PDA

Zobacz pełną wersję : co pasuje do otulacza bambino mio (do 5kg)?

fijonka
31-12-2010, 16:44
kompletuję wyprawdę dla noworodka i dzisiaj przyszły dwa otulacze bambino mio w rozmiarze do 5kg. super że są takie malutkie, ale co w nie wejdzie oprócz tetry? mam kupione małe formowanki w rozmiarze 1 z little lamb i tots bots ale ich się raczej nie da upchnąć do tego mini otulacza. czy formowanki pasujące do tego otulacza też muszą być noworodkowe?

LittleMonster
31-12-2010, 16:56
Pasują formowanki NB od Ali.

joleczka
31-12-2010, 16:57
ja upychałam w niego tetrę albo flanelki IV

Marsjanka
31-12-2010, 17:00
pasuje prefold Bambino Mio w rozmiarze 1, tetra, muśliny, pewnie wiekszość prefoldów np. konopnych czy bambusowych w rozmiarach S czy M, wkładki mikrofibrowe od wiekszości pieluszek, formowanki Tots Bots Bamboozle 1, formowanka Bumgeniusa S i Bambusowa MIłość 1 (jakość tak się nazywała) - pasuje jeszcze wkład do AppleCheeksów, i tak jak Joleczka napisała flanelki IV

jaka formowanka tots bootsa nie mieści Ci się w tym otulaczu?

fijonka
31-12-2010, 17:44
hmm, no z tot botsa próbowałam upchnąć właśnie bamboozle 1 i bawełnianą formowankę 1 (na misiu :-) i nie dałam rady, wychodzi otworami na nóżki. ale jesli piszesz że pasuje, to wierzę, że tak jest, może ten miś jest po prostu kiepskim modelem. wielkie dzięki.

agahk
01-01-2011, 20:53
Ja mam ogólnie kłopoty z upchnięciem formowanek pod Bambino Mio, bo wychodzą otworami przy nóżkach, najlepiej sprawdzaja mi sie prefoldy i tetra bambusowa, która się skurczyła i ma wymiary ok. 45/50 cm. Bardzo lubię te otulacze, bo są zgrabniutkie i nie powiększają pupy.

mamaHani
05-01-2011, 12:36
pasują pupekowe pieluszki poskładane- terówki i formowanki XS (obecnie XS dostępna o nazwie "wiosenka")