Zobacz pełną wersję : Daty postów
Po zmianie forum "na lepsze" nie pojawiają mi się daty postów przy każdym z nich - już po otwarciu całego wątku :( Co jest?
Wiem, że powinny być w lewym górnym rogu posta, na niebieskim pasku, bo wczoraj (inny komputer?) mi mignęły...
Czy to kwestia zmian, komputera czy mojej wady wzroku (nie sądzę)? :rolleye:
jeżeli pracujesz w IE, to kliknij ikonkę widok zgodności, u góry na pasku adresu. Ilonsa o tym pisała w wątku o nowym forum
Meta - proszę pomóż, która to ikona???
mam ten sam problem, w starszych wersjach IE (ja mam 7.0) nie ma ani ikonki, ani takiego pojęcia jak "widok zgodności" :|
jeszcze dodatkowo mam angielskiego explorera...
Ikonka jest tu, gdzie na obrazku czerwone kółeczko:
http://i291.photobucket.com/albums/ll314/Mecik/Techniczne/th_widokzgodnosci.jpg (http://s291.photobucket.com/albums/ll314/Mecik/Techniczne/?action=view¤t=widokzgodnosci.jpg)
Mam wersję IE 8.0, nie wiem, jak to wygląda w innych wersjach, bo nigdy IE nie używałam - może ktoś bardziej doświadczony explorerowo pomoże :roll:
dankin-82
01-03-2011, 20:55
narzędzia -> widok zgodności i działa ;)
karolinka251
01-03-2011, 22:56
to taka ikonka z karteczką jakby przerwaną
kiszka. takiej karteczki u mnie nie ma.
IE mam w wersji angielskiej i nic co mi w Tools wpada nie wygląda na "widok zgodności" :-x
Ja mam w robocie (gdzie siedzę na Forum, rzecz jasna :oops:) IE 7.0 w wersji hiszpanskiej i też "widoku zgodności" niet. :frown W domu mam nowszą wersję i nie ma problemu.
Winoroslinka
06-03-2011, 20:47
czy jest szansa na daty postów niezależnie od wersji? To jest niezmiernie denerwujace kiedy nie wie człowiek kiedy dany post był dodany :mad
ja sobie zaktualizowałam explorera do wersji 8.
nareszcie mam daty postów (musiałam skorzystać z tego "widoku zgodności" )
Winoroslinka
06-03-2011, 21:51
ja sobie zaktualizowałam explorera do wersji 8.
nareszcie mam daty postów (musiałam skorzystać z tego "widoku zgodności" )
a jak to mozna zrobić?? jam mało techniczna
ja nie mogę zaktualizować do nowszej wersji. I tez bardzo mi przeszkadza brak daty i godziny...
Winoroslinka
07-03-2011, 12:30
ja nie mogę zaktualizować do nowszej wersji. I tez bardzo mi przeszkadza brak daty i godziny...
o kurcze, ale to prsote, Frezis nie mozesz czy nie wiesz jak? Ja nie potrafilam, koledzy mi pokazali, no normalnie z netu sie ściąga i już! Mam daty i godziny!!! :)
Ja nie mogę, choćbym nie wiem, jak chciała, bo mamy urzędowo i odgórnie wsadzoną wersję 7. :(
ja tak jak metis. Nie mogę
Oj to cieszę się że sama nie jestem. Też tych dat nie widzę i dziś umówiłam się na spacer, który był w styczniu :-/. i absolutnie nie wiem co mam zrobić. takiego narzedzia u mnie nie ma :-(
Ja nie mogę, choćbym nie wiem, jak chciała, bo mamy urzędowo i odgórnie wsadzoną wersję 7. :(
ja mam ten sam problem - IE w wersji angielskiej i bez dat i bez mozliwosci uaktualnienia na wyzsza wersje :( :( :( co z tym fantem zrobic?
sylwiado
25-03-2011, 01:32
Jest jakaś nadzieja na widoczność daty u użytkowników - posiadaczy starszych wersji IE, do których ja się też niestety zaliczam :( ?
luliluli
25-03-2011, 02:04
IE mam w wersji angielskiej i nic co mi w Tools wpada nie wygląda na "widok zgodności" :-x[/QUOTE]
Frezis widok zgodnosci to po ichniemu Compatibility View jesli to w czyms Ci pomoze.
Słuchajcie dziewczyny, ja się nie znam na vBulletin, ale tak na zdrową logikę mi wychodzi, że się nie da.
Wersja forum jest przystosowana do nowszych przeglądarek (IE7 jest już dość sędziwy jak na przeglądarkę - wyszedł w 2006), grzebanie w kodach i dostosowywanie do starszych wersji pewnie by napsuło z kolei właśnie użytkownikom tych nowszych :(
Racja, rozumiem. Ja tam przezyje - w domu uzywam firefoxa i jest ok. Tylko w mojej pracy mamy stara wersje IE i odmawiaja uaktualnienia lub firefoxa bez uzasadnienia dlaczego. A przeciez nie podam ze mi posty na moim forum sie nie wyswietlaja :) :) :)
macierzanka
02-04-2011, 15:27
A jak w firefoxie?
FF, chrome, opera - w tych przeglądarkach nie zauważyłam problemów z datami. Ale to też na nowych wersjach sprawdzane (na bieżąco aktualizuję chrome i FF, operę ściągnęłam wyłącznie w celu sprawdzenia - też najnowszą), jak to wygląda w starszych wersjach, tego nie wiem
macierzanka
02-04-2011, 23:50
FF, chrome, opera - w tych przeglądarkach nie zauważyłam problemów z datami.
Ten problem jest dopiero od dziś:(
Mayka1981
02-04-2011, 23:55
Ja mam FF i chroma i wsio ok. Ale też raczej najnowsze wersje...
macierzanko nie wiem, jak Ci pomóc...
Przyszło mi do głowy,że może to coś z graficznymi ustawieniami FF?
Może spróbuj zrobić, jak marjanna.b radziła w innym wątku (tam była rozwalona cała szata graficzna forum, ale może jednak coś? :roll:)
[...] jeżeli używasz Firefoxa z Adblockiem musisz wyłączyć blokowanie forum przez Adblocka.
(klikasz strzałkę obok tego czerwonego znaczka ABP w prawym górnym rogu i następnie Wyłącz blokowanie na chusty.info)
[...] nie wyłączyłaś sobie przypadkiem wyświetlania obrazków na forum?
Jeżeli to FF to Narzędzia > Opcje > zakłądka Treść
Następnie przy Pobieraj obrazki automatycznie (powinien być postawiony ptaszek) wchodzisz w wyjątki i jeżeli na liście masz chusty.info, to musisz usunąć.