Zobacz pełną wersję : Gdzie się kupuję nocnik chiński?
????
dlaczego nie mogę go znaleźć w internecie????
Mayka1981
14-02-2011, 23:55
zapytaj irlę bo zdaje się że coś jej się pałętało (ale ja w grudniu pytałam...),
a i tu widziałam: http://www.littlepenguin.eu/ - takie troszku inne, ale znacznie tańsze i chyba dają radę ;) Edit - o już nie ma ale to też sklep forumki naszej, zapytaj na PW :D
podbijam i zapytuję bo szukam :)
anitanelka
08-05-2011, 13:15
Ja też właśnie miałam pytać... i niech mi ktoś wytłumaczy jak się go stosuje u takiego malucha, bo nie umiem sobie wyobrazić tego :hide:
podbiję temat, może ktoś wie gdzie teraz można dostać?
albo powiedzcie czego używacie zamiast...
A czy to jest taki nocnik w ksztalcie takiego smiesznego kapelusza? Wysoki i z rondem? My uzywalismy zwyklej miski ale materac mamy na podlodze wiec w sumie bylo wygodniej.
Mayka1981
03-01-2013, 20:40
A czy to jest taki nocnik w ksztalcie takiego smiesznego kapelusza? Wysoki i z rondem?
Dokładnie coś takiego :)
Szukając swojego czasu czegoś zastępczego zanabyłam taką wysoką miskę do ubijania bitej śmietany mikserem ;) ale nie miała takiego szarokiego "ronda" jak ten "prawdziwy" nocniczek...
Marciula
04-01-2013, 16:34
Ja też szukałam, ale jakoś ni widu ni słychu :(
Trzeba kupić jakieś zwykłe plastikowe wiadereczko :)
a jakie są zalety chińskiego nocnika? czym jest lepszy od normalnego?
jak mieszkałam w Chinach to widziałam że dzieciaki z gołym tyłkiem po prostu latały bo miały klapkę z tyłu gaci otwartą.
takie nasze NHN :)
Mayka1981
04-01-2013, 20:02
a jakie są zalety chińskiego nocnika? czym jest lepszy od normalnego?
jak mieszkałam w Chinach to widziałam że dzieciaki z gołym tyłkiem po prostu latały bo miały klapkę z tyłu gaci otwartą.
takie nasze NHN :)
Nocnick chiński jest do NHN właśnie ;) dla dzieci niesiedzących, trzyma się go miedzy kolanami i wysadza nad nocniczkiem jednoczesnie trzymając dziecko...
Oczywiście można i wysadzać nad umywalką ;) ale ponieaż ja często łączyłam wysadzanie z karmieniem piersią to jednak nocniczek wygodniejszy :)
Barbareks
03-02-2013, 13:51
a od którego miesiąca, tygodnia można praktykować ten chiński nocnik? dopiero w sierpniu smerf się pojawi, ale trzeba to psychicznie ogarnąć i męża nastawić na taki wariant, mamy fantom malucha to zawsze mogę coś takiego potrenować wcześniej :))
Mayka1981
05-02-2013, 10:07
a od którego miesiąca, tygodnia można praktykować ten chiński nocnik? dopiero w sierpniu smerf się pojawi, ale trzeba to psychicznie ogarnąć i męża nastawić na taki wariant, mamy fantom malucha to zawsze mogę coś takiego potrenować wcześniej :))
Od urodzenia można :)
Ja zaczęłam przygodę z wysadzaniem jak córa miała chyba tydzień - ale to chyba sprawa indywidualna, generalnie im szybciej się zacznie obserwować dziecko tym powinno być łatwiej, bo z czasem dzieci u których się nie reaguje na sygnały po prostu przestają te sygnały dawać. Ale na pewno bez presji, jak się ogarniecie z grubsza po porodzie i złapiecie oddech - obserwować można przecież od początku, ale też żeby nie reagować przesadnie i dopatrywać się w każdym skrzywieniu potrzeby fizjologicznej...
I co ty chcesz z tym fantomem ćwiczyć? ;)
Barbareks
05-02-2013, 16:11
myślałam że synchronizację - rozebranie z ciuszków i pieluchy wielorazowej i mniej więcej trzymanie go do karmienia z tym nocnikiem pod nim, czy inne pozycje do wysadzania, co bym takim kompletnym malcem niepotrzebnie na lewo i prawo nie wywijała... z taką lalą to taki trening bez stresu, że mi się rozpłacze, zanim się jakoś trochę przyzwyczaję do jego płaczu i nie będę panicznie reagować. Teraz to wszystko takie łatwe mi się wydaje, jak czytam tu na forum, nie przejmuję się jak obce dziecko płacze i wiem że krzywda mu się nie dzieje, ale ze swoim to ponoć zawsze inaczej... no i mężowi będę mogła pokazać o co chodzi. Na razie chyba przyjął to do wiadomości, teściowa stwierdziła że jesteśmy nienormalni i pokręceni i że nie da się z nami 10 min wytrzymać TAKIE POMYSŁY!
Są gdzieś w necie jakieś rysunki czy zdjęcia jak wysadzać czy wszyscy tak intuicyjnie i z opisów ogarniają temat?
Mayka1981
05-02-2013, 16:20
A masz może "pożegnanie z pieluszkami"? Strona autorki z filmikami jest tu. (http://www.bezpieluch.pl/)
Ja wysadzałam małą przytuloną do mnie bokiem, na rękach, w pozycji jak do karmienia (zresztą często w czasie karmienia...) z nocniczkiem między moimi nogami.
Celem ułatwienia sobie życia polecam opcję "koszulek do spania" tego typu (http://www.edziecko.pl/edziecko/5,105020,12758196,Luksusowe_i_ciekawe__ubrania_i_a kcesoria_dla_niemowlat.html?i=23) (w lumpeksie można czasem upolować za grosze...) zamiast śpiochów tudzież getry (http://www.google.pl/search?q=getry+na+n%C3%B3zki&hl=pl&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YBURUdeeL9KP4gSI2YDgBg&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1680&bih=935#hl=pl&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=getry+niemowl%C4%99ce&oq=getry+niemowl%C4%99ce&gs_l=img.3..0i24.13274.17030.0.17407.10.5.0.5.5.0. 167.586.2j3.5.0...0.0...1c.1.2.img.lgh__1E0mDc&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.bGE&fp=d717b066bb14d995&biw=1680&bih=935) - zresztą w sierpniu to pewnie sama pielucha na pupie dziecka wystarczy, po co jeszcze ubranka ;)
spadłamznieba
05-02-2013, 16:40
można kupić tu
http://www.babygerecht.de/product_info.php/info/p177_ASIA-Topf.html
przy 100euro przesyłka (na pewno na terenie de gratis :D)
zapytajcie się mam może zrobicie zamówienie zbiorowe
Barbareks
05-02-2013, 18:03
ta koszulka do spania faktycznie czaderska, w najgorszym razie będę koszulki przedłużać jakimiś kocykami polarowymi, albo czymś innym miłym w dotyku:)
Dziękuję za filmik, jeszcze bardziej mnie przekonuje że to nic skomplikowanego, a wręcz naturalnego:)
a ja może ślepa jestem, albo jeszcze tępota ciążowa:D mi nie minęła, bo nigdzie nie mogę znaleźć tego nocnika. Może ktoś pomoże?