Zobacz pełną wersję : Szokujace ceny?
green_naranja
12-02-2011, 17:12
Szokuja was?
Bo wlasnie zobaczylam na NM pawia lnianego czerwonego , tego najnowszego, za 225 funtow. pawia, ktory wyszedl ile, tydzien, dwa temu?
I ktory kosztowal mnie osobiscie z przesylka z Germanii do Londynu w okolicach 130.
To za jubileuszowego zaplacilam mniej!
Ok, zeby nie bylo, ja sie nie oburzam, bo chusta kosztuje tyle ile kupujacy chce zaplacic, tylko smiac mi sie chce z tego pawia troche;)
A zauważyłas tez że one wisza i nikt ich nie kupuję:ninja:
Mnie nie szokuje, ja bym tyle nie dała i tyle.
to do przewidzenia bylo, ale mysle, ze w jakims odleglejszym czasie jednak?
mysle, ze brawurowe, szokujace - nie.
green_naranja
12-02-2011, 17:24
no szokujace ze to JUZ. myslalam ze pare miesiecy minie chociaz...;)
jedne wczoraj wystawione ze 230 GBP sie ponoc sprzedaly,bynajmniej tak to wyglada,jest to trudne do zrozumienia,ze chusta ktora jeszcze nie ma az tak wielu opinii na calym swiecie jest okreslana jako trudna do znalezienia.Pamietam jak wypuscili sunseta i cena wzrozla dwukrotnie w ciagu tygodnia (i nie powiem,ze wtedy nie skorzystalam:)).
green_naranja
12-02-2011, 17:38
heh, ale potem byl i Azur i Moss, no nie? ale beda jaja gdy w poniedzialem Didy wypusci takie same pawie, tylko, powiedzmy, niebieskie czy zielone;)
Mozna zarobić na 2 sposoby:
albo szukasz staroci które są w cenie
albo rotujesz szybko nowościami
ot co:)
macierzanka
12-02-2011, 17:55
Bardziej niż pawie dziwią mnie ceny wełenek, które np. kosztowały 79 euro, a teraz...
Ceny tych ptaków nie dziwią mnie. Było ich tak mało.
I nie ma tu znaczenia, że za dzień czy dwa mogą być następne:)
Ja na swoje czekałam bardzo, ale zrezygnowałam z przystosowania ich do używania.
Wolałam rybki karminowe, a stosów już nie tworzę.
Nie ma dla kogo:(
heh, ale potem byl i Azur i Moss, no nie? ale beda jaja gdy w poniedzialem Didy wypusci takie same pawie, tylko, powiedzmy, niebieskie czy zielone;)
oj byłyby jaja :)
ryby skandeborg też chyba bardzo szybko skoczyły w cenie. na chwilkę. potem didek je dotkał
osobiście wolałabym żeby didek darował sobie już tkanie pawii.
nie dlatego, że chcę się dorobić drogaśnego unikata.
dlatego, że za bardzo lubię pawie. to taka szczególna chusta.
jak zaczną ich produkować na masę, to będzie po prostu brzydka chusta, a nie - szczególna.
oj byłyby jaja :)
ryby skandeborg też chyba bardzo szybko skoczyły w cenie. na chwilkę. potem didek je dotkał
osobiście wolałabym żeby didek darował sobie już tkanie pawii.
nie dlatego, że chcę się dorobić drogaśnego unikata.
dlatego, że za bardzo lubię pawie. to taka szczególna chusta.
jak zaczną ich produkować na masę, to będzie po prostu brzydka chusta, a nie - szczególna.
za zielone welniane ryby nieomal zaplacilam 200 euro,na szczescie laska cos przekombinowala i w koncu nie kupilam!
mnie to nie szokuje,ale też wolałabym by pawie pozostaly pawiami,a nie jak rybki w dwudziestu;) konfiguracjach.
pamiętam jak w jakimś wątku pisaliśmy o swoim wymarzonym didku i mój to były właśnie lniane biało-czerwone pawie,jak chcą to niech dotkają ale niech nie robią kolejnych,choć z punktu widzenia producenta bardziej opłaca im się tkać jak teraz tkają,wszystko we wszelkich możliwych wersjach.
mnie tez to nie szokuje, taki rynek specyficzny.
co do pawii, to wolałabym, żeby zostały utkane jednak te stare, rocznicowe, w innych kolorach :) choć czarno białe też bym przygarneła.
co do zielonych rybek, o ponoc te dotkane różnią sie jakością od tych pierwszych... szkoda.
green_naranja
12-02-2011, 22:29
mnie zszokowalo tyko tempo w zasadzie. chociaz...mysle ze moich pawii nie wystawilabym za taka cene. tzn teraz moze tak, widzac co dyktuje rynek, za ile chodza, ale gdybym byla jedna z pierwszych wystawiajacych osob, nie osmielilabym sie. naiwniak ze mnie czy altruistka?
Moim zdaniem laski się nauczyły, że można wyciągnąć kupę kasy za chustę i korzystają. Głupio/niegłupio, ale może się trafi. Jeśli komuś zależy i ma kasę to zapłaci. A chusty to nałóg. Proste.
green_naranja
12-02-2011, 22:33
nooo, to ze nalog to wiem;/
tyle ze ja mam jakies dylematy moralne glupie.
nooo, to ze nalog to wiem;/
tyle ze ja mam jakies dylematy moralne glupie.
że co????
green_naranja
12-02-2011, 22:35
no, z wystawianiem za takie ceny;)
Ale szkoda Ci, że ktos sobie kupi coś czego pragnie??:) Jak kupi, znaczy ma kasę;P
green_naranja
12-02-2011, 22:44
nie. nie szkoda mi czyichs zakupow. sama czasem place duzo za duzo. za to mam opory z wystawianiem moich chust za takie ceny.
macierzanka
12-02-2011, 22:47
;)
klusiecka
13-02-2011, 00:41
Mnie juz nie szokują ceny za unikaty i "unikaty". ?Kiedyś szokowwały. Teraz wiem że chusta kosztuje tyle ile kupujący jest w stanie zapłacić i niekoniecznie tyle ile jest warta.
green_naranja
13-02-2011, 10:51
ale to jest truizm o ktorym wszyscy wiedzai sie chyba zgadzaja. chodzilo o cos innego...
nie. nie szkoda mi czyichs zakupow. sama czasem place duzo za duzo. za to mam opory z wystawianiem moich chust za takie ceny.
Ja mam tak samo. Co prawda nie mam takich unikatow, za ktore nawet moglabym sobie wiele zaspiewac, ale nawet z tymi co mam nie umiem wystawic za wiecej niz kupilam. A i tak mam opory przed wystawieniem w tej samej cenie, po ktorej kupilam, bo przeciez ja tej chusty UZYWALAM, wiec powinna byc tansza.
No i wisza na NM pawie lniane za 200 euro, szybko spadły ceny....
green_naranja
13-02-2011, 15:38
zrobil sie przesyt:)
macierzanka
13-02-2011, 15:38
zrobil sie przesyt:)
Chwilowy:)
Już nawet za 200 ojro nikt nie chce pawi kupić hmmmm
Dostałam właśnie ofery sprzedaży za tą kwote