PDA

Zobacz pełną wersję : polar dla dwojga - jaki?

myszka
13-01-2011, 16:31
Hej,
ostatnio prawie w ogole nie nosimy, bo u mnie juz spory brzuszek, a meżowi sie ledno kurtka dopina na Tosi w MT. No i mi wyszlo, ze chyba czas zainwestowac w polar dla dwojga, zeby chociaz na wiosne moc juz nosic. No i teraz nie mam pojecia co wybrac. Macie jakies doswiadczenia? Znalazlam tez w sieci taki tutorial do uszycia samemu, ale nie wiem, czy to sie uda. http://dolinablekitnychkwiatow.blox.pl/2008/10/tutorial-polar-dla-dwojga.html Probowal ktos? No bo moze jednak nie kupowac tylko uszyc? W zasadzie to chyba dwa potrzebuje, zebysmy mogli obie panny nosic...

dorcik81
13-01-2011, 19:29
tu masz o polarach od Pentelki
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=47314

a do uszycia tego z blogu Kasi wystarczy duży polar ze szmateksu i kawałek polaru na kieszonkę :) albo jak nosicie w MT zrób poncho bez szycia http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=6213

myszka
13-01-2011, 20:12
Dzieki! Poncho odpada. Nie lubie :) Przeczytalam o Pentelce - widzialam tez jej polary na allegro i biore je pod uwage, ale wydaja mi sie malo solidne.... No ale za to tanie. Zastanawiam sie tez na lennylamb. Ma ktos? Tak najbardziej profesjonalnie wyglada, ale dwa takie kupic, to mega wydatek.... Kupilam dzis w lumpeksie dwa polary w identycznym kolorze i sprobuje chyba dla meza uszyc. tylko ze w tym tutorialu nie ma pokazane jak kaptur uszyc i jak go potem wszyc. Ma ktos jakies doswiadczenia? Pomozecie? Polary sie na razie susza, pewnie jutro zaczne walczyc. No i pozostaje jeszcze kwestia polaru dla mnie...

Dharma
13-01-2011, 21:03
miałam pentelkę - według mnie spełnia swoją funkcję

lubisz1
13-01-2011, 21:48
Ja mam jeden z Gabi z tych cieńszych i jest ok, wygodny, bardzo dobrze wykonany,świetnie chroni dziecko, teraz czekam na kolejny Gabi ale już z grubszego polarka:) Jedyne czego mi brakuje to kaptura dla mamy:(

Karusek
13-01-2011, 22:01
Też mam Gabi, z tych starszych grubszych i jestem baaardzo zadowolona. Chociaż jeśli myślisz bardziej o polarze na wiosnę, to tego grubego bym nie polecała, ugotujecie się w nim ;) jest za to świetny na zimę, nawet przy -10 tylko w nim wychodziliśmy :)
Gotowe polarki mają niestety tę jedną wadę: nie można ich rozpiąć. Więc przy mrozach ok, nie zdejmujesz, nie rozpinasz ich przecież na dworze, ale wiosną, gdy przygrzeje słonko i trzeba się rozpiąć - no, jest problem. Jeśli będziesz sama szyć dla męża, warto o tym pomyśleć i pokombinować mu jakieś rozpięcie :D

Karolcia
13-01-2011, 22:01
mam pentelkę i jestem zadowolona:)

dorcik81
13-01-2011, 23:12
oj Pentelka wcale nie jest taka zła,bardzo fajny polar w przystępnej cenie,jedynym minusem jest brak opcji noszenia na plecach ( no chyba,że kaptur odprujesz)
co do porad szyciowych to popatrz w Radosnej Twórczości tam jest podforum poświęcone szyciu polarków,osłonek i innych części garderoby dla dwojga

myszka
14-01-2011, 11:55
No prosze - widze, ze PENTELKA moze byc jednak dobrym rozwiazaniem, skoro Wam sie sprawdzila. Lenny lamba nikt nie ma? A ten Gabi dostepny jest tylko w jednym rodzaju. To ten grubszy czy cienszy?
Zaraz zerkne do radosnej tworczosci, bo juz mam polarki przygotowane i dziecka chwilowo nie ma w domu - czas zaczac szyc :)

