Zobacz pełną wersję : co pasuje do otulacza bambino mio (do 5kg)?
kompletuję wyprawdę dla noworodka i dzisiaj przyszły dwa otulacze bambino mio w rozmiarze do 5kg. super że są takie malutkie, ale co w nie wejdzie oprócz tetry? mam kupione małe formowanki w rozmiarze 1 z little lamb i tots bots ale ich się raczej nie da upchnąć do tego mini otulacza. czy formowanki pasujące do tego otulacza też muszą być noworodkowe?
LittleMonster
31-12-2010, 16:56
Pasują formowanki NB od Ali.
joleczka
31-12-2010, 16:57
ja upychałam w niego tetrę albo flanelki IV
Marsjanka
31-12-2010, 17:00
pasuje prefold Bambino Mio w rozmiarze 1, tetra, muśliny, pewnie wiekszość prefoldów np. konopnych czy bambusowych w rozmiarach S czy M, wkładki mikrofibrowe od wiekszości pieluszek, formowanki Tots Bots Bamboozle 1, formowanka Bumgeniusa S i Bambusowa MIłość 1 (jakość tak się nazywała) - pasuje jeszcze wkład do AppleCheeksów, i tak jak Joleczka napisała flanelki IV
jaka formowanka tots bootsa nie mieści Ci się w tym otulaczu?
hmm, no z tot botsa próbowałam upchnąć właśnie bamboozle 1 i bawełnianą formowankę 1 (na misiu :-) i nie dałam rady, wychodzi otworami na nóżki. ale jesli piszesz że pasuje, to wierzę, że tak jest, może ten miś jest po prostu kiepskim modelem. wielkie dzięki.
Ja mam ogólnie kłopoty z upchnięciem formowanek pod Bambino Mio, bo wychodzą otworami przy nóżkach, najlepiej sprawdzaja mi sie prefoldy i tetra bambusowa, która się skurczyła i ma wymiary ok. 45/50 cm. Bardzo lubię te otulacze, bo są zgrabniutkie i nie powiększają pupy.
mamaHani
05-01-2011, 12:36
pasują pupekowe pieluszki poskładane- terówki i formowanki XS (obecnie XS dostępna o nazwie "wiosenka")