Zobacz pełną wersję : KU KU KU KURDE SZOK!!!- Indio w lumpeksie!
Naprawdę śniło mi się to wielokrotnie i zawsze się łudziłam że to się kiedyś stanie, ale...nie dzisiaj!
Wybrałam się do takiego szmateksu przy Caritasie i jak już się obłowiłam (nowe spodnie H&M, 2 komplety pościeli- jeden z Ikei, obrus płócienny, spory stos ciuszków dla dzieci) i zmęczona grzebaniem stanęłam przy stosie z obrusami.... ZOBACZYŁAM GO:omg: i nie mogłam uwierzyć!!!!
Zaczęłam rozkładać, szukać metki... (ale przecież od początku wiedziałam że nie da się go pomylić z niczym innym:duh:)
Piękny didymos- indio biało-niebieskie, długość 5,20m... CHyba nie muszę mówić jak mi ciśnienie skoczyło
:jump::bliss::lool::mrgreen::lol::szok:
Na koniec dodam że za wszystkie te rzeczy w sumie zapłaciłam 5zł (słownie: PIĘĆ PEELENÓW):applause: więc w zasadzie mogę powiedzieć że mam Didka za darmo:mrgreen:
A oto i ON
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/gh/ve/vuid/hqjWgT4LL8Jq2NtBhB.jpg
Dobra,zbieram szczenę z podłogi....
szczęściara :P
pewnie po zapłaceniu w kasie uciekałaś stamtad bo a noż widelec ktoś zauważy haha :)
yanettee
22-01-2011, 00:06
fotki ??????????!!!!!!!!!!
to się nazywa mieć szczęście :)
gratulacje
malwinka
22-01-2011, 00:07
no to miałaś szczęście :) gratuluję :)
super, gratuluje
nawet jak kupie bilet pkp do lublina to i tak wyjdzie mi na plus
gratki!
i tak oto jutro wszystkie szmateksy zostaną napadnięte przez chuściary mające nadzieję :D
Gratulacje :) szczęściara. Czemu ja nigdy nic nie mogę znaleźć.
jak to mówiła moja szefowa - faken siuren :omg:
węgielek
22-01-2011, 00:13
edoro, no maskareska! :D
ale ci zazdroszcze, nie bede nawet ukrywac :D
dooooobra, nie podoba mi sie bialo-niebieskie indio. ale i tak masz fajnie, samo znalezienie daje na pewno wieeeeeeelka frajde :D fajnie ci :)
gratulacje.
O żesz w mordkę jeża! Gratulejszyn!
Mayka1981
22-01-2011, 00:15
Gratki wielkie! Poka poka!!
Ja si ę jutro na szmateksowe polowanko i tak wybierałam, a teraz mam większą motywację jeszcze :D
Majeczko, a w Krapkach czy w Oplu? Bo nie wiem, czy się wybierać?
Anemonka
22-01-2011, 00:16
nie cierpię takich wątków :twisted: :comp:
gratulacje, pewnie szalejesz ze szczęścia :)
ja, to nic fajnego nie potrafię wygrzebać :hide:
Mayka1981
22-01-2011, 00:17
Majeczko, a w Krapkach czy w Oplu? Bo nie wiem, czy się wybierać?
Ja u siebie, ssaczka mnie trzyma na uwięzi ;) Także Opole całe Twoje ;)
Edit - ale u siebie raz już kółkowa znalazłam, se se se - to może swój limit wyczerpałam...
dooooobra, nie podoba mi sie bialo-niebieskie indio. ale i tak masz fajnie, samo znalezienie daje na pewno wieeeeeeelka frajde :D fajnie ci :)
Ech, a ja właśnie marzyłam swego czasu o takim indio biało- niebieskim :D Ale fakt, samo znalezienie chusty daje duuuuużo radości...
No a zazdrość chustoświrek- bezcenna:dancing: :hide:
ZDJĘCIA, ZDJĘCIA!!! Wątek bez zdjęć... i tak dalej :)
:szok:
edoro szczęściaro!!
kamuszyca
22-01-2011, 00:23
wiedziałam, że kiedyś do tego dojdzie :mrgreen: gratki!!!
jak nic trzeba iść na jakieś polowanie - będę celować w pawie rocznicowe ;)
węgielek
22-01-2011, 00:25
No a zazdrość chustoświrek- bezcenna:dancing: :hide:
okrutna jestes, wiesz? ;)
Jest fotka w 1.poscie- taka trochę nieostra- w sklepie telefonem zrobiłam, bo teraz to cudo się pierze:)
Śniły mi się kiedyś pawie, więc jak nic, znajdę je niedługo:)
okrutna jestes, wiesz? ;)
Wiem, nic na to nie poradzę:hide:
węgielek
22-01-2011, 00:26
aaaaa wiesz,ze to indio jest za dlugie na ciebie, wiesz? ;)
odszczekuje - nawet nie jest takie zle na zdjeciu :D
aaaaa wiesz,ze to indio jest za dlugie na ciebie, wiesz? ;)
Wiem, wiem :D Już myślę sobie co by z nim zrobić- ile ciąć, co zrobić z resztek itp. itd. Idę spać, może coś mi się przyśni :D
:cryy:dlaczego to nie ja?......
ech....
węgielek
22-01-2011, 00:32
Wiem, wiem :D Już myślę sobie co by z nim zrobić- ile ciąć, co zrobić z resztek itp. itd. Idę spać, może coś mi się przyśni :D
nie tnij :D
daj innym ponosic :D
śmieszny ten wątek:) Edoro gratulaaaaacje! ja to ze dwa razy luknęłam na zasłony, ale bezskutecznie;) swoją drogą, masz super taniego lumpka! ;]
a najbardziej podobało mi się stwierdzenie Cynthii:)
i tak oto jutro wszystkie szmateksy zostaną napadnięte przez chuściary mające nadzieję :D
Powodzenia dziewczyny!!
:D
oszszsz Ty sziten, faken, ja pierdziu!
no, normalnie woooow!
ale Ci zazdroszczę!
no, ale gratuluję!
:applause::applause::applause:
najlepszy był mój mąż... czytam mu ten pierwszy post (tak trochę od niechcenia - myślałam że on się tak nie jara chustami) - no to się zdziwił bardzo...
