Zobacz pełną wersję : ROZSTANIE Z KATJĄ........CO DALEJ?
Dziewczyny potrzebujemy porady!:rolleye:
Jaśka nosiłam od 4 miesiąca do teraz (skończone 9m) w Katji z ktorą niestety musiałam się rozstać:-(. Na JUŻ musimy coś kupić bo pouche i kółkowa ktore mamy nie wystarczą.........
I tu zaczyna się mój dylemat- jaką chustę wybrac na duże niemowlę,aby nie rozczarować się po Katji.Wiem z podczytywania ze waga dziecia ma wpływ na nośność(Jaś wazy ok 11kg).
proszę o wszelkie sugestie,bo od paru dni bładzę po bazarku i tylko mętlik w glowie mam coraz wiekszy, a decyzji brak:evil:
Mayka1981
02-03-2011, 08:36
eeee to może Katja2? ;)
kasia wska
02-03-2011, 08:36
a ja stoisz z kasą? w sensie - katję sprzedałaś i szukasz czegoś tańszego, czy miałaś pożyczoną i musiałaś oddać:)?
bo to na pewno ma wpływ na odpowiedź;)
ja nosiłam jaśkę do 14 kg, sprawdzały mi się pasiaki didymosa, grecja i rapalu w kotki (ta najlepsza, a teraz do upolowania za grosze są rapalu). na pewno świetną nośność mają grubsze wełny (kiepsko z noszeniem latem) i lny (mialam indio i nie polubiłam się z nim, dla mnie było za sztywne).
może poszperaj w tematach w stylu "co dla ciężarków"?
Mayka1981 - nooo.........ta opcja w mojej głowie pojawia się najczęściej:) tylko kiedy odważę sie wypróbować czegoś nowego?
bardzo łatwo się przywiązuję:) nawet włosy farbuję 15 lat tym samym kolorem i boję się zmian:)
choć co roku na wiosnę o nich myślę..........teraz też zaczynam:)
kasia wska - miałam pozyczoną :(
ale teraz chce kupić i mieć NAAASZĄ:)!
Może napisz coś wiecej-jakie kolory lubisz? Może Lana, może len double-face, za Kasia powtórze, że Rapalu nowa jest ok(mam indigo turkus abstrakcja). Co jeszcze może być istotne...Wolalabyś grubszą szmatkę czy raczej z tych cieńszych? I czy przeszkadza Ci, że len np. gniecie się nieco?
Katja, moim zdaniem, podobnie jak Inka, to taka uniwersalna chusta i musisz dobrze poszukać, żeby sie nową szmatą nie zawieźć;)
kasia wska
02-03-2011, 08:59
Katja, moim zdaniem, podobnie jak Inka, to taka uniwersalna chusta i musisz dobrze poszukać, żeby sie nową szmatą nie zawieźć;)
co fakt, to fakt;)
pasiaki generalnie są nośne, może kolor sobie zmień, albo kup storcha zamiast didka... np annę dla odmiany;)
powodzenia!
Mayka1981
02-03-2011, 08:59
nie dumaj tylko kupuj katję,
inne sobie zawsze możesz pożyczyć albo zapisac się na testy, pomacać na jakimś KK czy coś...
ja też zupełnie irracjonalnie trzymam swoją pierwszą tkaną, no ale w międzyczasie przewinęły się inne...
macierzanka
02-03-2011, 09:28
Ja stawiałabym na chusty z domieszkami.
Konopie, len, wełna
sandy.pit
02-03-2011, 09:55
jakbym miała mieć jedną chustę, to stawiałabym mimo wszystko na bawełnianego pasiaka. z domieszkami to nigdy nie wiadomo, czy podpasują.
kasia wska
02-03-2011, 09:57
jakbym miała mieć jedną chustę, to stawiałabym mimo wszystko na bawełnianego pasiaka. z domieszkami to nigdy nie wiadomo, czy podpasują.
dokładnie!
Pasiaki są według mnie najlepsze. Bez domieszek.Czyli K bawełniana :)
a nie masz możliwość pomacać?
mnie się dobrze nosiło z domieszką wełny
natomiast nie do pobicia jest bawełniana lana, trzyma jak żelazo
Katja z wełną;) Właśnie moją zaraz ściągnę z bazarku:)
Nastka55
02-03-2011, 11:03
na mnie domieszki nie robia wrazenia. wole zwyklego bawełnianego pasiaka lub cos takiego jak gekonki czy motyle didka. katji nie mialam ale taka inka czy jakis inny pasiasty storczyk lub didek pasiak. to jest to jak dla mnie, zadna domieszka. no ale kazdy jak widac ma inne zdanie na ten temat i jednemu pasuje to drugiemu to ;)
powtórzę za poprzedniczkami :) jak Ci sie katja nie znudzila to kup Katje
a jak wolisz co innego to moze tym razem storczyk pasiaczek? albo wlasnie len lub konopie didkowe?
Swietnie sie nadaja dla ciężarków :) poszperaj , poogladaj i wybierz to co Ci sie podoba a wtedy bedzie latwiej doradzic :)
dzięki za spostrzeżenia:)
jak już upoluję wskoczę tu na chwilkę by spuentować temat:notes
na marginesie- zaczynam wsiąkać w forum:lol:
uśmiecham się sama do siebie,gdy czytam i wiem że to pisane do mnie (eh , ta moja wylewność;)
Ewa duza czekolade mi wisisz:) za pw ktore sle:)
Livonia masz jak w banku:thumbs up:
Właśnie na bazarku sfinalizowałam tranzakcje:D
WSZYSTKIM WYŻEJ WIDNIEJĄCYM KOLEŻANKOM
DZIĘKUJĘ
Zdecydowałam się na Katję:razz:
Od niej zaczęłam chustową przygodę i chyba powinna jako pierwsza zasilić nasze szeregi:high: