stwierdził, że w razie katastrofy kupkowej typu biegunka wszystko z tyłu, za nocnikiem będzie przy Pourty brudne :omg: mam jednak nadzieję, że twórcy i o tym pomyśleli ;P
Żródło zdjęć, w sensie, że z http://www.calydlamamy.pl/nocniki-i-nakladki-na-sedes/444-nocnik-pourty-sliwkowy.html brałam? Czy w opisie podawać, że tak na marginesiku zapytam:hide:
po prostu pod zdjęciem linka. coby regulaminowo było :)
Basia-75
09-05-2013, 08:20
Przy starszych córach miałam taki dodatkowo tradycyjny nocnik i właśnie ten okbaby mniejszy był, teraz wysadzam młodą i nie jest duży, dla niej w sam raz, nóżki jeszcze za bardzo nie dotykają do podłoża, jak tym dzieciom nadjęciach. Dla mnie jest lepszy, bo niższy z przodu i ma zaokrąglone, owalne krawędzie. Zresztą teraz będę zamawiać, żeby do teściów i na wieś nie wozić to sprawdzę
maroussia
15-05-2013, 23:14
Moja córcia w końcu usiała i udało nam się złapać pierwsze siusiu do Rotho. :) Nóżkami dotyka już podłogi, ale ona długa jest. :)
Bialawanilia
24-05-2013, 12:40
Rotho po prostu mi się podoba, fajnie czytać, że dla dzieci dobry;) Zastanawiam się pomiędzy Rotho właśnie, a Pourty;
Znacie? Podoba mi się "wylewka"
jej brak, to jedyna wada Rotho
No ale przecież Rotho ma wylewke i to bardzo fajną i wygodną. Łapie sie za oparcie (jest tam takie wglebienie na dłoń) i wylewa zawartość przodem. Jak dla mnie super.
Mamy 8 miesiecy i super nam sie korzysta z Rotho. Polecamy :)
No ale przecież Rotho ma wylewke i to bardzo fajną i wygodną. Łapie sie za oparcie (jest tam takie wglebienie na dłoń) i wylewa zawartość przodem. Jak dla mnie super.
Mamy 8 miesiecy i super nam sie korzysta z Rotho. Polecamy :)
I co, nie masz rozbryzgów? U mnie, w zależności od zawartości, muszla toaletowa jest cała obryzgana :/
Bialawanilia
24-05-2013, 14:44
I co, nie masz rozbryzgów? U mnie, w zależności od zawartości, muszla toaletowa jest cała obryzgana :/
No kurcze nie mam :) Myślę, że to kwestia odpowiedniego wlewania ;) Mój mąż dwa dni szukał wylewki z tego nocnika, ja od razu intuicyjnie wyczułam gdzie złapać. Co prawda nocnik z zewnątrz czasem się pobrudzi moczem, coś tam pocieknie, ale to nie problem potem przelać go wodą i tak bym to robiła.
właśnie zamówiłam przezroczysty, czekam na dostawę, zobaczymy czy się małej spodoba
No kurcze nie mam :) Myślę, że to kwestia odpowiedniego wlewania ;) Mój mąż dwa dni szukał wylewki z tego nocnika, ja od razu intuicyjnie wyczułam gdzie złapać. Co prawda nocnik z zewnątrz czasem się pobrudzi moczem, coś tam pocieknie, ale to nie problem potem przelać go wodą i tak bym to robiła.