20 minut później, zmienia Dziubowi pieluszkę -Ej.. ale ja się cały czas zastanawiam, JAK TO JEST MOZLIWE taką chustę w lumpeksie... wiesz o czym to świadczy? Że się ktoś w ogóle nie zna...!
kolejne 20 minut później: - jak ja bym taką chustę w lumpeksię zobaczył to bym od razu kupił! a wiesz że my też mamy jakiś szmatex niedaleko nas...?
ale się przejął...! :D
kubutkowa
22-01-2011, 01:24
Oficjalnie - jestem zielona z zazrdości :-)
Edoro- gdzie jest ten szmatex?- ja nic o nim nie wiem:frown
ja pierdziu!!!! zazdroszczę1!! i dumna z Ciebie jestem!!! :)
ależ zazdroszczę:) gratuluję zdobyczy- piiięęękna!
edoro - ty musisz się włóczyć po lumpeksach a ja we własnych szafach regularnie znajduję nowe chusty niewiadomego pochodzenia (o nowych damskich ciuchach to nawet nie wspomnę) :)
czukczynska
22-01-2011, 09:00
Gratuluję pięknej zdobyczy :)
hildegarda
22-01-2011, 09:14
Podłączam sie pod pytanie :D i gratuluję
i zazdroszczę;)
O chustomatko:szok::szok::szok:
Muszę jednak odwiedzić jeden szmateks co ponoć ma towar z Niemiec.
Gratuluję tak cudnej zdobyczy. Choć indio to nie moja bajka to jednak sama skakałabym z radości na widok takiej zdobyczy i szybko kupiła.
gratulacje, zazdroszcze-pozytywnie oczywiscie :-)
marta-la
22-01-2011, 10:20
padłam :o
Wiewiórka
22-01-2011, 10:22
strasznie zazdroszczę, tym bardziej, że to moja długość! Ja na razie widziałam wisiadło w lumpku. i kupiłam 3 otulacze do pieluch...
Dla większej Twojej radości:
Zazdroszczę!!!!!!
Gratuluję. W moim mieście to nie ma takich lumpków żeby cokolwiek przyzwoitego było :( - więc nawet nie śnię
Nastka55
22-01-2011, 10:25
:szok::szok::szok: ło matko boska. no mialas kobito szczescie :) gratulejszyn.
carissima
22-01-2011, 10:26
Gdyby nie moja ciąża zaawansowana to postanowiłabym spędzić dzień w szmateksach wrocławskich :D
Gdyby nie moja ciąża zaawansowana to postanowiłabym spędzić dzień w szmateksach wrocławskich :D
czemu zaraz wrocławskich...? u nas też są dwa... :D
wow! no to na prawdę fuksiara z Ciebie! gratulejszon!
Jasnie Pani :)
22-01-2011, 10:46
O chustomatko:szok::szok::szok:
:lool:
BTW ja tez zbieram szczene z podlogi :szok:
że jak że głupi ma szcęście :D
Psia kostka no żzarła mnie zazdrość sa,ego faktu znalezienia chusty
o kurza twarz
nawet nie wiesz jak zazdroszcze!!!!!
edoro - ty musisz się włóczyć po lumpeksach a ja we własnych szafach regularnie znajduję nowe chusty niewiadomego pochodzenia (o nowych damskich ciuchach to nawet nie wspomnę) :)
:lool: i pewnie kamuszyca mówi: "eee, nieeee, to już dawno przecież kupiłam" :lol:
Teraz to ja nie wiem czy mogę powiedzieć :mrgreen: ale co tam- i tak nie wierzę że mi się coś takiego drugi raz trafi: No więc Caritas jest koło targu Pod Zamkiem- Stojąc tyłem do ul. Unii Lubelskiej to tak z lewej strony targu. I tam mają trochę szmat, trochę mebli i innych fajnych pierduł (duuużo już gier, układanek i zabawek tam kupiłam). Od pon do pt, chyba 9-14.
Zastrzegam że takie ceny to ja po starej znajomości mam:ninja: Ale i tak tanio tam jest:thumbs up:
no nie będę wyjątkiem, zazdroszczę!
:szok:ja to jak zwykle nic znaleźć nie mogę:roll:
dorcik81
22-01-2011, 11:09
o żesz kobieto,szczęściara z Ciebie:)
gratuluję
no i rewelka, super... ja tez sie łudze zawsze... jak nie chusta, to moze jakieś pieluszki :roll:
zawsze ryję po lumpach z radarem ustawionym na szmaty:D ale widać szczęście przychodzi z zaskoczenia;-)
Gratulacje:*
piekna zdobycz-------------------gratulacje
rhodiana
22-01-2011, 11:19
:szok: Gratulacje :)
GRATULOWAĆ SŁONKO, GRATULOWAĆ :)
aaallleee sssuuupppeeerrr.! mi też się marzy... ech
GRATULOWAĆ SŁONKO, GRATULOWAĆ :)
Dziękować, dziękować :D Zapraszać przy najbliższej okazji na podziwianie ;)
pszczoła
22-01-2011, 11:24
Gratulowac i zazdroscic - czasem sie zmuszam do przetrzasania sterty poscielowo-szmatowej, ale teraz, z wielkim brzuchem, nie mam szans -chyba, ze bede chciala porod wywolac, to moze byc patent. A takie piekne indio....
:szok: i pomyslec, ze ja nigdy nie lubilam szmateksow:oops:
Chusty to jest to, czego ja właściwie ostatnio szukam w szmateksach :-)
węgielek
22-01-2011, 11:48
o! to tak jak ja :D
i pieluch tez tak szukam :D
zzieleniałam z zazdrości :D
gratulacje :D
to się nazywa fart... :) gratulacje - piękna zdobycz :)
P.S. Tak taniego indiańca to jeszcze nie spotkałam :)
Łoooo. A ja nigdy nie mam już sił na kosze z obrusami. :)
sylvetta
22-01-2011, 12:22
I w tym momencie przestłysmy byc koleżankami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nosz fakers!!!!!
Zeby mi stary cygan goła dupa na morde usiadł - jak ja CI zazdroszcze!!!!!!Dlaczegoi ja nigdy nigdzie nikomu niczego? Ja! Królowa grzebalin?????
Gdzie ten ciuchland jest?
Dziękować, dziękować :D Zapraszać przy najbliższej okazji na podziwianie ;)
z dziką przyjemnością.
a tak na marginesie:
najlepsze szmateksy są w Lublinie (tak jak najlepsze kasztany są na placu Pigalle) :P
węgielek
22-01-2011, 12:29
Nosz fakers!!!!!
Zeby mi stary cygan goła dupa na morde usiadł - jak ja CI zazdroszcze!!!!!!Dlaczegoi ja nigdy nigdzie nikomu niczego? Ja! Królowa grzebalin?????
oplulam monitor :D :D :D
oplulam monitor :D :D :D
ja też :D
pomidore
22-01-2011, 13:10
O w mordę!!! GRATULACJE!!!:thumbs up::thumbs up::thumbs up:
AAAAAAAAAAA......... pora chyba odwiedzić rodziców w Lublinie!!! :mrgreen:
Niezła akcja!! dobrze, że Ty wykopałaś, a nie jakaś babcia na obrus wzięła;)
kurde, a ja nie chodzę po lumpkach;(
o łał!!! gratulacje, piekna zdobycz :D:D:D
Ja również gratuluje!!!
