PDA

Zobacz pełną wersję : polećcie otulacz

fijonka
19-03-2011, 13:34
szukam otulacza PUL-owego, który będzie mięciutki i przewiewny. kupiłam tot botsa- cerata, cotton babies- sztywny plastik, little lamb- sztywny. teraz chciałabym spróbować z Imse Vimse ale już mam trochę dość próbowania- a dobrego otulacza jak nie miałam, tak nie mam.

Pastela
19-03-2011, 14:11
ja mam 3 popolini i dla mnie też ceratowe i do tego sztywne gumki przy nóżkach, więc jak dla noworodka to nie bardzo, więc zamówiłam polarkowy i zobaczę jak przyjdzie

s0nata
19-03-2011, 14:14
ja mam dwa flipy i są świetne, nic nie przecieka i są miękkie, szczerze polecam.

aginia
19-03-2011, 14:19
Ale Flipy będą na noworodka za duże. Mój ponad 2 miesięczny Franek nadal ma luzy. Nam się sprawdza otulacz Babyetta - bardzo cieniutki i miękki, Nappieme - moim zdaniem idealny do formowanek i wełniany storchenkinder.

stasiu-lova
19-03-2011, 21:52
Imse Vimse jest super!

Wiewiórka
19-03-2011, 21:55
Nature Babies, ma falbanki :beat: ale coraz ciężej kupić

maminkastasinka
19-03-2011, 22:03
Ja też myślę że Imse Vimse jest fajny, u nas na małym Franiu sie sprawdza. Flip tez jest OK, to z doświadczeń ze Stasiem wiem, na Frania go nie mierzyłam, ale rzeczywiście będzie raczej za duży.
Szukasz otulacza PUL, ale może skusiłabyś się na wełenkę. Ja dziś mojemu Franiowi założyłam wełniany otulaczyk, który wczoraj dla niego skończyłam robić i muszę stwierdzić, że nie ma nic bardziej miękkiego i przewiewnego i choć jest krzywy i dziurawy (gubiłam oczka, to pierwsza rzecz jaka na drutach zrobiłam) to nieskromnie powiem, że bije na głowę wszystkie inne :)

satey
19-03-2011, 22:07
Mam flipy i uważam, że to świetne otulacze.
Używam prawie od urodzenia dziecka ( waga urodzeniowa 3100).
Kolor nie ulega zmianie po praniach. Otulacz wygląda jak nowy i świetnie się dopiera ( w zasadzie wystarczy przetrzeć).
Pupa dziecka ładnie wygląda we flipie.

Lubię też wełniany otulacz tetro, ale to już trudniejsza miłość. Przecieki są możliwe.

s0nata
19-03-2011, 22:12
nie przyjrzalam się, ze o noworodka chodzi, na początku też miałam iv i też polecam. Rzeczywiście flip spory przy takim 3-6kg iv wychodzi choć zależy, co tam w środku, ale im więcej tym pupa większa :)

fijonka
20-03-2011, 00:26
dzięki za pomoc. otulacze wełniane mam bo akurat dziergać umiem, i głównie ich używam, ale np na dłuższą podróż w foteliku wolałabym coś pulowego. no i niestety wełna nie pod wszystkie ciuszki się mieści. spróbuję w takim razie z imse vimse, a jak małe podrośnie to flipa.

mako
20-03-2011, 00:27
flip flip flip :)

marjen
20-03-2011, 08:13
ja miałam Imse Vimse i byłam zadowolona... ale specjalnego porównania jednak nie miałam. IV używałam na tetrę. A to że niektóre ciuszki są za małe na wielo - cóż, trzeba się przyzwyczaić do tego...

agahk
20-03-2011, 08:22
Ja olecam IV, jest cienki i rozmiarowy, pupa mniejsza niż we flipie. Ja zakładałm jeszcze cieniutką tetrę do otulacza z Itti Bitti u noworodka się sprawdzało. Można też pogadać z jakąś forumką, która szyje otulacze, żeby uszyła coś malutkiego i cienkiego

ekotata
20-03-2011, 08:24
Witaj fijonka.
Szukasz orginałka, czy miałabyś ochotę poeksperymentowac?
My mamy w swoim stosiku Papoose z pulowych i taki biały z bawełny laminowanej od dziewczyny z pieluszkomanii. O taki: http://pieluszkomania.blogspot.com/2011/03/otulacze-ultracienkie-kapieluszki.html Jest bardzo mięciutki i przewiewny jak typowe Pule- zaraz mnie pewnie forumki zlinczują, ze ta bawełna z laminatem to też Pul:)Papooski taki sredni;/ Trzeba z nim jak z jajkiem sie obchodzić- na grzejniku nie, temp max 60. Schnie średnio szybko.
O Flipach słyszałem wiele dobrego:) Nasza koleżanka ma Flipy i ten - podobno nie zauważyła zbytniej róznicy.
Ja uwielbiam też synka pakować w otulacze z polarku- znakomita przewiewnośc i jakoś nie przeciekają- nawet w czasie nocnych ulew 9 miesięczniaczka:D
Próbowałaś takiego rozwiazania??

erithacus
20-03-2011, 10:12
Otulacz Kikko jest mięciutki i świetnie się dopasowuje. Byłby idealny, gdyby nie był podszyty bawełną. Ale może dla kogoś to zaleta.

mTuśka
20-03-2011, 10:56
a Weehugger?
jest rozmiarowy co prawda ale cieniutki i z falbankami.
edit o taki http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-2284-Otulacz-Weehugger-na-rzepy.html

fijonka
20-03-2011, 11:54
jeszcze raz dziękuję za propozycje, pooglądam i posprawdzam.

