Zobacz pełną wersję : co robicie...
Lucy van Pelt
22-09-2008, 21:43
w chuście i w jakim wiązaniu? :)
Jasnie Pani :)
22-09-2008, 21:43
a co trzeba? :wink:
oj niekumate :lol:
śpimy :lol: -2X,kółkowa na brzuchu,kołyska (taaa 8)) )
sprzątamy-plecak prosty,kółkowa na biodrze.
Lucy van Pelt
22-09-2008, 21:56
zależy z kim :lol:
hm... a z kim jeszcze można oprócz dziecia? :)
Oj, patrząc na zdjęcia na forum różniaste i mając na uwagę fantazje forumek oraz możliwości, jakie daje chusta pytanie powinno brzmieć "a z kim nie można"
8))
kolkowa - zakupy, wnoszenie zakupow do domu, wycieczka do skrzynki po poczte
plecaki wszelkiej masci - spacery, sprzatanie
z przodu ostatnio nie nosze,ale jak nosilam to glownie do spania
tkana, mt - plecak prosty: sprzątanie, gotowanie..
kółkowa, pouch -szykuje małemu jedzenie
gosiulek
22-09-2008, 23:08
sprzątanie, gotowanie, prasowanie, mycie naczyń, wyrzucanie śmieci, oglądanie tv :P , grzebanie w necie 8))
wszystko w kieszonce w elastyku
oczywiście ze śpiącym w tym czasie Emilem :wink:
malgosiak
23-09-2008, 00:35
plecak
- odprowadzam starszaka do przedszkola i nie musze tuski taszczyc po calym budynku
- kosze trawe
- podlewam ogrod
- odkurzam dom
- myje podloge
- zabawiam wieczorna marude
- jem snioadanie, jak maruda jest poranna
2X
- usypiam w gosciach, jak jest halas
- przytulam, jak danego dnia gdzies wyjde i jestesmy siebie spragnione
- ide na spacer jak pada deszcz, bo tak najwygodniej
kiesoznka
- jak chce poszpanowac na spacerze, jakie mam piekne dziecko :beat:
dziecko 1,5 roku prawie
kieszonka
- sporadycznie na jakiejs wycieczce gdy wiem ze nie będzie potrzeby wyjmowania
- gdy jest wyjatkowo ciezko zawiązac 2x tak aby nie ubrudzic całej chusty.. jakos kieszonkę mi się latwiej wiąze, może dlatego że zawsze na dzieciu motam
- gdy chcę uśpic przytulone do mnie dziecko a np. to trwa juz poł godziny i już nie daję rady. wtedy przytulone dziecko omotuję w kieszonke i ono tego nie zauważa
2x
- gdy poruszamy sie po miescie komunikacja miejska albo jest kombinacja z samochodu do autobusu/pociagu (i wiadomo ze będzie duzo wyjmowania i wkladania)
plecak
- na wyprawy po naszym miasteczku na lekkie zakupy
- na spacerki
- po domu gdy trzeba cos szybko ugotowac
- na wyprawy typu dojście do pociągu 15 minut a w samym pociągu przewiazuję już w 2x
-gdy jadę do stajni i (uwaga można mnie linczowac) - muszę przelonzować konia
i to tyle...rosnie mi to dziecko...
Kółkowa - szybkie wyjścia, wyskoczenia prawie, lub jak trzeba chwilkę ponosić żeby uśpić i łatwo zdjąć z siebie
Wiązanka 2x - jak trzeba w trakcie noszenia dziecia wkładać i wyjmować bez zamiatania podłoża chustą - idąc do przychodni, jadąc gdzieś samochodem, na zakupy itp
MT na plecach - na dłuższe wyjścia, spacery, kiedy wiadomo, że nie będziemy się "rozmotywać", albo w trakcie różnych prac domowych, żeby młody nie wchodził w kadr ;-)
MT ew. wiązana z przodu - jak trzeba szybko wyjść w chłodne dni, bo nie trzeba dziecka ubierać specjalnie, narzuca się na siebie kurtkę i w drogę.