Choinka, może to kwestia techniki wylewania:confused:
synek ma rok, kilka razy zrobił z rana, ale nocnik (zwykła kaczuszka) jest na niego za szeroki i pupka wpada, może i ja się skuszę na to cudo?
wczoraj Duży przerzucił "nas" na ten nocnik z Ikei (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60193128/) póki co - jesteśmy zachwyceni. ale na pierwszy jest chyba za duży...
to zielone się wyjmuje i można bezproblemowo wylewać zawartość :)
muzakate
19-06-2013, 16:32
wczoraj Duży przerzucił "nas" na ten nocnik z Ikei (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60193128/) póki co - jesteśmy zachwyceni. ale na pierwszy jest chyba za duży...
to zielone się wyjmuje i można bezproblemowo wylewać zawartość :)
Pomysłowe ;) A to coś nowego? U nas jeszcze daleko do nocniczków, ale taki biały tylko z Ikei kojarzę, jakiego teraz nie widzę w ofercie;
maroussia
19-06-2013, 20:27
A my dokupiliśmy w Ikei ten tańszy, mniejszy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30193163/. Wozimy go w samochodzie :) a Rotho mamy w domu.
Chyba tez zakupię, tylko szukam w jakim sklepie, bo chyba stacjonarnie w Lublinie nie dostanę.
OT Szukając znalazłam to http://www.taniej.pl/wanienka-spa-dla-niemowlat-ze-stojakiem :szok::jump::szok:
Bialawanilia
20-06-2013, 22:15
Chyba tez zakupię, tylko szukam w jakim sklepie, bo chyba stacjonarnie w Lublinie nie dostanę.
OT Szukając znalazłam to http://www.taniej.pl/wanienka-spa-dla-niemowlat-ze-stojakiem :szok::jump::szok:
O masakra!!! Do dobra, ja lubię różne fajne funkcjonalne gadżety (w znośnych cenach głównie oglądać ;)), ale to już przesada!!! Kilka tysięcy dać za coś na kilka miesięcy. A co jak się okaże, że dziecko boi się bąbelków, albo nie będzie mu wygodnie ? ;)
A nocnik sobie kup, kup, bo jest świetny.
wanienka to przesada...;)
Co do nocnika- ja zakupiłam jednak ... w pepco. Właśnie dzisiaj zrobił do niego siku. Na pewno jest lepszy dla nas od tej kaczuszki, ale tak jak pisałam mój synek nie jest już taki malutki, po prostu szczuplutki. Może jednak powinnam zabierać się do innego wątku...
Kupiłam Rotho, jest u nas od 3 dni. To nasz pierwszy nocnik, więc nie mam porównania. Jest fajnie wyprofilowany, pupa nie wpada do środka. Nawet ja się na niego mieszczę, więc posłuży pewnie długo. Wylać zawartość to nie problem. Cieszę się, że nie wydałam kasy na inne nocniki, tylko od razu trafiłam na to cudo! :)
Nawet ja się na niego mieszczę:omg:jesteś taka szczupła czy nocnik taki wielki?;)
:omg:jesteś taka szczupła czy nocnik taki wielki?;)
:lool:
pilotozyrysa
02-07-2013, 22:11
Moja mała dziewczynka dostała różowy z klapą, z misą na wkładanie ze sklepu "maluch" za 27 zł! :heart:
Moja mała dziewczynka dostała różowy z klapą, z misą na wkładanie ze sklepu "maluch" za 27 zł! :heart:
rotho? :ninja:
maroussia
03-07-2013, 20:29
rotho? :ninja:
A moja obraziła się na Rotho i każdy inny. :( Mi, jak długo czekać, aż się odbrazi? Nie sadzać jej póki co, jak mówiłaś? Chyba, że spróbuję z nakładką, oczywiście Rotho. Tez kupiłam. :)
A moja obraziła się na Rotho i każdy inny. :( Mi, jak długo czekać, aż się odbrazi? Nie sadzać jej póki co, jak mówiłaś? Chyba, że spróbuję z nakładką, oczywiście Rotho. Tez kupiłam. :)
ja tam nie wiem, ale ja bym odpuściła. to jest jakiś piekielnie, piekielnie wrażliwa sprawa.
wokół mnie plaga nawykowych zaparć...