Tak przy okazji to ja bym zawału na miejscu dostała jak bym w szmateksie takie cudo zobaczyła!
Takiego farta życzę sobie i wszystkim forumkom :D (tzn nie zawału tylko znaleziska) :D
:szok: Osz w mordę jeża, w poniedziałek robię najazd na lumpeksy. Gratuluję!!!
green_naranja
22-01-2011, 22:39
no bez jaj!!!
Nosz fakers!!!!!
:lol:
Na pocieszenie dodam, że NAPRAWDĘ nie myślałam tego dnia wogóle o chuście, może dlatego, że nie chodziłam po ciuchlandach już ze 3 miesiące! To chyba w nagrodę za tak długi "post" od szmateksów:mrgreen:
No więc WNIOSEK- trzeba przestać szukać to wtedy się znajdzie:ninja:
Tak przy okazji to ja bym zawału na miejscu dostała jak bym w szmateksie takie cudo zobaczyła!
No, szczerze- było blisko :lol::lool:
No gratuluję znaleziska!
Heh, jednak dobrze mi intuicja mówiła, żeby się lepiej pudłom obrusowo-zasłonowym przyglądać :)
Czas zwiększyć czujność i liczyć na farta. Ale jak będzie szło tak, jak z lotto, to pewnie do późnej starości żadnej chuściny nie trafię :(
Gratuacje, też miewam takie sny :)
Piękne znalezisko :)
sandy.pit
22-01-2011, 23:18
orzeszku!
ale fajnie!
anmuszka
22-01-2011, 23:49
ale fajnie! ja tez miewam takie sny. niestety na razie poszukiawania bezowocne.
nieźle nieźle;))
gratulacje i podziwiać .... i czekać na fotki w akcji ;) piekna zdobycz ...)))
klusiecka
23-01-2011, 00:26
fajnie :) też maże o znalezieniu indio w jakims koszu w kącie lumpka, tylko jak to zrobić kiedy do lumpeksów nie zaglądam?
Moja koleżanka załatwiła mi w szmateksie koło Berlina cały WOREK chust-ponad 20 sztuk,najróżniejsze wzory,kolory itp. i uwaga-pojechała później niż przewidywała i facet ten worek ... WYRZUCIŁ:cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy ::cryy::cryy::cryy: bo jak powiedział: "myślał,że ona po to nie przyjedzie,a mu te szmaty przeszkadzały... Dodam,że chciał sprzedać za kilka euro,bo takich szmat nikt nie chce-za wąskie. Umarłam... Może jeszcze jak tam pojedzie to coś mi upoluje....
Dla autorki gratki oczywiście - zazdroszczę :)
nie tnij :D
daj innym ponosic :D
siem podpisze
i gratuluje zdobyczy :bliss:
Dr.Obinka
23-01-2011, 01:01
Nosz fakers!!!!!
PADŁAM!!!! :D
No i jasna sprawa zielenieję razem z resztą!!!! Chyba się przejdę kontrolnie, bo mam dookoła więcej ciucholandów niż banków ;)
Dziś niech mi się indio b-n przyśni albo jakiś ładny girasolek :)
Dr.Obinka
23-01-2011, 01:03
Moja koleżanka załatwiła mi w szmateksie koło Berlina cały WOREK chust-ponad 20 sztuk,najróżniejsze wzory,kolory itp. i uwaga-pojechała później niż przewidywała i facet ten worek ... WYRZUCIŁ:cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy::cryy ::cryy::cryy::cryy: bo jak powiedział: "myślał,że ona po to nie przyjedzie,a mu te szmaty przeszkadzały... Dodam,że chciał sprzedać za kilka euro,bo takich szmat nikt nie chce-za wąskie. Umarłam... Może jeszcze jak tam pojedzie to coś mi upoluje....
Dla autorki gratki oczywiście - zazdroszczę :)
:cryy::cryy::cryy:
o niech to! NAPRAWDĘ???
budzynskamila
23-01-2011, 10:39
Ostatnio kupiłam ładny obrus za bezcen, aż poleciałam sprawdzić metkę.... Noż nie chce być Didymosem! Ale niewiele mu brakuje ;)
Ja nie mogę!
Ale fuksiara!
Gratuluję!!!
:)
martalicja
23-01-2011, 11:58
ehhhhhhhhhhhhhh... marzeeenieee....
Ja w lumpku dawno nie byłam, ale pomijając fakt, że nigdzie chust nie upolowałam, to jeszcze do tego nigdzie w okolicy nie ma już takich lumpków, gdzie stos rzeczy można kupić za 5 zł... Cenią się ostatnio :/
Kurcze, kurcze, kurcze, że tak powiem... Spać w nocy przez Ciebie nie mogłam!!! Musiałaś mi na wieczór taką terapię szokową zafundować?! ;)
A ja głupia... Zawsze mówię do męża, że trzeba się wybrać do Caritasu - Dorota tam zawsze tyle fajnych rzeczy znajduje! A on mi zawsze na to: "masz prawko, masz samochód, wsiadaj i jedź!". A ja, że daleko i mi się nie chce.............................................. ..... :duh::duh::duh:
A swoją drogą to nowy chuścioch super o siebie zadbał :D Hehehe - jeszcze się na świecie nie pojawił, a już dba, żeby go matka miała w czym nosić ;)
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
gratulacje! :D
kasia wska
23-01-2011, 15:16
no i śniło mi się dziś to indio w szmateksie :lol:
gratuluję!
Super znalezisko, zazdroszczę i gratuluję. A u mnie wszystkie lumpki są z wieszakami, a kiedyś można było w wielkich skrzyniach przebierać....
Niestety tak to włsnei jest że jak sie szuka, to się nie znajduje... Była wczoraj w moim ulubionym sklepie- chust nie bylo :P
To co, całe forum już obadało wsyztskie szmateksy ;) Czy jeszcze mogę do jakiegoś polecieć w Krakowie? ;)
Gratuluję zdobyczy!:thumbs up:
piękny obrus znalazłaś :)
i chyba w dobrym stanie, gratuluję
:-) ale fajnie!!! Gratulacje!!! Taakie szczęście - może powinnaś w totka zagrać ;-)?!
mamaslon
28-01-2011, 14:15
o rzesz w mordeczkę !!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
paskowka
28-01-2011, 14:21
Odjęło mi mowę normalnie:D
To gdzie ten szmateks? Bo ja od rodziców do Lublina mam rzut czapką, może podjadę:)
pięknie ja znalazłam jakiś czas temu
niebieskiego pasiaka 4,6
za całe 2,80 :):):):) w Siedlcach dodam :):)
W Lublinie to są szmateksy!