Frezis
14-01-2011, 12:48
naprawdę gotowe polarki się nie rozpinają??? pytam o gabi na przykład

Karusek
14-01-2011, 12:58
A ten Gabi dostepny jest tylko w jednym rodzaju. To ten grubszy czy cienszy?

w regularnej sprzedaży jest teraz ten cieńszy, ale na zbiorowe zamówienia jest szyty grubszy (tutaj jest wątek zamówieniowy: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=46594&page=16 )

naprawdę gotowe polarki się nie rozpinają??? pytam o gabi na przykład

stare nie, a nowe nie wiem, nie mam

Jagna
14-01-2011, 13:07
ja też mam pentelkę, moim zdaniem daje radę, jak jeszcze płaszcz narzucę, to i w mróz można iśc. Na allegro używany kupiłam za 5 dych- jak dla mnie relacja ceny do jakości super

myszka
14-01-2011, 14:07
No i uszyl sie polar dla meza. Ale taki sobie musze powiedziec. Tzn. na wyglad ladny (tylko nie wiem, jak przy szyi dziecka wykonczyc - poki co kapturek wszylam, ale to nie wystarczy...), ale kiepsko sie uklada...
uszylam wg tego tutorialu, ktory wkleilam wyzej - zajelo mi to chyba z pol godziny! moze ten tutorial to bardziej z mysla o malym dzieku (Tosia 11 kg wazy)? no bo taka chyba za waska ta kieszonka wyszla, a z profilu troche sterczy....I nozki tak sie dziwnie odznaczaja po bokach. nie za ladnie to wyglada. No nie wiem. Przymierzylam na meza z Tosikiem, ale fotki nie zdazylam zrobic, a teraz wyszedl do pracy. Jak wroci to obfoce i wrzuce, ale jak mowilam - rewelacji sie nie spodziewajcie. No i wciaz sie zastanawiam co dla siebie kupic. Ten golf w gabi mi sie nie bardzo podoba. dlaczego jest w innym kolorze? Nie umiem sie zdecydowac....

Karusek
14-01-2011, 16:12
Ten golf w Gabi jest super ;) Moja subiektywna opinia. Szala nie muszę nosić, chyba że jest bardzo zimno ;) Fajnie przylega do szyi i ładnie ją grzeje ;)

A na zdjęcia i tak czekamy :)

myszka
17-01-2011, 00:46
No i nie zrobilam zdjec przez weekend :( Moze jutro sie zmobilizuje i obfoce polarek w akcji. I wciaz mam dylemat jaki kupic dla siebie....

Karusek
17-01-2011, 10:13
Myszka, a Ty będziesz nosić wiosną już nową dzidzię? To może szkoda kasy na polar, jeśli będziesz nosić z przodu? Jeśli masz trochę szerszy własny polar, to spokojnie dasz radę w ten sposób ;) (i rozpiąć się będziesz mogła w razie czego ;) )

myszka
17-01-2011, 11:15
Malenstwo ma sie pod koniec lutego urodzic, wiec przez pierwsze dwa miesiace pewnie chlodo bedzie. Nie lubie bardzo dziecka pod chuste grubo ubierac, a polar mam taki dosc obcisly - mam nadzieje, ze moj brzuszek poporodowy sie w nim zmiesci - z malenstwem juz nie ma szans... ale zdecydowanie lepszy bedzie dla mnie cienki polar, wiec moze po prostu pentelka? no bo na jesieni przeciez tez bede cos potrzebowala, wiec chyba bez polaru juz sie nie obejdzie. M ma szeroka kurtke i jakos z Tosia dawal rade, ale ja malenstwa nigdzie nie zmieszcze.... zreszta strasznie mi sie te polarki wszytskie (sam pomysl) bardzo podobaja.
a zdjec znowu nie wstawie, bo jak wstalysmy juz meza nie bylo. a ze wstalysmy o 9 to inna sprawa :)

budzynskamila
17-01-2011, 16:36
Ja mam jeden z Gabi z tych cieńszych i jest ok, wygodny, bardzo dobrze wykonany,świetnie chroni dziecko, teraz czekam na kolejny Gabi ale już z grubszego polarka:) Jedyne czego mi brakuje to kaptura dla mamy:(

