Zobacz pełną wersję : Bambus czy konopie na noc?
milorzab
16-01-2011, 20:25
Proszę o pomoc. Chcę kupić dobrą formowankę na noc. Chłonną i miękką, nie musi bardzo szybko schnąć. Waham się między Lulu Dodo a Lulu Dodo Bambou.
Weronika waży ok. 6 kg (końcu dobija). Rośnie bardzo wolno, więc nie musi być ta pielucha z dużym zakresem.
Wydawało mi się, że konopie twardnieją, ale tu:http://www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&path=47_59&product_id=144 jest napisane, że nie twardnieją.
Jak to jest? Co twrdnieje bardziej - bambus czy konopie? Co jest bardziej chłonne? Mam pieluszki i wkładki bambusowe, są super chłonne. Mam wkładkę konopną do pieluszki Blueberry i nie umiem o niej nic powiedzieć.
A może jakaś inna na noc? Doradźcie proszę!
pszczoła
16-01-2011, 21:28
Polecam na noc bambus, ja pakuję w niego swoje sikające duże dzieci (dwa i pól, pięć i pól lat) i super zdaje egzamin. Konopie u mnie bardziej twarde niż bambusik, bez specjalnych zabiegów jest dość miękki.
powiem szczerze, że ta pieluszka którą zalinkowałaś, to własnie sprzedaje na bazarku i mimo, że jest z konopiami, to bez dodatkowego wkladu nie dała rady w nocy (ale u nas zęby,...)
konopie u mnie twardnieja, bambus mniej jednak. zalezy od formowanki, u nas SPRAWDZAJA się konopne i bambusowe. lulu dodo rewelcja na noc. sprawdzają się swietniw BBH i konopna i bambusowa po równo!
milorzab
16-01-2011, 21:51
Zalinkowalam opis tkaniny konopnej. W tym linku jest napisane, ze tkanina konopna nie twardnieje. Waham się miedzy Dodo z konopiami a z bambusem.
Jeśli chodzi o Lulu Dodo to konopie są sztywniejsze niż bambus.
A poza tym Lulu Dodo konopie są w zakresie 3/13 kg a bambus 3/15 kg.
Mam dwie bambusowe Lulu, są fajne na noc, bardzo chłonne i nie twardnieją.
erithacus
16-01-2011, 22:18
Konopie jednak twardnieją. Bambus mniej.
U nas rewelacyjnie sprawdzają się BBH, i jedne i drugie, z tym, że bambusowe są miększe. Lulu miałam przez chwilę, ale mi nie podeszła.
Generalnie, jeśli chodzi o chłonność, to są podobne.
Konopie twardnieje, trzeba trochę poskręcać je i pomietosić przed założeniem. Ja wolę bambus bo miękki od poczatku. A chłonnośc zblizona.
milorzab
17-01-2011, 11:07
Dziękuję za rady :) Idę na zakupy!
ewaibartek
17-01-2011, 16:59
wg mnie konopna BBH jest najlepszym zakupem na noc :)
mamaHani
17-01-2011, 18:26
a my sprawdziliśmy i polecamy
post edytowany z powodu reklamy .
miejscem reklamy jest dział reklamy nie wątki w dziale pieluszkowanie wielorazowe !
ja mam bambus i konopie jako wkladki i konopie sa masakrycznie sztywne po wysuszeniu