Ekotata- nie mieszkam w PL, więc kupowanie od szyjących dziewczyn nie bardzo mi jest po drodze, ale ten zalinkowany przez Ciebie otulacz baaaardzo mi się podoba, podasz proszę dokładniejsze na niego namiary? generalnie kupuję firmowe, bo jak mi nie przypasuje to mogę praktycznie bez straty je odsprzedać, z niefirmowymi to trudniejsze albo wręcz niemożliwe. ale z tym Twoim zaryzykuję.

ekotata
20-03-2011, 21:32
jeszcze raz dziękuję za propozycje, pooglądam i posprawdzam.

Ekotata- nie mieszkam w PL, więc kupowanie od szyjących dziewczyn nie bardzo mi jest po drodze, ale ten zalinkowany przez Ciebie otulacz baaaardzo mi się podoba, podasz proszę dokładniejsze na niego namiary? generalnie kupuję firmowe, bo jak mi nie przypasuje to mogę praktycznie bez straty je odsprzedać, z niefirmowymi to trudniejsze albo wręcz niemożliwe. ale z tym Twoim zaryzykuję.

Fijonko, pierwszy otulacz na allegro znalazłem, potem przez tą stronkę. Ostatnio zamawiałem przez email- tam gdzieś jest adres- poszukam jeszcze na swojej poczcie. Dziewczyna szyje w wolnej chwili - naszemu Synkowi uszyła na wymiar- tj. od wymiarów jakie jej wysłalem w zwyż.

satey
22-03-2011, 08:01
Również zamawiałam w "pieluszkomanii" .
Pieluszki przecudne a dziewczyna, któa szyje przesympatyczna. Chętnie radzi. Ceny konkurencyjne. Polecam!

goldhind
22-03-2011, 09:52
a gdzie się te flipy kupuje??

satey
22-03-2011, 10:06
Ja kupiłam w krainie pieluszek. Bardzo fajny sklep.Świetny kontakt ze sprzedawcą.
Ostatnio skusiłam się na kolejnego flipa, ponieważ drugi był gratis. Gratisa sprzedałam i wyszedł mi flip z wkładem za 13 zł.
Wysyłają za darmo, jeżeli zrobisz zakupy na kwotę 300 zł.

s0nata
22-03-2011, 10:12
może warto się rozejrzeć w necie, bo ta promocja była w kilku sklepach tzn co najmniej dwóch widziałam.

Anyczka
22-03-2011, 10:15
Flipy na przykład w Pieluszkarni i na ekomaluch.pl i ekobaby.pl.

Ja polecma ogromnie dla noworodka otulacze Littlepenguin:

http://littlepenguin.eu/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=4

Mięciutkie, delikatne, lamówka nie odciska się na skórze. Ceny przystępne. I są rozmiarowe - ja uzywałam ich u córki od 2,5 kg i S sprawdzała sie świetnie, wyrastamy z niej przy 5 kg.
A koszty wysyłki poza Polskę wbrew pozorom nie muszą być dużo wyższe.

mirabel
22-03-2011, 10:25
No ta ja jeszcze zamieszam:) - od urodzenia synka używam i baaardzo chwalę sobię otulacze Econobum - mięciuteńki PUL, mięciutka lamówka (mamy z białym obszyciem), regulowany rozmiar
WYdają się milsze i przyjemniejsze od Flipa (Flipa mam ale nie używamy)

IV były dla mnie za sztywne

ekotata
22-03-2011, 14:54
Fijonko, pierwszy otulacz na allegro znalazłem, potem przez tą stronkę. Ostatnio zamawiałem przez email- tam gdzieś jest adres- poszukam jeszcze na swojej poczcie. Dziewczyna szyje w wolnej chwili - naszemu Synkowi uszyła na wymiar- tj. od wymiarów jakie jej wysłalem w zwyż.
Fijonka- w odpoweidzi na prośbę o namiarki na otulacz z pieluszkomanii - zamawiałem poprzez ten email:
zaremba83@o2.pl
:)

fijonka
22-03-2011, 23:31
Bardzo dziękuję :-)

elena
23-03-2011, 23:14
zdecydowanie polecam flipa - bezproblemowo używam przy noworodku (waga urodzeniowa 3400). całkiem fajny jest tez weehuggers (mam na napy), choć nie tak miękki jak flip. IV bardzo, ale to bardzo nie lubię - używałam przy starszej córce, po jakimś czasie rzepy zaczęły odwijać się i drapać małą po brzuchu i udach. wyrzuciłam i nigdy więcej mieć nie zamierzam

wesoła_mrówka
18-01-2012, 10:08
Dziewczyny, a jakbyście miały wybrać FLIP czy Blueberry, to który? Mam jednego flipa i chcę teraz dokupić i się waham czy drugiego flipa czy Blueberry. Ma któraś z Was oba i jest w stanie porównać?

kośka
18-01-2012, 12:57
ja z czystym sumieniem moge polecić to
http://www.organicalulu.pl/akcesoria-pieluszkowe/346-popngro-oslonka-na-pieluszke-pul.html
jest bardzo wygodny, mieciutki, fajnie sie uklada z formowankami kupilam 1 i zaluje ze tylko jeden , jest regulowany i ma kilka rozmiarow, i napewno nie przecieka, my używamy go na noc

mama_maleństwa
19-01-2012, 09:27
No ta ja jeszcze zamieszam:) - od urodzenia synka używam i baaardzo chwalę sobię otulacze Econobum - mięciuteńki PUL, mięciutka lamówka (mamy z białym obszyciem), regulowany rozmiar
WYdają się milsze i przyjemniejsze od Flipa (Flipa mam ale nie używamy)

Podpisuje się- Econobum jest tak mięciutki i cienki, że zastanawiam się jakim cudem to się nie potarga! Uwielbiam.