Zobacz pełną wersję : Jak to zawiązac????
Winoroslinka
15-01-2011, 21:41
http://www.ellevill.org/auxpage_jordan/
probowałam i na małej i na misiu i klops. Czy ktos mi moze podpowiedzieć:
1. Jak podzielic chuste, w jakich proporcjach zeby obie poły starczyly? To raczej nie jest na srodku
2. Jak przelozyc material na zdj 8 i 9 tak zeby nie byl zrolowany i szedł na całe plecki małej, a nie tak po pupie? Czy to sie da samemu zrobic?????
3. To samo z tym osatnim panelem poziomym
Jak zamotałam misia to gdyby mówił to by chyba zawył
już gzdieś było
poły podzielone sa tak by tą krótsza zostawić na tyle- by starczyło na węzeł a pozostałośc idzie na całą resztę
(ktoś zrozumał?)
bardzo lubię to wiązanie przy moim klocuszku
Mayka1981
15-01-2011, 21:57
przepraszam, ale mam chroma a on robi tłumaczenia, MUSICIE to przeczytać ;)
Jedną z możliwych opcji miejsca dziecka w tyle. Umieść procy szalik złe strony się na jego biodra, poza centrum - tak aby z jednej strony (w tym przypadku po lewej stronie) pozostała długość procy szalik, który powinien generować zwisające z ogonem ramię. Umieścić udo dziecka owinęła się w szalik, złapał go za tyłek i slajdów z procy z powrotem.
Absolutorium, wspierając jedną ręką dziecka. Flag w prawej ręce (krótka) przechodzi przez szerokość ramion na lewej stronie (długą) odbywa się pod nogi łup i lewej stronie dziecka.
Wrap chustka na lewym pasie, a następnie przesunąć na prawą nogę i ustaw dziecka do jego lewym ramieniu.
Długi baner w lewej ręce, przytrzymując lewą nogę nad dzieckiem, i horizontally're prawo na szczycie prawej nogi dziecka, głaszcząc wzdłuż grzbietu i kupra dziecka tego, że płyta powstała kieszeni. Zauważ, że dolna część głębokiej kieszeni schowaną pod tyłek dziecka.
Carry flag, przekazując z powrotem dziecka, iść do przodu i slipknot więzi w obrębie krótkiego kawałka materiału, który na początku likwidacji, to w lewo zwisające z prawym ramieniu.
To wrap szalik chusta wygląda z przodu, z tyłu iz boku:
I co, wszystko jasne co nie? ;)
"złapał go za tyłek i slajdów z procy z powrotem."
:) hehe he
nie, no najlepsze to "głaszcząc wzdłuż grzbietu i kupra dziecka" :lool:
edit: przepraszam za OT, ale się uśmiałam i musiałam się tym podzielić :oops:
:high: Tłumaczenie pierwsza klasa! Powaliło mnie "łapał go za tyłek i slajdów z procy z powrotem" :lool:
A tak na serio - szkraba umieścić w 1/3 czy 1/4 chusty? Z resztą zaraz na miśku poćwiczę... ciekawe czy będzie narzekał :twisted:
EDIT: No dobra. Coś tam pokombinowałam z miśkiem (przeżył, ale plusz mu już uszami wychodził :twisted: ). Usadziłam go w 1/4 chusty i po zawiązaniu ogony wyszły mi właściwie równe. Co prawda nie przyłożyłam się zbytnio do dociągania, ale całkiem luźno też nie było. Myślę, że jak chce się mieć ogony w takich proporcjach jak pani na zdjęciach - jeden widocznie dłuższy - to chyba trzeba dziecko posadzić mniej więcej w 1/5 chusty.
Jeśli jestem w błędzie, to niech mnie ktoś mądrzejszy poprawi :ninja:
Siedzę i WYJĘ ZE ŚMIECHU!!! Chyba sobie to tłumaczenie wydrukuję i na ścianie powieszę, żeby co rano na nie popatrzeć na dobry początek dnia :-)
ostroszyc
16-01-2011, 02:27
O matko, nie ma to jak wejść na forum w chwili bezsenności... Wybuch śmiechu wygenerowałam po lewej stronie kupra dziecka! Na szczęście mocno śpi ;)
dankin-82
16-01-2011, 09:47
samo wiązanie naprawdę fajne ale tłumaczenie powaliło mnie :D:D:D:D
Czy to jest wzmocnione rebozo ?
Przed chwila zawiazalam i dziecko bardzo szeroko nozki ma roztawione, tak nienaturalnie. Czy macie tez takie odczucie ?
Ja jeszcze na dzieciu nie trenowałam, a misiek nie narzekał ;)
EDIT: U nas wyszło jako tako, ale za szeroko nóżek Młoda nie miała. Tylko coś mi dociąganie nie wychodzi... i mam wrażenie, że Młoda mi za niska zjeżdża na tych plecach...
Magdailena
16-01-2011, 11:19
przepraszam, ale mam chroma a on robi tłumaczenia, MUSICIE to przeczytać ;)
.
I co, wszystko jasne co nie? ;)
Się uśmiałam.
Kocham te "automatyczne" tłomaczenia;)
Mi sie to wiazanie bardzo podoba, ale my mamy plecy z wiazaniem an plecach:P
Paprotka
16-01-2011, 13:02
Buuuhahaha! Tłumaczenie pierwsza klasa! Mayka Tyto musisz mieć ubaw z chromem :P
Czy to jest wzmocnione rebozo ?
Przed chwila zawiazalam i dziecko bardzo szeroko nozki ma roztawione, tak nienaturalnie. Czy macie tez takie odczucie ?
to nie jest wzmocnione rebozo... była o tym mowa w wątku o chustach krótkich (poniżej 3 m), tu masz wzmocnione rebozo: http://www.youtube.com/watch?v=bIcScJVim-U
klusiecka
16-01-2011, 20:57
o wiązaniu juz było, swoją droga dzieki temu właśnie wiązaniu przekonałam się do plecaków ( plecak prosty jest trudny!) JA dzielę mniej więcej 1/4 długości z tym że chusty mam tylko długie.
moli1978
16-01-2011, 21:15
Kuper mnie powalił z nóg. Rycząc głośnym śmiechem obudziłam syna ;)
Jeny, ile trzeba nosić żeby się odważyć na te wszystkie wiązania na plecach. Ja póki co kieszonkę opanowałam, zabieram się*za 2x a wszystko inne jest ponad moje siły...
Winoroslinka
16-01-2011, 22:19
jak sie przeciaga te drugą połe tak aby wyszedł krzyz na całych pleckach? Targam tym materiałem macham nim w tył a on mi sie układa tak od dołu jej plecków aż po nogi, nie otula jej plecków. Ja nie potrafie tak wygiac rąk zeby tak zarzucić.. Jakiś patent na to macie? Bo nie tylko ten plecak opiera sie na krzyżu wiec mniemam ze nie jest to arcytrudne i opanuje tę sztukę
klusiecka
16-01-2011, 22:26
Łapie chustę za oba brzegi, rozkładam i dopiero wtedy układam na pleckach.
Winoroslinka
17-01-2011, 10:29
Łapie chustę za oba brzegi, rozkładam i dopiero wtedy układam na pleckach.
takie proste i oczywiste a na to nie wpadłam!!
to nie jest wzmocnione rebozo... była o tym mowa w wątku o chustach krótkich (poniżej 3 m), tu masz wzmocnione rebozo: http://www.youtube.com/watch?v=bIcScJVim-U
Dzieki za link.
Pocwiczylam i jest juz dobrze :) .