Ale zawsze mi się wydawało, ze jeszcze lepsze w Świdniku. Z Galantem na czele.
Będę od tej pory zawsze grzebać w korytku z firankami :)
Gratuluję :)
Ja na Czechowie ostatnio zanabyłam dresik adidasa różowy dla Hani. Stan idealny :) Cena też.
węgielek
28-01-2011, 17:28
pięknie ja znalazłam jakiś czas temu
niebieskiego pasiaka 4,6
za całe 2,80 :):):):) w Siedlcach dodam :):)
a co to za pasiak? pochwal sie :D
takie posty pojawiaja sie jakos raz na poltora roku, wiec znowu trzeba poczekac:)
jakies szanse sa
a ja niestety od wczoraj leżę,
ale może wyśle swojego człowieka:)
gratulacje!
niebieski nandu
cudeńko jak wyjdzie z prania zrobie foteczki
niebieski nandu
cudeńko jak wyjdzie z prania zrobie foteczki
wow, czy to któryś z tych, które miałam? czekam z niecierpliwością na zdjęcia :)
Kilerek_81
28-01-2011, 20:39
Gratki, gratki.
Ja padałam jak znalazłam 4 AIO BumGeniusy, nówki. Szok po prostu.
to ja widzę, że poznańskie lumpeksy drogie jednak, bo za katję 6 dałam aż 40 zł :duh::duh::duh:
to ja widzę, że poznańskie lumpeksy drogie jednak, bo za katję 6 dałam aż 40 zł :duh::duh::duh:
Skandal:lool:
ale czad! Cieszę się razem z Tobą!:) super!!!!!!!!!!:) naprawdę! szczęście jak nic:)
Wrrrr... czemu mi się to nie zdarza? CZEMU????
Wow! Miałaś Dziewczyno szczęście!!!! Gratuluję! Didymos w tej właśnie kolorystyce to moje marzenie! :)
madorcia
29-01-2011, 14:03
Wow! Miałaś Dziewczyno szczęście!!!! Gratuluję! Didymos w tej właśnie kolorystyce to moje marzenie! :)
didek w jakiejkolwiek kolorystyce za 5 zeta to moje marzenie ....
Coś wspaniałego, teraz nie odpuszczę wizyty w pobliskich lumpeksach, zmotywowałaś nas wszystkie chyba :)
Genowefa
30-01-2011, 21:14
dopiero zobaczyłam ten wątek
niesamowite znalezisko :) los, to jednak sobie kpi z nas czasem i daje pstryczka w nos :)
zastanawiam się jak to możliwe, że ktoś to indio wyrzucił.. :( (no bo jak się znalazło w szmateksie?), i że sprzedawca się nie zdziwił, że taki podejrzanie przydłuuuugi bieżnik ma :)
rzezuchama
30-01-2011, 22:58
W Krakowie dużo lumpeksów ze skandynawskimi ciuchami.
Myślicie, że Ellevilla jakiegoś trafię? ;)
zastanawiam się jak to możliwe, że ktoś to indio wyrzucił.. :( (no bo jak się znalazło w szmateksie?), i że sprzedawca się nie zdziwił, że taki podejrzanie przydłuuuugi bieżnik ma :)
No ja się cieszę że jakaś babcia przede mną nie wpadła na to żeby sobie z tego kilka bieżników zrobić:lol::twisted:
A dlaczego lumpkach zdarzają się chusty?- na tej samej zasadzie dlaczego Niemcy wystawiają raz na tydzień zupełnie dobre sprzęty domowe przed dom- tylko dlatego że są im NIEPOTRZEBNE - mają zupełnie inną mentalność niż Polacy, którzy na wszystkim chcą ZAROBIĆ (wystarczy popatrzeć jakie 'śmieci' można kupić na allegro:D) Dlatego też Polacy na tych Niemieckich "śmieciach" zarabiają niezłe pieniądze sprzedając je na giełdach czy w polskich komisach...
ależ mi dziś ciśnienie skoczyło!!! patrzę sobie ja w osiedlowym lumpie w części obrusowo-pościelowej i nagle wydaje mi się że widzę piękne pofarbowane na czerwono indio!!! niestety jak już wzięłam w łapki to się okazało że to nie chusta, gabaryty zdecydowanie nie te, ale dosłownie bardzo podobny wzór do indio, co mi serce zatłukło żywiej to moje!!!
ależ mi dziś ciśnienie skoczyło!!! patrzę sobie ja w osiedlowym lumpie w części obrusowo-pościelowej i nagle wydaje mi się że widzę piękne pofarbowane na czerwono indio!!! niestety jak już wzięłam w łapki to się okazało że to nie chusta, gabaryty zdecydowanie nie te, ale dosłownie bardzo podobny wzór do indio, co mi serce zatłukło żywiej to moje!!!
wcale się nie dziwię reakcji :) ja przez pół sklepu prawie biegłam, jak katję zobaczyłam, żeby mi jej kto sprzed nosa nie capnął :lool:
Truscaveczka
31-03-2011, 08:26
Pod blokiem mam zaprzyjaźniony lumpeks, właściciele mają wnusia w wieku mojego Igora, a że wnuk na emigracji, to zwrócili szczególną uwagę na mojego chustosynala. Musiałam im objaśnić wszystko, co związane z chustami, bardzo im się idea spodobała.
Niedawno wchodzę do sklepu, a pani mówi "Mieliśmy dwie chusty, jedna jeszcze leży, nie chce pani?" - ja do skrzyni, a tam elastyk - nie pamiętam nazwy, na B jakoś. 2 złote. Pytam, jaka była ta druga - pani mówi, że w paski turkusowo-zielone. Myślę, ze jak w paski, to tkana pewnie <wzdech> - a pani mówi, że za tamtą wzięła 6 złotych.
Tylko dlaczego to nie ja trafiłam na tę chustę? :confused:
No ale wzięłaś tego elastyka za 2 zł oczywiście???
kamuszyca
31-03-2011, 11:20
A dlaczego lumpkach zdarzają się chusty?- na tej samej zasadzie dlaczego Niemcy wystawiają raz na tydzień zupełnie dobre sprzęty domowe przed dom- tylko dlatego że są im NIEPOTRZEBNE - mają zupełnie inną mentalność niż Polacy, którzy na wszystkim chcą ZAROBIĆ (wystarczy popatrzeć jakie 'śmieci' można kupić na allegro:D) Dlatego też Polacy na tych Niemieckich "śmieciach" zarabiają niezłe pieniądze sprzedając je na giełdach czy w polskich komisach...
to nie kwestia mentalności tylko dobrobytu. Polsce jeszcze daleko do Niemiec, dlatego nasze "śmieci" są na dużo niższym poziomie niż "śmieci" niemieckie.
taDorotka
31-03-2011, 12:11
przez ciebie robię to czego bardzo nie lubie-maniakalnie grzebię w pościelowo-obrusowych koszach z nadzieją płynnie przechodzącą w wk...w.:evil:
WOW:):):)
ja ostatnio wyczaiłam jakiegoś No Name:):):)
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=52886&page=2 post 24 :)
Truscaveczka
31-03-2011, 15:30
No ale wzięłaś tego elastyka za 2 zł oczywiście???
