Zobacz pełną wersję : Polecie prosze jakies nosidlo dla osob o b waskich ramionach, pls
Jak w tytule.
Malinowa panna rosnie jak na drozdzach. Faza na chodzenie powoli minela, teraz to sie zmienia jak w kalejdoskopie, czyli co pare minut czasami to chce chodzic, to znowu na raczki lub do chusty.
Potrzebujemy chyba czegos, co da sie szybko zalozyc i odwrotnie.
Uwielbiam wiazanki, bo przy moich waskich ramionach najlepiej do tej pory sie sprawdzaly, dalej na dlugie dystnanse (wielogodzinne wedrowki;)), ale na krotsze wypady na plac zabaw wymiekam juz od wiazania i rozwiazywania, dociagania, poprawiania, 2x juz mi nie pasuje tak, jak kiedys.
Myslalam o kolkowej, bo mnie Marza oczarowala jej prostota, ale patrz tytul: mam za waskie ramiona i sie nie sprawdza.
Mt mamy, lubimy, ale tam tez troche wiazania jest;)
Czyli co polecacie dla osoby z dosc drobnej gora?
PRzymierzalam rose and rebelion i jakos nie bylo nam po drodze. Takze jakies dwa ergo, ktorych nazw nie pamietam, ale chyba raczej nic znanego, ale byly za duze na najmnieszych ustawieniach i nie bylo to najwygodniejsze rozwiazanie, bo nie moglam dociagnac pasow porzadnie i zsuwaly mi sie z ramion.
Na kurtke i sweter bylo ok, ale juz na zwykla bluzke nie bardzo, a wiosna idzie;)
No i mloda sie robui co raz wieksza i ciezsza:ninja:
kasia wska
05-02-2011, 20:46
kurczę, angelpack mi się sprawdził, ale spojrzałam na wiek córy i na pewno będzie z mały:(
a próbowałaś tuli? ma szeroki panel, ale mi się udało dopasować sobie długość pasów (a np. w manduce mi dzieć wisiał). mam drobne ramiona, gdyby nie spora miska i brzuch, nosiłabym 36;).
moje ramiona sa rowniez waskie i spiczaste do tego!
nie testowalam za wielu nosidel ale mi podpasilo Tuli! ma mięciutkie pasy, nie za szerokie i na prawde fajnie sie dopasowuje. Mialam tez manduce i w niej pasy mi wystawaly mi po za ramiona, wyglądało to komicznie :) no i nie bylo za wygodne.
Dzieki dziewczyny!
Co do Tuli to podobno raczej nie dla wiekszego dziecka, ale postaram sie wyprobowac!! To chyba jak sie wybiore do Polski.
Ta waskosc jest upierdliwa, w 5 sniezynkach po zawiazaniu kieszonki mam calkiem spore ogony, jedynie chyba w gekonach, bo sa grube, piatka jako rozmiar pasuje.
A jak jest z nubigo, moze doux doux, jesli uda mi sie zalapac do kolejki;)? Boje sie kupowac w ciemno.
Natala polecala mi bondolino, (wyprobuje na pewno:)) ale tam tez trzeba wiazac, prawda?
ja tez mała i wąska i na mnie tuli nie do konca było wygodne, mimo że piękne. na plecach ok, na brzuchu gorzej
ergo- wyprobowac dużo różnych! :)
ostroszyc
07-02-2011, 20:58
Ja od razu napiszę - miałam 7panel i było za szerokie, więc to jedno Ci odpadnie :)
panthera
07-02-2011, 21:05
ja mam manducę - pasy za szerokie. jak nosze z przodu to na krzyz jest ok, no ale jak młody na plecach to muszę ten chesbelt czy jak to tam się zwie na maxa ściągać.
w bondolino było mi wygodniej, ale ono ma wiązane pasy (tylko biodrowy na rzep) no i jakoś dużego dziecka nie wyobrażam sobie w nim.
tak sobie myślę ze ideałem byłoby nosidło szyte na miarę :)
Malina, a kiedy planujesz wypad do Polski? :D Zabookuj już jakiś dzień :mrgreen:
Chyba najlepiej przymierzyć różne ergo, ewentualnie uszyć ale to najlepiej po przymiarkach aby wiedzieć czy lubisz wąskie czy szerokie pasy, skrzyżowane czy z chestbeltem, wiązane czy na klamry itd.
Bo każdemu wygodnie w czym innym;)
ja mam manducę - pasy za szerokie. jak nosze z przodu to na krzyz jest ok, no ale jak młody na plecach to muszę ten chesbelt czy jak to tam się zwie na maxa ściągać.
Chodzi o to ze nie potrafisz max ściągnąć pasów naramiennych?
Manduka ma 3regulacje, 2 przy klamrach i 3 przy samym panelu.
w bondolino było mi wygodniej, ale ono ma wiązane pasy (tylko biodrowy na rzep) no i jakoś dużego dziecka nie wyobrażam sobie w nim.
tak sobie myślę ze ideałem byłoby nosidło szyte na miarę :)
mnie jeszcze wygodnie jest w patapumie, o dziwo, bo wyględne to ono nie jest :D
edit- i zeby nie byl oze reklama, ale ja właśnie przeżywałam renesans bondolino, do zeszłego czwartku kiedy to dziewczyna sie w nim zakochała i wyszła, stwierdzając że puści mi przelew, chlip :(
dankin-82
07-02-2011, 21:21
a nubigo? zawsze z Gosią można dogadac szczegóły
kasia wska
07-02-2011, 21:39
Co do Tuli to podobno raczej nie dla wiekszego dziecka, ale postaram sie wyprobowac!!
nasza jak miała półtora roku to dopiero do tuli "dorosła";). moim zdaniem zdecydowanie jest właśnie dla dużych, ma zaszewki w panelu, przez co zyskuje on na szerokości - i jest wysoki. teraz pożyczyłam je przyjaciółce, nie mogę zmierzyć, ale na dwa lata na pewno jest ok.
0&A hybryda 16tka :) lub nosidlo :) z caren mozna dogadac szczegoly szer pasow panela etc :) lub petite kindercarry :)