PDA

Zobacz pełną wersję : Kółkowa

aggasz
22-09-2008, 11:04
Hej!
Dziewczyny mam taki problem. Odkąd przyszła wiązana Babilonia noszę Malca tylko w niej. Kółkowa lniana Opka leży. Leży dlatego że przestała nosić. Wcześniej (jak Mały był mniejszy) było super a ostatnio cały czas muszę dociągać. Co kilka minut, stale - chwila nieuwagi i obijam Go kolanami :)

Agnen
22-09-2008, 11:08
IMO tkana nosi lepiej. Mam kółkowego girasola i mogę w nim nosić bardzo długo. W innych po 15 min odpada mi ramię.

myrra
22-09-2008, 11:12
Hej,
ja mojego 11 kg synka noszę w lnianej kółkowej i jest ok (oczywiście na tyle, na ile moje ramie to wytrzyma ;) ). Wiadomo co jakis czas trzeba ja poprawić, ale nie aż tak często. Mialam też kółkową z chusty skośnokrzyżowej i powiem Ci, ze właśnie ten material był śliski i wysuwał mi się z kółek. No ale jak już podociągałam, to jednak nośność miał lepszą niż len.
Myślę, ze to jest indywidualna sprawa - wiele dziewczyn widzi ogromą róznicę i bardzo sobie chwalą kółkowe skośnokrzyżowe.
Najlepiej jakbyś miala mozliwość popróbowac róznych. Może to też kwestia wielkości kółek?

Ilonsa
22-09-2008, 11:31
A mi z kółkową cały czas nie po drodze... Mam lniana oppamame i nie potrafię się z nią dogadać wolę wiązanki...

aggasz
22-09-2008, 11:34
Dzięki za odpowiedzi. No niestety możliwości popróbowania nie ma :cry:
Po prostu oprę się na dziele z ankietami i na tej podstawie coś wybiorę.
Pozdrawiam

Natalia
22-09-2008, 12:12
Ja bym się przyjrzała, co jest przyczyną konieczności dociągania chusty. Jeśli materiał się wyciąga lub materiał się ześlizguje, to zmiana materiału pomoże.

Agnen
22-09-2008, 12:17
[quote="Natalia":268k4koh]Ja bym się przyjrzała, co jest przyczyną konieczności dociągania chusty. Jeśli materiał się wyciąga lub materiał się ześlizguje, to zmiana materiału pomoże.

aggasz
22-09-2008, 12:24
Dzięki wielkie. Problem to chyba narastająca waga Małego. Wcześniej było prawie idealnie bo naprawdę bez dociągania mogłam go nosić pół godziny a teraz nawet 5 minut nie ponoszę bez poprawiania.

Natalia
22-09-2008, 12:28
Co do Nati, to uczciwie powiem, że kółkowe są w fazie przejściowej, chyba warto się wstrzymać.
Na pewno będziemy zmieniać sposób przeszycia ramienia i być może kółka. Czekam na rezultaty testów forumowych i wtedy się zobaczy, czy lepiej szyć ramię płaskie czy harmonijkowe. Zapadnie też decyzja dotycząca wielkości kółek, ale to dopiero po badaniach wytrzymałościowych. Żeby zrobić badania, to musimy najpierw znać Wasze opinie dotyczące przeszycia ramienia itd.
Póki co zatem, Babylonie są na pewno dłużej użytkowane i dlatego polecam z czystym sumieniem. :D :D :D

Beotia
22-09-2008, 12:34
Ja też szczerze polecam Babylonię kółkową.
Mam dziecię o podobnej wadze (ok. 9 kg), które właśnie też już zaczęło mi zjeżdżać w mojej ukochanej szytej lnianej chuście z kółkami L.
A w Babylonii trzyma się genialnie, i właśnie mam wrażenie, że to w dużej mierze zasługa mniejszych kółek, które trzymają tak mocno, że nawet przy ich rozpinaniu, kiedy chcę dziecię wypakować, muszę się trochę przyłożyć, żeby poluzowały.

salgonya
22-09-2008, 13:08
Podpisuję się obiema rękami pod tym, co napisała Beotia :D
Też mam kółkową Babylonię i uważam, że jest genialna!

aggasz
22-09-2008, 13:26
Szczerze mówiąc tak sobie myślałam o Babilonii... Poczekam na nowe kolory (pineapple hm...) albo do Świąt... zależy od ilości wiadomo czego

Mag
22-09-2008, 21:44
może storch?didek?

kobra
22-09-2008, 23:04
może storch?didek?

te to juz chyba nadadza sie i dla bardzo ciezkich dzieci, prawda? Tez czegos szukam dla mojego klocka i chyba wybor padnie na indio

Mag
23-09-2008, 11:03
nie indio 8))
chyba że lniane lub konopne :D

Nata
23-09-2008, 11:39
JA mam kółkowa Babylonie, syn prawie 2 latka ma >Chyba coś koło 14 kg.
Nie obsuwa sie i super sie dociąga.

Oczywiscie miałabym chrapke sprawdzić kółkowa zrobiona z indio konopie/len...... 8))

visenna2
24-09-2008, 15:00
Ja nosze tylko w kółkowych z dużymi kółkami, i nawet jak nosiłam Zuzę 14 kilo to nic mi sie nie rozjeżdżało. Teraz naszam Anię (ok 7 kg)w kólkowej ellaroo (więc baaardzo cienkiej) tez z kółkami L i nic mi sie nie luzuje. NIe mam pojęcia od czego to może zależeć.

aggasz
24-09-2008, 21:54
Dzięki wielki za wszystkie odpowiedzi i wyrażone opinie.
Biedna Opka już uprana i uprasowana czeka już skazana na sprzedaż...
Pozdrawiam