Nie, mam 2 elastyki, a mój Prezes już 8 kilo waży. Może i szkoda, kogoś bym namówiła na chustowanie...
Nie, mam 2 elastyki, a mój Prezes już 8 kilo waży. Może i szkoda, kogoś bym namówiła na chustowanie...
oj, szkoda:( sama bym wzięła za 2 zł:):):) tak na przyszłość:)
Panikasia... śmigaj do tego lumpka i bierz elastyka. Tyle tu nówek szukających pierwszej chusty... :)
Wogóle to z takim zaprzyjaźnionym lumpkiem bym się umówiła, że "wszystkie chusty dla mnie" :D
Ja ostatnio ściągajac chustę z suszarki pytam mamę czy patrzy w lumpach za chustą jak mówiłam. A ona mi na to "a po co Ci, już tyle masz" (taaaa testowe :) ) To ją zachęciłam do łowów inaczej - że chustę na wagę kupi za 10zł, a ona rynkowo to ponad 100 warta. I się mamuśka zaintersowała wkońcu poważnie, jak materiał ma wyglądać i że długie i że skośne brzegi i najważniejsze to metka :)
Truscaveczka
31-03-2011, 17:35
A wiecie, że poszłam przed chwilą? Ale już nie było :/
malutk_a
31-03-2011, 18:31
ja ostatnio 3 lumpki zaliczylam i co lipa nic nie znalazlam :(
Bo to jest tak, jak z szukaniem miłości - jak się za mocno szuka, to się nie znajduje ;)
malutk_a
31-03-2011, 21:04
Bo to jest tak, jak z szukaniem miłości - jak się za mocno szuka, to się nie znajduje ;)
no cos w tym chuba jest pewnie przyjdzie nie oczekiwanie hehe i zaskoczy jak kiedys tak z glupa wejde i poszperam :)
no ale za to znalazlam fajne ciuszki dla moich dziewczyn
Truscaveczka
01-04-2011, 09:29
Spróbuję dzisiaj zostawić chłopaków (mąż ma urlop, a chłop w chałupie to wrzód na ...) samych i ucieknę im na rajd po szmateksach - ostatnio trafiłam dla Starszej nowe spodnie z metkami za całe 7 zł :)
Ja wczoraj byłam w ramach spaceru na targu i w takim lumpeksiku na wolnym powietrzu zakupiłam bluzkę i wiosenną czapkę dla młodej. A swoją drogą ile chust już pewnie zostało przerobionych na zasłonki, bieżniki i inne takie :(
Ja wczoraj byłam w ramach spaceru na targu i w takim lumpeksiku na wolnym powietrzu zakupiłam bluzkę i wiosenną czapkę dla młodej. A swoją drogą ile chust już pewnie zostało przerobionych na zasłonki, bieżniki i inne takie :(
ojoj, no właśnie:( taki didek np na serwetke na komode... bu
malutk_a
01-04-2011, 13:16
wlasnie tak ostatnio pomyslalam i az mi sie smutno zrobilo i zal takich pieknych szmatek. pomyslec, ze takie cuda trafiaja w lapki osob ktore nawet nie maja pojecia co trzymaja w rekach.
a był kiedyś wątek w którym dziewczyny pisały gdzie znajdowały różne chusty:lol: (u teściowej na wersalce na przykład)
węgielek
01-04-2011, 21:32
byl, pamietam, ale nie wiem, jak sie nazywal.
szkoda tez, ze moja tesciowa wersalki nie ma :)
a w jej miescie znajoma kierownikuje w lumpeksie i mowi, ze zdarzaja sie u nich takie dlugie, szmaty, sciete na koncach :D
Jedni chusty traktują jako bieżniki, a inni kangi jako narzutki i przez niemal rok zastanawiają się kto i po co wymyslił taki prostokątny kawał materiału w psychodeliczne grzybki....
Dziś przez przypadek wpadłam na opisy i zdjęcia kang i okazało się że kupiona przeze mnie dawno temu w lumpeksie szmatka, służąca za narzutę na ikeowski fotel (jakby na miarę szyta!), to KANGA!!!!!! Człowiek uczy się przez całe życie :) Niech no tylko Miko zacznie trzymać głowę - będziemy się lansować w biało-czarno-żółtej kandze :D
Podbijam wątek i chwalę się!!
Dziś wyciągnęłam w ukochanym lumpie chustę didymos indio :) Nie wiem jaka długość (mierzyć ze skosami?), trochę pozaciągana i parę nitek ma na wierzchu (czy to ma wpływ na jej żywotność i nośność?) ale za 8 złotych nawet nie kręciłam nosem!!
Stawiam na biało niebieskie ale aż jestem ciekawa co to? Fotki :mighty:
gratulacje i fotki... fotki
Dziś wyciągnęłam w ukochanym lumpie chustę didymos indio :) Nie wiem jaka długość (mierzyć ze skosami?), trochę pozaciągana i parę nitek ma na wierzchu (czy to ma wpływ na jej żywotność i nośność?) ale za 8 złotych nawet nie kręciłam nosem!!
Zdjecia dawaj
zaraz cyknę to wrzucę :)
[/URL]
Oto ON
[url]https://picasaweb.google.com/letka82/Didek?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJGo4Oarx9-o4AE&feat=directlink (https://picasaweb.google.com/letka82/Didek#5708605349875630898)
Foooootyyyyy :fire: Może jakiś unikat w dodatku ;-)
Niestety nie unikat w kolekcji Dido, ale w mojej tak :D Kupiłam tkaną Pentelki na próbę, więc na jednej półce nie będą leżeć :P
Wiewiórka
13-02-2012, 15:10
nie widać, link nieaktywny
a tak w ogóle gratulacje! okropnie zazdroszczę!
GRATULACJE! Wiem co to znaczy:D Niezły skok adrenaliny, hehe.
LINK nie działa:(
Gabriela1999
13-02-2012, 15:14
No jak można znaleźć szmatę w szmateksie:-)to się nie mieści w głowie:-)
Paprotka
13-02-2012, 15:15
Wow, gratulacje! Link nie działa, na foto czekamy :applause:
Czemu u mnie nie ma takich szmateksów???
