PDA

Zobacz pełną wersję : Nasz pierwszy raz - proszę o ocenę :)

carissima
28-02-2011, 18:01
Dziś odważyłam się pierwszy raz zamotać Emilkę. Mała zasnęła w minutę po zawiązaniu :) wiem że na pewno pod karkiem za mało dociągnięte i rączek nie dopilnowałam. Jedną trzymała sobie przy buzi a druga przy główce.
Zastanawiam się czy plecki są dobrze zaokrąglone i trochę nie podobało mi się to, że miała kark bardzo wysunięty do przodu. To chyba sprawa mojego dużego biustu... :/

Nie potrafię wstawić fotek więc podaję link

https://picasaweb.google.com/andreasik.justyna/Desktop?authkey=Gv1sRgCPXJv7rpn-2TNg#5578781476578327442

ula1
28-02-2011, 20:12
na pewno ciaśniej musi być :)

ale maleńka ta Twoja córeczka :) słodziak :)

Dr.Obinka
28-02-2011, 20:42
Też mi się wydaje, że trochę ciaśniej, boczne pasy bardziej pod pupę, żeby pupa "wisiała". Patrząc z boku plecki powinny być w "C", kolanka na wysokości pępuszka.

Słodko wyglądacie :)

A czy ta chusta to nie jest girasol amitola yellow? Nie chcesz sprzedać? :ninja:

ula1
28-02-2011, 23:09
to JEST amitola :) ale wątpię, żeby chciała sprzedać :P

scarlet
01-03-2011, 12:06
To w kieszonce można takie maleństwo już nosić? Muszę też spróbować z moją Emilką ;) chyba popularne imię to będzie w tym roku ;)

goshya
01-03-2011, 12:25
słodziutko:)

Kasia
01-03-2011, 13:29
To w kieszonce można takie maleństwo już nosić?

Tak, to jest wiazanie, ktore mozna stosowac od urodzenia - bo mozna je dowiazac/dociagnac na dziecku.
Czasem gdy malenstwo jest tycie, w pierwszych 2-3 tygodniach niektorzy wiaza tak, ze nozki sa schowane.
Najtrudniej jest zalapac, jak mocno trzeba dociagnac chuste, ale pozniej juz z gorki!

Scarlet, gdybym miala coreczke, to tez by miala na imie Emilka :)

carissima
01-03-2011, 13:47
Dziś spróbujemy jeszcze raz :)

Dr.Obinka to nasz nowy nabytek, więc na razie Amitola zostaje z nami :) Piękna jest!!

scarlet widzę, że Twoja Emilka jest niewiele starsza od mojej :)

Mayka1981
01-03-2011, 13:54
Ładnie już jest a dalej będzie jeszcze lepiej :D
daj małą niżej, będzie Ci łatwiej dać kolanka na żabkę i główka oprze się delikatniej na piersi.
A Emilka też na mojej liście imion jest ;)

Dr.Obinka
01-03-2011, 14:08
Dziś spróbujemy jeszcze raz :)

Dr.Obinka to nasz nowy nabytek, więc na razie Amitola zostaje z nami :) Piękna jest!!

Ehhh, tak myślałam :) jakby Ci się już znudziła, pamiętaj o mnie :jump:

carissima
01-03-2011, 16:46
I jeszcze raz.
Nie wiem czy jest lepiej. Chyba lepiej dociągnięte i pupka troszkę bardziej wpadła, ale nie mam pojęcia co zrobić z rękami. Ona sobie układa je pod buźką i pod brodą :D Tak nawet się urodziła, z rączką przy głowie, więc nie wiem czy coś sie da z tym zrobić :D podczas spania też sobie gdzieś te łapki przy głowie układa :D

https://picasaweb.google.com/andreasik.justyna/Desktop?authkey=Gv1sRgCPXJv7rpn-2TNg#

ula1
01-03-2011, 17:01
znacznie lepiej jest :)

Kasia
01-03-2011, 18:14
nie mam pojęcia co zrobić z rękami. Ona sobie układa je pod buźką i pod brodą :D Tak nawet się urodziła, z rączką przy głowie, więc nie wiem czy coś sie da z tym zrobić :D podczas spania też sobie gdzieś te łapki przy głowie układa :D

Zostaw jej raczki tak, jak ma - u noworodka tonus zginaczy jest bardzo silny, wiec raczki sa zgiete.
Co do dociagania - zajrzyj na priva, wyslalam Ci pw.