PDA

Zobacz pełną wersję : Ile kąpieluszek?

Dagmara
24-03-2011, 10:46
Jedziemy nad morze w lipcu. Jeśli będzie pogoda chcemy siedzieć na plaży ile się da. Ile dla panny muszę mieć kąpieluszek zatem?
Napewno kupię też na wszelaki paczkę jednorazówek gdyby coś, ale tak to ile? Dwie starczą?

rangiroa
24-03-2011, 11:33
My mielismy jedna, ale czasem nie wysychala teraz jadac Lukasz wzial dwa komplety

erithacus
24-03-2011, 15:02
Hmm, a jesteś pewna, że chcesz kapieluszkę do siedzenia na plaży? Siusiu i tak w kąpieluszkę nie wsiąknie. Tam nie ma warstwy chłonnej, jak w zwykłych wielo. (Jednorazowa pielucha kapielowa też właściwie nie chłonie, bo inaczej by poszła z dzieckiem na dno;) )
Materiał to najczęściej nie pul, ale jakiś rodzaj folii, nieoddychający. Z resztą w pulu na plaży to też raczej średnio fajnie.
Kąpieluszki są właściwie tylko pieluchami na basen, gdzie trzeba się jakoś zabezpieczyć przed kupą wprost do basenu.
Na plażę bym wzięła zwykłe majtki albo kapielówki czy strój, dwie, trzy pary - zasikane przepłuczesz i wywiesisz na słońce - będą na przebranie.

Olapio
24-03-2011, 15:05
my mielismy w zeszlym roku jedna kapieluszke ale Michal glownie siedzial na golasa bo kupy robil na kwaterze na nocnik wiec nie bylo stresu o to ;)

dokebu
24-03-2011, 15:18
Podpisuję się pod erithacus, Szymek na plaży (jeśli to można było nazwać plażą usypany wzgórek piasku nad wykopanym stawem) w lecie brykał w zwykłych majteczkach. Kąpieluszki planuję mu na basen zakładać tylko.

Dagmara
24-03-2011, 16:11
Nie no ja wiem że nie chłonie,, ale Lilka mała, kupy na nocnik nie robi, więc do morza chyba lepiej w kąpieluszce niż w majtkach czy się mylę?
Bo na plaży jeśli wejść do wody nie będzie chciała to wiadomo że będzie w normalnych pieluchach siedzieć.
Siedzenie na golasa absolutnie odpada.

Mag
24-03-2011, 16:21
ja myślę,że w kąpieluszce jednak,w majtkach więcej piachu po kąpaniu w morzu:)
nam się sprawdziła kąpieluszka i kostium kąpielowy (akurat tenże ma teraz JP),w majtach próbowałam ale młodej się nie podobało,szybko piach był w gatkach,czego strasznie nie lubiła,absolutnie tyłek się nie odparzał w kąpieluszce.zamiast kąpieluszek mogą być gatki treningowe,choć kąpieluszka jakoś przy udach szczelniejsza.na plaży niezależnie czy w wodzie czy na piasku była w kąpieluszce lub kostiumie,dopiero przed zejściem zniej nakładaliśmy pieluchę.kupsko ani jedno się nie trafiło,dzieci wiedzą,kiedy nie robić:)

morepig
24-03-2011, 16:42
dwie paczki zwykłych majteczek, a kąpieluszkę to na basen :)