Poprawiłam i powinno pójść https://picasaweb.google.com/letka82/Didek?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJGo4Oarx9-o4AE&feat=directlink
biało-niebieskie i starsze,czarna metka,gratulacje!:)
Poprawiłam i powinno pójść https://picasaweb.google.com/letka82/Didek?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJGo4Oarx9-o4AE&feat=directlink
:applause::applause::applause:
Gratulacje! Niezapomniane wrażenia na dłuuugi czas :D
Tylko uważaj, to wkręca; teraz będziesz regularnie ryć w działach z obrusami:hide:
graaatulacje znaleziska, ja przeszkoliłam całą rodzinę, co mają dla mnie brać w lumpkach :P
i to u mnie w mieście - gdzie dokładnie takie rzeczy się zdarzają?
ma chyba 3,20 m, kilka zaciągnięć i kilka wystających nitek... Co mam z nimi zrobić? Spróbować jakoś przeciągnąć? Luzy obciąć? Czy zostawić tak jak jest? Nie chcę jej spartolić a troszkę mnie to wkurza :mad
Naprawiam :ninja: ale może znajdziesz kogoś bliżej :)
kacha-rudzielec
13-02-2012, 15:30
:szok:zaczynam szukać "obrusów" ;)
a to proste,zaciągniecia cieniutkim szydełkiem chowasz,ja to robię igłą,bo mi tak łatwiej,ewentualnie rozciągasz je,nie wiem jak to opisać,wystające nitki jeśli sa malutkie,to chowasz,jeśli dłuższe to próbujesz zawiązać,lepiej nie ciąć,tego trzeba się wystrzegać,po założeniu chusty nitki się wciągają,obcięte będą robić dziurkę.
Ja się lubię bawić w naprawianki (odzieży też - zawsze ze sklepu przynoszę ciuch i igłę biorę do zakańczania nitek)
Nie obiecuję, że pomogę idealnie, ale mogę się pobawić, zobaczyć. No wszystko mówi, że się musimy spotkać ;)
Nie obcinaj nic !!!
Bardzo chętnie się spotkam :) Wstrzymuję się z nożyczkami!
jejku jak zazdroszczę:hide: mnie się nic nie udało jeszcze znaleźć..
W czepku urodzona!! Chusta wyciągnięta w drugim podejściu :) Ja to zawsze coś wynajdę w promocji - ostatnio wózek, ale tu nie o tym :D
Zazdraszczam i gratuluję:)
Ja też chcę, ja też. A mi już od dłuższego czasu nic ciekawego się na lumpach nie udaje znaleźć.
:applause:
masakra :D u nas nawet jeśli to 60zł/kg :D ale to też okazja ;p
Nooo gratuluje Wam dziewczyny. moja mama prowadzi szperaczek, generalnie sama odzież, czasem miała jakieś pościele czy kołdry i nawet mówilam jej, żeby zwracała uwagę czy jakieś chusty się nie przewijają, albo pieluszki. Mama twierdzi jednak, że takie rzeczy zdarzają sie przy nie-sorcie. To są tansze worki gdzie zwykle jest wszystko - niekoniecznie to co w opisie takiego wora. Do tego rzeczy mogą być brudne i uszkodzone. Dlatego to im się nie opłaca, kupują niestety (dla mnie ;)) sortowane i ciężko uświadczyć w tych rzeczach takie cudowne znalezisko jakim jest chusta :) Ale może przejdę się po mieście, a nuż coś znajdę ?:)
gratuluję:) i trochę zazdroszczę
Paprotka
13-02-2012, 23:08
Stawiam na biało niebieskie ale aż jestem ciekawa co to? Fotki :mighty:
Skąd wiedziałaś :ninja:?
Chyba najbardziej popularne :) Takie samo otwiera wątek :)
A stare? Stare? Porządne, grube znaczy się?
Grube, stare, bo ma czarną metkę. A czy porządne? Nie znam się totalnie, ale jak się je zreanimuje to będzie porządne :) Małż już knuje co by je na all wystawić :duh:
Grube, stare, bo ma czarną metkę. A czy porządne? Nie znam się totalnie, ale jak się je zreanimuje to będzie porządne :) Małż już knuje co by je na all wystawić :duh:
no coś Ty! Z doświadczenia wiem, że z taką chustą baaaaaardzo trudno się rozstać:D ja w niej rzadko noszę ale mam do niej ogromny sentyment- pewnie dla wnuków będzie :P
jagienkat
14-02-2012, 11:01
:rolleye: to podtrzymuje moja nadzieje... ;)
Zazdroszczę strasznie i gratuluję!:lol:
Gratulacje! :applause::applause::applause:
naciesz się, a jak Ci się znudzi, bez sentymentów wystaw na allegro, żeby mieć na inne chustowe marzenie ;)
mamaslon
14-02-2012, 12:37
ale czad!
gratulacje mama!!!!
http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/f045.gif (http://www.cosgan.de/smilie.php)
Przez ten wątek zachciało mi się wyprawy do lumpeksów. Choć ja akurat szczęścia nie mam za bardzo. Ale w sumie - parę super dziecio ciuszków upolowałam ;) Więc może...
Gratulacje :)
Idę do lumpa :D chociaż i tak pewnie nic nie znajdę
No i przekleństwo "oby twoja chusta była 10 cm za krótka" spadło na mnie :cryy:Didek jest za krótki i nic nie mogę zawiązać :duh::duh::duh: Czy któraś z Was pomoże co można stworzyć z 3,20??
Plecak prosty, wiązanie na biodrze, kangurka...
kieszonkę z węzłem pod pupą - ja tak nosiłam w plecakowej zarze jak mi tylko ona została a do autobusu chciałam. Wygodniej z większym dzieckiem niż w kangurku.
kieszonkę z węzłem pod pupą - ja tak nosiłam w plecakowej zarze jak mi tylko ona została a do autobusu chciałam. Wygodniej z większym dzieckiem niż w kangurku.
Musisz mi to łopatoligicznie wytłumaczyć :ninja: Kiedy :)
też bym chciała sie dowiedziec co to za wiazanie
też bym chciała sie dowiedziec co to za wiazanie
hihi to taka niepełna kieszonka
jak masz za krótką chustę i nie wystarczy jej żeby skrzyżować poły pod pupą dziecka i poprowadzić je do tyłu,to wiążesz węzeł zaraz pod pupcią
ale to przy większym dziecku lepiej i tak jak by to napisać "z braku laku" bo mało stabilne i trzeba jednak troszkę asekurować dziecia.
Kieszonka z węzłem pod pupą jest banalnie prosta - wiążesz jak kieszonkę, tylko zamiast krzyżować poły pod pupą dziecka (dalej prowadzisz je za siebie i wiążesz), to pod pupą kończysz wiązanie węzłem.
