PDA

Zobacz pełną wersję : Kieszonka- na kazda zmiane inna czy wymienic tylko wklad?

app7
06-03-2011, 21:30
Juz sie pogubilam, czy wynalazek typu kieszonka sluzy temy, zeby to szyciej schlo i po zasikaniu wymienia sie na nowa ew. posluzy jeszcze na jedno siku jako otulacz, czy tez tez ma sluzyc jako taka wielorazowka czyli dziecko sie zsika wiec wymieniamy tylko wklad, bo polarek ponoc suchy (ale jakby nie bylo juz przesikany)?
To takie pytania poczatkujacej czyli na etapie zakupu pieluch :)
Mnie sie wydaje,ze pierwsza wersja, kolezanka twierdzi,ze druga-powiedzacie gdzie lezy prawda(pewnie sie okaze, ze po srodku;) )
Dla noworodka lepsze chyba skladane lub formowane,prawda? Jak zrobi kupke do kieszonki to i tak zawsze pomimo papierka to tak przesiaknie(mowa o kupkach dzieci piersiowych) i polarek brudny?

Malina
06-03-2011, 21:32
Zmieniamy calosc:) i po sikancu, i po kupalu:)
tzn nie wyobrazam sobie inaczej:znaika: :)

magnolia
06-03-2011, 21:34
kieszonkę całą wymieniamy, ewentualnie w awaryjnych sytuacjach można użyć jej raz jeszcze ale jako otulacz, czyli wkład założyc od pupy, bo polarek już zsikany jest i mimo tego że suchy to jednak z siuśkami... o pieluchowaniu noworodka możesz poczytać tu:http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=45747

madorado
06-03-2011, 21:37
Ja też czasem używam wielokrotnie kieszonkę, ale wtedy tylko w funkcji otulacza.

Foxy Lady
06-03-2011, 21:45
ja sobie nie wyobrażam zostawić - co z tego że sucha, skoro miała kontakt (i pachnie) siuśkami

kieszonki rzeczywiście można użyć jako otulacza, choć ja tego nie robiłam, ale nie używanej

to moja opinia :)

fioletka
06-03-2011, 23:06
Nie używam dwa razy.

aska.jb
06-03-2011, 23:16
Ja też nie używam 2 razy, a że my w dzień tylko kieszonkowi to od razu ląduje do brudów, bo jako otulacz nam niepotrzebna

ula1
07-03-2011, 00:18
wymieniamy całość za każdym razem

app7
07-03-2011, 01:48
Stokrotne dzieki dziewczyny!:kiss:
Wlasnie o to mi chodzilo :)
Tez mi sie pomysl z wymiana wkladow nie bardzo podobal, bo tak jak piszecie i tak to juz zasikane i tak pomimo, ze suche ;)
Poza tym smrod napewno i ryzyko zakazenia ukl.moczowego prawie gwarantowane.

Wiewiórka
07-03-2011, 09:16
Można po zasikaniu wyjąć wkład z kieszonki i na polarek położyć świeży wkład albo tetrę

mynia
07-03-2011, 09:23
Albo

wymieniamy całość za każdym razem
albo

Ja też czasem używam wielokrotnie kieszonkę, ale wtedy tylko w funkcji otulacza.
ale najczęściej wymieniam całość. awaryjnie druga opcja.

nulka
07-03-2011, 10:20
ja zawsze wymieniam całość
:wash:i do prania