Nie ma kaptura, ponieważ można w nim nosić z przodu i z tyłu. :)
Ja zadowolonam z Gabi bardzo. Na niższe temperatury kurtkę na plecy zarzucam i wio. Ściągacz przy szyi idealny - nic nie zawiewa. Przy kupnie trzeba wziąć pod uwagę, że rozmiarówkę mają dość dużą. Przy moim wzroście 177, L jest lekko za duże! Więc jak ktoś lubi bardziej dopasowaną odzież, to radzę kupić rozmiar mniejszy.

yanettee
17-01-2011, 16:58
widzę że rozmowa o GABI :)
to nie wątek reklamowy więc nie chce o reklame być posądzona, ale na pytania chyba mogę odpisać :)

Polary Gabi są nierozpinane, zarówno te nowe cieńsze jak i te grubaśne :)
Nie mają kapturów bo tak jak poprzedniczka pisała, są do noszenia z przodu i z tyłu.
Teraz są szyte te grubsze polary i właśnie Ania kombinuje nad kapturami. Może w następnej partii już będą.
Może nawet będzie można dokupić kaptur do tych polarów co macie. Ale tego nie obiecuje bo nie wiem.

Jak byście miały jakies pytania to można do mnie pisać

myszka
17-01-2011, 20:26
Dzieki Yanette. Wciaz mysle :)

polma1
17-01-2011, 21:57
Ja miałam pentelkę i byłam średnio zadowolona, tzn funkcję swoją spełniał , choć przy szyjce dziecka tego materiału jakos tak dużo i ten zamek mi coś też nie pasował, szkoda że nie ma rozpinanych polarków bo dla mnie zakładanie było uciążliwe a zdejmowani jeszcze bardziej no i wygląd taki sobie, no ale cena niska więc cóz za taką chcieć więcej;)

Gula
18-01-2011, 19:30
a czy jest jakas firma, ktora ma polary calkowicie rozpinane?

myszka
19-01-2011, 13:10
No to juz mi kompletnie zamieszalyscie i nie wiem ktory kupic. moze jednak na gabi sie skusze, chociaz drozszy....

myszka
28-04-2011, 11:19
Zapomnialam napisac, ze gabi w koncu kupilam :) nie za dlugo uzywalam, bo juz sie upal zrobil... no ale na jesien i zime bedzie jak znalazl. dzieki za rady :)

mamamia
29-04-2011, 01:21
Ja miałam pentelkę i byłam średnio zadowolona, tzn funkcję swoją spełniał , choć przy szyjce dziecka tego materiału jakos tak dużo i ten zamek mi coś też nie pasował, szkoda że nie ma rozpinanych polarków bo dla mnie zakładanie było uciążliwe a zdejmowani jeszcze bardziej no i wygląd taki sobie, no ale cena niska więc cóz za taką chcieć więcej;)

Ja też mam pentelkę. Rozmiar M trochę wielki jest;-), polarek dośc cieńki, więc sprawdzi się na wczesną wiosnę i późna jesień. Nieststy jak wieje, bardzo brakuje ściągacza przy kapturkach.
Cena faktycznie niska. Moja mama twierdzi, że mozna to prosto uszyć samemu. Ja nie potrafię, pytanie ile weźmie krawcowa? I ile będzie kosztował materiał.