Jeszcze można zrobić plecak rebozo i plecak prosty z węzłem pod pupą.
roneczka
17-02-2012, 00:15
Ja też kupiłam chustę, w sumie niższa półka, ale firmówka :-) taka jak ta, kolor capuccino, tylko długa nie kółkowa, tzn. krótka bo coś koło 3 m
http://www.barabarn.se/eng/kollektion.html
http://www.bigmamaslings.co.uk/zen-cart/images/attributes/baracapuccino.jpg
Kupiłam bo myślałam, że może taki bieżnik przydałby się na kółkową, adrenalina to skoczyła w domu jak w necie przeczytałam że jednak za tę krótką szmatkę nieźle trzeba zapłacić :-)
Przeczytałam cały wątek i chciałam wam pogratulować :)
Mi nawet przez myśl nie przeszło, że chustę w lumpeksie można znaleźć :) aż mnie naszła ochota by się wybrać i poszperać :)
dzisiaj byłam w lumpie pierwszy raz od niewiemkiedy- i oczywiście zaczęłam od przegrzebania zasłon i pościeli:rolleye: oczywiście nic nie znalazłam, ale ciągle mam nadzieję:thumbs up:(bo przecież to nieprawda że nic dwa razy się nie zdarza, nie?:mrgreen:)
Gabriela1999
17-02-2012, 08:58
No to lumpy będą przeżywały swój renesans:rolleye:
efcia1981
17-02-2012, 10:40
gratuluję i troszkę zazdroszczę ;)
Kupiłam bo myślałam, że może taki bieżnik przydałby się na kółkową, adrenalina to skoczyła w domu jak w necie przeczytałam że jednak za tę krótką szmatkę nieźle trzeba zapłacić :-)
Czyli jednak bieżnik :D
misia83_83
17-02-2012, 11:59
Edoro-woww...gratki naprawde! Az sie chce isc buszowac!!!
Mi kiedyś stanęło serce: znalazłam kawałek szmaty z wzorem jak z indio (czerwono-białe) ale i szerokość nie ta i wzór jednak trochę większy. Chwila radości - bezcenna.
Wybieram się jutro. Może tym razem trafię coś dłuższego ;)
A ja ryję w lumpkach w obrusach od trzech lat i nic :roll:
mnie też wyrywa by pobuszować po lumpeksach:jump:
Edoro-woww...gratki naprawde! Az sie chce isc buszowac!!!
ja to już rok temu znalazłam;) Teraz gwiazdą wątku jest letka82 :mrgreen: (post 149)
sylwia-lubin
17-02-2012, 21:11
Letka a gdzie ten lupek? bo ja się własnie do legnicy na takie lupkowanie wybieram a że legnicę jeszcze srednio znam to i przewodnik by mi się przydał :) a jak taki jeszcze co chusty przyciąga to juz pierwsza klasa
No dobra... Byłam dzisiaj i chusty co prawda nie wyciągnęłam, ale wyciągnęłam to: https://picasaweb.google.com/letka82/Didek?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJGo4Oarx9-o4AE&feat=directlink
Myślałam, że to jakieś ergo, ale pewności nie mam.
W środku jest wkładka dla mniejszego dziecia regulowana zatrzaskami i śliniak też na zatrzaski. Na metce "Playshoes". Warte to 20 złotych, które dałam czy nie?
No dobra... Byłam dzisiaj i chusty co prawda nie wyciągnęłam, ale wyciągnęłam to: https://picasaweb.google.com/letka82/Didek?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJGo4Oarx9-o4AE&feat=directlink
Myślałam, że to jakieś ergo, ale pewności nie mam.
W środku jest wkładka dla mniejszego dziecia regulowana zatrzaskami i śliniak też na zatrzaski. Na metce "Playshoes". Warte to 20 złotych, które dałam czy nie?
to snugli, był już wątek o tym, zaraz poszukam...
o tu: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=38002&highlight=Snugli
Gabriela1999
18-02-2012, 18:20
Zachęcona Waszymi sukcesami obleciałam 2 lumpki i tylko paskudne wisiadło zauważyłam i to jeszcze nie na wagę a wycenione na 30 złociszów:twisted::twisted::twisted:
:heart::heart::heart::heart::heart:taka była moja piersza prawdZiwa chusta- CUDNA!!!!!JEJ -TEZ CHCĘ ZNALEZC TAKIE CUDO!!!Gratuluje!!!!
Naprawdę śniło mi się to wielokrotnie i zawsze się łudziłam że to się kiedyś stanie, ale...nie dzisiaj!
Wybrałam się do takiego szmateksu przy Caritasie i jak już się obłowiłam (nowe spodnie H&M, 2 komplety pościeli- jeden z Ikei, obrus płócienny, spory stos ciuszków dla dzieci) i zmęczona grzebaniem stanęłam przy stosie z obrusami.... ZOBACZYŁAM GO:omg: i nie mogłam uwierzyć!!!!
Zaczęłam rozkładać, szukać metki... (ale przecież od początku wiedziałam że nie da się go pomylić z niczym innym:duh:)
Piękny didymos- indio biało-niebieskie, długość 5,20m... CHyba nie muszę mówić jak mi ciśnienie skoczyło
:jump::bliss::lool::mrgreen::lol::szok:
Na koniec dodam że za wszystkie te rzeczy w sumie zapłaciłam 5zł (słownie: PIĘĆ PEELENÓW):applause: więc w zasadzie mogę powiedzieć że mam Didka za darmo:mrgreen:
A oto i ON
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/gh/ve/vuid/hqjWgT4LL8Jq2NtBhB.jpg
A ja dzis też obskoczyłan najbliższy lumpek - chusty niet:( ale za to cudny materiał na panel do MT trafiłam:)
to snugli, był już wątek o tym, zaraz poszukam...
o tu: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=38002&highlight=Snugli
Dzięki wielkie! Z tego wynika, że szkoda było kasy :(
Teraz przynajmniej wiem co to i jak się nazywa...
Dzięki wielkie! Z tego wynika, że szkoda było kasy :(
Teraz przynajmniej wiem co to i jak się nazywa...
spokojnie, nie ma aż takiej tragedii..
mój tata kiedyś tez na ciuchach coś takiego kupił, dumny był z siebie jak nie wiem co, że sam będzie mógł się z wnuczką wybrać na spacer...
ostatnio mierzyliśmy to, Hanka ma dwa lata i w tym dolnym siedzisku jest jej wygodnie, pasuje jej... a dziadkowi jeszcze bardziej... więc na awaryjne sytuacje myślę, że może być...
