PDA

Zobacz pełną wersję : Polecie prosze jakies nosidlo dla osob o b waskich ramionach, pls

Malina
05-02-2011, 20:05
Jak w tytule.
Malinowa panna rosnie jak na drozdzach. Faza na chodzenie powoli minela, teraz to sie zmienia jak w kalejdoskopie, czyli co pare minut czasami to chce chodzic, to znowu na raczki lub do chusty.
Potrzebujemy chyba czegos, co da sie szybko zalozyc i odwrotnie.
Uwielbiam wiazanki, bo przy moich waskich ramionach najlepiej do tej pory sie sprawdzaly, dalej na dlugie dystnanse (wielogodzinne wedrowki;)), ale na krotsze wypady na plac zabaw wymiekam juz od wiazania i rozwiazywania, dociagania, poprawiania, 2x juz mi nie pasuje tak, jak kiedys.
Myslalam o kolkowej, bo mnie Marza oczarowala jej prostota, ale patrz tytul: mam za waskie ramiona i sie nie sprawdza.
Mt mamy, lubimy, ale tam tez troche wiazania jest;)
Czyli co polecacie dla osoby z dosc drobnej gora?
PRzymierzalam rose and rebelion i jakos nie bylo nam po drodze. Takze jakies dwa ergo, ktorych nazw nie pamietam, ale chyba raczej nic znanego, ale byly za duze na najmnieszych ustawieniach i nie bylo to najwygodniejsze rozwiazanie, bo nie moglam dociagnac pasow porzadnie i zsuwaly mi sie z ramion.
Na kurtke i sweter bylo ok, ale juz na zwykla bluzke nie bardzo, a wiosna idzie;)
No i mloda sie robui co raz wieksza i ciezsza:ninja:

kasia wska
05-02-2011, 20:46
kurczę, angelpack mi się sprawdził, ale spojrzałam na wiek córy i na pewno będzie z mały:(
a próbowałaś tuli? ma szeroki panel, ale mi się udało dopasować sobie długość pasów (a np. w manduce mi dzieć wisiał). mam drobne ramiona, gdyby nie spora miska i brzuch, nosiłabym 36;).

Agut
05-02-2011, 21:24
moje ramiona sa rowniez waskie i spiczaste do tego!
nie testowalam za wielu nosidel ale mi podpasilo Tuli! ma mięciutkie pasy, nie za szerokie i na prawde fajnie sie dopasowuje. Mialam tez manduce i w niej pasy mi wystawaly mi po za ramiona, wyglądało to komicznie :) no i nie bylo za wygodne.

Malina
07-02-2011, 18:30
Dzieki dziewczyny!
Co do Tuli to podobno raczej nie dla wiekszego dziecka, ale postaram sie wyprobowac!! To chyba jak sie wybiore do Polski.
Ta waskosc jest upierdliwa, w 5 sniezynkach po zawiazaniu kieszonki mam calkiem spore ogony, jedynie chyba w gekonach, bo sa grube, piatka jako rozmiar pasuje.
A jak jest z nubigo, moze doux doux, jesli uda mi sie zalapac do kolejki;)? Boje sie kupowac w ciemno.
Natala polecala mi bondolino, (wyprobuje na pewno:)) ale tam tez trzeba wiazac, prawda?

morepig
07-02-2011, 18:35
ja tez mała i wąska i na mnie tuli nie do konca było wygodne, mimo że piękne. na plecach ok, na brzuchu gorzej

ergo- wyprobowac dużo różnych! :)

ostroszyc
07-02-2011, 20:58
Ja od razu napiszę - miałam 7panel i było za szerokie, więc to jedno Ci odpadnie :)

panthera
07-02-2011, 21:05
ja mam manducę - pasy za szerokie. jak nosze z przodu to na krzyz jest ok, no ale jak młody na plecach to muszę ten chesbelt czy jak to tam się zwie na maxa ściągać.
w bondolino było mi wygodniej, ale ono ma wiązane pasy (tylko biodrowy na rzep) no i jakoś dużego dziecka nie wyobrażam sobie w nim.
tak sobie myślę ze ideałem byłoby nosidło szyte na miarę :)

marza
07-02-2011, 21:14
Malina, a kiedy planujesz wypad do Polski? :D Zabookuj już jakiś dzień :mrgreen:

Chyba najlepiej przymierzyć różne ergo, ewentualnie uszyć ale to najlepiej po przymiarkach aby wiedzieć czy lubisz wąskie czy szerokie pasy, skrzyżowane czy z chestbeltem, wiązane czy na klamry itd.
Bo każdemu wygodnie w czym innym;)

marza
07-02-2011, 21:18
ja mam manducę - pasy za szerokie. jak nosze z przodu to na krzyz jest ok, no ale jak młody na plecach to muszę ten chesbelt czy jak to tam się zwie na maxa ściągać.

Chodzi o to ze nie potrafisz max ściągnąć pasów naramiennych?
Manduka ma 3regulacje, 2 przy klamrach i 3 przy samym panelu.

morepig
07-02-2011, 21:18
w bondolino było mi wygodniej, ale ono ma wiązane pasy (tylko biodrowy na rzep) no i jakoś dużego dziecka nie wyobrażam sobie w nim.
tak sobie myślę ze ideałem byłoby nosidło szyte na miarę :)

mnie jeszcze wygodnie jest w patapumie, o dziwo, bo wyględne to ono nie jest :D

edit- i zeby nie byl oze reklama, ale ja właśnie przeżywałam renesans bondolino, do zeszłego czwartku kiedy to dziewczyna sie w nim zakochała i wyszła, stwierdzając że puści mi przelew, chlip :(

dankin-82
07-02-2011, 21:21
a nubigo? zawsze z Gosią można dogadac szczegóły

kasia wska
07-02-2011, 21:39
Co do Tuli to podobno raczej nie dla wiekszego dziecka, ale postaram sie wyprobowac!!
nasza jak miała półtora roku to dopiero do tuli "dorosła";). moim zdaniem zdecydowanie jest właśnie dla dużych, ma zaszewki w panelu, przez co zyskuje on na szerokości - i jest wysoki. teraz pożyczyłam je przyjaciółce, nie mogę zmierzyć, ale na dwa lata na pewno jest ok.

Bushido
07-02-2011, 22:41
0&A hybryda 16tka :) lub nosidlo :) z caren mozna dogadac szczegoly szer pasow panela etc :) lub petite kindercarry :)