Abra
29-04-2011, 12:31
Ja tez mam pentelke, nie mam porownania do innych ale dla mnie sie sprawdza w 100%. Jedyna zmiana to wszycie zamka na calej dlugosci bluzy- latwiej sie zaklada. No i pare obrazkow typu kwiatki i motylki sobie naprasowalam zeby nie byla taka bura- mam brazowa.i teraz mam niepowtarzalna:)

jul
29-04-2011, 12:56
mam polarową kamizelkę Susses kinder - całkowicie rozpinana;
rozszerzenia na dziecko spina się suwakiem i ich nie widać - w ten sposób można nosić jako zwykłą kamizelkę, a jak trzeba dzidzika wrzucić to hop i już.
za tę cenę mechacenie się, beznadziejna jakość polaru, jest absolutnie nie do przyjęcia, podobnie z suwakiem, któremu dość szybko złamał się uchwyt.

Pomysłowość - celująca, jakość uszycia - w porządku, ale jakość materiałów poniżej krytyki.

myszka
29-04-2011, 14:44
a jakies zdjecia kamizelki bys wkleila, jul? ciekawa jestem, jak takie cuś wygląda :)

ellajza
12-10-2011, 15:54
cześć
szukam polaru dla dwojga. co to jest gabi? gdzie go zobaczyć? gdzie kupić?

myszka
12-10-2011, 19:48
ja go w koncu kupilam. na allegro. cieply bardzo, ale takie dziwne trojkaty z przodu i z tylu... nie za ladne... poza tym fajny, no i mozna w nim nosic i z przodu i na plecach, wiec taki uniwersany. ja w sumie malo uzywalam na wiosne. teraz mam nadzieje czesciej, tylko chwilowo u rodzicow jest/

Karusek
12-10-2011, 20:01
cześć
szukam polaru dla dwojga. co to jest gabi? gdzie go zobaczyć? gdzie kupić?

jakieś pewnie wiszą na chustostraganie, poszukaj :)
są dwie wersje - nowsza, o której pisze Myszka, ma dół w trójkąt. Starsza wersja, grubsza, nada się nawet na zimę, ma dół prosto ścinany.

nuna77
12-10-2011, 20:09
Czyli Gabi juz nie ma w sklepach?

Karusek
12-10-2011, 20:18
Czyli Gabi juz nie ma w sklepach?

eee, no chyba jest :) i na allegro są też nowe
ale można też kupić tańszy używany ;) :D

nuna77
12-10-2011, 20:20
eee, no chyba jest :) i na allegro są też nowe
ale można też kupić tańszy używany ;) :D

Szukam i nie moge znalezc

guciamama
12-10-2011, 20:30
ja odkupiłam gabi właśnie i super jest, już testowałam. jedyny minus to, że przez głowe, bez rozpinania. cóż, nie można miec wszystkiego

Karusek
12-10-2011, 20:35
Szukam i nie moge znalezc

skasowało mi poprzedniego posta :/
znalazłam tylko tutaj: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=65912&highlight=gabi
ale możesz założyć swój wątek w Kupię, może ktoś się zgłosi :)
ja sobie go chwaliłam, chociaż samodzielnie nie umiałam zakładać z dzieckiem na plecach. No i nie ma zamka z boku, więc nie ma szans rozpiąć go po wejściu np. do sklepu. Ale na "nierozbierane" spacery (a takie głównie mieliśmy) był świetny!

pecher
12-10-2011, 22:14
ja odkupiłam gabi właśnie i super jest, już testowałam. jedyny minus to, że przez głowe, bez rozpinania. cóż, nie można miec wszystkiego

Ja tez jestem wlascicielka polaru gabi i rzeczywiscie, ciezko tak przez glowe bez rozpinania.. Dalam mojej krawcowej - wszyla zamek po boku, a przy szyjce dziecia - tez rozprula i wstawila zatrzaski - wiec szeroko jest i wygodnie. Zaluje, ze nie poprosilam o zamek dwukierunkowy ;) koszt wszycia - 20zl - polecam!
a! i na logo gabi znalazlam juz przykrywajke :) nie bedziemy rekalmowac Gabi, skoro nosze pod polarem Alicje :)