Jak ja bym chciała jakąś chuste w lumpeksie znaleść, może by mnie to do tych przybytków przekonało.
spokojnie, nie ma aż takiej tragedii..
mój tata kiedyś tez na ciuchach coś takiego kupił, dumny był z siebie jak nie wiem co, że sam będzie mógł się z wnuczką wybrać na spacer...
ostatnio mierzyliśmy to, Hanka ma dwa lata i w tym dolnym siedzisku jest jej wygodnie, pasuje jej... a dziadkowi jeszcze bardziej... więc na awaryjne sytuacje myślę, że może być...
No to mnie ciut pocieszyłaś :) Może zostanie dla mojego M., bo motałam go w czasie mojej ciąży na próbę a teraz jakoś się nie garnie :( Ale może z wiosną i z wyprawami w góry się przyda - ja z chustą a M. awaryjnie z workiem jak Lence się znudzę :)
Niesamowite, zaczynam chodzić po warszawskich lumpeksach!!!!
biorę Tośkę w szmatę i idę szukać :twisted:
a Wam gratuluję !!!
Od kiedy odwiedziłam ten wątek wchodzę do ciucholandów i co obrus z fajniejszym wzorem wyciągam z nadzieją...:)
annagdynia
15-03-2012, 17:47
ja też od jakiegoś czasu chodzę i szukam, ale nic ;(
u mnie na osiedlu tylko takie małe, właśnie sortowane
GRATULUJĘ WSZYSTKIM UDANYCH ŁOWÓW :):applause:
Dopiero trafiłam na ten wątek i pluję sobie w brodę, że do tej pory do obrusów nie zaglądałam. Ileż to pięknych chust mogłam przegapić? :D A jutro idę na łowy. Choć pewnie szmateksy warszawskie już starsze chustomamy mają oblukane...
To może razem będziemy polowały. Ja też z Natolina:) ale na chustach jeszcze się nie znam, więc nawet gdyby jakaś "biła po oczach" to i tak bym pewnie ją minęła. A jak rozpoznać chustę prócz tego, że zna się wzory. Mają wszyte metki? Bardzo bym chciała własną chustę, ale jeszcze nie miałam czasu zaznajomić się z tym tematem. Pożyczyłam nawet od koleżanki i teraz muszę popróbować. Zaraz ją biegnę oglądać.:razz:
joleczka
17-03-2012, 00:02
jak zobaczysz długi wąski kawał szmaty to bierz :)
annagdynia
17-03-2012, 17:40
jak zobaczysz długi wąski kawał szmaty to bierz :)
dokładnie, też tak powiedziałam przyjaciółce :p
Ja bym takiej chusty chyba nigdy się nie pozbyła... no normalnie na pamiątkę...
wildhoney
31-05-2012, 16:13
Co prawda nie indio ani nie żadna inna chusta [choc jeden bieżnik wyglądał baaaaaaaardzo chustowo, tylko był krótki - półtora metra], ale za to spodnie uszyte z hopka timbuktu. Nie miało metek, widać było handmadeową robotę, kupiłabym, ale małe były [w sensie - jakaś eseczka]. A tak się ucieszyłam i serce mocniej zabiło, gdy zobaczyłam hopka w stosie:/
Didymos szył także ubranka dziecięce z chust, więc nie koniecznie był to hand made.
wildhoney
31-05-2012, 16:22
Ale to było raczej na dorosłego ludzia:)
Indio to to nie jest, Didek nawet też, ale może ktoś zgadnie?
Co za całe 12zł przygruchała sobie Gava na lumpie???
2,4m
Żal tracić z jednej strony frędzelków na zrobienie kółkowej :?
A aż taka chuda nie jestem żeby wyciągnąć z tego kangura:ninja:
http://farm9.staticflickr.com/8453/8023374455_e8d3ed51f8_z.jpg
edit: lump ten sam, w którym dorwałam ERGO:ninja:
Od tego czasu pęchcę tam z regularnością zegara atomowego:hide:
uuuuuuuu nie wiem co to ale kolory ma piękne ;)
gratuluję
A aż taka chuda nie jestem żeby wyciągnąć z tego kangura:ninja:
ale masz świadomość, że kiedyś schudniesz? :ninja:
gratuluje znaleziska! :D
ale masz świadomość, że kiedyś schudniesz? :ninja:
gratuluje znaleziska! :D
no sorry, nie aż tak:lool:
Wrześniowa
25-09-2012, 17:51
ja kilka dni temu widziałam [byłam pewna,że to pasiak LL jakieś fiolety] rozwijam,rozwijam cała mokra byłam,a się okazało,że to chyba narzuta na łóżko była z IKEA ale tkane to jak chusta.
Gava masz szczęście :mrgreen:
greeneddie
25-09-2012, 18:03
Gavagai :applause: :applause: :applause:
madorado
25-09-2012, 18:14
super będzie na biodro!
hihi :D a przyznaj się w którym lumpie wygrzebałaś?
no własnie,w którym lumpie???
i co to za chusta???
GRATULACJE, wiadomo, Gava ma szczęście :P
Nie jest to żaden okaz ze stajni Didka czy inszy Ellaroo, tylko El Zuruz o którym widziałam cokolwiek tylko na szmatowych forach holenderskich i SuT ;)
Ale radocha nie mniejsza:mrgreen:
Wygrzebany w lumpie nad Sphinxem, któremu od dnia otwarcia jestem wierna jak pies:ninja:
c
cholera też tam chodziłam, ale swego czasu znalazłam tylko wisiadło, no ale tez kangę!
chyba czas się do centrum wybrać:mrgreen:
Gava, rzadko tam ostatnio zaglądam, ale już wiem, dlaczego od dawna tam żadnej szmaty nie trafiłam :twisted: (dwa lata temu wyniosłam stamtąd katję 4,6 w idealnym stanie ;))
Nie jest to żaden okaz ze stajni Didka czy inszy Ellaroo, tylko El Zuruz o którym widziałam cokolwiek tylko na szmatowych forach holenderskich i SuT ;)
Ale radocha nie mniejsza:mrgreen:
Wygrzebany w lumpie nad Sphinxem, któremu od dnia otwarcia jestem wierna jak pies:ninja:
:szok:byłam wczoraj w poszukiwaniu kombinezonów. W szmatach też grzebałam. I nie było! Oni je tak po prostu Tobie wrzucają!!
:szok:byłam wczoraj w poszukiwaniu kombinezonów. W szmatach też grzebałam. I nie było! Oni je tak po prostu Tobie wrzucają!!
:ninja:
w droższej części (po prawej) w pościelach:twisted:
zawsze w pierwszej kolejności przerzucam narzuty, koce i ręczniki, a dziś mnie wzięło na przewalenie pościeli:mrgreen:
Szczerze gratuluję!:omg: i jakoś tak mam cichą nadzieję, że i mnie kiedyś to spotka. Prawdziwy skarb!