Zobacz pełną wersję : wasza ulubiona chusta do plecaków
jaka chusta jest dla was najlepsza/ najwygodniejsza do wiązań na plecach?
ja mam niewielkie doświadczenie ale może cos mnie zainspiruje ;)
mamuchap
21-03-2011, 08:47
najlepiej na plecach nosi mi się w nati ocean niebieskiej bawełnianiej długość 5,2
ale na plecach nosze głównie w mt teraz, jak sie zrobi cieplej to powróce do chusty i wtedy jak zwykle plecak z krzyżem lub z bluzeczką, w prostym nie czuję się najlepiej
Krótki cynoberek, pola, girasolek.
krókie indio, do plecaka prostego
nasteria
21-03-2011, 08:49
my w prostym, w girasolowej betulce pomykamy :D
Jako że prosty wiążę, a moje dwie 5 to zara i dmuchawce no-cotton, to oczywiście dmuchawce. Zara za wąska.
Ale myślę, że nawet gdybym miała więcej krótszych chust, to dmuchawce i tak by wygrywały - zanim kupiłam dmuchawce wiązałam szóstkami i jednak dmuchawce dociąga mi się o niebo łatwiej, ten poślig to jest to :D
beannshi
21-03-2011, 09:06
Storch Ulli albo Hopp Miami :)
I plecak prosty.
Tez wiąże glownie prosty I do prostego I 13 kg klocuszka potrzebuje czegoś miesistego, najlepiej dmuchawce no-cotton. Mam nadzieje ze Len 55% tez spelni to zadanie. Ale 3 kg temu najlepiej wiazalo mi sie z lekkich chust takich jak np motylki nati, Girasol. Ale na dłuższe noszenie wtedy wybieralam No cotton. Ja w ogóle ostatnio polubilam grubsza chusty. Mam grube dość konopie długie i gekony fioletowe i noszę w nich czasami moja prawie czterolatke (ale to tylko trochę w celu dopieszczenia a nie noszenia).
Ostatnio gekony antiqua 4
Ja do plecaków lubię raczej grubsze chusty. Fajnie się nosiło w AAre z wełną, bardzo dobrze się nosi w Lanie Solara(tyle, że ona za długa-4,8), teraz przyszły do mnie konopki Nati i niech się tylko wypiorą- właśnie wydają się być do tego celu idealne. Dawno nie miałam takiej adrenalinki;)
Co do rozmiaru, najchętniej 4, jak jest hojnie cięta to i plecak z krzyżem i jordan fajnie wychodzi, a nie deptam długich ogonów przy motaniu.
gouraanga
21-03-2011, 09:41
jeżeli trafi się moment kiedy moje dziecko chce współpracować, to wellen japura 5
u nas też wełenka najlepiej,(miejsce 1)
albo bawełniane indio(miejsce 2)( każda grubośc)
i girasolki excl (miejsce 3)
zastanawiają mnie do plecaków m. in. pozycje:
motylki z lnem nati
pasiak nati
pasiak storcza
leo storcza
jade (ta najbardziej mnie interesuje)
wełny tez nigdy nie miałam ale wydaje mi sie ze w wełnie latem bedzie ciężko...
gouraanga
21-03-2011, 10:09
a miałaś w ręku jade?
jak nie masz doświadczenia plecakowego może być Ci ciężko dociągnąć tą chustę.
mi było z kieszonką w jade ciężko :rolleyes:
właśnie próbowałam wiązać w jade i ciężko mi to wychodzi- i dociąganie i te wielkie skosy mnie denerwują
w nati dobrze mi się wiązało ale piła mnie w ramiona
innych chust nie znam...
gouraanga
21-03-2011, 10:16
to ja mogę jedynie jade do plecakowania odradzić.
co do reszty się nie wypowiem, bo ja didkowa jestem ;)
paskowka
21-03-2011, 10:19
Mi we wszystkich dobrze się wiaże, ale ja mam głównie krótsze chusty czyli najwyzej 4,2. W 4,5 juz mi niewygodnie. I właściwie noszę w każej byleby miała conajmniej 70 cm szerokości , bo moja panna duża juz jest. Na plecaki lubie "mocniejsze" chusty, takie nie złamane - mam taka wełnę LL, Chimparoo, aare bawełniane.
Nie lubię nosić w pawiach (tych nowych) bo są za wąskie:(
ovejablanca
21-03-2011, 10:23
wełenka nati :)
miękka, łatwo się dociąga i trzyma na beton...
motyle nati z lnem,jest w sam raz gruba,nie za miękka i nie za sztywna,krawędzie do plecakow świetnie pracują,tylko ja robię plecak prosty z rozłożonymi na pupie polami zawsze.
storcz pasiasty podobnież.
wełna wg. mnie jest za miękka,no i jednak jeśli ma jakikolwiek minimalny meszek to latem obsesyjnie myślę czy nie drażni/łaskocze gołej skóry dziecka.
ogólnie na plecaki super wg. mnie są chusty posiadające cechy przeciętnie złamanego storcza pasiastego.
macierzanka
21-03-2011, 11:49
Coś mocnego, dobrze trzymającego, nie wiotkie
Azur spełnia te warunki
Na pierwszym miejscu Lany krótkie (miałam Star i Solarę) - zwłaszcza do plecaka prostego - trzymają świetnie i nie wrzynaja się w ramiona.
Świetne jest też indio z lnem, a potem każde inne indio.
misunderstanding
21-03-2011, 17:57
najlepiej na plecach nosi mi się w katji i indio biało-niebieskim
dziś przyszła nati sunset 3,7 ale jeszcze nie motałam, zobaczę jutro już pewnie
ostatnio w plecakach prostych dominuje azur, świetnie sprawdzał mi się również czerwony leoś i inka.
kajkasz1
21-03-2011, 19:20
Indio eis z lnem.
Mocno złamany Didek Iris.
I Katja.
a która chusta jest miększa storcz czy nati? pasiaki mam na myśli... storcz będzie podobnie tkany jak pasiak natkowy? jest różnica w nośności?
IMO natki bardziej miękkie i luźniej tkane
ale ja do plecaczka najbardziej lubię inkę (trafił mi się mega złamany egzemplarz, więc nie ma problemu dociąganiem ;))
a która chusta jest miększa storcz czy nati? pasiaki mam na myśli... storcz będzie podobnie tkany jak pasiak natkowy? jest różnica w nośności?
storcz jak dla mnie bardziej "konkretnie" wypada w porównaniu z nati - ściślej tkany, taki mocniejszy
moja ulka jeszcze nie do końca złamana i muszę się do wiązania więcej przykładać niż przy natce, ale nosi lepiej IMO bo jak zawiążesz to już na mur beton ;)
ostatnio mam przyjemność nosić we francuskiej tęczy i tę też mogę Ci polecić - bardzo fajnie się wiąże, mięciutka, dość ściśle tkana (na pewno bardziej niż nati - nie wiem do czego mogę Ci porównać, bo nie wiem co miałaś w łapkach ;)) i nosi fantastycznie. warto spróbować :)
lemniscus
21-03-2011, 21:51
dmuchawce no-cotton wspaniale sa mieciutkie swietnie nosza latwo sie dociagaja i do tego piekne sa :heart:
22justyna
25-03-2011, 09:56
dmuchawce albo leoś czerwony