Zobacz pełną wersję : do właścicielek elfów nati i innych n bambusików
dziewczyny, robię eksperyment ;) i potrzebna jest mi informacja:
czy Wasze zeszłoroczne limitki bambusowe od nati (elfy, dmuchawce, co tam jeszcze było, chodzi mi o wiskozę, nie naturalny bambus) zbiegają się w praniu? jeśli tak, to o ile, procentowo (10% czy więcej)? czy jest to odwracalne czy nie (tj. czy chusta wyciąga się z powrotem w trakcie noszenia)? i jak je pierzecie?
będę bardzo bardzo wdzięczna za info.
taaa zbiegaly sie mocno!
4,2 przed praniem mialo kolo 4,7 albo nawet 4,8 po praniu 4,3
chyba nic nie myle bo to bylo dawno :)
dzięki Agut.
ale odwracalnie czy nie? moja perła się zbiegła w trakcie pierwszego prania najmocniej, potem w trakcie kolejnych już mniej, a w czasie noszenia odzyskiwała długość mniej więcej.
kurcze mialam dmuchawce ktore szybko dosc sprzedalam... nie mam pojecia! nie nosilam w nich za wiele :(
Hexi sporo w dmuchawcach nosila wiec moze ona podpowie!
ps. a co za eksperyment robisz?
kurcze mialam dmuchawce ktore szybko dosc sprzedalam... nie mam pojecia! nie nosilam w nich za wiele :(
Hexi sporo w dmuchawcach nosila wiec moze ona podpowie!
ps. a co za eksperyment robisz?
:mrgreen:
zosina ja mam biale elfy, standard docelowy - w realu mialy cos ok.5metrow, zeszly sie do...mniej niz 4,6...tak mysle...ale proces ten byl odwracalny - nie wiem czy co do centymetra, ale po naciaganiu, roznych wiazaniach itd, mialam znow ogony po kostki...i po proaniu - znowu ;)
mooooow...co to za eksperemyment!!!! :ninja:
anmuszka
06-02-2011, 23:31
pewnie moczenie w farbce:D mam nadzieje że sie zosina pochwali.
ale czy Ty juz kiedys nie probowalas moczyc bambusa...?
aaaa...chyba ze to byl naturalny...
niooooo...to ja czekam :D:D:D:D
bo bym chetnie dala do farbniecia ;)
martuszka
07-02-2011, 08:05
Ja pytałam Natalii jak prac bambus, miałam dmuchawce:)
Bambus nie lubi wody i należy go prac szybko tzn na krótkim cyklu prania i żeby bęben pralki był wypełniony, żeby nie rzucało zbyt chustą. I w proszku nie w płynie. Moje miały 4,2 chyba jak kupiłam a po praniu 3,8 zostało:)
Ja pytałam Natalii jak prac bambus, miałam dmuchawce:)
Bambus nie lubi wody i należy go prac szybko tzn na krótkim cyklu prania i żeby bęben pralki był wypełniony, żeby nie rzucało zbyt chustą. I w proszku nie w płynie. Moje miały 4,2 chyba jak kupiłam a po praniu 3,8 zostało:)
to trochę komplikuje sprawę, ale dzięki :)
moje bambusy po praniu zciagniely sie za duzo (do 60 sm) a potem troche rozciagniely, a po praniu znow (no tez juz nie duzo), pamietam perle, ktora od poczatku byla 420 sm a potem wyjszla 340 sm. Jedna moja klientka farbowala perle 470 sm (od poczatku byla 510 sm) a po farbowaniu wyjszla 370 sm (ale to byl no-cotton)...o to taki doswiad