Zobacz pełną wersję : Portal Świadoma Mama
Znalazłam artykuł na portalu Świadoma Mama, myślałam ze coś ciekawego a jednak autorka chyba nie do końca wie o czym napisała http://www.swiadomamama.pl/chusta-vs-noside%C5%82ko-co-wybra%C4%87
Końcówka jest najgorsza wg mnie, chodzi o nosidełka: " Kupimy już te najbardziej podstawowe nawet za 30 zł (nie polecamy najtańszych) oraz tzw. solidne filmówki Baby Bjorn za 550 zł. Wybór należy do Was."
Kilerek_81
05-01-2011, 16:34
Tez czytałam, i no nie do końca autorka wie o czym pisze. Po prostu temat popularny i może się chciała wypowiedzieć.
anmuszka
05-01-2011, 16:38
hm... też odnosze takie wrażenie że sama w chuscie nie nosiła...
węgielek
05-01-2011, 17:18
to IMO tekst informacyjny. autorka podaje ceny roznych artykulow. i tyle.
anetta1980
05-01-2011, 17:50
A na zdjęciu w chuście jest nasza poznańska forumowa Truscaffka -jak ktoś by nie wiedział. Pewnie się tu zaraz odezwie.
A na zdjęciu w chuście jest nasza poznańska forumowa Truscaffka -jak ktoś by nie wiedział. Pewnie się tu zaraz odezwie.
Miejmy nadzieję, że Truscaffka ma świadomość że jej zdjęcie tam jest...
Miejmy nadzieję, że Truscaffka ma świadomość że jej zdjęcie tam jest...
a dlaczego? lepiej dla niej jesli nie ma swiadomosci bo na kradziezy wizerunku lub zdjecia moze niezle zarobic ;)
a co do artykulu to oprocz bledow merytorycznych to i poprawna pisownia sie autorka nie popisala
Mayka1981
05-01-2011, 21:29
a co do artykulu to oprocz bledow merytorycznych to i poprawna pisownia sie autorka nie popisala
no to mi się głównie rzuciło w oczy - nie mają tam jakiejś korekty? :roll:
Edit - przodem do świata po 8miesiacu? No brawo...
Ale wygląda jakby pani z kimś rozmawiała na ten temat w Poz... Tylko ostatecznego zatwierdzenia nie było chyba :)
Do nas na KK też kiedys pani z TV wpadła niby to robić materiał o chustach a na koniec pokazali wisiadła w sklepie...
Truscaffko ładne zdjęcie :) Dorobisz się na nim? ;)
truscaffka
05-01-2011, 21:43
truscaffka sie melduje...
o zdjęciu wiem, artykuł czytałam i tez mnie zmroziło.
nasze stowarzyszenie jest patronem imprezy i pozwoliliśmy korzystać z naszych zdjęć, które mamy opublikowane na naszej stronie, więc za bardzo nie mogę się teraz czepiać... choć kusi mnie, żeby tam zadzwonić i zasugerować, żeby poprawiono publikację od strony merytorycznej. Dodam, że rozmowy prowadzilismy wczesną jesienią, zas portal ruszył chyba w grudniu dopiero ...
Natomiast artykuł pisała pani, która nie ma dzieci. A teraz nawet już nie pracuje przy tym projekcie
edit: brak dzieci nie jest czymś złym, natomiast wyjasniać może brak orientacji w temacie dziecięcym .
edit - i żeby było ciekawiej - w artykul jest napisane zeby nie nosić dziecka przodem do świata, a na górze jest zdjecie w wisiadle...chyba jutro tam zadzwonie i poprosze o wyrzucenei tego wisiadłowego zdjecia...ale z jakim skutkiem - obiecać nie mogę.
Mayka1981
05-01-2011, 21:47
Zadzwoń zadzwoń, wszak swoim licem okraszasz to dzieło ;)
I niech wypieprzy tę fotę wisiadała a wstawi kogoś w mietku albo innym ergo...
I zawsze możemy też napisać co myślimy :)
roneczka
06-01-2011, 00:15
truscaffka, a dlaczego Wm zależy na tym,by posło info w świat, że bez profesjonalnego szkolenia ani rusz?
To bardzo zniechęca i jest na korzyść nosidełek, bo tam wystarczy tylko przeczytać instrukcję?
Bez przesady, do każdej chusty też jest dołączona instrukcja z której można nauczyć się wiązać.
truscaffka, a dlaczego Wm zależy na tym,by posło info w świat, że bez profesjonalnego szkolenia ani rusz?
To bardzo zniechęca i jest na korzyść nosidełek, bo tam wystarczy tylko przeczytać instrukcję?
Bez przesady, do każdej chusty też jest dołączona instrukcja z której można nauczyć się wiązać.
w sumie gadzam się. ale podejrzewam, że nie to było intencją truskaffki, czy też stowarzyszenia. Pani nie znająca się chciała po prostu zlepic artykuł z dostępnych jej wyrywkowych informacji (min. o mozliwym szkoleniu w wiązaniu chusty)
truscaffka
06-01-2011, 02:03
Roneczko, czy mogłabyś podlinkować bądź zacytować mi wypowiedż którejkolwiek z osób ze stowarzyszenia, która świadczy o tym, że nam na tym zależy? Nie śledzę wszystkich wątków na forum, a w stowarzyszeniu jest nas sporo i najwyraźniej coś mi umknęło ...
Ale wygląda jakby pani z kimś rozmawiała na ten temat w Poz... Tylko ostatecznego zatwierdzenia nie było chyba :)
Mayka - ze swej strony mogę tylko napisać, że podczas spotkania wyjaśniałam paniom dlaczego nosidełka i noszenie przodem do świata jest ŹLE. Nie było zatwierdzenia tekstu - w sensie - nikt do nas się nie zwrócił ani z informacją, ze taki tekst powstanie ani z prośbą, byśmy coś zatwierdzały.
:mad
Mayka1981
06-01-2011, 12:13
Mayka - ze swej strony mogę tylko napisać, że podczas spotkania wyjaśniałam paniom dlaczego nosidełka i noszenie przodem do świata jest ŹLE. Nie było zatwierdzenia tekstu - w sensie - nikt do nas się nie zwrócił ani z informacją, ze taki tekst powstanie ani z prośbą, byśmy coś zatwierdzały.
:mad
nie no jasne, wywnioskowałam że z kimś rozmawiała bo niektóre argumenty są właśnie fachowe i na poziomie :) tylko ciekawe z kim o nosidełkaxg rozmawiała...
w tekście nie ma cytatów więc całość brzmi jak zdanie autorki a nie kogoś ze stowarzyszenia - spoko... niemniej chyba nie wszystko zrozumiała - bo niby dlaczego to przodem do świata akurat od 8miesiąca?
Ja m.in. na tej imprezie występowałam i jak czytam ten artykuł, to widzę, że większość podanych informacji zgadza się, z tym, co było mówione na Świadomej Mamie, natomiast część jest, że tak powiem, przekręcona... My tam demonstrowałyśmy i wisiadło i chustę, robiłyśmy porównanie i bardzo wyraźnie zaznaczałyśmy, że w wisiadle nie nosimy, w nosidle ergonomicznym (też pokazałyśmy) odkąd dziecko stabilnie siedzi, a przodem do świata NIGDY, do tego obrazowałyśmy dlaczego nie. Myślę, że kobiety w ciąży i z malutkimi dziećmi, które na spotkaniu były, zrozumiały to bardzo dobrze.
anifloda
06-01-2011, 18:51
nie no jasne, wywnioskowałam że z kimś rozmawiała bo niektóre argumenty są właśnie fachowe i na poziomie :) tylko ciekawe z kim o nosidełkaxg rozmawiała...
w tekście nie ma cytatów więc całość brzmi jak zdanie autorki a nie kogoś ze stowarzyszenia - spoko... niemniej chyba nie wszystko zrozumiała - bo niby dlaczego to przodem do świata akurat od 8miesiąca?
Podejrzewam, że pani wstukała w google hasło nosidełko i chusta i zrobiła misz-masz, ze wszystkiego co tam znalazła w żaden sposób nie sprawdzając informacji. Szkoda tylko, że dokleili do tego wszystkiego zdjęcie biednej Truscaffki...
mamaHani
06-01-2011, 18:56
my mamy nosidło baby bjorn z ciucha za 20zł, zakup w trakcie ciąży, ale odkąd odkryłam chusty to leży w szafie i się kurzy
clarissima
08-01-2011, 00:54
A ja mam dwa nosidełka dostane od teściów z wyjaśnieniem: "to taki odpowiednik chusty" :(
kasia_3latek
15-06-2016, 12:56
Serdecznie zapraszam na spotkania Świadomej Mamy! Możliwość zdobycia cennej wiedzy oraz wiele atrakcji dla naszych pociech. I wszystko bezpłatnie! Najbliższe spotkanie w Katowicach 29.06.2016
https://www.facebook.com/events/889987904432292/