Guciamama ja w Krk ten zabieg przerobki polara wykonalam ;)

ellajza
13-10-2011, 11:18
dzięki. napisałam już do ovejblanca. a swoją drogą w jakim sklepie można polar gabi znaleźć? na allegro aktualnie nie ma..

guciamama
13-10-2011, 12:53
Ja tez jestem wlascicielka polaru gabi i rzeczywiscie, ciezko tak przez glowe bez rozpinania.. Dalam mojej krawcowej - wszyla zamek po boku, a przy szyjce dziecia - tez rozprula i wstawila zatrzaski - wiec szeroko jest i wygodnie. Zaluje, ze nie poprosilam o zamek dwukierunkowy ;) koszt wszycia - 20zl - polecam!
a! i na logo gabi znalazlam juz przykrywajke :) nie bedziemy rekalmowac Gabi, skoro nosze pod polarem Alicje :)

Guciamama ja w Krk ten zabieg przerobki polara wykonalam ;)

oooo, a mozesz powiedziec gdzie taka sprytna krawcowa? to może też się skuszę na taki zabieg, skoro się da! a co to za przykrywajka? bo dobry pomysł :D

pecher
13-10-2011, 13:09
oooo, a mozesz powiedziec gdzie taka sprytna krawcowa? to może też się skuszę na taki zabieg, skoro się da! a co to za przykrywajka? bo dobry pomysł :D

No, spryt i wyobraźnię to ma! to z rozpruciem szyjki dla dziecia i wszycia zatrzasków - to sama bez mojej wiedzy nawet zrobiła. I chwała jej za to! to ul. Kozia (a Pani nazywa się Anna Guzik :) serio! 20 zl wszycie zamka, a jesli zamka nie masz , to ona kupuje (+/- 10zł). Przyszywajka - to inaczej naszywka, naprasowanka. Kupiłam na all ciasteczkowego potwora. To logo gabi dosc niekształtne i trzeba czegoś dużego szukać...

panthera
13-10-2011, 13:19
ja mam pentelkowa kamizelke,ale draznilo mnie to ze przez glowe sie zaklada, poniej poniewaz nosilimy na zmiane z mezem kupilam oslonke i sprawdzila sie bardziej.
widzialam tez ze sporo dziewczyn doszylo sobie panele do rozpinanych polarow/kurtek

pecher
13-10-2011, 13:21
Może Pentelka wpadnie na pomysł rozpinanego polarka... :)

nuna77
24-10-2011, 23:09
Guciamama i pecher które macie te cieńsze czy grubsze i czy będa dobre na zime?

pecher
24-10-2011, 23:16
Ja mam wersję grubą i taka na zimę będzie w miarę..

nuna77
24-10-2011, 23:27
Czyli ta bez skosów?

pecher
24-10-2011, 23:29
Prawdopodobnie tak, ale ja 'świeża' jestem i na 100 %nie potwierdzę. Wiem, że te proste były szyte na potrzebę forum :) mam swój zdobyczny od Vernea :)

yanettee
25-10-2011, 09:16
na zamówienie forumek polary Gabi - te grube, były szyte i ze skosami i proste, wiec to jak jest wykończony dół nie jest wyznacznikiem tego czy polar jest gruby czy nie.

Natomiast wszystkie nowe tj cieńsze są ze skosami z tego co wiem

manzana
26-10-2011, 01:39
Dziś nabyłam osłonkę od Pentelki i mysle, ze sie sprawdzi.

kks
01-11-2011, 11:54
ja niedawno kupiłam polar od pentelki i od kilku dni chodzi z nami/na nas na spacery i jest super:) bardzo zgrabny. na jesienną pogodę wystarcza, jest nam cieplutko. bałam się, że będzie się ciężko zakładał, bo przez głowę, ale Młody nawet nie protestuje:) zwykle noszę rozmiar S ale wyczytałam na forum, że Ski są bardzo małe, więc kupiłam M i jest w sam raz. no i cena bardzo zachęcająca:)

motylek1007
29-08-2014, 11:02
Jesien sie zbliza, wiec planuje zakup polarka. Doradzcie czy lepiej kupic do noszenia tylko przodem czyod razu przod i tyl?

Karolka
16-09-2014, 23:39
Zastanawiam się nad zakupem polaru od Pentelki tylko nie wiem czy wybrać taki na przód i tył czy tylko na przód. Ten przód-tył jest zakładany przez głowę, a ten tylko na przód jest rozpinany na całej długości. Cena praktycznie taka sama. Póki co dziecko małe i noszę tylko z przodu, ale szybko rośnie i chciałabym powoli zaczynać nosić na plecach, więc lepszy byłby ten przód-tył. Tylko ten drugi ma jednak wygodniejsze rozpinanie... I tak już myślę od tygodnia.
Ktoś coś poradzi?

Nympha
17-09-2014, 09:41
Przód-tył też ma długi suwak i wygodnie się zakłada, mnie się w nim dobrze nosiło :-)

lawinia
22-09-2014, 00:21
a miał ktos polar firmy Nimar? o taki:
http://allegro.pl/polar-dla-dwojga-polar-dla-dziecka-w-chuscie-i4593312970.html

abcd_2007
22-09-2014, 01:40
tez jestem ciekawa - na plecach chyba da się w nim nosic?

Emila
22-09-2014, 17:08
a miał ktos polar firmy Nimar? o taki:
http://allegro.pl/polar-dla-dwojga-polar-dla-dziecka-w-chuscie-i4593312970.html

tez jestem ciekawa - na plecach chyba da się w nim nosic?

Podpinam się pod pytania, bo szukam czegoś dla nas na jesień / zimę

mamaheli
23-01-2015, 16:59
Kurier dziś przyniósł polar z Nimaru :D Jeszcze nie miałam okazji wpakować w niego chuścioszka, ale zapowiada się świetnie- gruby, porządnie wykonany, komin dla noszącego. Nie mam porównania z innymi niestety. Zamówiłam chyba za duży rozmiar, ale pocieszam się, że jeszcze jeden polar pod spód i będzie git. Szkoda, że krój bardziej damski (taki trójkąt na dole), bo mąż też by dla siebie wziął. Czekam na pierwszy polarkowy spacerek :)

mamaheli
10-02-2015, 00:27
Wrażenia po kilku spacerach w Nimarze bardzo pozytywne. Jestem bardzo zadowolona- cieplutki i nadaje się nawet do temperatur okołozerowych.

mamafranka
10-02-2015, 16:34
Ja za pentwlkowym do noszenia z przodu nie przepadam, mialam stary typ, rozpinany tylko pod pacha, ubieranie bylo pk, ale zdjac go samej niepotrafilam, przerobilam zamek na cala dlugosc i jest zdecydowanie.lepiej, ale patent przy glowce dziecka to porazka, tego materialu jest tam malo i zawsze gdzies mi sie dziura robila, kapturek te dla.dziecka sie kiepsko sprawdza jak ma glowkeodwrocona na bok, a kaptur dla mamy jest strasznie.plytki kupilam nowy z drugiej reki za polowe ceny nowego i za te pieniadze jest ok, ale imo jak bym kupila za tyle ile nowy kosztuke to bylabym zla

sowa_przemądrzała
26-09-2015, 23:30
Wyciągam, bo poszukuję, a wciąż mi mało opinii. Chciałam kupić na bazarku cokolwiek, byle dało się nosić na plecach, ale nikt nie chce mi sprzedać ;) Pewnie skończy się więc na czymś nowym. Co macie i co możecie polecić, a czego nie?

Isolt
26-09-2015, 23:32
zwroc uwagę, czy polar da się samej nałożyć. ja mam jeden - bardzo ładny i wygodny i niestety sama go nie włożę dzieciowi na głowę :(

sowa_przemądrzała
26-09-2015, 23:44
A jaki masz? I czy można jakoś się zorientować, że będzie problem z zakładaniem (czy to np. kwestia zamka lub jego braku)? Na żywo tylko Twigę dopadłam niestety...

Sowa
27-09-2015, 00:00
Ja mam polar LennyLamb i też go sama nie umiałam ubrać jak dzieć był na plecach :/ To taki bez zamka. A szkoda, bo bardzo fajnie wygląda i gruby jest, cieplutki.

martalicja
27-09-2015, 00:07
zwroc uwagę, czy polar da się samej nałożyć. ja mam jeden - bardzo ładny i wygodny i niestety sama go nie włożę dzieciowi na głowę :(

Ja mam Gabi bez zameczków (noszenie tyłem i przodem). Po prostu ma kieszeń na dziecko. Udało mi się kilka razy założyć go z dzieciem na plecach. Ale to był wyczyn niemal cyrkowy. :P
Zameczki wszyć to IMO nie problem... od pachy na dół i już. Ale u mnie zleciało i już nie mam po co przerabiać. Musi być moim zdaniem jakieś ułatwienie do zakładania... niestety nie pomogę w nowościach...

zochmama
27-09-2015, 20:24
Mam Twige,nie da sie go samodzielnie zalozyc,ale wystarczy dac do krawcowej zeby zamek wszyla,ja mam z przodu na calej dlugosci,wyglada jak fabryczny:)kosztowalo mnie to jakos ze dwie dychy.A jakiego rozmiaru szukasz?bo moze sprzedaz bym rozwazyla,mam czerwona eske,ten grubszy,kilka razy noszony-zima jakas ciepla byla i softshell mi wystarczal.

żuk
27-09-2015, 23:20
a czy ja mogłabym djęcie i cenę tej twigi czerwonej poprosić?

sowa_przemądrzała
28-09-2015, 00:10
A jakiego rozmiaru szukasz?bo moze sprzedaz bym rozwazyla,mam czerwona eske,ten grubszy,kilka razy noszony-zima jakas ciepla byla i softshell mi wystarczal.

Eski szukam właśnie. Podeślesz więcej info na pw?

Alassea
28-09-2015, 02:43
Zochmama a wrzucisz fotkę zamka?

madź.
28-09-2015, 11:03
Mam Twige,nie da sie go samodzielnie zalozyc,ale wystarczy dac do krawcowej zeby zamek wszyla,ja mam z przodu na calej dlugosci,wyglada jak fabryczny:)kosztowalo mnie to jakos ze dwie dychy.A jakiego rozmiaru szukasz?bo moze sprzedaz bym rozwazyla,mam czerwona eske,ten grubszy,kilka razy noszony-zima jakas ciepla byla i softshell mi wystarczal.

głupie pytanie ale co to jest softshell??

zochmama
29-09-2015, 00:06
Kutrka taka cienka,uszyta z takiego charakterystycznego materialuntroche jakby polaru z jednej strony sliskiego.
Zdjecia:
http://images68.fotosik.pl/1214/430e48b8554c7142med.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/430e48b8554c7142)

http://images69.fotosik.pl/1214/2937cec1c8dccb3amed.jpg (http://www.fotosik.pl/zdjecie/2937cec1c8dccb3a)
Nie wiem jakie szczegoly jeszcze podawac,pytajcie:)
Edit:zdjecia kiepskie ale nocna pora robione. To stary model kupiony w lutym 2014 zaraz jak siie Kazik urodzil,bez kapturow niestety,byla w komplecie czapeczka dla dziecka ale jej nie oddam bo uwielbiam:) mozna dokupic oddzielnie. Co do ceny to szczerze mowiac nie mam pojecia,nowka kosztuje chyba 240zl...pomysle i popatrze za ile ida,proponujcie tez cos:)