czy ten nocnik rotho bedzie tez dla wiekszego dziecka?, bo większosc jest opini, ze super dla małego dziecka, mam na mysli 1,5 roku chłopca dosyc duzego i grubaska 14 kg wazy
aknytsuj
13-07-2013, 22:00
Dzięki temu wątkowi kupiliśmy nocniczek rotho. Mały chyba zadowolony bo choć ledwo siedzi to mu się podoba ;) i był już pierwszy sukces ;)
czy ten nocnik rotho bedzie tez dla wiekszego dziecka?, bo większosc jest opini, ze super dla małego dziecka, mam na mysli 1,5 roku chłopca dosyc duzego i grubaska 14 kg wazy
będzie dla większego dziecka - mój niespełna trzylatek z niego korzysta (choć szczupły, waży 15 kg)
będzie dla większego dziecka - mój niespełna trzylatek z niego korzysta (choć szczupły, waży 15 kg)
dziekuje za odpowiedz, tylko moj wazy prawie 14 kg i dupke ma dosyc dużą, i dlatego tak się zastanawiam
ja tam nie wiem, ale ja bym odpuściła. to jest jakiś piekielnie, piekielnie wrażliwa sprawa.
wokół mnie plaga nawykowych zaparć...
Oj, tak. Niestety, jak rodzic chce za szybko, to różnie się to kończy i bywa, że problemy ciągną się latami. Drażni mnie robienie z nocnikowania wyścigów.
Co do nocnika - u nas Ikea rulez ;) Do niedawna były nawet dwa, ale jeden miał wypadek - zrobił się odprysk i starszy nim wzgardził ;)
A mój synuś zrobił dziś pierwszą kupkę do nocniczka najzwyklejszego na świecie za kilka złotych po starszej siostrze wszyscy byli z niego dumni i on sam z siebie tez był.
fajnie było by gdyby już zaczął załapywać o co chodzi ma 21 miesięcy niechby chociaż cięższe sprawy tam załatwiał.Nie mam jakieś presji na szybkie odpieluchowanie (sporo kosztował mnie stosik i jeszcze się nim nie nacieszyłam:bduh:)ale jednak próbuję i cieszęsiebo nocnik omijany bardzo szerokim łukiem spełniać zaczyna swą funkcję.
Oglądałam jednak zdjęcia nocnika o którym piszecie i faktycznie wygląda imponująco ale też i kosztuje 30zł za coś z czego syn będzie korzystał rok czy dwa no nie wiem z drugiej strony co ma powiedzieć ktoś kto za grający nocnik Fischer Price płaci 200-300 i korzysta tyle samo.Patrząc z tej perspektywy pewnie warto tylko ja mam dwa to trzeci nie jest mi potrzebny:duh:.
A mój synuś zrobił dziś pierwszą kupkę do nocniczka najzwyklejszego na świecie za kilka złotych po starszej siostrze wszyscy byli z niego dumni i on sam z siebie tez był.
fajnie było by gdyby już zaczął załapywać o co chodzi ma 21 miesięcy niechby chociaż cięższe sprawy tam załatwiał.Nie mam jakieś presji na szybkie odpieluchowanie (sporo kosztował mnie stosik i jeszcze się nim nie nacieszyłam:bduh:)ale jednak próbuję i cieszęsiebo nocnik omijany bardzo szerokim łukiem spełniać zaczyna swą funkcję.
Oglądałam jednak zdjęcia nocnika o którym piszecie i faktycznie wygląda imponująco ale też i kosztuje 30zł za coś z czego syn będzie korzystał rok czy dwa no nie wiem z drugiej strony co ma powiedzieć ktoś kto za grający nocnik Fischer Price płaci 200-300 i korzysta tyle samo.Patrząc z tej perspektywy pewnie warto tylko ja mam dwa to trzeci nie jest mi potrzebny:duh:.
brawa dla młodego :applause:
Dzięki Spinek ja też puchnę z dumy nawet na fejsie to ogłosiłam a co niech wiedzą:bduh:.Znam takich co nawet krew ich zalewa z tego powodu:mad: